Overleg:Minerva (Belgisch bedrijf)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Paragraaf "Varia" vermeldt het volgende : "In 1925 ontwikkelde Minerva ook een vliegtuigmotor de "Knight". Een V8 zonder kleppen met 180 pk. De motor werd geen succes"

Was de Knight motor niet een principe van een verbrandingsmotor waarbij schuiven werden gebruikt in plaats van de klassieke kleppen ? De Knight motor was kenmerkend voor verschillende modellen van de Minerva. Het gaat dus niet enkel over een V8 vliegtuigmotor maar er bestonden onder andere ook 6-cylinder versies.

Kenmerkend voor Minerva's met een Knight-motor is het logo op de wielschijven : een M met in elk 'been' een 's', staande voor "sans soupapes" (= "zonder kleppen")

Ik heb het uit een boek over 75 jaar luchtvaart in Antwerpen. Over de automotoren weet ik niet zo veel en het boek wijdt zelf ook niet uit over de motor. Kan het zijn dat niet het feit dat de motor geen kleppen heeft, maar het feit dat ze van een beproefde automotor een vliegtuigmotor hebben weten te maken (andere opstelling)? brbbl 27 feb 2008 09:49 (CET)[reageer]
Lijkt toch erg veel op de schuivenmotor van Knight. Sterker nog: dat is-tie gewoon... De term "Sans soupapes" werd trouwens ook gebruikt om tweetaktmotoren aan te duiden. Er was zelfs een motormerk (San-Sou-Pap) met deze naam.--Piero 4 okt 2009 22:14 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Minerva (Belgisch bedrijf). Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 20 okt 2017 13:00 (CEST)[reageer]