Overleg:Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ik heb een {NPOV}-sjabloon boven het artikel gezet. Het is meer een essay dan een neutraal artikel. Zie ook de Verwijderlijst van 02/09/2009. MrBlueSky 26 sep 2009 14:44 (CEST)[reageer]

Ik begrijp niet waarom dit artikel beschouwd wordt als een essay. Het doel is om informatie te geven over wie het NiNsee is en waar dit instituut toe dient. De enige opinie die wordt gegeven is in de doelstellingen van het NiNsee, welke geformuleerd moeten worden om een beeld te geven vaan waar het NiNsee voor staat. Dit is zeker niet bedoeld om mensen te overtuigen van deze zienswijze. Het is een feit dat dit de NiNsee doelstellingen zijn, we hebben het over een iedeele organisatie, niet over aardappelschilmesjes. In plaats van de neutraliteit te betwisten hoor ik liever concreet wat gezien wordt als niet-neutraal en waarom. Dan kan er tenminste naar gekeken worden en worden beargumenteerd. Graag opbouwende feedback dus. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 82.95.182.57 (overleg · bijdragen)

Hallo,
ik zal even een paar voorbeelden geven:
Het Nederlandse slavernijverleden en de erfenis daarvan zijn een fundamenteel onderdeel van de Nederlandse geschiedenis.
Wie zegt dat?
Het NiNsee streeft ernaar het brandpunt van het Nederlandse geweten te zijn voor wat betreft dat slavernijverleden.
"het brandpunt van het Nederlandse geweten": dat is nogal vaag. Wat wordt daar precies mee bedoeld?
Verder is het moeilijk om precies aan te geven waardoor het artikel nogal essayistisch overkomt. Het is niet zozeer dat er betwistbare feiten in staan, maar de omschrijvingen zijn soms een beetje vaag.
Met vriendelijke groet, MrBlueSky

Dag, Ik zou graag willen reageren op uw feedback (waarvoor dank)

Het Nederlandse slavernijverleden en de erfenis daarvan zijn een fundamenteel onderdeel van de Nederlandse geschiedenis.

Wie zegt dat? - Dat staat in de geschiedenisboeken, wetenschappelijke publicaties en het Nederlandse slavernijverelden is opgenomen in de officiele canon, welke geldt als een autoriteit op het gebied van Nederlandse geschiedschrijving. Zie: http://entoen.nu/slavernij
Het NiNsee streeft ernaar het brandpunt van het Nederlandse geweten te zijn voor wat betreft dat slavernijverleden.
"het brandpunt van het Nederlandse geweten": dat is nogal vaag. Wat wordt daar precies mee bedoeld? - Deze zin zal ik aanpassen, ik hoop dat eventuiele 'vaagheid' daarmee verdwijnt.

Ik hoop dat hiermee de neutraliteit van het artikel wordt bevestigd. Deze is namelijk niet bedoeld als propaganda!

ik vind het artikel niet erg neutraal; omdat het lijkt te zijn opgezet als een essay. Daarmee wordt steeds context geschept (zonder bronnen); waarna, soms gehighlight wordt aangegeven wat ze allemaal doen. Ik stel voor om eea te herschrijven en -te focussen op de beweging; en niet op de slavernij (daar hebben we artikelen voor) -externe bronnen over het functioneren en activiteiten te krijgen (organisaties willen hun eigen activiteiten en rol nog wel een sopkloppen...) L.tak (overleg) 9 jul 2014 17:08 (CEST)[reageer]

Ik ben het met je eens. Ik heb wat omslachtige essay-achtige teksten verwijderd. Ook heb ik delen verwijderd die over slavernij in z'n algemeenheid gaan of specifiek over het monument. In beide gevallen is er een ander lemma over dat onderwerp. Ik hoop dat ik daarmee een bijdrage heb geleverd aan de kwaliteit van het artikel. Stephan Vierkant (overleg) 15 sep 2014 18:33 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en erfenis. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 26 jul 2018 16:01 (CEST)[reageer]