Overleg:Martin Heidegger

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

25 okt. 2005 19:45

Ronald,

Bedankt voor snelle reactie. Ik zal de komende week aan het artikel werken.

Wat de links betreft, daar wil ik nog eens over nadenken of over van gedachten wisselen. Ze kunnen voor een aantal onderdelen van een artikel best belangrijk zijn. Laat ik een voorbeeld nemen: als je van een auteur een belangrijk boek in het artikel noemt, dan heb je ten eerste de keuze daar ter plekke een behoorlijke ruimte voor te gebruiken om de hoofdzaken van de inhoud aan te geven(-daardoor zou het artikel een onevenwichtige opbouw kunnen vertonen-), ten tweede de mogelijkheid om (-via een interne link verbonden-) daarover een afzonderlijk wiki-artikel te plaatsen, of tenslotte te verwijzen naar de inhoud van een externe link (bv. als de lengte van het artikel voor wiki misschien wel erg lang is).

Daar ben ik dus nog niet uit! Wat lijkt jou in zo'n geval het beste?

Jos43


Nadat ik zojuist een link aan de Heidegger-pagina heb toegevoegd naar een nieuwe externe website over leven en werk van H., heb ik mijn gedachten nog eens over de desbetreffende wiki-pagina laten gaan. Ik denk namelijk dat die een onvolledig en zelfs gedeeltelijk eenzijdig beeld geeft van H.'s leven en werk. Het lijkt erop dat e.e.a. alleen vanuit een (angloamerikaans)(taal-)analytische hoek wordt bekeken. Ook de verwijzing met een externe link naar de Engelstalige pagina over H. en het Nazisme (afkomstig uit een radicaal socialistisch/marxistisch tijdschrift) maakt niet de indruk primair op objectiviteit gericht te zijn. Dan had er ook naar andere websites verwezen dienen te worden.

Met andere woorden: Ik vind dat het wiki-artikel herschreven zou moeten worden of in elk geval op een aantal punten ernstig gewijzigd. Dan kunnen ook enkele duidelijke fouten hersteld worden(bijv.beginjaar rectoraat;-overigens was hij absoluut niet de eerste NSDAP-rector: Ernst Krieck e.a. gingen hem in tijd voor!-.)

Ik wil dat de komende tijd wel doen, maar dan zou ik het wel op prijs stellen dat als men iets (-substantieels-) wil veranderen, dat men dan eerst even via deze pagina's overleg pleegt. Anders ga ik er geen tijd en energie in steken.

Jos43

25.10.05

Jos,
Als je dat zou willen doen, wat mij betreft graag. Dan kunnen de links er misschien ook af (zeker die naar prive sites), want wikipedia moet het van de artikelinhoud hebben en niet van de al dan niet nuttige links. Daar heb je n.l. andere zoekmethoden op internet voor. mvg RonaldB 25 okt 2005 00:34 (CEST)[reageer]

onnutte link Ldboer 29 jul 2010 16:55 (CEST)[brontekst bewerken]

De link

werkt op zich wel, maar als je vervolgens op de documenten klikt, komt er de melding dat het document niet gevonden is. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Ldboer (overleg · bijdragen) 29 jul 2010 15:55‎ (CET)[reageer]