Overleg gebruiker:Bart Versieck

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

--->Overleg gebruiker:Bart Versieck/Overleghead

Trespassers will be prosecuted
Dit is de overlegpagina van gebruiker Bart Versieck, a.k.a. "Uw nederige dienaar Bart".

Vorige berichten: verplaatst naar het archief =>

Sin 2[bewerken]

Hoi Bart, Ik heb je wijzigingen stuk voor stuk bekeken en overgenomen welke ik een echte verbetering vond. Dat betrof dan de komma en enkele interne links, waarvan ik in bij nader inzien dacht dat het inderdaad geen kwaad kan om deze te linken, zoals crypte. Corruptie stond al in de inleiding gelinkt, maar het is een dermate lang artikel dat een tweede keer geen kwaad kan. Fraude heb ik even specifiek gelinkt naar verkiezingsfraude. Dat leek me dan nog beter.

Voor wat betreft de overige wijzigingen:
Veel van deze wijzingen zijn geen verbetering van een echte fout. In dat geval geldt Wikipedia:Bij twijfel niet inhalen, zoals je heel goed weet. Ik wil best mijn keuzes in deze toelichten.

 • Zo had ik bewust gekozen voor het gebruik van de namen Benigno Aquino jr. en Corazon Aquino en niet voor hun bijnamen. Dit heb ik gedaan omdat ik dat in een encyclopedie gepaster vind. Er wordt in de literatuur ook zowel gebruik gemaakt van hun echte namen als hun bijnamen. Pas wanneer er eigenlijk alleen gebruik gemaakt wordt van een "bijnaam" zoals bijvoorbeeld Bill Clinton, dan dient deze naam gebruikt te worden. Ik had zelf in de tekst ook een keertje Ninoy gebruikt. Dat was verwarrend voor lezers die hem niet kennen en heb ik nu aangepast.
 • Je verbeteringen bij het kopje "Rol in de EDSA-revolutie" vind ik ook geen verbetering van een fout. De bisschoppen brachten wel degelijk een verklaring uit waarin ze de uitslag veroordeelden. En ja daarmee bestreden ze hem ook, maar dat is iets wat daar impliciet al uit volgt. En ze bestreden al helemaal niet de legaliteit van de uitslag. Die werd namelijk bekrachtigd door het toenmalig parlement en was dus juridisch gezien wel legaal.
 • De zin erna is ook niet foutief.
 • Verder is resolutie volgens mij een dermate bekende term dat die echt niet intern gelinkt hoeft te worden. Je kan ook te veel willen linken. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor persconferentie, ceremonie, vicepresident, politiek asiel en analogie.
 • Ook het gebruik van een vrouwelijke variant zoals bij president is een keuze. Bij bijvoorbeeld actrice is dit heel gebruikelijk. President kan ook gewoon voor een vrouwelijke president gebruikt worden.
 • "Toenmalig" is geen verbetering. We praten in het verleden over president Ramos en gaan daarna verder met zijn opvolger Estrada. Daaruit volgt al dat hij de "toenmalig" president was.
 • dat het volk haar geloof in hem aan het verliezen was is ouderwets. Dit heb ik opgezocht op een taaladvies website. Zie ook hier
 • zelfverrijking van Estrada. Dit is overbodig. Het volgt al uit de context van het verhaal.
 • De dag erna of De daaropvolgende dag is geen verbetering maar een andere keuze

Groeten Magalhães (overleg) 17 nov 2014 12:08 (CET)

Dankuwel voor uw toelichting, maar ik zou graag toch nog wel enkele kanttekeningen willen maken hierbij:
 • Bij februari had ik voor alle duidelijkheid het jaartal 1986 toegevoegd omdat het verwarrend begon te worden in een lange alinea die onder andere ook naar 1980 verwees
 • Met die van Estrada vergist u zich daarentegen schromelijk, want ik had dat nu juist verwijderd om die reden, dus niet toegevoegd: kijk nog maar eens naar het lemma
 • En die daaropvolgende dag i.p.v. dag erna is géén overtreding van de zgn. "Bij twijfel niet inhalen"-regel, want net daarvoor staat dat al, dus is het beter om dan een synoniem te gebruiken

Bart Versieck (overleg) 17 nov 2014 22:46 (CET)

Akkoord, Magalhães (overleg) 18 nov 2014 07:33 (CET)
Daar ben ik blij om: dank u. Bart Versieck (overleg) 18 nov 2014 20:50 (CET)

Voorstel naamswijziging Lijst van Groninger kerken[bewerken]

