Overleg gebruiker:178.118.207.236

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.156.306 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Verwijderingsnominatie[brontekst bewerken]

Hallo anonieme gebruiker, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Jozef Dumoulin. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het artikel is niet encyclopedisch geschreven. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden) moeten voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. Met vriendelijke groet, Sikjes (overleg) 17 aug 2014 23:32 (CEST)[reageer]

Jozef Dumoulin[brontekst bewerken]

Beste anonieme gebruiker, de pagina die u over Jozef Dumoulin had aangemaakt is, kennelijk geheel tegen uw verwachting, verwijderd. De reden was dat de inhoud te wervend was. Ik heb het verwijderde artikel bekeken en kan niet anders dan constateren dat het artikel weinig encyclopedisch van aard was. Het had er vooral de schijn van dat het onderwerp beschreven werd door iemand die nauw bij het onderwerp betrokken is. Dat blijkt onder andere uit het gebruik van de voornaam. Het kwam de neutraliteit van de tekst niet ten goede, en schaadde daarmee de betrouwbaarheid van Wikipedia als onafhankelijk medium. Ik kan goed begrijpen dat het na een periode van twee weken waarin het verbeterd had kunnen worden, uiteindelijk verwijderd is.

Ik kan me uw teleurstelling over het verwijderen voorstellen, en heb uw klachten over de nominator en de verwijderend moderator gelezen. Ik denk echter dat uw klachten vooral het gevolg zijn van onbekendheid met dit medium. Was u een ervaren gebruiker geweest, dan had u geweten dat het niet de taak is van degene die een artikel ter beoordeling nomineert om het zelf te verbeteren of dat in samenwerking te doen. Net zo goed weet de moderator die het artikel verwijdert dat er een periode van twee hele weken is gepasseerd waarin het artikel aangepast had kunnen worden. Als dat in onvoldoende mate gebeurd is, dan is verwijderen een haast onvermijdelijke stap. Van een moderator die de lijst afhandelt kunt u onmogelijk verwachten dat die eerst nog bij elk artikel dat onvoldoende is tips ter verbetering gaat aandragen of, sterker nog, zelf aan het verbeteren slaat. Dat is echt uw eigen taak, of die van een vriendelijke en behulpzame gebruiker die ook in het onderwerp is geïnteresseerd. De taak van de moderator is hier niet om nog inhoudelijke bijdragen te leveren maar om een eindoordeel te vellen.

Uw reactie was vervolgens om een Franstalige versie van het artikel te plaatsen op deze taalversie, met daarboven de mededeling "mee bezig". Ik vrees dat het zo niet werkt. In de hoofdnaamruimte van de Nederlandstalige Wikipedia horen geen Franstalige artikelen te staan. Ook niet tijdelijk. Ik heb daarom ook deze versie verwijderd. Wat ik u kan aanraden is om op uw eigen computer een sterk verbeterde versie aan te maken en die te plaatsen als die aan de eisen voldoet, of om een account te registreren en gebruik te maken van de extra mogelijkheden die dat u biedt. Zodra u een gebruikersnaam heeft op Wikipedia, heeft u ook een eigen gebruikersnaamruimte tot uw beschikkening. Daarin kunt u naar hartelust voorbereidend werk plaatsen. Bijvoorbeeld in het automatisch voor u aangemaakte kladblok. U kunt dan ook het oordeel van andere gebruikers over uw werk vragen, alvorens het naar de hoofdnaamruimte te verplaaten. Wat ik u sowieso aanraad om te lezen is Help:Tips voor het schrijven van een goed artikel. Ik hoop dat het u zo alsnog lukt om een acceptabel artikel over Dumoulin te schrijven. Veel succes. wikiklaas 1 sep 2014 01:39 (CEST)[reageer]


