Overleg:Storm (strip)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ik ben gewoon een voorbijganger, maar 'k vind de subjectiviteit van de schrijver(s) van dit artikel toch wel een beetje storend. Enkele voorbeelden: "De verhalen waren erg maf."

"Vooral omdat de planeet in feite leefde en haar geest als een soort verschijning aan Storm tonen kan, op de meest idiote manieren: Alice (uit Wonderland), Marilyn Monroe en zelfs een Westernstadje!"

Bovendien behandelt de tekst bijna uitsluitend de inhoud van de strips, en zegt het zo goed als niets over de stijl ervan, wat je volgens mij toch moeilijk kunt vergeten als je 't hebt over een reeks zoals Storm.

Niks persoonlijks, 't valt me gewoon op.

==[brontekst bewerken]

Jammer dat de schrijver van het stuk een beetje bevooroordeeld is, en duidelijk niet de waarde inziet van de strip Storm, in zowel grafisch hoogwaardige "kunst" als literair grappig, spannend en samenhang en verwijzing t.o.v. andere strips/films, geleerde(bv Einstein), boeken(Escher) enz. Echt een must voor een stripliefhebber, een van de beste strips ooit(is mijn persoonlijke mening), en jammer dat deze alleen in Nederland zo bekend is, en "vreemd" dat deze niet is doorgebroken tot Amerika.

Dat de nieuwe serie(Kronieken van de Tussentijd) stukken slechter is(ook persoonlijke mening), oke daar valt mee te leven, maar dat doet niets af aan de eerste 23 delen(1 t/m 22 + deel 0). En het citaat van: "De beschavingen op aarde zijn ingestort en glijden af naar barbarisme (hoewel in het verhaal van "Het volk van de woestijn" toch een machine gebouwd is waarmee mensen gemuteerd worden, noem dat maar barbarisme)." Spreekt toch weer het volgende citaat tegen: "Later blijkt dat de Aarde al duizenden jaren gecontroleerd wordt door de buitenaardse Azuriërs die de menselijke beschaving barbaars houden zodat ze geen gevaar voor hen opleveren."


Ik vind de eerste 23 delen meesterlijk en bijna geniaal geschreven en getekend, en het is een verlies voor de stripwereld dat Don Lawrence helaas het aardse heeft verruild voor het eeuwige.

Update ivm verschillende albums in 2009 + Eppo pre-publicatie[brontekst bewerken]

(11 februari 2009) Ik heb getracht het een en ander toe te voegen mbt de nieuwe albums. Als iemand iets meer weet over de precieze publicatiedata van die albums houd ik me aanbevolen (lees: kunt u het wijzigen ;)). anoniem 11 feb 2009 16:49}}

(14 februari 2009) Hinderlijk dat automatisch mijn ip-adres geplaatst wordt en dat wanneer ik dat zelf verwijder, ik van vandalisme beschuldigd word. anoniem

De enige manier om dat te voorkomen is door geen bewerkingen uit te voeren. --RenéV 14 feb 2009 12:20 (CET)[reageer]
P.S. Overigens is het gebruikelijk dat overleg wordt ondertekend zodat ook anderen kunnen zien wie wat heeft geschreven. U kunt dat doen door het intypen van vier tildes (~~~~). Verder heeft het verwijderen niet zo heel veel zin omdat in de bewerkingsgeschiedenis altijd is te achterhalen wie een pagina heeft bewerkt. --RenéV 14 feb 2009 12:30 (CET)[reageer]
Of door een gebruikersnaam te kiezen. ;-) RONN (overleg) 14 feb 2009 12:26 (CET)[reageer]
Onzin. Stop eens met vastgeroeste gebruiken op te dringen. Niemand is verplicht zijn of haar berichten met tildes te ondertekenen, dat jullie het graag willen maakt het niet verplicht. Zodoende aan wens van gebruiker voldaan en het IP weggehaald. Fontes 20 feb 2009 22:15 (CET)[reageer]