Overleg:Schotland

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Schotland is officieel geen land. Het voldoet niet aan de officiele definitie van een land.

Hier een uitgebreide uitleg [1]- De voorgaande niet ondertekende opmerking werd toegevoegd door 217.122.16.225 (overleg|bijdragen) op {{{2}}}.

Denk wel dat dit waar is. Heb het vaker gehoord, en in bovengenoemde bron wordt het wel redelijk concreet uitgelegd. Schotland is geen land omdat het onder andere niet onafhankelijk is en het heeft geen eigen centrale politieke en wettelijke organisatie.
Schotland is dus inderdaad geen land, zoals op de artikelpagina wordt beweerd bovenaan. - De voorgaande niet ondertekende opmerking werd toegevoegd door 212.203.31.5 (overleg|bijdragen) op {{{2}}}.
Onzin, Schotland is wel degelijk een land. Het is alleen geen staat. Dat staat ook duidelijk in dat artikel waarnaar de eerste anoniem verwijst. Staat en land zijn twee andere begrippen. Ninane (overleg) 21 nov 2006 10:26 (CET)[reageer]

inleidende tekst[brontekst bewerken]

  • Ik heb de inleidende tekst gewijzigd als resultaat van een uitvoerige discussie over bovengenoemd onderwerp, die bij het artikel Verenigd Koninkrijk is gevoerd. Het verdient aanbeveling om toekomstige wijzigingen van de inleiding waarbij een vergelijkbare samenhang aan de orde is ook op die plaats te bediscussiëren.
Stuart LaJoie overleg 14 sep 2007 19:25 (CEST)[reageer]

Engelse wiki[brontekst bewerken]

Scotland (Scottish Gaelic: Alba) is a nation in northwest Europe and one of the constituent countries[1] of the United Kingdom. --EdwinB 21 nov 2006 10:27 (CET)[reageer]

Tekst in deze zin aangepast LHOON 22 nov 2006 07:52 (CET)[reageer]

De onderstaande afbeelding(en), die gebruikt worden op deze pagina (of overlegpagina), zijn verwijderd of genomineerd voor verwijdering op Commons. Als de afbeelding verwijderd is, haal dan de afbeelding van de betreffende pagina. Indien je het niet eens bent met de nominatie of verwijdering kun je op Commons een reactie plaatsen op de verwijderlijst, of op de overlegpagina van de verwijderende admin.

-- CommonsTicker 21 feb 2007 11:15 (CET)[reageer]

Schotland staat bekend om...?[brontekst bewerken]

Schotland staat zeker niet bekend om de bands "The View" en "Glasvegas". Laat ik de bands toevallig kennen, er is geen persoon die bij Schotland aan die specifieke bands zal denken. Onder hetzelfde kopje twijfel ik ook nogal aan acteur Gerard Butler, die op zich wel iemand is die momenteel succes heeft, maar over 15 jaar iedereen vergeten is. Ook nu zal niemand associaties met Butler opgeroept krijgen bij Schotland.

Volgens officiële cijfers is Schots met 55,817 mensen van drie jaar en ouders die de taal thuis spreken de tweede taal van het land. Het aantal van 70.000 Schots-Gaelic als moedertaal hebben, lijkt dan ook wel erg hoog. Bloempottardis (overleg) 1 nov 2019 11:45 (CET)[reageer]

Je hebt er de bron bij, in tegenstelling tot degene die het aantal van 70.000 heeft geschreven. Je kunt de tekst aanpassen, maar verwerk dan svp de noot in je tekst ipv een url.

Henk van Haandel (overleg) 1 nov 2019 22:25 (CET)[reageer]