Overleg:Moederkoorn

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Referenties! Krastain 10 feb 2009 11:30 (CET)[reageer]


De CIA heeft in 1951 honderden inwoners van een Frans dorp LSD laten innemen. De Amerikaanse inlichtingendienst had het tripmiddel stiekem in het deeg van de bakker gedaan. Daarmee is er eindelijk een oplossing voor "mysterie van het vervloekte brood", zoals de inwoners van Pont-Saint-Esprit het incident zijn gaan noemen.

Honderden mensen kregen de LSD binnen en een groot deel van hen moest opgenomen worden in gekkenhuizen. Zo dacht één persoon dat hij kon vliegen. Hij schreeuwde: "Ik ben een vliegtuig!" en sprong vervolgens vanaf de tweede verdieping van zijn huis naar beneden waardoor hij zijn beide benen brak. Anderen dachten dat hun hoofd in gesmolten lood was veranderd of dat er grote rode bloemen uit hun buik groeiden. Vijf mensen vonden de dood. Destijds was het vermoeden dat de bakker tarwe had gebruikt die was besmet met moederkoorn, een schimmel dat aan LSD verwante stoffen bevat.

Hallucinatie

Maar onderzoeksjournalist H.P. Albarelli Jr. onthult nu dat de CIA en een inlichtingendienst van het Amerikaanse leger verantwoordelijk waren voor de massa-hallucinatie. De geheime diensten wilden onderzoeken of LSD gebruikt kon worden als wapen. De VS zou zeker nog tot 1965 hebben geëxperimenteerd met de drug. De Amerikanen waren daar niet alleen in. Ook het Britse leger heeft militairen LSD laten gebruiken.