Overleg:Saturnus (god)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
  • Mythe van Saturnus

(citaat)

Kronos was getrouwd met zijn zus Rhea. Ze hadden kinderen, maar hij had ze eerst opgegeten. Nadat Zeus hem had verdreven ging Kronos in Italië wonen. Daar verborg hij zich. Door de Romeinen werd hij vereerd als Saturnus. Omdat hij zich daar verborg is de provincie Latium waarin Rome ligt naar hem genoemd. Het Latijnse werkwoord "latere" betekent namelijk verbergen.

(eind citaat)


Hierin worden de Griekse en Latijnse namen Kronos en Saturnus door elkaar gebruikt, en wordt bovendien gezegd dat Zeus Kronos verdreef - de Griekse namen, waarom niet de Latijnse namen? Mijns inziens is het een stuk duidelijker als enkel de Latijnse namen gebruikt worden, het gaat immers over een Romeinse god. (Behalve op de plekken waar wordt gezegd dat Saturnus de 'Romeinse versie' van Kronos is, et cetera.)


(Dit is één van de eerste dingen die ik hier schrijf, dus excuses voor de verkeerde opmaak etc.) – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 145.97.213.155 (overleg · bijdragen)

Goed punt. Mag ik u van harte uitnodigen er iets aan te doen? Als het beter kan of zelfs beter moet, dan graag. Maak u over de layout geen zorgen, dat komt wel goed. De tekst is het belangrijkste. Kleuske (overleg) 12 jun 2014 12:47 (CEST)[reageer]