Overleg:Sarbanes-Oxley

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Een Business Trend Bandwagon?[brontekst bewerken]

In de ICT schiet SOx, hoe goed ook bedoeld, gemakkelijk zijn doel voorbij. In de praktijk vereist het SOx-compliant zijn dat een wijziging in de software geaccordeerd moeten worden volgens strikte procedures, met behulp van lijvige documenten en wellicht een groot aantal CC's in het emailverkeer. Maar het resultaat van dit alles is een schijnzekerheid: de bewakers of behoeders van de procedures kunnen bij wijze van spreken opzoeken wanneer de auto gerepareerd is, maar meestal is er niets dat hen er in voorziet om zekerheid te bieden wat over wat er nu precies gedaan is: zijn de banden verwisseld of is de bougie vervangen?

De acceptatie van SOx is veelal een beslissing van het strategisch management, voortgaand op een veronderstelling dat men het instrument als een soort kwaliteitskeurmerk zou kunnen tonen in het geval een klant daar op enig moment naar vraagt. En op dat moment wil men natuurlijk ook niet achterlopen op de concurrent.

Vervolgens wordt SOx met name geimplementeerd op een plaats in de ICT-organisatie waar men weinig of niet betrokken is bij de technische of functionele aspecten van de software waar het om begonnen was. - De voorgaande niet ondertekende opmerking werd toegevoegd door Pfrancing (overleg|bijdragen).

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Sarbanes-Oxley. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 10 dec 2019 21:16 (CET)[reageer]

Samenvoegen met Sarbanes-oxley_wet[brontekst bewerken]

Hallo, Het blijkt dat deze pagina ook bestaat terwijl de juiste pagina "Sarbanes-Oxley wet" zou moeten zijn. De titel van deze pagina is niet accuraat genoeg. Het probleem is ook dat je nu vanuit "Sarbanes-oxley_wet" niet kan linken naar pagina's in een andere taal van hetzelfde onderwerp als dat op deze pagina al is gedaan. Dit betekent dat de content moet worden samengevoegd tot één pagina. Ik wil dit graag doen. Ik wacht even om te zien of er tegenwerpingen zijn en dan pak ik dit over een maand op. Philip Lafeber (overleg) 24 jul 2020 17:57 (CEST)[reageer]

Helemaal mee eens. Ik heb zojuist alsnog beide pagina's samengevoegd. Daartoe heb ik de tekst van dit artikel ('Sarbanes-Oxley') verplaatst naar die met de wetsartikelen, en de Wikidata-links aangepast. Van deze pagina heb ik een redirest gemaakt. (Nu nog wat bronnen verzamelen, want beide artikelen schoten daar nogal tekort.) MichielN (overleg) 14 okt 2023 20:41 (CEST)[reageer]