Overleg:Roy Orbison

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Afbeelding Roy Orbison[brontekst bewerken]

Ik heb een afbeelding van Roy Orbison toegevoegd . Deze is van de Engelstalige Wikipedia. De licensie moet in orde zijn, maar op Commons komen er wat alarmbellen. Wie wil en kan dit in orde maken en van de juiste licensie voorzien. Bij voorbaat dank. --Okido 15:12, 26 February 2008 (UTC)

De foto van Roy Orbison heeft geen vrije licentie en wordt op de Engelstalige Wikipedia enkel gebruikt in relatie met het artikel over Roy Orbison. Volgens Amerikaans recht mag dat, dat wordt "fair use" genoemd. Het is niet toegestaan een dergelijke afbeelding op Wikimedia Commons te plaatsen. De relatie met het artikel ontbreekt op Commons en er is onduidelijkheid over niet-Amerikaanse regelgeving. Zie ook: Commons:Licensing#Material under the fair use clause is not allowed on the Commons. De afbeelding mag trouwens ook niet op de Nederlandse Wikipedia worden geplaatst. Zie hiervoor: nl:Fair use. De foto van Roy Orbison zal binnenkort worden verwijderd. De foto zal dan ook uit het door jou gewijzigde artikel nl:Roy Orbison verdwijnen. Bouwe Brouwer 21:25, 26 February 2008 (UTC)
Bedankt voor je uitgebreide antwoord. Helaas. Het is toch van den gekke dat de afbeelding voor de hele wereld zichtbaar is op de Engelstalige Wikipedia en dat dit niet kan op de zusterprojecten.--Okido 00:12, 27 February 2008 (UTC)
Hmm..omgekeerd: Het is toch van de gekke dat de afbeelding zonder enige toestemming van de oorspronkelijke auteur is gejat en voor de hele wereld zichtbaar is gemaakt op de Engelstalige Wikipedia op basis van een dubieuze licentie. Michiel1972 27 feb 2008 01:24 (CET)[reageer]
Dan moet de auteur naar de rechter stappen. Gaat de Engelstalige Wikipedia akkoord met dubieuze licenties? Lijkt mij vreemd... Feit is dat de afbeelding wel op de Engelstalige Wikipedia staat en niet op de Nederlandstalige. Bijzonder jammer.--Okido 27 feb 2008 01:35 (CET)[reageer]