Wel, .... Bart Peeters wordt ook niet als Peeters genoemd, Geena Lisa, ook niet als Lisa, en Jozef Dumoulin, ziet zichzelf, denk ik, ook liever genoemd als Jozef Dumoulin, zeker met 11 broers en zussen. Ik heb mijn mening gezegd. het is een samenspannen, waar niemand in het wereldje met een goed artikel en "correcte info" welgekomen is. Liever een nietszeggende pagina met 2 zinnen dan een uitgebouwd infobord. Mja, ik zeg het. Elk zijn mening. pfff. Wel, als jullie het zo goed weten, pas dan de pagina aan, zodat ik van mijn stoel val als jullie durven. Mja, liever een artikel over het overleggen van haar. Dat is pas interessant. niewaar. Trouwens, als ik zo wat rondkijk kom ik dan toevallig deze tegen: Kobe De Peuter. Jawel, ook in zijn artikel als Kobe de Peuter genoemd, en niet als De Peuter. De man zelf wil zijn pagina verwijderd zien, omdat er klaarblijkelijk veel foute info op staat, maar jullie doen moeilijk en plaatsen alles steeds terug, fout of niet. hahahaha, hoe belachelijk maken jullie jezelf wel niet. Die man staat op zijn privacy en wordt niet gerespecteerd. Idd de omgekeerde wereld. En ik doe een poging om een correcte pagina te plaatsen maar wordt langs alle kanten aangevallen. Jullie hebben echt het lef niet om de pagina terug te zetten al dan niet aangepast. wikiklaas jullie komen echt belachelijk over, en daar zorgen jullie alleen zelf maar voor. En ondertussen de opmerkingen maar verwijderen zodat niemand ziet dat er ooit een pagina is geweest. Kan het nog duidelijker.

Beste anoniem, kennelijk bent u erg van slag. Ik heb het artikel in de eerste plaats genomineerd, omdat het wervend was geschreven. Daarnaast stond het artikel vol met spellingfouten, verkeerde zinsconstructies en dergelijke. U kreeg twee weken de tijd ervoor te zorgen dat het een acceptabel artikel zou worden. Ik heb in die tijd gezien dat u dingen heeft toegevoegd, maar wat er stond vrijwel niet heeft aangepast. Dat ik niet zou hebben geholpen met het verbeteren van het artikel is een fabel, want als u de geschiedenis van de pagina zou hebben bekeken (voor verwijdering) dan had u gezien dat ik een X-aantal (grondige) bewerkingen heb uitgevoerd. Ik ben echter niet de schoonmaker van Wikipedia die het vuil dat anderen achterlaten opruimt, dus u zult ook zelf initiatief moeten tonen. Dat de zanger op Wikipedia thuishoort ben ik met u eens, de relevantie was voor mij nooit een punt van twijfel. Echter betekent relevantie niet dat ieder artikel zomaar wordt geaccepteerd. Een be.wikipedia.org zal er niet komen, omdat Wikipedia's aan de hand van talen en niet landen worden gemaakt. Daarnaast twijfel ik er zeer aan of er in België lagere kwaliteitseisen zouden gelden dan in Nederland. U kunt eventueel een verzoek tot terugplaatsing van het artikel indienen op deze pagina. Ik geef het weinig kans. Groet, Sikjes (overleg) 3 sep 2014 00:13 (CEST)[reageer]

Beste sikjes, als u de geschiedenis goed had bekeken, had u gezien dat ik de avond voor het verwijderen nog serieus veel zaken heb verwijderd, aangepast, de spelling nagezien, enz. Ik heb uw wijzigingen heus wel opgemerkt. Maar heb de kans niet gekregen om die af te werken. Andere artikels blijven langer genomineerd staan. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 178.118.207.236 (overleg · bijdragen) 5 sep 2014 18:08‎ (CEST)[reageer]

Ieder artikel blijft twee weken ter beoordeling staan. Zo ook dat van u. Het werd op 31 augustus verwijderd na afloop van de beoordelingssessie van twee weken.
U maakt hierboven nogal een punt van het noemen van de voornaam. Ik heb het slechts genoemd omdat het hele artikel sterk de indruk wekte van door iemand uit de naaste omgeving geschreven te zijn. Niet alleen voor mij maar dus voor iedere lezer. En dat is een probleem, als er een tamelijk kritiekloos verhaal uitrolt als resultaat. Het was gewoon geen goed artikel, en ik denk dat u, als schrijver, niet degene bent die daarover het best kan oordelen. Dat poging 2, een Franstalig artikel, geen twee weken bleef staan, mag toch logisch zijn....
Ik heb u hierboven middels een link verwezen naar een pagina waarop u veel aanwijzingen kunt vinden voor het schrijven van een goed artikel. Misschien moet u dat eerst eens lezen, nadat u uitgeraasd bent, en daarna aangeven wat u bij uw volgende poging anders, en vooral beter, denkt te gaan doen. Misschien dat een terugplaatsingsverzoek dan enige kans maakt. De ervaring leert dat we van gebruikers die zo hard briesen als u, over het algemeen geen al te hoge hoge verwachtingen moeten hebben. Groet,  Wikiklaas  overleg  5 sep 2014 20:03 (CEST)[reageer]