Overleg categorie:Dwergauto

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ik zie hier een aantal aparte dingen staan: De Citroën 2CV wordt algemeen niet erkend als dwergauto. de Mini ook niet, de Trabant zou ik er ook niet toe rekenen, hoewel dat een twijfelgeval zou kunnen zijn.

De Mini is geen dwergauto, ondanks zijn grootte, omdat de auto een viertaktmotor heeft en algemeen wordt een tweetaktmotor gezien als een kenmerk van een dwergauto.

De Eend is natuurlijk uitgerust met een tweetaktmotor, maar kun je (gezien de tijd zeker) rekenen als een volwaardige auto. Je kan er fatsoenlijk in zitten (meeste dwergauto's is dat moeilijker), bijvoorbeeld.

Een Eend heeft wel een motor met twee cilinders, maar het is natuurlijk wel een gewone viertakt motor!!!

Ook de Trabant is niet echt een dwergauto, omdat de auto gestoeld is op techniek van voor de Tweede Wereldoorlog, toen het begrip niet bestond (hoogstens cyclecar).

Kijk, en die Trabant heeft wel een tweetakt motor en is, volgens de hier aangevoerde definitie dus een dwergauto!!

Een golfauto, zoals de Handycart, is geen auto, maar een vervoermiddel. Je noemt een zitmaaier ook geen auto. De Handycart is bedoelt voor kleine afstanden, een auto is toch wel gebouwd om grote afstanden te kunnen overbruggen.

Ik zou graag de opinie in deze willen zien. Buttonfreak 10 jun 2006 15:53 (CEST)[reageer]

Eens.
2CV, Mini en natuurlijk ook de Mini Cooper behoren tot de Miniklasse oftewel het A-segment (wmb niet helemaal terecht soms ook wel stadsauto's genoemd) en zijn geen dwergauto's. Ik zal e.e.a. wijzigen.
De Handicart is wmb een twijfelgevalletje, maar ben tot een andere mening te overtuigen ☺ Voorlopig laat ik dat maar zo. Lampje (overleg) 20 feb 2022 11:20 (CET)[reageer]