Overleg:VPRO

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ik snap dit stukje niet:

"De VPRO brengt veelal baanbrekende en vernieuwende programma's. Op 9 oktober 1967 werd de tweede aflevering van het programma Hoepla uitgezonden. Het 21-jarige model Phil Bloom was wel naakt en zou ze een stuk voorlezen uit het dagblad Trouw. Dit is er echter later van gemaakt, naar aanleiding van nooit uitgezonden beelden. Daarna liet zij dus niet de krant zakken. Wel waren toen de eerste blote borsten op de Nederlandse televisie een feit."

Ben ik hierin de enige?

Yorian 17 mei 2005 18:24 (CEST)[reageer]

Nou, ik begrijp deze passage ook niet helemaal.
Ik heb overigens wel de oorspronkelijk tekst geschreven, maar niet het gehakkel dat er later van is gemaakt. Mag ik verwijzen naar:
Muijz 18 mei 2005 16:53 (CEST)[reageer]

Categorie "Christelijke media"[brontekst bewerken]

In hoeverre valt de VPRO eigenlijk in de categorie "Christelijke media"?

Na de missie en de statuten gelezen te hebben, kan ik geen reden vinden waarom de VPRO tot deze categorie zou moeten behoren. Het enige wat ook maar enigszins verwijst naar een mogelijke christelijke identiteit, zijn de letters V (Vrijzinnig) en P (Protestantse) in VPRO. Daarnaast zegt het artikel zelf het volgende:


De naam V.P.R.O. werd gewijzigd in VPRO om aan te geven dat de oorspronkelijke betekenis van de letters definitief was losgelaten.


Inderdaad een onjuiste categorie. Ik heb hem inmiddels verwijderd Bart van der Pligt 14 jan 2006 10:17 (CET)[reageer]

digitale vpro gids[brontekst bewerken]

Heel veel jaren geleden heeft de vpro eenmalig hun gids als cd-rom uitgebracht. Het was 'n heel multimediaal spektakel waarmee men toen ook het internet op kon. Tamelijk baanbrekend. Misschien aardig om daar ook wat letters over te typen? Verder was er ergens rond 1985 een radio-programma genaamd "Archie" voor de jeugd. Het had een eigen multi-lijns BBS waarop mensen konden inloggen en met elkaar konden chatten en berichtjes uitwisselen. Ook kon je een hoekje krijgen waar je 'n soort van "homepage avant la lettre" op kon zetten. (deze opmerking werd niet-ondertekend geplaatst op 23 okt 2006 16:02 door Gebruiker: Flok.)

  • Vlak nadat ik het kopje "Digitale media" had toegevoegd, las ik je opmerking. De door jou genoemde info zou daar zeker in kunnen passen. Was het radioprogramma niet een kleine 10 jaar later? Dat lijkt te blijken uit deze website. Vóór 1993 was ook Herbert Blankesteijn bij Archie betrokken, lees ik hier (onderin de pagina op het eind van het Engelstalige deel). Of heeft het programma een decennium bestaan?
    In welk jaar was die cd-romgids? In ieder geval blijkbaar in een tijd dat "het internet op kunnen" nog niet zo gewoon was. Kattenkruid 21 jun 2007 12:57 (CEST)[reageer]


Er staat te lezen dat de doelgroep van de VPRO "vrijzinnig protestants" is. Dat lijkt me behoorlijk achterhaald. Zou er niet beter "progressief" staan, of iets dergelijks? Plaats 2 dec 2008 13:43 (CET)[reageer]