Overleg:Mop (taal)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Belgen zijn dom[brontekst bewerken]

Waar komt eigenlijk het cliché vandaan dat Belgen dom zijn, terwijl het Belgische onderwijssysteem bijna het beste onderwijssysteem ter wereld is?

Ik heb eens gehoord dat toen enkele eeuwen geleden de protestantse afscheuring naar het Noorden uitweek, ze het Christelijke geloof te Bourgondisch vonden, terwijl het protestantse geloof veel soberder is. Daarom vonden zij ons dom, omdat we niet dezelfde geestelijke verlichting hadden, en wij hen gierig omdat ze niet Bourgondisch wilden leefden. Ik heb echter geen bron, dus kan het niet toevoegen. Heeft iemand een bron?

Mvg --81.246.49.71 2 mrt 2009 15:14 (CET)[reageer]

Het klopt natuurlijk ook niet dat Belgen dom zijn. Net als Nederland is het een van de welvarendste landen van de wereld en dat lukt je niet met domheid. Als je een bron weet voor wat je verder vertelt, zou je er misschien een alinea over kunnen schrijven in het artikel. Noem de betreffende bronvermelding er dan wel even bij, omdat het nogal controversieel is en je het risico loopt dat iemand anders het zonder bronvermelding om die reden weg zou kunnen halen. Met vriendelijke groet, Davin 7 mrt 2009 18:12 (CET)[reageer]


Is het niet raar dat er bij Antillianen en Surinamers staat dat er een racistische kant aan zit? Een mop over Belgen, Duiters enz. zijn even racistisch. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.168.172.173 (overleg · bijdragen)

Behalve over Hollanders, dat is natuurlijk heel gewoon. Jcwf (overleg) 13 apr 2013 22:57 (CEST)[reageer]

Oudst bekende moppenbundel[brontekst bewerken]

11 Jokes From the World's Oldest Jokebook: meer dan 2000 jaar oud — bertux 22 jul 2014 13:41 (CEST)[reageer]