Overleg:Pepe the King Prawn

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Mijn reden voor het terugdraaien van de titel naar "Pepe the King Prawn"[brontekst bewerken]

Als reden voor het wijzigen van de titel "Pepe the King Prawn" in "Pepe de Steurgarnaal" werd opgegeven: "andere Muppet-figuren hebben ook een vertaalde naam".

Ik heb de titel teruggedraaid naar "Pepe the King Prawn" om de volgende redenen:

Bovengenoemd argument geldt vrijwel alleen voor de Sesamstraat-Muppets, bijvoorbeeld Miesje Mooi. Al zijn er daar een paar van die ook in de Nederlandse versie een Engelse naam dragen, zoals Don Music. Ik maak deze artikels dan ook aan onder de "officiële" naam die de personages kregen van de makers van de Nederlandse Sesamstraat.

Twee van de weinige Disney-Muppets die ik op Wikipedia zie met een Nederlandse naam zijn Kermit de Kikker, die zo bekendstaat omdat hij voorheen deel uitmaakte van het voor kinderen nagesynchroniseerde Sesamstraat, en Fozzie Beer, die logischerwijs een vertaalde naam kreeg omdat veel Nederlandstaligen Bear toch al uitspreken als Beer. De lijst van onvertaalde Muppet-namen is juist langer. Ik noem Miss Piggy, Animal, Dr. Teeth, Sweetums.

Het woord "steurgarnaal" heb ik enkel gebruikt als voorbeeld van wat een king prawn zou kúnnen zijn, aangezien een letterlijke vertaling niet bestaat. Daarbij, een steurgarnaal is altijd een king prawn, maar een king prawn is niet per defenitie een steurgarnaal. Ik ben de naam Pepe de Steurgarnaal nooit eerder tegengekomen en het lijkt mij onverstandig om er op Wikipedia mee te beginnen. Caudex Rax 2 jun 2009 23:05 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Pepe the King Prawn. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 10 nov 2019 07:37 (CET)[reageer]