Overleg:Periodiek systeem/Elektronenconfiguratie

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Hoi jf, de natuur laat zich blijkbaar niets aan systematiek gelegen liggen. Indien bekend en begrijpelijk, zou je in het artikel enige toelichting kunnen geven voor de rare sprongen in het systeem? Erik Zachte 00:47 28 nov 2002 (CET)

Liep ik al over na te denken.. Komt eraan jf

Erik, willen we werkelijk een wissel trekken op wat al die unnilnietbestaniums voor config hebben? Dat is een open kwestie, hoewel je er wel berekeningen tegenaan kunt gooien (met relativiteit aub anders krijg je geheid de verkeerde getallen). Maar de natuur kan best voor verrassingen zorgen.. Een van de problemen is dat de 5g ook nog vol moet. Er zit dus nog een soort superactinide reeks aan te komen met 18 elementen. Bovendien begint alles door elkaar te lopen. Je ziet dat al aan thorium dat is eigenlijk een d-element niet een actinide (zie config, maar ook: eigenschappen).

Ik vraag me trouwens al een tijdje af wat die door een kommissie bedachte elementen eigenlijk in een encyclopedie doen... Het enige wat er over 114 en 116 te zeggen is is dat de verhalen erover op fraude berusten. Kunnen we het niet beter bij 112 afkappen? jf