Overleg:Piet Kramer

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Piet Kramer realiseerde omstreeks 1920 een kerkzaal in de achtertuin van het voormalige stationsgebouw van Den Haag naar Scheveningen. Dit gebouw was door Baron Beelaerts van Blokland gekocht. Zijn vrouw Henriëtte Willebeek Lemaire heeft hier tot 1966 gewoond. Zij was bekend voor haar illustraties van kinderboeken, die vooral in Engeland werden uitgegeven. De kerkzaal is nog steeds toegewijd aan de Soefi Stichting. De daktuin, die helaas ontmanteld is, was een voorbeeld van de vormentaal van de amsterdamsche school.

Het stationsgebouw staat naast het Vredespaleis en was voor de stoomtram naar Loosduinen.

Er heeft nooit een "Baron Beelaerts van Blokland" bestaan. Paul Brussel (overleg) 10 aug 2019 10:00 (CEST)[reageer]
Henriëtte Willebeek le Mair was gehuwd met Hubertus Paulus van Tuyll van Serooskerken, die in Den Haag in een voormalig kopstation van de stoomtram woonde. In de tuin werd in 1928 een uitbouw neergezet voor Universele Erediensten van de Soefibeweging. Deze was ontworpen door Piet Kramer. (bron) Muijz (overleg) 26 feb 2023 22:42 (CET)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Piet Kramer. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 15 mei 2019 09:41 (CEST)[reageer]

Hoewel de tekst bij aanvang meldt dat Piet Kramer in Amsterdam is geboren, leest de tekst voor mij wat vreemd, als niet Amsterdammer, doordat de plaatsnaam ontbreekt bij Prinsengracht en Muzenplein.
– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 83.86.90.39 (overleg · bijdragen) 10 aug 2019 10:02 (CET)[reageer]

Bij Muzenplein heb ik die toegevoegd. Voor Prinsengracht leek mij dat niet nodig omdat in de inleiding al staat dat Kramer in Amsterdam is geboren. Muijz (overleg) 26 feb 2023 22:42 (CET)[reageer]