Overleg:Pitcairn (eiland)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

"Drie van de veroordeelden zijn directe afstammelingen van Fletcher Christian."

Dat is nogal een overbodige vaststelling daar 99% van de eilanders aan elkaar verwant zijn, ze stammen dus allemaal 'direct' van Fletcher Christian af. Wellicht dat hier bedoelt wordt 'in directe manlijke lijn'.

Overigens is het dragen van de achternaam 'Christian' ook geen garantie voor een directe afstamming in manlijke lijn van Fletcher Christian omdat een aantal eilanders die in vrouwelijke lijn afstamden de naam 'Christian' hebben aangenomen en er ook directe afstammelingen in manlijke lijn zijn die niet de naam Christian hebben gekregen.

Komt bij dat nadat het grootste deel van de bevolking koos voor relocatie naar Norfolk zijn het de familie Christian en de familie Young (met een aantal pleegkinderen McCoy) die in 1859 naar Pitcairn terugkeerden. Daardoor nam de genenpool Christian relatief toe.

Toen walvisvaarder Nobbs op het eiland trouwde met Sarah Christian trouwde, ging tenminste één van hun kinderen verder onder de naam 'Fletcher Christian'

Alle 'Christians' op het eiland stammen af van Thursday October Christian II, die zelf 3/4 polynesisch was (grootvader Fletcher Christian en vader Thursday October Christian I waren alletwee met een volbloed Tahitaanse getrouwd)).

Eén van de huidige generatie Christians: 'Andrew Christian' stamt niet in manlijke lijn af van Fletcher. Hij heeft de naam via zijn moeder gekregen. In manlijke lijn stamt hij zelfs helemaal niet van een Pitcairner af, zijn vader is een brit. (ten overvloedde, Andrew Christian hoort niet bij de veroordeelden of zelfs maar bij de verdachten. Zijn oom wél.

'recentelijk' nieuwe 'import' de Warrens, hoewel ze hun naam ontlenen van een andere trouwlustige walvisvaarder die op het eiland bleef, stammen allemaal van Fletcher Christian af, maar ook van Ned Young, en van Quintal

Kortom, enige uitspraak over van welke van de muiters je 'direct' afstamt is niet meer dan een leuke anecdote

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Pitcairn (eiland). Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 27 okt 2019 20:58 (CET)[reageer]