Overleg:Technische informatica

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

In de tekst staat: Iemand die bedreven is in de computertechniek heet een Computer Ingenieur, Ingenieur in Computersystemen of ICT-Ingenieur.

volgens mij is "ingenieur" en beschermde titel die alleen gevoerd mag worden als een bepaalde opleiding (minimaal HBO) is behaald. Iemand die bedreven is in computertechniek verdient m.i. niet de titel ingenieur. Pven 21 apr 2006 12:50 (CEST)[reageer]

Dat klopt inderdaad. En dan zelfs in een technische richting (waar electronica en 'informatica', in constructieve c.q. wetenschaps zin, onder vallen e.g. minus HEAO) – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 212.187.71.66 (overleg · bijdragen)

In de 20ste eeuw was de ingenieurs titel (afgekort ir) 'technische informatica' aan universiteiten voor behouden, voor de algemene informatica studie. Nu is dat 'Master of Computer Science' geworden. Binnen het HBO (toen HTS) is rond circa het jaar 2000 de ingenieurs titel (afgekort ing) 'Technische Computerkunde' (veelal als afstudeerrichting van een electronica studie), naar 'Bachelor Technische Informatica' hernoemd. De vervolg titel is 'Master of Computer Engineering' Ivm de internationale Bachelor-masterstructuur.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 212.187.71.66 (overleg · bijdragen)

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Technische informatica. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 12 sep 2017 12:15 (CEST)[reageer]