Zie Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Artikel verplaatsen#Lijst van Groninger kerken wijzigen in Lijst van kerken in Groningen (provincie). Wwikix (overleg) 17 nov 2014 15:23 (CET)

Om dit is afgeblazen verwijs ik je naar overleg:lijst van Groninger kerken#Hernoeming. Wwikix (overleg) 17 nov 2014 18:01 (CET)

Goed: dan kijk ik zodadelijk wel even daar, want ik had eigenlijk een andere wijziging op het oog, zoals u allicht ook gezien hebt daar nu. Bart Versieck (overleg) 17 nov 2014 22:38 (CET)

Stickler[bewerken]

Je hebt Alfons Maria Stickler hernoemd naar Alfons Stickler en de eerste pagina voorgedragen voor nuweg, wil je de volgende keer dan wel controleren of er nog inkomende links zijn vanuit de hoofdnaamruimte en die corrigeren. Ik heb ze nu gecorrigeerd alvorens de pagina te verwijderen, maar als jij de hernoeming doet en de redirect voordraagt voor nuweg is het in eerste instantie aan jou om te controleren of er inkomende links zijn en deze te corrigeren. Als moderator moet ik wel controleren of de gebruiker die een redirect voor nuweg voordraagt zijn werk gedaan heeft. Mbch331 (Overleg) 20 nov 2014 09:31 (CET)

En vergeet wikidata niet. Bovendien is er geen enkele reden die redirect te verwijderen, noch om de links aan te passen (behalve dp's, sjablonen en wikidata). Ik zal Mbch331 verzoeken Alfons Maria Stickler weer terug te zetten. Groet. — Zanaq (?) 20 nov 2014 09:46 (CET)
Wikidata denk ik niet aan omdat ik een SUL account heb die ook geactiveerd is op Wikidata. En dan gaat het automatisch bij hernoemen. Zojuist aanpassing op Wikidata uitgevoerd. En dan valt meteen iets op: wij zijn de enige die hem Alfons Stickler noemen. Alle andere talen gebruiken Alfons Maria Stickler. Mbch331 (Overleg) 20 nov 2014 10:11 (CET)
In plaats van te kijken welke naam Stickler het meest bekend onder is, heeft Versieck volgens de bewerkingssamenvatting alleen gekeken naar andere artikelen op dit project en dus zelf een naam bedacht die niet gebruikelijk is. Ik raad daarom dus ook aan om de hernoeming ongedaan te maken. Sjoerd de Bruin (overleg) 20 nov 2014 10:43 (CET)
Maar het is nu toch niet omdat andere Wiki's dat niet doen, dat wij niet ons eigen ding mogen doen: nergens anders in al dan niet gelijkaardige lemmata een tweede naam in de titel ervan behouden (natuurlijk wél als volledige naam om het lemma mee te beginnen dus), toch? Bart Versieck (overleg) 20 nov 2014 13:40 (CET)
De vraag moet niet zijn, gebruiken anderen alleen de eerste voornaam, maar hoe werd Stickler altijd genoemd (en niet alleen door naasten, maar ook pers e.d.)? Was dat Alfons of Alfons Maria? Dat is de vraag die beantwoord moet worden. Er zal een reden zijn waarom alle andere Wiki's zijn volledige naam gebruiken i.p.v. alleen Alfons Stickler. Mbch331 (Overleg) 20 nov 2014 13:44 (CET)
Okay: dan zal ik dat nakijken. Bart Versieck (overleg) 20 nov 2014 13:58 (CET)
De titelwijziging (en daarna nog het volstrekt merkwaardige willen verwijderen van de aldus onstante RDR) slaat bovendien nergens op. De kardinaal hanteerde zelf zijn beide voornamen, en ook in kringen van Kruisheren waarin ik nogal eens verkeer (de kardinaal was kardinaal-diaken van de San Giorgio in Velabro, als bekend de kerk van de paters Kruisheren) duidt men hem altijd aan als "Alfons Maria". Alle lemmata op onze zusterprojecten hanteren de correcte naam. Ik heb derhalve een verplaatsingsverzoek ingediend, en verzoek Bart het verder hier bij te laten. Berretta cardinalizia.png RJB overleg 20 nov 2014 15:33 (CET)
Bent u een vrijmetselaar? Bart Versieck (overleg) 20 nov 2014 18:08 (CET)
Nee, ik ben Beertje Colargol - Berretta cardinalizia.png RJB overleg 20 nov 2014 18:35 (CET)
Aha: proficiat daarvoor eigenlijk. Bart Versieck (overleg) 20 nov 2014 19:52 (CET)