Overleg:Tsjetsjenen

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Twee opmerkingen:

  1. Is het echt Weinatsjen? Ik kan die naam weinig vinden. Is het niet de Veinakh, Weinach, Veinach, Nach, Nakh, etc?
  2. Ik stel voor om, wanneer het artikel Weinatsjen of hoe dan ook is aangemaakt, het deel over de geschiedenis van de Weinatsjen over te brengen naar dat artikel.

--.....jeroen..... 30 sep 2008 22:02 (CEST)[reageer]

Waar ik dat destijds heb opgezocht weet ik niet meer: Vajnachen zou ik er nu van maken gebaseerd op het Russische Вайнахи of Vainachen (net als bij de Oeigoeren). De 'w' zal wel van de Duitse vertaling afkomstig zijn. Splitsen mag wat mij betreft, maar mischien zou dan daarvoor als titel ook de naam 'Nachen' kunnen worden gebruikt (in ieder geval als synoniem) en ook de verwante Kisten en de Batsen meegenomen als medesprekers (genoemd in ru:Вайнахи). --hardscarf 30 sep 2008 23:29 (CEST)[reageer]
Vainachen lijkt mij inderdaad aardig geschikt. Nachen lijkt mij dan inderdaad een synoniem. Ik pas nog even snel het een of andere aan. --.....jeroen..... 30 sep 2008 23:50 (CEST)[reageer]

Beide volkeren beschouwen elkaar niet als deel van hetzelfde volk. Sommige Tsjetsjen en Ingoesjen doen het wel, maar de meesten niet. Op Tsjetsjeense en Ingoesjetische forums zijn er veel topics over dit onderwerp en de meeste forumleden vinden dat het andere volk wel een broedervolk is, maar geen deel van hun eigen volk. Sommige forumleden zijn ronduit vijandig gestemd ten opzichte van het andere Wainach-volk. Vooral de Ingoesjen zijn afkerig van het idee, omdat ze bang zijn dat ze door Tsjetsjenen worden opgeslorpt. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 157.193.107.64 (overleg · bijdragen)

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Tsjetsjenen. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 6 okt 2018 23:45 (CEST)[reageer]