Overleg:Sikkel (werktuig)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Algemene structuur[brontekst bewerken]

Persoonlijk vind ik het heel erg raar dat dit artikel begint met "Een sikkel is een vorm bestaand uit twee cirkelbogen [...]" en dan, alsof tussen neus en lippen door, eraan toevoegt: "De sikkel is ook een landbouwwerktuig met een dergelijke vorm".

In een encyclopedie zoeken mensen de sikkel niet om erachter te komen wat voor vorm dat is. Ze zoeken het woord op omdat ze meer willen weten over het handwerktuig. Dit soort formuleringen van artikelen is een belangrijke reden waarom ik de Engelse Wikipedia gebruik, en de Nederlandse maar heel zelden.

Als er geen beargumenteerde tegenwerpingen komen, verander ik de structuur van het artikel in bijvoorbeeld zoiets als: "Een sikkel is een landbouwwerktuig, en is een van de oudste werktuigen van de mens. Een sikkel is ook de benaming voor de vorm ..., waar het werktuig naar genoemd is." En dat verhaal over die halve maan hoort hier wat mij betreft al helemaal niet thuis. Is beter op zijn plek in het artikel maan, dunkt mij zo. Mark in wiki 22 dec 2009 09:27 (CET)[reageer]

Gereed. Mark in wiki 24 dec 2009 16:16 (CET)[reageer]