Overleg gebruiker:Romaine

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Welkom op deze overlegpagina!!
Als je met me wilt overleggen, dan is dit daar de plaats voor.
Ook als je vragen wilt stellen kun je dat hier doen en help ik je graag.

 • Beantwoord mijn vragen/reactie op de plek waar ik ze gesteld heb.
 • Hier gestelde vragen worden hier beantwoord.
 • Voeg nieuwe vragen en opmerkingen onderaan deze pagina toe.
 • Onderteken je bijdragen met: ~~~~


Vaker gestelde vragen:


Kernpunten voor op wikipedia:

Let op: deze gebruiker is vaak direct, maar bedoelt het goed!

Welcome on my talkpage!!!
If you want to talk with me, this is the place for it.
Also if you have questions, you can ask them here, I gladly help you.

 • Please mention the wiki you are referring to.
 • If possible, please add a link to the page you are referring to.
 • Please sign your message with: ~~~~    (4x ~)
  or add a link to your username on an other wiki and sign with: ~~~~~    (5x ~ to get date and time)


Languages:
Languages I am able to understand are Dutch (nl), English (en), German/Deutsch (de), and other languages which are similar to these (most Germanic and Romance languages/dialects). But I will answer in Dutch or English, and sometimes German.

On other wiki projects I use the username Romaine too, and in the past also NL-Romaine.


Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
en
3
This user is able to contribute with an advanced level of English.
de
2
Dieser Benutzer hat fortgeschrittene Deutschkenntnisse.
Crystal Clear app kfm.png

Archiefoverzicht

Inhoud

Automatische categorie-indeling Wikivoyage[bewerken]

Over Wikivoyage. Naar voorbeeld van de Duitse Wikivoyage heb ik het sjabloon {{IsIn}} aangepast, waardoor alle artikelen nu automatisch bij een categorie ingedeeld worden. Er is alleen één heel klein probleempje: we zitten daardoor nu wel met misschien wel duizenden dode 'categorielinks', die nog niet op elkaar aansluiten ook! Kun je er misschien even een bot op loslaten, zodat de categorieën automatisch worden aangemaakt en ook op elkaar aangesloten worden (met ondercategorieën enzovoort)? Bedankt! Ischa1 (overleg) 30 jul 2013 12:07 (CEST)

Hallo Ischa1, Dat zal dat wel volledig uitgevoerd moeten gaan worden, het kan op zich wel. Ik zal eens kijken hoe dat handig kan gebeuren. Groetjes - Romaine 30 jul 2013 15:44 (CEST)

Navigatiesjablonen[bewerken]

Hoi Romaine,

Ik hoop dat je nu iets meer tijd en/of zin heb om naar de mogelijkheid van extra groepen in navigatiesjablonen te kijken. Als dat niet zo is, laat dan even weten, het heeft nog steeds geen haast. Om een en ander er goed uit te laten zien zou de tekst links moeten uitlijnen en moet er op de een of andere manier in de achtergrond onderscheid gemaakt worden tussen de categorieën en de inhoud. en:Template:Navbox subgroup is een voorbeeld, maar zo hoeft het natuurlijk niet exact te worden. Nogmaals, uit eindelijk zou ik er zelf ook wel achter kunnen komen hoe zoiets in elkaar te zetten, maar geen idee of de achterliggende code dan nog behoorlijk werkt. Zeker omdat ons Sjabloon:Navigatie/Tabel niet met wikitabellen maar met <tr> werkt. Met vriendelijke groeten, Sir Iain overleg 3 dec 2013 16:19 (CET)

Hoi Romaine,
Heeft het nog een betekenis dat deze vraag nu in het geel staat? :)
Heb je hier nog tijd voor en zin in? Groeten, Sir Iain overleg 5 jan 2014 18:40 (CET)
Hallo Sir Iain, Het geel houdt voor mij in dat het in de wachtkamer staat en hoort bij een eerdere archiefperiode dan de huidige. Tevens houdt het het in dat ik er nog naar moet kijken en inhoudelijk diepgaander op reageren. Mijn uitgangspunt is er om er deze maand naar te kijken, maar niet vandaag als laatste dag van de erg succesvolle dubbele schrijfweek over Zweden. Groetjes - Romaine 5 jan 2014 18:47 (CET)
Ah, OK!
Die schrijfweek Zweden is trouwens een heel mooi project geworden! Sir Iain overleg 5 jan 2014 18:52 (CET)
Hoi Romaine,
Zou je nog eens een blik kunnen werpen op dit probleem? Groeten, Sir Iain overleg 28 mrt 2014 15:48 (CET)
Hoi Romaine,
Staat dit punt nog op je to-do-list? Een uitgebreider navigatie-sjabloon zou mij en hopelijk de lezer echt kunnen helpen om een onderwerp op een geordende manier navigeernaar te maken. Groeten, Sir Iain overleg 13 jul 2014 14:18 (CEST)

afronding Sjabloon:Coor title dms[bewerken]

