Overleg:Moscou (Gent)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Aanrijding in Moscou[brontekst bewerken]

De film start in tegenstelling met wat hij zelf beweert, niet in Moscou. De aanrijding gebeurt op de "parking" van de Colruyt winkel in Ledeberg, en de film is echt de eerste keer dat ik daarvoor "Moscou" hoor gebruiken. Maar... een paar honderd meter verder zuidoostelijk langs de Brusselse Steenweg ligt de "parking" van Gamma, en op het einde van de zijweg daarlangs ligt de eindhalte van de fameuze Moscou-tram (eigenlijk begint Moscou pas daar - de zijweg waarvan sprake is ook de rode lijn links van het vakje "NMBS-stelplaats" op de kaart bij de weblink). Wilden de filmmakers eigenlijk oorspronkelijk daar filmen? Maar ook dan zaten ze er net buiten (of naast)

Eigenaardig genoeg zal wie in het zuidoosten van de wijk woont (Vogelhoekstraat, Pinguïnstraat, daar staan wat betere woningen en woont sjieker volk) vaak zeggen dat hij op de Vogelhoek woont, en niet in Moscou. Terwijl nu heel Ledeberg geannexeerd (remember Papeleupark) lijkt te worden. Misschien is de naam "Ledeberg" (associatie met Turkse gastarbeiders, hoewel dat niet meer klopt) pejoratief geworden, minder belastend dan "Moscou"? Iets om op te letten , denk ik. --Paul Pieniezny 21 apr 2008 15:59 (CEST)[reageer]

Moskou zoals de stad in het nederlands of moskoe zoals in het frans?--Bancki (overleg) 14 aug 2018 13:20 (CEST)[reageer]

Referenties gevonden in artikelgeschiedenis[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Om de kwaliteit van bronvermeldingen binnen Wikipedia te verbeteren hebben we gekeken of er in de artikelgeschiedenis van dit artikel links naar externe webpagina's of naar andere wikis staan. In het verleden werd veel gebruik gemaakt van deze optie om de bron van een bewerking aan te geven, maar tegenwoordig worden bronnen meestal in het artikel zelf getoond. Het zou dus kunnen dat in de geschiedenis waardevolle bronnen staan die in het artikel zelf kunnen worden meegenomen.

Meer informatie over dit project is terug te vinden in de FAQ.

In de artikelgeschiedenis van Moscou_(Gent) zijn de volgende bewerkingen gevonden:

Zouden jullie kunnen kijken of deze links geschikt zijn om in de bronvermelding in het artikel mee te nemen? Bij voorbaat dank.

Groet, Valhallasw-toolserver-botje (overleg) 10 jan 2022 06:17 (CET)[reageer]

Als de bovenstaande bronnen zijn bekeken dan kan deze melding worden verwijderd. Als een lege overlegpagina overblijft dan kan deze met {{nuweg|afgehandelde botmelding}} voor verwijdering worden aangedragen.