Overleg:Pirahã

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Verplaatst vanaf Wikipedia:Review (door Bontenbal 26/2/06)[brontekst bewerken]

Ook dit artikel is kortgeleden door mij vertaald. Zou hier naar gekeken kunnen worden? Na mijn edits heeft er namelijk niemand meer geëdit, en ik verwacht dat ik wel wat dingen heb opgeschreven die voor mij goed klinken, maar voor anderen niet. Thijs! 2 feb 2006 12:04 (CET)[reageer]

Ziet er goed uit, voorzover ik het snap. Ik vind alleen de eerste zin niet helemaal lekker lopen (met die 2 werkwoorden op het eind).
huidige zin - Pirahã is de natuurlijke taal die de Pirahã - oorspronkelijke bewoners van het Amazone-regenwoud in Brazilië - die langs de Maici, een zijrivier van de Amazone, leven spreken.
mijn voorstel - Pirahã is de natuurlijke taal die wordt gesproken door de Pirahã, oorspronkelijke bewonvers van het Amazone-regenwoud in Brazilië, die langs de Maici, een zijrivier van de Amazone, leven.
PatrickVanM 8 feb 2006 15:22 (CET)[reageer]
Ik zou van de huidige pagina Pirahã een doorverwijspagina maken, die verwijst naar Pirahã (taal) en Pirahã (volk). Wikificatie kan beter. Verder aardig artikel. Groet,Bontenbal 9 feb 2006 17:19 (CET)[reageer]