Hoi Romaine, De afronding van Sjabloon:Coor title dms gaat nog niet helemaal goed. Wanneer er bijvoorbeeld 120|59|54 wordt opgegeven wordt dit getoond als 120° 60′, maar dit moet dan natuurlijk 121° 0′ worden. Kan je dit misschien nog een keertje doorvoeren? Alvast bedankt. Groeten Magalhães (overleg) 31 mei 2014 09:37 (CEST)

&samhoud places[bewerken]

Heb je ook daadwerkelijk de bronnen gecontroleerd of klakkeloos overgenomen? The Banner Overleg 4 jan 2015 17:36 (CET)

Ik vermeld alleen bronnen die ik gelezen en gebruikt heb. Er staat trouwens een bron opgegeven op het Engelse artikel, terwijl die bron dat zogenaamde feit helemaal niet weergeeft. Ben benieuwd of ik die fout ook bij andere artikelen op en-wiki ga aantreffen. Succes met schrijven! Romaine 4 jan 2015 17:40 (CET)
Welke bron dan? Daar wil ik wel even naar kijken want perfect zo als jij ben ik niet. The Banner Overleg 4 jan 2015 17:46 (CET)
Dat zoek je maar lekker zelf uit, ik hoef je niet te helpen als je je onbeschoft gedraagt (hier en hier). Als je je niet normaal kunt gedragen als je het ergens niet mee eens bent, moet je niet verwachten dat anderen je ter wille zijn als jij graag iets wilt. Dan bedank ik toch echt vriendelijk. Romaine 4 jan 2015 17:53 (CET)

Public Domain Day op Commons[bewerken]

Hi Romaine, Ik heb ergens op een mailinglijst gelezen dat wikimedia commons geen nieuw public domain materiaal mag toestaan omdat materiaal in het land van herkomst en de vs in de public domain moet zijn. In de VS komt er de komende jaren niets in het Publieke domein, door nieuwe wetgevingen. Dus zou er ook geen nieuw PD werk op commons mogen komen. Ik schrijf hier graag een opiniestuk over, maar ik heb een beetje moeite om de regels hierover te vinden op Commons. Weet jij waar ik die regels hierover kan vinden?

Dank, Martsniez (overleg) 5 jan 2015 12:06 (CET)

Ik heb het vermoeden dat WMF de URAA toepast op bekende namen en zeker alle orphans (anoniemen) met rust laat. Dat kan er zeker op 1 januari wat in PD komen. Dat is een strategie zonder risico. Anoniemen kunnen per definitie niet claimen. Uiteraard zal de WMF nooit toegeven dat ze URAA niet 100 % toepassen. Alle publiciteit hierover is waarschijnlijk niet welkom. Geen slapende honden wakker maken. Klagers staan bovendien zeer zwak met een terugwerkende kracht wet. Alle vroegere PD publicaties waren wettig en kunnen niet herroepen worden, alleen mag je niet opnieuw publiceren. Een boek gepubliceerd voor de datum met de terug beschermde beelden kan je niet meer verbieden.Smiley.toerist (overleg) 5 jan 2015 19:01 (CET)

Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik niet echt zicht heb op het beleid ten aanzien van URAA. Ik heb begrepen dat Commons URAA grotendeels (?) negeert. De precieze uitwerking ken ik helaas niet. De uitlegpagina op Commons is te vinden op c:Commons:URAA-restored copyrights. Romaine 6 jan 2015 03:24 (CET)

Oud-Egyptische muziek[bewerken]

Beste Romaine, het artikel Oud-Egyptische muziek is helaas uit de Etalage verwijdert. Op de één of andere manier krijg ik echter de Wikidata niet aangepast, als ik op edit klik gebeurt er niets. Krijg jij 't voor mekaar om het FA-symbool weg te krijgen? heinGlas z3.pngnlein'' 5 jan 2015 14:50 (CET)

Zag dit en heb het opgelost. De truc was om twee keer op het gele symbooltje te klikken om de status te verwijderen. Groeten, Sir Iain overleg 5 jan 2015 15:12 (CET)
Bedankt! heinGlas z3.pngnlein'' 5 jan 2015 15:18 (CET)
De oplossing is al gegeven. Het uitklapmenuutje bevat knoppen waarmee je het aan en uit kunt zetten. Romaine 6 jan 2015 03:15 (CET)

This Month in Education: December 2014[bewerken]

--MediaWiki message delivery (overleg) 6 jan 2015 02:27 (CET)

Infobox (stads)poort[bewerken]

