Overleg:Unitarisme (theologie)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Unitarisme betekent hier in België voor velen iets heel anders ! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 81.246.75.91 (overleg · bijdragen)

Velen nemen het op staatkundig vlak, maar men kan het op theologisch vlak hier ook zo bekijken, dat diegenen die de Heilige Drie-eenheid verwerpen ook Unitaristen zijn. In dat geval kan men daaronder ook de Kerk van God, Jehovah Getuigen en Christadelphians of Broeders in Christus rekenen.

Lees ook: [Geloof in slechts één God][1]

– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 88.197.232.64 (overleg · bijdragen)

Daglicht[brontekst bewerken]

Lieden, alhoewel de vermelding 'dit in tegenstelling tot de hoofdmoot van het christendom' wel een feit is, is het niet een feit welk gebruikt kan worden als argument voor de geldigheid van de door mensen verzonnen drie-eenheid; De kwantiteit/frequentie van mensen maken 2+5=18 niet meer waar...

Hierbij adviseer om een vermelding te plaatsen, dat het niet om iets gaat wat in de Bijbel staat(, het gaat hier zelfs om een overtreding van het gebod in Exodus20).

Gegroet, Niels – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.82.230.108 (overleg · bijdragen)

Een oude dwaling in een nieuwe jas[brontekst bewerken]

Een oude dwaling in een nieuwe jas, zo kijken anderen daar tegenaan. Kerkvader Athanasius gaat zover in zijn geloofsbelijdenis dat hij zegt in zijn laatste artikel : Dit is het algemeen geloof. Wie dit ( o.a de Drie-eenheid ) niet oprecht en standvastig gelooft, kan niet behouden worden. Einde citaat. Wat voor de een moeilijk of onaanvaardbaar is, is voor de ander simpel : 1x1x1 = immers 1 !--Martinus1967 (overleg) 9 aug 2012 18:20 (CEST)[reageer]