Overleg:Wat Chedi Luang

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De tekst van mijn eerste versie van dit artikel was een vertaling van de Duitse versie van het artikel. Ook het onderdeel 'Ligging' is hierop gebaseerd. In een boekje dat werd uitgegeven ter gelegenheid van het overlijden en de crematie van Chan Kusalo, werd een plattegrond uit 1893 getoond die suggereert dat er in het totaal 5 tempels waren. Dat is echter niet in overeenstemming met de tekst in 'Ligging'.

In Oliver Hargreave's boekje Exploring Chiang Mai, City, Valley & Mountains wordt over Wat Phan Tao vermeld dat het eerst een onderdeel van Wat Chedi Luang was, maar later verzelfstandigd is. Op de plattegrond wordt dit gebied wihan wat phan tao genoemd, dus niet alleen wat phan tao.

Schematische vlakverdeling van een plattegrond uit 1893
gebied 1

อุโบสถ

ù-bo-sòt

Gebied 2

วิหาร.วัดสบฝาง

wí-hăn • wát sòp făng

Gebied 3

พระ.ธาตุ.เจดีย์หลวง +

พระวิหารหลวง +

วิหาร.เจา.อินทขีล

phrá • thât • che-di-lŭang +

phrá wí-hăn lŭang +

wí-hăn • chao • in-thá-khĭn

Gebied 4

วิหาร.วัดหอธรรม

wí-hăn • wát hŏ tham

Gebied 5

วิหาร.วัดสบชมิ้น

wí-hăn • wát sòp chá-mín

Gebied 6

วิหาร.วัดพันเตา

wí-hăn • wát phan tao

Bovenstaande Thaise teksten zijn overgenomen van de plattegrond. De omzetting naar Latijns schrift is tot stand gekomen door gebruikmaking van de website thai2english.com, daarbij de omzetting uit te voeren volgens het systeem van het Thaise Royal Institute.

Ik zal in Chiang Mai trachten na te gaan hoe een en ander nu werkelijk is geweest. Afhankelijk daarvan zal ik het hoofstuk 'Ligging' zonodig aanpassen. FredTC 25 okt 2010 04:34 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Wat Chedi Luang. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 5 okt 2017 02:03 (CEST)[reageer]