Overleg:Peugeot 107

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Artikelen Citroën C1, Peugeot 107 en Toyota Aygo samengevoegd[brontekst bewerken]

Ik heb de artikelen Citroën C1, Peugeot 107 en Toyota Aygo grotendeels samengevoegd tot een nieuw artikel Citroën C1, Peugeot 107 en Toyota Aygo. Dee auto's zijn technisch vrijwel identiek, waardoor de drie artikelen grotendeels uit overlappingen bestonden.

De drie bestaande artikelen heb ik gereduceerd tot een soort doorverwijspagina's. Ik heb er met opzet geen gewone redirectpagina's van gemaakt, en wel om de volgende redenen:

  • Op deze wijze kunnen enkele merkspecifieke zaken, zoals de modellentijdlijn van Peugeot, en de modellennavigatiesjabloon van alle drie de merken gehandhaafd blijven, zonder dat ze in het nieuwe artikel elkaar in de weg staan.
  • Alleen de Franse Wikipedia had al eerder een soortgelijke execitie uitgehaald (zie fr:Citroën C1 - Peugeot 107 - Toyota Aygo). Daar verwijzen alle interwiki's echter naar "Citroën C1"; de andere twee types vallen daar, althans v.w.b. de interwiki's, buiten de boot. Met mijn oplossing hier in de NL-WP blijven de afzonderlijke interwiki's naar de afzonderlijke modellen vanuit andere talen werken, omdat ze naar de aparte modelpagina's verwijzen.

Voorlopig heb ik alle interwiki's van de drie afzonderlijke pagina's samengevoeld (en alfabetisch gesorteerd) op de pagina Citroën C1, Peugeot 107 en Toyota Aygo. Dat betekent dat de meeste interwiki's er nu ogenschijnlijk in drievoud in staan (eenmaal voor Citroëm C1, eenmaal voor Peugeot 107 en eenmaal voor Toyota Aygo, in deze (aflabetische) volgorde). Dat zal wel niet mogen, maar dan komt er wel een of ander botje langs om daar wat aan te doen. Ik zie wle wat er uit komt.

Eventuele reacties graag hieronder, om te voorkomen dat ze overal verspreid raken.

HHahn (overleg) 27 apr 2010 15:25 (CEST)[reageer]

Sorry, maar ik vind dit een bijzonder slecht idee. Dat de auto's van dezelfde productieband rollen en op elkaar lijken (of beter technisch vrijwel identiek zijn), is geen reden w.m.b. om ze daarom in een artikel samen te gooien met een onmogelijke naam. Nu verspreid je de info over de drie modellen over 4 pagina's?!? Alankomaat 30 apr 2010 14:35 (CEST)[reageer]
Ik heb juist zo min mogelijk informatie op de afzonderlijke pagina's Citroën C1, Peugeot 107 en Toyota Aygo laten staan. Er staat daar eigenlijk bijna niets; het zijn een soort "aangeklede doorverwijspagina's" geworden, met drie doelen: (a) een ingang bieden met een minder onmogelijke naam (een soort "aangeklede redirct" dus); (b) ergens de merkspecifieke info (zoals de navigatiesjablonen met de plaats in het totale modellengamma van het merk) kwijt te kunnen, en (c) de mogelijkheid open te houden voor afzonderlijke interwikilinks vanuit andere talen. Dat laatste ontbreekt juist bij de "oplossing" op de Franse Wikipedia (kijk maar op fr:Citroën C1 - Peugeot 107 - Toyota Aygo).
Wat die ingangen met een minder onmogelijke naam betreft: Dat kan uiteraard ook met gewone redirect-pagina's worden gerealiseerd. Maar dan zou de merkspecifieke informatie (zoals de modellentijdlijn van Peugeot en de modellenlijst van alle drie de merken) allemaal op die ene verzamelpagina moeten staan. En dat wordt m.i. wat te veel van het goede.
Alle verdere informatie moet juist op de verzamelpagina Citroën C1, Peugeot 107 en Toyota Aygo staan. Zoals het oorspronkelijk was, was het juist een ratjetoe: het ene gegeven stond op pagina Citroën C1, het andere gegeven (over een vrijwel identieke auto!) stond op Peugeot 107, en dito voor de Toyota. Als er iets gewijzigd werd, moest in feite op drie verschillende pagina's dezelfde wijziging worden uitgevoerd. Dat zijn juist typisch situaties die om een soort sjabloon vragen, maar dát vond ik weer net iets te ver gaan voor "slechts" drie pagina's.
Maar als de huidige opzet inderdaad onoverkomelijke bezwaren oproept, is de merkspecifieke info van alle drie merken op die ene pagina zetten misschien nog wel het minst slechte alternatief.
HHahn (overleg) 30 apr 2010 15:29 (CEST)[reageer]
De drie pagina's voor de individuele modellen dienen juist behouden te blijven, allereerst om wat je al aangeeft, de modellentijdlijn, maar dus ook voor de categorieën. Het gaat mij juist om die vierde pagina, die ik overbodig vind. Ja, dan moet inderdaad de basisinfo op de drie individuele pagina's gelijk zijn, maar dat hoeft niet in de vorm van een sjabloon toch? Kwestie van een "onzichtbare" toevoeging op de bewerkingspagina, waarin aangegegeven wordt dat een bepaald deel van de tekst basisinfo betreft over de drie modellen, met het verzoek om bij aanpassing dit ook op de pagina's van de zustermodellen te doen. Alankomaat 30 apr 2010 16:59 (CEST)[reageer]