Overleg gebruiker:Rikvolvo

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo Rikvolvo, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.156.017 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".


Uw recente bewerkingen met de Visuele Editor[brontekst bewerken]

Logo Visuele Editor
Logo Visuele Editor

Hallo, ik zie in de recente bewerkingen dat u af en toe gebruikt maakt van de Visuele Editor. Er is nu een dicussie gaande of deze Visuele Editor klaar is om toegankelijk te worden gemaakt voor niet-ingelogde gebruikers. Omdat u ervaring heeft in het gebruik van de Editor, stellen wij uw mening zeer op prijs.

U kunt zich hier uitspreken voor of tegen het beschikbaar stellen van de Visuele Editor op Wikipedia en u kunt hier feedback geven over uw gebruikservaring en eventueel hinderlijke problemen die u ervaart bij het gebruik van de visuele tekstverwerker.

Dank u, een prettig dag, Stratoprutser, 12 juli 2014

Stratoprutser geeft helaas een onjuiste indruk van de situatie. Er is geen peiling of iets dergelijks gaande, wel is er momenteel een inventarisatie gaande over welke problemen er zijn met de visuele tekstverwerker, je bent daar ook van harte welkom om daar problemen te rapporteren. Romaine (overleg) 12 jul 2014 00:28 (CEST)[reageer]

Rekenmachine (software)[brontekst bewerken]

Hoi Rikvolvo, ik heb zojuist het artikel Rekenmachine (software) ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd. Naar mijn idee is het artikel te specifiek op Apple gericht terwijl Windows en veel mobiele telefoons ook dergelijke software hebben. Je kan het artikel op deze pagina vinden. Meer informatie vindt je mogelijk in het artikel Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst?. Als jouw vragen daar niet beantwoord worden kan je de vraag hieronder stellen, dan zal ik hier ook antwoord geven, op de Helpdesk. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg)

Ik begrijp uw uitleg, maar dit artikel is puur bedoeld om een uitleg te geven over een applicatie in Mac OS X. Ik snap daarom niet waarom een artikel over de Contacten app op de Mac wel wordt toegelaten terwijl daar ook een Windows versie van is en 'contacten' net als 'rekenmachine' ook een algemeen begrip is. Gaarne vraag ik u om nadere uitleg over dit feit. Mvg, Rikvolvo (overleg) 22 jul 2014 11:20 (CEST)[reageer]
Ik heb Windhoos... uhm, Windows, en heb geen contactenapp, als die app er is (zal Windows 8 zijn dan en ik gebruik 7) dan is dat e-mail e.d. De rekenmachine is te algemeen en alle rekenmachines zijn gelijk daarin, alleen de vormgeving is iets anders.
Overigens kunt u het beste ondertekenen door vier tildes te plaatsen, dat is vier keer de ~ achter elkaar plaatsen, zonder spaties. De software van Wikipedia maakt daar dan een handtekening van. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 22 jul 2014 13:50 (CEST)[reageer]