Overleg categorie:Linux

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ik vind deze categorie op dit moment een allegaartje van artikelen die weinig met Linux te maken hebben. Er staan veel applicaties die ook onder Linux, maar ook onder andere besturingssytemen draaien. Ik stel voor dat die verplaatst worden naar een artikel Lijst van applicaties die onder Linux werken, en dat dat artikel in deze categorie komt.

Wat hier wel hoort is m.i. alle artikelen over Linux distributies, over specifieke Linux applicaties (bijvoorbeeld GNOME (desktop), KDE) en eventueel (maar daar twijfel ik een beetje over) personen die van belang zijn geweest voor de ontwikkeling van Linux (Linus Torvalds).

--Taka 9 jun 2004 10:02 (CEST)[reageer]

Ben ik mee akkoord. Volgens mij moet Linus Torvalds er zeker bij. Hij was tenslotte de bedenker van Linux. Of er voor de rest nog andere mensen moeten vermeld worden, ik denk het niet.
Kriske 9 jun 2004 10:06 (CEST)[reageer]

Zoals de categorie er nu uitziet is het beter om er Categorie:GNU/Linux van te maken... Of beter Categorie:Vrije software.

Ik stel voor dat hier GNU/Linux van gemaakt wordt. Jeroen-91 29 sep 2005 17:48 (CEST)[reageer]
Dat is (op het eerste gezicht) een goed idee: een categorie Categorie:Vrije software. Het is in elk geval iets wat de producten van een duidelijke en uitgesproken stroming in de software ontwikkeling een plaats geeft. --Taka 10 jun 2004 00:44 (CEST)[reageer]
Ik heb de categorie vrije software gecreeerd en de categorie Linux omgezet in cat Vrije software bij een aantal artikelen die net zoveel met pak em beet FreeBSD of Windows te maken hebben als met Linux :) Oh, en wat zijn het voor ondingen, die categorieen! Gua:ka 15 jun 2004 01:32 (CEST)[reageer]
Maar nog steeds, dit zijn geen dingen die met 'Linux' (een kernel) werken, maar met het GNU systeem (meestal met Linux-kernel). XMMS, ALSA, Harmony, pwd e.d. bedoel ik dan. Een categorie over de Linux-kernel an sich is nutteloos (hooguit twee-drie artikelen), dus stel ik voor dit ding naar categorie: GNU te hernoemen.