Dag Romaine, Ik ben net begonnen aan de poorten, torens en buitenwerken van de vestingwerken van Maastricht (waar jij ook al het een en ander aan hebt bijgedragen). Is het een idee om een aparte infobox voor poorten te maken? Ik mis in het bestaande sjabloon Infobox gebouw de mogelijkheid om een aantal data in te geven, zoals sloopjaar, hoogte poort versus hoogte poortopening, aanwezigheid torens, naburige bolwerken, doorgang van ... naar ..., enz. Zo zou ik bij de Boschpoort iets willen vermelden in de trant van "Verbindt: Boschstraat met: 's-Hertogenbosch", o.i.d. Ik wil het ook wel zelf doen, maar ik kan nergens vinden hoe ik zo'n nieuw infobox-sjabloon moet maken. Ik voel me trouwens zeker geïnspireerd door jouw geweldige reeks over de Akense stadsmuren... Groet, kleon3 (overleg) 6 jan 2015 22:10 (CET)

Hallo Kleon3, Dat kan zeker een idee zijn. Hoogte doorgang kan inderdaad een reden geven om een infobox voor poorten te maken. Bedenk daarbij wel dat het dan voor poorten in de ruime zin van het woord geschikt zal moeten zijn, ook bv voor: c:File:Valkenburg-Poortje aan de Kerksteeg.JPG. Ik zou zeggen, begin met het inventariseren welke parameters je er in wilt hebben. Het beste kun je gewoon kijken hoe een andere infobox is opgebouwd en daar de nieuwe infobox op baseren. Ik kijk graag met je mee naar het resultaat. Als dat te lastig is kan ik ook een infobox voor je maken op basis van een overzicht van parameters.
Dank voor het compliment! Ik hou heel erg van lijsten die een goed overzicht bieden en dat alle artikelen in zo'n lijst dan beschreven zijn. Verder ben ik een groot voorstander om over de landsgrenzen en taalgrenzen heen te denken met artikelen. Ik denk dat we ons te gemakkelijk door grenzen laten volgen. Daarom wil ik graag bv alle kerken van Luik, Verviers, Aken, Parkstad, Sittard-Geleen, Maastricht en omliggende gebieden beschreven hebben. Stadspoorten zijn ook een leuke, pleinen ook, kastelen ook. Enzovoorts. En zo zijn er meer onderwerpen. Het lijkt mij voor Wikipedia aanbevelenswaardig als bepaalde onderwerpen structureel opgepakt en beschreven worden, zodat we echt volledig worden, in artikelen en foto's. Groetjes - Romaine 30 jan 2015 00:46 (CET)
Hoi Romaine, dank voor je hulpvaardige antwoord. Nu ik een stuk of 15 Maastrichtse poorten verder ben, blijkt dat het bestaande Sjabloon:Infobox gebouw eigenlijk prima voldoet. Ik heb het lelijke kopje Foto's uit dat sjabloon verwijderd, omdat er voor veel afgebroken poorten (en andere gebouwen) geen foto's voorhanden zijn, maar wel tekeningen, aquarellen, kaartmateriaal, enz. De hoogte van poortdoorgangen is in de meeste gevallen niet bekend. De straatnamen ('van' en 'naar') kunnen, indien relevant, prima bij Plaats worden ingevuld. Zo zie je maar weer, nooit te snel naar de dokter hollen, de meeste kwalen gaan vanzelf weg...
Uiteraard ga ik na dit 'uitstapje' weer verder met over de grenzen te kijken. De Luikse Sint-Servaas en het Stadhuis van Luik zijn al klaar, evenals de Abdij van Val-Saint-Lambert en het Kasteel van Seraing. Verviers is inderdaad in veel opzichten een ondergeschoven kindje. Wel heb ik al vrij veel gedaan aan Belgisch Limburg, met name Maaseik en Sint-Truiden. Aken nog niet zoveel (het Couvenmuseum en de Luiks-Akense meubelstijl), maar die stad (en regio) komt ook nog wel aan de beurt. Groetjes, kleon3 (overleg) 30 jan 2015 19:13 (CET)
Hoi Kleon3, je kan ook een voorbeeld nemen aan de stadspoorten die ik van de gemeente Hoorn heb beschreven. Ik heb alle 4 gesloopte poorten beschreven en de huidige poort wat uitgebreid. Voor alle poorten heb ik het sjabloon infobox gebouw gebruikt. Voor de waterpoort (een brug) heb ik gewoon het sjabloon infobox brug gebruikt. De meeste dingen staan gewoon in de infoboxen, als ze er niet in staan dan lijkt het mij zeker een goed idee dat Romaine ze toe kan voegen (zoals doorrijhoogte, als is dat niet echt interessant omdat het grootste deel van de poorten is gesloopt). Dqfn13 (overleg) 30 jan 2015 19:51 (CET)

