Overleg gebruiker:Bart Versieck

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

--->Overleg gebruiker:Bart Versieck/Overleghead

Trespassers will be prosecuted
Dit is de overlegpagina van gebruiker Bart Versieck, a.k.a. "Uw nederige dienaar Bart".

Vorige berichten: verplaatst naar het archief =>

Mededeling[bewerken]

Bart, als iemand een "mededeling" formuleert, dan is dat een door degene die de mededeling doet gekozen tekst. Maakt niet uit of die ondertekend is of niet. Daar blijf je met je tengels af. Altijd. Wat je in dit geval eventueel had kunnen doen, is een vraag plaatsen op de OP van Robotje, of die bewust voor het woord "kan" had gekozen, en misschien wilde overwegen er "mag" van te maken. Maar dat zelf veranderen is ontoelaatbaar. Ik weet dat jij dat niet aanvoelt, en daarom moet je het ook helemaal niet willen, dit soort dingen. Maiella's argument was BTNI, waarvoor ook wat te zeggen is, maar ik ga verder: jij moet het nooit doen. Omdat je het elementaire begrip mist wanneer je van iemands bijdragen af moet blijven, kun je dat, buiten de hoofdnaamruimte, dus maar beter altijd doen: ervan afblijven.  Wikiklaas  overleg  19 aug 2014 03:04 (CEST)

Niet-ondertekende bijdragen mogen ten allen tijde en door wie dan ook aangepast worden: er zijn nog andere soortgelijke artikelen waar dat gebeurt, en wat doe je dan met die door gebruiker "Maiella" toegevoegde komma, vraag ik me af, want dat zou dan ook al niet mogen, hallo? Bart Versieck (overleg) 19 aug 2014 17:10 (CEST)
Dit lijkt me bij uitstek vragen naar de bekende weg. Het is heel eenvoudig en het is u inmiddels al talloze malen uitgelegd, ook door de ArbCom: u dient af te blijven van bijdragen aan overlegpagina's die door anderen zijn geplaatst, waar dan ook en hoe dan ook. Ook al bent u het daar niet mee eens, ik raad u toch met klem aan daarvan goede notie te nemen, want anders gaat u toch echt eens langdurig geblokkeerd worden. Wutsje 19 aug 2014 18:43 (CEST)
Inderdaad, nu schrijft u het zélf: aan OVERLEGPAGINA'S, maar dat geldt dus NIET voor pagina's als daar zijn Wikipedia:Ontmoeten, Wikipedia:Mededelingen‎ of Sjabloon:Hoofdpagina - in het nieuws‎, en ik overtreed nu dan ook GEEN ENKELE regels: maak me niet kwaad! Bart Versieck (overleg) 19 aug 2014 19:02 (CEST)
Het lijkt me raadzaam voor jou om de vele personen die zich reeds op jouw OP meldden over deze en aanverwante zaken (nu en in het verleden) niet kwaad te maken. Als je, nota bene terwijl de opmerkingen van vandaag hier nog vers zijn, deze bewerking doet, wordt AGF wel heel erg lastig vol te houden. Het lijkt er eerder op dat je nu bewust mensen aan het uitdagen bent. EvilFreD (overleg) 19 aug 2014 19:16 (CEST)
(na bwc) En zo bedenkt u iedere keer wel een reden waarom u tóch zou mogen doorgaan met hetgeen waarvan u al vele, vele keren gevraagd bent om daarmee te stoppen. Het zal een kwestie van (weinig) tijd zijn voordat u wat dergelijke bewerkingen betreft met de aloude pedagogische wijsheid wie niet horen wil, moet voelen zult worden geconfronteerd. Wutsje 19 aug 2014 19:19 (CEST)
Bart, echt serieus man, laatste verwittiging! Nog eens zo'n actie en je kan een blokkade verwachten; wat mij betreft gewoon voor eeuwig en drie dagen, want jouw nuttige bijdragen aan de encyclopedie kan ik op een hand tellen. Normale mensen begrijpen meteen als een afspraak gemaakt wordt en hoe men er zich dient aan te houden. Jij blijkbaar niet, maar dat zal wel ergens aan jou liggen denk ik. - Capaccio Capaccio overleg • 19 aug 2014 19:26 (CEST)

Kapitaalsvernietiging wikilinks[bewerken]

Goedemiddag Bart,

Vraagje: waarom verander je in een gepipete wikilink de hoofdletter aan het begin van de artikelnaam in een kleine letter, zoals

  • hier ([[Markt (winkel)|markt]] → [[markt (winkel)|markt]]),
  • hier ([[Kunstschilder|schilder]] → [[kunstschilder|schilder]]),
  • hier ([[Atletiek|atlete]] → [[atletiek|atlete]]), en
  • hier ([[Terrorisme|terreurorganisatie]] → [[terrorisme|terreurorganisatie]])?

Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 19 aug 2014 13:01 (CEST)

Dat is toch beter. Bart Versieck (overleg) 19 aug 2014 17:08 (CEST)
En waarom? Er is geen verschil in. JurgenNL (overleg) 19 aug 2014 17:12 (CEST)
Logischerwijze moet dat toch altijd linken naar een op de juiste manier geschreven lemma, en een soortnaam begint met een kleine letter. Bart Versieck (overleg) 19 aug 2014 18:28 (CEST)
Dat maakt voor de werking van de link niets uit. Overigens zijn paginatitels op Wikipedia met hoofdletters, dus zou het als je het zo bekijkt zelfs verkeerd zijn om het met een kleine letter te schrijven. JurgenNL (overleg) 19 aug 2014 18:31 (CEST)
Bart, wie in de geschiedenis van jouw OP kijkt, ziet dat er verschillende zaken zijn die je hier kennelijk ieder half jaar weer opnieuw uitgelegd moeten worden. Het veranderen van het deel van een werkende link voor de pipe is er een van; niet knutselen in andermans bijdragen is een tweede. Voor die laatste geldt zelfs een uitspraak van de Arbcom. Wie dit zo leest, en ziet hoe kort je blijkbaar van memorie bent, en hoe slecht van inzicht, gaat zich automatisch afvragen of je eigenlijk wel intelligent genoeg bent om aan een encyclopedie mee te werken. Het is toch bizar dat er bij jouw bewerkingen keer op keer dezelfde problemen opduiken, en dat je keer op keer met dezelfde kul-argumenten probeert de zaak goed te praten? Dat er, met andere woorden, geen sprake is van een leercurve, of voortschrijdend inzicht?
Bij mij is in dit geval zeker sprake van voortschrijdend inzicht, hoewel ik je daar geen deelgenoot van zal maken omdat het risico bestaat dat je het als een belediging opvat, dus ik eindig maar met een vraag: waarom elke keer weer de grens opgezocht? Bewerkingen doen waarvan je al tig keer is gezegd dat die ongewenst zijn en tóch daarmee doorgaan?  Wikiklaas  overleg  19 aug 2014 18:38 (CEST)
Als je verwijst naar een bepaald lemma, dan verwijs je naar de naam van een artikel en dus niet naar de titel van een pagina, mensen. Bart Versieck (overleg) 19 aug 2014 19:04 (CEST)
1) als een link werkt zoals die bedoeld is te werken, dan is het ongewenst om die link te veranderen.
2) zoals Jurgen hierboven al zei, is de titel van een artikel met een hoofdletter (alleen in bijzondere gevallen, zoals iPad, moet er iets speciaals gedaan worden om de default te overrulen).
3) over allerlei zaken op Wikipedia bestaat consensus. Dan is het niet de bedoeling dat Bart Verziek die consensus straal negeert en gewoon zijn eigen eigenwijze gang gaat. Er ligt een Arbcom-uitspraak. Bij de volgende keer dat je buiten de hoofdnaamruimte in iemands formulering knoeit, of weer volkomen onnodig een piped link bewerkt, vraag ik een blokverzoek tegen je aan (ik zal het, gezien mijn betrokkenheid, niet zelf uitvoeren).  Wikiklaas  overleg  19 aug 2014 19:18 (CEST)
Aanvullend: álle artikeltitels op Wikipedia beginnen met een hoofdletter, evenals de (wiki)links daarheen – [[Markt (winkel)|markt]] (markt) en [[markt (winkel)|markt]] (markt) worden door de wikisoftware omgezet in precies dezelfde link, met href="/wiki/Markt_(winkel)". De beginhoofdletter geldt ook voor een wikilink als [[iPad]] → iPad, met href="/wiki/IPad" (kleine letter i komt pas op het betreffende artikel zelf tot uiting). Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 19 aug 2014 23:23 (CEST)

Het is alsof je het er om doet[bewerken]

Bart, nu zie ik je toch al weer een bewerking doen waarvan me het nut totaal ontgaat. Ten eerste dat verdrag van Lausanne. Dat wordt ook Vrede van Lausanne genoemd. Het artikel erover heet zelfs zo. Dan Mustafa Kemal Atatürk. Die heette in 1923 nog Mustafa Kemal Pascha. Wat daar stond was dus ook gewoon in orde. In beide gevallen geldt minimaal BTNI, als jouw "verbeteringen" al geen verslechteringen waren. De taalkundige foutjes die echte fouten waren heb ik opnieuw verbeterd, maar de rest heb ik terug gedraaid. Wederom ivm BTNI. EvilFreD (overleg) 20 aug 2014 00:23 (CEST)