Overleg:Statisch moment

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

"...het product van het oppervlak met de y-coordinaat van het massamiddelpunt." Moet dit niet 'oppervlaktemiddelpunt' of iets in die aard zijn? Massa heeft met dit alles toch niet direct iets te maken dacht ik.

In sommige literatuur wordt de formule gedefinieerd als:[brontekst bewerken]

Is dat wel zo, en als men dit terug vindt is het dan geen (druk)fout? Jack Ver (overleg) 17 jan 2011 16:11 (CET)[reageer]

Hey Jack,
In het boek Toegepaste Mechanica - Deel 2 Spanningen, vervorminge, verplaatsingen van auteur Coenraad Hartsuijker wordt deze notatie gebruikt. Hij verwijst echter naar de andere definieering van het statisch moment. Als je het boek zelf ook hebt staat dit op pagina 66.
Groeten, Jeffrey van Egdom

Dat boek heb ik niet, maar indien het geen fout is, spreekt men dan wel van "statisch moment". Als dit wel zo is zullen er wel andere gebruikers zijn, die dat weten en dan is uw bewerking een interresante aanvulling. Jack Ver (overleg) 18 jan 2011 10:28 (CET)[reageer]
Het staat er inderdaad zo aangegeven: Lineaire oppervlaktemomenten of statische momenten.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Jeffrey1710 (overleg · bijdragen)