Overleg:Wet (scouting)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Mijn excuses, blijkbaar bestaat er reeds een uitgebreide pagina met de scoutswet op. Deze mag dus verwijderd/bijgevoegd worden worden. De linken 'wet' en 'gebed' op de pagina 'scoutsgroet' kunnen ook best naar die pagina verwijzen anders gaat er misschien weer iemand een nieuwe pagina (waarnaar de linken verwijzen) zoals mij aanmaken.--Niele 30 jun 2008 02:54 (CEST)[reageer]

Na samenvoegen is het nu een redirect geworden.[brontekst bewerken]

Voor historische reden staat hier de oorspronkelijk tekst. Met dank aan niele voor de aanvulling. Ik heb alleen het technische deel gedaan van de verhuizing. Carsrac 1 jul 2008 07:39 (CEST)[reageer]


De scoutswet was niet opgemaakt als een lijst van verboden. Verboden nodigden volgens Robert Baden-Powel meestal enkel uit tot overtreden omdat ze elk kind uitdagen.

De jongen wordt niet gestuurd door DOE-NIET's maar wordt geleid door wat ze wat ze wel moeten doen. De scoutswet werd eerder bedacht als gids voor de scout dan om zijn fouten te onderdrukken. Ze geeft aan wat de goede houding en verwachting is van een scouts.

In vele groepen moeten de leden de scoutswet kennen en regelmatig opzeggen. Bij de belofte van een scouts belooft hij of zij o.a. deze wet na te leven.

De scoutswet[brontekst bewerken]

  1. Een scout moet op zijn of haar eer vertrouwd worden.
  2. Een scout is trouw.
  3. Een scout heeft de plicht zich nuttig te maken.
  4. Een scout is een vriend voor iedereen.
  5. Een scout is hoffelijk en respecteert anderen.
  6. Een scout is een vriend voor de dieren en de natuur.
  7. Een scout luistert naar zijn leider.
  8. Een scout lacht en is vrolijk onder elke omstandigheid.
  9. Een scout is ijverig.
  10. Een scout is zuiver in gedachten, woord en daad.

[[Scouting_wet_en_belofte]] [[Categorie:Scouting]]