Overleg gebruiker:Akoopal

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Maan Deze gebruiker is voorlopig niet actief op Wikipedia ('wikibreak').
laatste bijdragen

Voor een gemeenschap die mensen die bereid zijn zich in te zetten voor die gemeenschap, daarbij vooral buiten wikipedia zelf actief zijn en dus de inactiviteitsnormen net niet halen, maar bereid zijn dat te verbeteren, het liefst gewoon voor oud vuil weg willen schoppen wil ik me niet inzetten.


Gröbbemolen Fleringen.jpg Welkom op mijn overlegpagina.
Als je me hier een vraag stelt zal ik die altijd proberen tijdig hier te beantwoorden.
Stel ik een vraag op jouw overlegpagina zet ik hem op mijn volglijst en kan je hem daar beantwoorden.
Antwoord je hier heb je een grote kans dat ik het verplaats.
Vragen over Wikipedia beantwoord ik liefst hier.
Klik hier als je mij wilt schrijven.


Overleg archief (ik auto-archive na 60 dagen).

Overleg . Archief 2008 . Archief 2009 . Archief 2010 . Archief 2011 . Archief 2012 . Archief 2013 . Archief 2014


Subsectie interwiki[bewerken]

Kan je mij wijzen op de afspraak waar je op doelt? Mvg, Timelezz (overleg) 20 mei 2014 21:39 (CEST)

Ik zal niet direct een pagina weten, maar met Wikidata is er een project op gang gekomen om interwiki's op orde te kijken en alleen te verwijzen naar echt gelijke artikelen. Dit soort interwiki's zijn voor een lezer verwarrend, en geeft uiteindelijk interwiki-conflicten. Interwiki's zijn alleen bedoeld voor echt gelijke artikelen. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 20 mei 2014 22:00 (CEST)
Op andere talen kom ik het anders regelmatig tegen dat de 'oude methode' nog gebruikt wordt om ook een verwijzing naar subsectie op te nemen. Als dat niet meer mag, is het onmogelijk om door te klikken naar de Engelstalige uitleg. Ik betwist dat dat een regel is geworden. Mvg, Timelezz (overleg) 20 mei 2014 23:00 (CEST)
Het enige wat je krijgt van dit soort interwikilinks zijn conflicten. Wat het beleid is op andere Wikipedia's maakt niets uit. Sjoerd de Bruin (overleg) 20 mei 2014 23:04 (CEST)
Met als gevolg dat, wanneer anderstalige wiki's alles op 1 hoop pleuren, je het nakijken hebt? Ik vind dat wel jammer - Quistnix (overleg) 20 mei 2014 23:11 (CEST)
Quistnix, dat is inderdaad mijn kopzorg hierbij. Op Engelstalige lemma's doen ze dat inderdaad vaker. Ik heb tot noch toe geen onderbouwing gezien voor wat Akoopa1 zegt, dus wat mij betreft is het gewoon toegestaan. Ik zie het ook niet als een verbetering om links naar subsectie in een andere taal te verwijderen. (Re)directs binnen de eigen taal staan we ook nog altijd toe. Ps. Sjoerd de Bruin, ik was mij er niet van bewust dat ik dat als een argument gebruikte. Mvg, Timelezz (overleg) 22 mei 2014 03:40 (CEST)
Dat men ziet dat je dat als argument gebruikt, komt waarschijnlijk doordat jet het hebt over "op andere talen". Zou het een oplossing zijn om (via wikidata) naar het Engelse en:Linseed te linken? Dat is op dit moment een redirect naar en:Flax, maar zou wellicht later aldaar een apart artikel over specifiek het zaad (lijnzaad dus) kunnen worden. Trewal 27 mei 2014 13:45 (CEST)
Hoi Trewal, ik heb die wijze om het op te lossen eerder al uitgeprobeerd zonder succes: Het nieuwe systeem accepteert geen interwikilinks naar redirectpagina's. Koppelen aan en:Linseed (dat verwijst naar het lemma en:Flax geeft de volgende melding: Site link enwiki:Flax is already used by item Q45108. Ik heb er ook aan gedacht om op het Engelstalige wiki het lemma af te splitsen. Maar bedenk mij dat zo'n actie mogelijk in strijd is met hun beleid. De traditionele interwikilinks gebruiken in dit soort gevallen kan een werkbare oplossing zijn die ik al vaker toegepast heb gezien. Als er meer informatie te vinden is op een anderstalige wiki, dan lijkt mij een verwijzing zeker nuttig voor een lezer. De meningen over de wenselijkheid blijken vooralsnog verdeeld. Een verkenning of dit Wikipediabreed onwenselijk wordt geacht, houd ik als een mogelijkheid. Mvg, Timelezz (overleg) 27 mei 2014 15:35 (CEST)
Ik weet niet of hier niet al eerder over gediscussieerd is en of daar dus al consensus over is bereikt. Zo niet, dan begint zo'n brede verkenning over het algemeen met overleg op daarvoor geschikte overlegpagina's zoals de Kroeg. Pas als uit overleg geen consensus komt, kan als vervolgstap d.m.v. peiling of stemming tot eventueel nieuw beleid gekomen worden. Direct naar dat middel grijpen is contraproductief, want leidt vaak tot meer wrevel dan resultaat. Mvg, Trewal 27 mei 2014 15:51 (CEST)
Excuseer dat ik zomaar kom "binnenvallen", maar zou iets als Sjabloon:Ill een optie kunnen zijn? Lotje (overleg) 28 mei 2014 13:31 (CEST)
Ik had toevallig eergisteren weer een probleem met lokale interwiki's: een afleveringspagina werd door een bot gekoppeld met de seizoenspagina van een televisieserie. Juist dit soort problemen wil je niet hebben, aangezien het de hele database-structuur in de war gooit. Sjoerd de Bruin (overleg) 10 jun 2014 10:18 (CEST)
Eerder dit(?) jaar nog is er volgens mij een discussie geweest in de Kroeg waarop ik gereageerd had, waarin er naar mijn indruk eensgezindheid was over het niet meer willen hebben van lokale interwiki's, mede vanwege ook de problemen die Sjoerddebruin hierboven ook aangeeft. Toen ik onlangs getracht heb die discussie terug te zoeken kon ik hem zo gauw niet vinden, daarin zijn argumenten aangehaald en zou fijn zijn als we dat er weer bij kunnen pakken. Als iemand die discussie kan terugvinden: graag! Romaine 10 jun 2014 16:33 (CEST)
Misschien zinvol een Wikidataherberg op te zetten waar dit soort zaken worden behandeld en ook weer sneller teruggevonden, zeg maar een dependance van SHEIC?  Klaas|Z4␟V:  12 jun 2014 14:03 (CEST)
We hebben al te veel café's: zo'n discussie kan prima in SHEIC en de lokale kroeg op Wikidata. Knipoog Sjoerd de Bruin (overleg) 12 jun 2014 14:55 (CEST)
Op twee plekken tegelijk?  Klaas|Z4␟V:  12 jun 2014 15:13 (CEST)

