Overleg:WTA-toernooi van Birmingham

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Chichester/Surbiton versus Birmingham[brontekst bewerken]

Een verband tussen Chichester en Surbiton kan ik me eventueel nog voorstellen; die plaatsen liggen min of meer in dezelfde regio (de graafschappen West-Sussex en Surrey liggen tegen elkaar aan, ten zuiden van Londen). Birmingham, daarentegen, ligt een flink stuk ten noorden van Londen.

Ik heb intensief rondgekeken in diverse bronnen op Internet, maar nergens heb ik een verband tussen de toernooien in Chichester/Surbiton enerzijds en Birmingham anderzijds kunnen vinden. Ook en-wiki en fr-wiki laten het Birmingham-toernooi in 1982 beginnen. Daarnaast zijn er een fr:Tournoi de Chichester en een fr:Championnat du Surrey bekend.

Wie kan daar meer licht op werpen?

Vinkje83 (overleg) 5 jun 2012 11:15 (CEST)[reageer]

Enig spitwerk in het verre verleden van dit artikel, alsmede in het even oude verleden van het Franse equivalent, bracht boven water dat het nl-artikel in mei 2009 is overgenomen van het fr-artikel. Het ziet ernaar uit dat de enige reden voor de Chichester/Surbiton-inclusie is gelegen in het feit dat het fr-artikel op dat moment aldus was opgebouwd. Sindsdien zijn uit het fr-artikel Chichester en Surbiton verwijderd en in separate artikelen ondergebracht.
Dit is in mijn ogen een indicatie om dezelfde operatie ook op het nl-artikel te doen.
Dat heeft voorts als (prettig) bijverschijnsel dat de editienummering gaat kloppen.
Vinkje83 (overleg) 7 jun 2012 14:36 (CEST)[reageer]
Inmiddels heb ik WTA-toernooi van Chichester opgesteld. Daarbij bleek dat het toernooi niet alleen in de jaren 1973 en 1977–1980 (zoals voorheen gespecificeerd) werd gespeeld, maar in een aaneensluitende periode 1970–1980. Chichester verwijderd uit het Birmingham-artikel. Vinkje83 (overleg) 7 jun 2012 23:47 (CEST)[reageer]
Ook Surrey/Surbiton verwijderd. De betrokken jaartallen (1952 en 1981) en de betrokken finalistes geven mij geen aanleiding om er een artikel over te maken. Vinkje83 (overleg) 11 jul 2012 09:35 (CEST)[reageer]