Overleg:Mensenoffer

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ik heb bij de namen van bekende mensenoffers "1-Aardbeving" en "8-Hert Jaguar Klauw" weggehaald. Ze lijken mij alleen maar onzin.

R. Veenman 21 mrt 2007 19:45 (CET)[reageer]

Jan Duimel, ik ben het niet eens met je laatste aanpassingen. Je schrijft, dat God wilde weten of Abraham bang voor God was, godvrezend. Godvrezend betekent echter: vroom, ontzag voor God hebbend. Zoek maar op in het woordenboek, of kijk naar de NBV-vertaling (www.biblija.net), waarin dit duidelijker is vertaald.

Verder stel ik voor, om de passage die begint met "Dit is tot op zekere hoogte vergelijkbaar..." en eindigt met "...We dienen dan de bedoeling op een symbolische manier te interpreteren." te schrappen. Je presenteert hier namelijk een bepaalde mening en filosofie, waar wikipedia niet voor bedoeld is. Wie objectieve informatie zoekt over het onderwerp "mensenoffer", zit niet te wachten op een algemene beschouwing over het al dan niet letterlijk nemen van religieuze teksten. Jouw bewering "In de bijbel, Jesaja 13, blijkt ook dat God een wraakzuchtige God is. (zie Jesaja 13:3)" is geen feit, maar een mening, want in de bijbel staan ook veel teksten die gaan over een vergevende God.

Hans Admiraal 17 okt 2009 21:50

Herziening[brontekst bewerken]

Na overleg met Jan Duimer heb ik dit artikel herzien. Er is een sterkere nadruk gekomen op mensenoffers als rituele handeling en minder op zelfopofferingen en oorlogshandelingen. De esoterische beschouwing heb ik grotendeels verwijderd, omdat deze te zeer een bepaalde betwistbare visie presenteerde en traditionele godsdiensten eenzijdig negatief aan de orde stelde.

Hans Admiraal 18 okt 2009 21:17