This Month in GLAM: June 2014[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines
 • Belgium report: Bouchout Declaration on Open Access to Biodiversity data; Virtual collaboration in the government
 • France report: Round table in Brussels; Video at Sèvres; 70th anniversary of the D-Day
 • Germany report: Exhibition photography
 • Mexico report: Edit-a-thon of Museo Soumaya; simulthaneous edit-a-thon in Argentina, Mexico and Spain about Spanish Exile; new cultural partner of Wikimedia México
 • Netherlands report: Music edit-a-thon; Library workshops; Videos, maps and Japanese art donations; Wiki Loves Earth
 • Sweden report: Wiki Loves Monuments is being prepared for Sweden
 • UK report: Free Culture; Image releases
 • USA report: A GLAM Day Out! in Philadelphia; Local History at the Local Library
 • Wikimania report: GLAM presentations at Wikimania
 • Open Access report: Open biodiversity data; Automated import of scholarly journal articles into Wikisource
 • Calendar: July's GLAM events
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 10 jul 2014 00:46 (CEST)

Toch berichtje[bewerken]

Eindelijk Knipoog Lymantria nephrographa without scalebar.jpg Lymantria overleg 24 jul 2014 13:03 (CEST)

Leuk, bedankt Glimlach. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 24 jul 2014 13:55 (CEST)

Toch vraagje[bewerken]

Hallo Akoopal. Ik ben me bewust van je wikibreak dus ik reken niet op een snel antwoord. Ik heb een vraag gesteld op MediaWiki en gezien dat jij daar ook komt, link naar de vraag, maar nog geen antwoord gekregen. Kun jij kijken of het lokaal opgelost moet worden en zo ja, door wie? Dank, groet, Sander1453 (overleg) 29 jul 2014 11:20 (CEST)

Ik heb in ieder geval de link toevallig een paar dagen geleden omgezet op nlwiki, zie hier. Werkt de link naar behoren? Sjoerd de Bruin (overleg) 29 jul 2014 11:45 (CEST)
Ja, geweldig! Dank, Sander1453 (overleg) 29 jul 2014 12:05 (CEST)