Overleg gebruiker:Janmangelschots1979

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo Janmangelschots1979, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.156.838 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Iooryz (overleg) 28 mei 2015 11:24 (CEST)[reageer]

Beoordelingsnominatie Erik Mangelschots[brontekst bewerken]

Beste Jan Mangelschots, u maakte een artikel aan over een kunstenaar die vermoedelijk een familielid van u is. Ik denk zelfs uw vader. Uit uw bewerkingen bleek dat u nog helemaal niet thuis bent in de encyclopedie, en ik heb alvast een eerste poets uitgevoerd. Het kan helpen als u artikelen over andere kunstenaars opzoekt, en dan eens naar de brontekst daarvan kijkt.

In het algemeen wordt het sterk afgeraden dat men schrijft over een onderwerp waarbij men zelf nauw betrokken is: over een familielid kan vrijwel niemand neutraal en objectief schrijven. Het door u aangemaakte artikel heeft daarnaast veel weg van een verkooptentoonstelling. Daarvoor is Wikipedia niet bedoeld.

Omdat ik er geen vertrouwen in heb dat u het zelf helemaal voor elkaar krijgt, heb ik uw artikel nu voor twee weken ter beoordeling gezet. Dat betekent dat er meer gebruikers naar zullen kijken, en u vermoedelijk zullen helpen om er wat beters van te maken dan het nu is. U kunt op deze pagina meepraten over de nominatie.

Een ander zeer ernstig probleem is dat u afbeeldingen van het werk van iemand anders naar Commons hebt geupload, en daar uzelf als de maker ervan hebt genoemd door ze als "own work" te labelen. U pleegt daarmee schending van auteursrecht, een doodzonde op Wikipedia. De enige die de rechten op deze werken vrij kan geven, is de maker zelf, of na diens overlijden zijn erven. Aangezien de maker nog in leven is, zal die dat toch echt zelf moeten doen. Bedenk dat het vrijgeven van de rechten inhoudt dat ook daadwerkelijk alle rechten worden vrijgegeven. Bij een licentie die naamsvermelding verplicht stelt, blijft alleen het recht om als maker van het werk genoemd te worden overeind. Iedereen die een of meer van de afbeeldingen die nu op Commons staan downloadt, heeft tot in lengte van jaren de vrijheid om ermee te doen wat hij zelf wil, onder verwijzing naar de bestandspagina op Commons, zelfs als die naderhand verwijderd zou worden: een eenmaal verstrekte vrije licentie kan niet meer worden ingetrokken. Dat geldt dus voor alle 47 afbeeldingen van werken die u inmiddels op Commons heeft geplaatst. Ongetwijfeld krijgt dit nog een staartje. Met vriendelijke groet, WIKIKLAAS overleg 28 mei 2015 13:02 (CEST)[reageer]

Er staat hier inmiddels een bericht waarin u kunt lezen wat u moet doen om de afbeeldingen op commons te behouden. Er wordt u daarbij ook hulp aangeboden. Lijkt me een aanrader om even te lezen. WIKIKLAAS overleg 30 mei 2015 03:43 (CEST)[reageer]