Overleg:University of Wisconsin System

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Onderzoekgelden[brontekst bewerken]

Jos-uit-boston: "particuliere universtieiten doen veel meer research"

Dat is dus pertinent onjuist. Amerikaanse openbare universiteiten doen wel degelijk veel aan research, vaak meer dan de particuliere universiteiten. Dit blijkt eenvoudig uit de cijfers van de National Science Foundation: http://www.nsf.gov/statistics/infbrief/nsf08320/

  • Wat ik wilde zeggen is dat UW niet als een van de top research universiteiten wordt beschouwd waar baanbrekende research wordt gedaan, en waar Nobelprijswinners uit voortkomen. Het gaat niet alleen om de kwantiteit, maar ook om kwaliteit.
Grote staatsuniversiteiten hebben meer studenten, en kunnen daardoor ook meer researchwerk doen.
Arizona State heeft een poging gedaan om research universiteiten te rangschikken ([1]). Ze nemen niet alleen de externe funding in beschouwing, maar ook het eigen financiele vermogen van de universiteit, het aantal verleende doctoraten, publicaties, aantal leden van de Nationale Academy of Science, cijfers van studenten enz.).
Op deze wijze komen zij tot een kopgroep van Columbia, Harvard, MIT, Stanford en UPenn, op kleine afstand gevolgd door Duke en als top "publics" UC Berkeley and UMich Ann Arbor. Intuitief gezien klink dit lijstje in overeenstemming met de reputatie van deze instituten als research centra hier in de USA.
Ik ben het er niet mee oneens dat UW nummer 3 is wat funding betreft, maar dat maakt het nog geen top research universiteit.
Jos-uit-boston 8 jan 2009 04:37 (CET)[reageer]
Sorry, maar door wie of wat wordt de UW niet beschouwd als top research universiteit ? Het argument dat er geen baanbrekend research wordt gedaan vind ik wel heel erg kort door de bocht. Op het gebied van
stamcelonderzoek, om maar een voorbeeld aan te dragen, is de UW baanbrekend geweest. Bij het maken van de pagina over de Universiteit van Wisconsin heb ik gerefereerd aan cijfers van het Center of
Measuring University Performance (inderdaad van Arizona State, het instituut was tot 2005 verbonden aan de universiteit van Florida). Als je de cijfers goed leest, haalt de UW 7 van de 9 "measures" evenveel
als bijvoorbeeld de Yale universiteit en meer dan gerenomeerde particuliere universiteiten zoals de Princeton universiteit en de universiteit van Chicago.
Coenen 8 jan 2009

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Universiteit van Wisconsin. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 25 jul 2017 22:00 (CEST)[reageer]