Overleg:Offerfeest

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ik heb niet de indruk dat de foto van deze straatslachting een representatief beeld geeft van het feest. Sowieso wordt de slacht niet op de juiste manier uitgevoerd. Ik ben voor verwijdering. Looi 16 dec 2006 02:03 (CET)[reageer]

Je haalt de woorden uit mijn mond, ik wou er wat van gaan zeggen gelukkig had er al iemand een opmerking over geplaatst. Een kudde schapen bij uitleg over het offerfeest, bijna sarcastisch, ik moest zelfs kort grinniken. Maar uiteraard kan dit niet en meot het verwijderd worden en snel een beetje. (anonieme gebruiker)


Nee, ik ben daar niet mee eens. Het is de realiteit en tevens een eeuwenoude traditie. Dit is voor mij een herkenbaar beeld en ben daar tevens mee opgegroeid sinds mijn geboorte. Waarom zou dat nou ineens verwijderd moeten worden. Dit is nou juist goed om te laten zien hoe miljoenen mensen de offerfeest meemaken. Dat het voor "nieuwelingen" een afschrikwekkende beeld geeft daar kan ik me wel iets bij voorstellen maar dat moet geen reden zijn om dat te verwijderen. Ik ben wel blij, met name in Europa, dat de slachting plaats vindt in een slachthuis en niet in een flatgebouw op de vijfde verdieping. (anonieme gebruiker 2)


Ik ben het er ook mee eens, ik denk dat het goed is de foto te verwijderen, het voegt niets toe. Daarbij komt het feit dat de meerderheid van moslims tegen het afbeelden van boodschappers is. Nogmaals, het voegt niets toe (wie zegt dat de betreffende personen er op die manier uitzagen) Het is slechts kunst en het voegt niets toe aan deze pagina. Dus ik haal de afbeelding weg.


Gaarne nadere uitleg[brontekst bewerken]

Onderhavig artikel staat m.i. bol van vooringenomen sympathie voor een geloof in een wreed woestijngodje en zijn dito aanhangers, maar dat terzijde. Wat moet ik hiervan denken: - In Turkije is het tegenwoordig gebruikelijk geworden om niet zelf een dier te (laten) slachten, maar om een geldsom van ongeveer 130 euro over te maken naar een stichting die het vlees geeft aan mensen in arme landen die het echt nodig hebben.[2] - Na zonsondergang op de negende dag verzamelen de pelgrims zich in Muzdalifah waar zij slapen. De volgende ochtend worden 49 of 70 kleine kiezels opgeraapt en meegenomen en vervolgt men de voettocht naar Mina.

Waarom een geldsom van ca. € 130? Ik bedoel waarom niet precies € 130 of € 114 of € 189? Heeft het soms iets te maken met de uiterst instabiele wisselkoers van de Turkse valuta of de corruptie van de Turkse samenleving?

En waarom of 49 of 70 kleine kiezels? En waarom niet hele kleine kiezels of iets grotere kiezels? En wat wordt bedoeld met 'kleine' kiezels. Er is geen enkele eenduidige definitie van 'kleine' kiezels voor zover ik kon nagaan.


De vraag waarom €130 is interessant, maar geen noodzaak. Liever beknopte informatie met bronvermelding (wat hier het geval is!). Bronvermelding mis ik wel bij :

-De hadjautoriteiten zorgen er echter voor dat het vlees in ingevroren toestand bij behoeftigen over de hele wereld terechtkomt.

Deze zin draagt de suggestie in zich dat de hadjautoriteiten daar ook in slagen. Daarvoor lijkt bronvermelding mij nodig. LeBert (overleg) 30 aug 2016 14:16 (CEST)[reageer]

Datum in gregoriaanse kalender?[brontekst bewerken]

In ondermeer de Engelse, Franse en Duitse wp's is een tabel opgenomen waarin de datum voor het offerfeest in 2019 en een paar jaren terug en vooruit in de westerse kalender opgezocht kan worden. Wellicht een idee om dat ook in de Nederlandse wp te doen? AstroLynx (overleg) 4 aug 2019 15:25 (CEST)[reageer]