Overleg:Mainframe

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Omdat ik het "mainframe-tijdperk" zelf volop heb meegewerkt, kon ik de inleiding op een aantal punten nuanceren. Zo is de capaciteit van een mainframe - zeker naar hedendaagse maatstaven - zeker niet bijzonder groot. Er waren ook kleinere mainframes. Voor een goed begrip voor degenen voor wie een computer welhaast synoniem is met een beeldscherm leek het mij goed erop te wijzen dat koppeling met terminals en later met PC's maar langzaam van de grond kwam. Helaas constateerde ik na het herschrijven van dit gedeelte dat het de paragraaf over de geschiedenis enigszins dupliceert.

De afbeelding vind ik niet erg representatief. Een klassiek mainframe bestond uit meerdere "kleerkasten" gekoppeld in een T- of H-vorm. Een populaire machine voor (pers-)fotografen was het Systeem 370 model 155, omdat deze machine (in te tegenstelling tot haar opvolger het model 158) een bedieningspaneel had met een indrukwekkende "kerstboom" van lichtjes (die overigens praktisch slechts van belang waren voor onderhoudstechnici).

Rbakels (overleg) 20 nov 2013 21:32 (CET)[reageer]

Het artikel doet also f mainframes een verouderde relikwie zijn uit de middeleeuwen, maar veel grote bedrijven hebben een mainframe als hart van hun organisatie. Het Engelse artikel voldoet op dit punt veel beter.

Voel je vrij en ga je gang, je mag het zelf aanpassen. MatthijsWiki (overleg) 1 apr 2016 07:45 (CEST)[reageer]