Overleg gebruiker:Corniel

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo Corniel, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.156.347 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Categorie voor Monstertijdrit[brontekst bewerken]

In deze bewerking haalde je (wellicht onbewust, of naar aanleiding van een tip van mij op je ip-overleg?) de categorie die ik er eerder op had gezet weer af. Als je dit onbewust hebt gedaan, zet 'm dan gerust weer terug... Als je het wel bewust hebt gedaan, ben ik vooral nieuwsgierig waarom ;-) Wel gefeliciteerd met je eerste wikipedia-artikel. Het staat er al een dag, en niemand heeft het op de verwijderlijst gezet, voor een nieuw artikel van een nieuwe gebruiker een mooie prestatie! Als je nog vragen hebt, stel ze gerust. Met vriendelijke groet, EdoOverleg 16 sep 2010 21:47 (CEST)[reageer]

Dat was niet bewust. Ik ben al heel lang een (actieve?!) passieve Gebruiker van Wikipedia. Tot gisteren had ik ooit alleen op de ISO-3166 landenlijst de ISO-3166-2 code van Tongo (als ik het wel heb) veranderd. Die was fout. :) Communicatie onderling vind ik nog wat ondoorzichtig. (Structuur had ik trouwens afgekeken van Parijs-Robaix, Tour de France en verschillende OS pagina's)

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Weekendschaaktoernooi dat is genomineerd door Vis met 1 oog. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20101125 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 26 nov 2010 01:05 (CET)[reageer]

Ondertekenen[brontekst bewerken]

Een bijdrage ondertekenen doe je door vier x een '~' te typen. Als je een eigen handtekening wil kun je hier bekijken hoe je dat moet doen:

Aanmaken dynamische handtekening

Beste Corniel, het maken van een dynamische (sjabloon)handtekening die gebruikt kan worden voor het ondertekenen van berichten op overlegpagina's gaat als volgt:

  1. Maak een handtekeningpagina in je gebruikersnaamruimte aan, bijvoorbeeld Gebruiker:Corniel/Sjabloon:Handtekening.
    • Ontwerp op deze pagina je handtekening, met gebruik van wikisyntax. Hier kun je bijvoorbeeld een bepaald lettertype of afwijkende kleuren in je handtekening aanbrengen.
      Let erop dat je je aan de uitgangspunten houdt! En zorg ervoor dat HTML-tags correct (en op de juiste plek) afgesloten worden.
    • Sla de pagina op.
  2. Maak nu een tweede pagina in je gebruikersnaamruimte aan, bijvoorbeeld Gebruiker:Corniel/Sjabloon:Ondertekening.
    • Op deze pagina zet je de volgende code (zie de opmerking hieronder):
      {{Gebruiker:Corniel/Sjabloon:Handtekening}}[[Gebruiker:Corniel|‍]]
    • Sla ook deze pagina op.
  3. Ga naar "Voorkeuren", tabblad "Gebruikersprofiel".
    • Vul bij "Nieuwe handtekening:" de volgende code in:
      {{subst:Gebruiker:Corniel/Sjabloon:Ondertekening}}
    • Vink "Ondertekening bevat opmaak (wikisyntax)" aan.
    • Klik op "Opslaan".

Nu kan simpel ondertekend worden met ~~~~ en verschijnt je nieuwe handtekening.

Opmerking: Met een sjabloonhandtekening werkt 'pingen' (een andere gebruiker een melding laten ontvangen door in je te plaatsen overlegbijdrage de betreffende gebruikersnaam te linken) niet. Het tweede deel van de code in stap 2 is een (onzichtbare) link naar je gebruikerspagina, die ervoor zorgt dat dit toch werkt. Als je geen behoefte hebt aan deze functionaliteit, kun je op dit moment nog dat deel van de code weglaten. Binnenkort (gerekend vanaf voorjaar 2024) zullen de wiki's van Wikimedia dit echter afdwingen; als je niet zo'n link hebt zal je handtekening als ongeldig worden beschouwd en krijg je in plaats daarvan een standaardhandtekening.

Mvg Fawkes overleg. 6 jul 2011 14:00 (CEST)[reageer]

Marianne Vos[brontekst bewerken]

Hoi Corniel, als jij in het vervolg een tabel aanpast, probeer het dan volledig te doen ;) Want je had de totaalstand en de datum eronder niet aangepast. anders word het een rommeltje. mvg Adonaline(overleg) 24 sep 2011 17:16 (CEST)[reageer]

TijdstrijdersCup[brontekst bewerken]

Hallo Corniel, ik heb je artikel TijdstrijdersCup ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Voor verdere vragen kun je altijd terecht bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia! Agora (overleg) 23 jan 2012 16:15 (CET)[reageer]

Verwijderingsnominatie Monstertijdrit[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Monstertijdrit dat is genomineerd door Agora. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20120123 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 24 jan 2012 01:03 (CET)[reageer]

Snelschaak Marathon Dordrecht[brontekst bewerken]

Beste Corniel,

Dank voor het opschonen, wanneer wordt de sjabloon erboven verwijdert?

Mvg

SSM

Dat ligt er aan. De reclame was ongewenst/ongepast (en onverstandig!), maar het is de vraag of een snelschaaktoernooi überhaupt op Wikipedia thuis hoort. Ik denk dat het kan (in dit geval), maar dat is niet alleen aan mij. Een tip die ik je kan geven is om de pagina waar over de verwijdering wordt gediscussieerd te volgen. ©N [overleg] 1 feb 2012 13:26 (CET)[reageer]

Joop Zoetemelk[brontekst bewerken]

Corniel, kun jij eens meekijken? We werden er op OTRS op gewezen, dat Joop Zoetemelk in 1980 bij TI-Raleigh reed, in het jaar dat hij ook de Tour de France won. Ik kan me dat zo ook herinneren eigenlijk. Maar jij maakte ooit deze wijziging die de ploegen door elkaar deed schuiven. Nu heb ik geen idee hoe dat weer te fixen, wellicht weet jij dat wel? ed0verleg 30 mei 2014 22:45 (CEST)[reageer]

Mher Hovhanisian[brontekst bewerken]

Hoi Corniel,

Je verwijderde in 2012 een stukje over simbase uit het artikel over Mher Hovhanisian, Bob.v.R. schreef recent in een bewerkingssamenvatting dat er verzuimd werd om deze stuk te verplaatsen naar Wikipedia:Wikiproject/Schaakstatistiek. Ik vond dat je op hoogte gesteld moest worden van het bestaan van dit project, misschien dat je het zelfs ziet zitten om mee te helpen?

Met vriendelijke groet, BlueKnight 27 okt 2016 23:12 (CEST)[reageer]

Dag Corniel, ik twijfel sterk aan de relevantie van het onderwerp en heb dit artikel daarom op de beoordelingslijst geplaatst. Mochten er betrouwbare, onafhankelijke bronnen bestaan die die relevantie kunnen aantonen, hoor ik het graag. Mvg, Encycloon (overleg) 19 apr 2019 10:24 (CEST)[reageer]