Infobox ruimtetelescoop[bewerken]

In sjabloon infobox ruimtetelescoop werkte het aangeven van de website niet en er leken een paar regels te ontbreken (vgl met sjabloon infobox plaats) en ik heb die gekopieerd. Maar de website verschijnt nog steeds niet, bv in Kepler Space Observatory. Wat is er fout? Hobbema (overleg) 7 jan 2015 02:27 (CET)

Dit is intussen opgelost door gebruiker Dinosaur918. Hobbema (overleg) 8 jan 2015 08:51 (CET)
Hallo Hobbema, De infobox plaats is specifiek voor plaatsen en andere bestuurlijke eenheden bedoeld. De infobox ruimtetelescoop is gebaseerd op de infobox voor onderwerpinfoboxen. Daardoor werkte het niet. Onderwerpinfoboxen hebben grotendeels een andere opzet nodig dan plaatsen en bestuurlijke gebieden. Groetjes - Romaine 18 jan 2015 21:00 (CET)

Datum toevoeging van je bot[bewerken]

Hey Romaine,

je bot vulde gisteravond de datum in van het sjabloon op Tanya_Zabarylo, maar zat er een dag naast. Ik heb het nu handmatig aangepast, maar misschien is het elders ook nog verkeerd gegaan. Dus bij deze even een berichtje. Iooryz (overleg) 7 jan 2015 10:30 (CET)

hier ging het ook mis bij A3 methodiek trouwens. Iooryz (overleg) 7 jan 2015 10:33 (CET)
Dank je voor de melding. Ik heb reeds mijn bot dit laten corrigeren. Groetjes - Romaine 7 jan 2015 23:15 (CET)

Sjabloon:Infobox plaats in Engeland[bewerken]

Dag Romaine, meen je dat het opportuun is de infobox te wijzigen zodat er plaatjes bijkunnen? Ik bedoel maar, zoals op de en:wikipedia waar ik bv. dit plaatje toevoegde. Ik weet best dat het hier een ander wikipedia project betreft, maar toch, een afbeelding zegt zoveel meer dan duizend woorden. Bedankt voor je tijd. Lotje (overleg) 8 jan 2015 09:22 (CET)

Hallo Lotje, De infobox heeft reeds ruimte met image + caption om in de infobox een afbeelding in te voegen. Op dit artikel kan ik echter niet aanbevelen o het in de infobox te doen, omdat het artikel vrij kort is en de infobox dan heel erg lang. Beter kan er met behulp van <gallery> en </gallery> een afbeelding ingevoegd worden. Groetjes - Romaine 30 jan 2015 00:57 (CET)

Nationale rouw in Frankrijk[bewerken]

Ik vond het ene goed idee om dat artikel aan te maken zoals je opriep in de kroeg. Doch zijn er mensen die vinden dat dit lemma niet hoort op wikipedia. Spijtig. Groet Vdkdaan (Gif mo sjette) 8 jan 2015 17:12 (CET)

Het is een goed idee en ondertussen is het artikel ook prima geworden. We hebben helaas een zeikcultuur op de wiki bij enkelen. Helaas is niet iedereen in staat om kritische punten op normale wijze over te brengen, personen die slecht in staat zijn tot effectieve communicatie. Het is jammer, maar je hebt mooi werk geleverd, wat die ander ook zegt. Dank voor je werk!! :-) Romaine 9 jan 2015 03:25 (CET)

Infobox plaats in Estland[bewerken]

Hoi Romaine, zou je in de infoboxen van plaatsen in Estland er voor kunnen zorgen dat zowel vlaggen als wapens getoond kunnen worden zoals dat ook gedaan wordt bij plaatsen in Nederland en België? Nu staan er vaak in de parameter |wapen = de vlaggen zoals bij Rakveere: | wapen= [[Bestand:Flag of et-Rakvere.svg|100px]]. En zo ben ik er al velen tegengekomen. Ik ben momenteel bezig met een lijst van wapens van Estische gemeentewapens, vandaar dat ik probleem tegen het lijf loop. Alvast bedankt. Dqfn13 (overleg) 9 jan 2015 20:17 (CET)

Hallo Dqfn13, Dit is reeds mogelijk in deze infobox. Gebruik in plaats van de parameter vlag dan flag als het gaat om vlaggen en je kunt flagdetails gebruiken voor de link naar het artikel over de vlag. Gebruik in plaats van wapen dan coa als het gaat om wapens en je kunt coadetails gebruiken voor de link naar het artikel over het wapen. In de toekomst zullen deze parameters wellicht aangepast worden, zodat in alle infoboxen dezelfde parameternamen gebruikt gaan worden. Groetjes - Romaine 30 jan 2015 01:12 (CET)

The Signpost: 07 January 2015[bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 9 jan 2015 21:38 (CET)

Translation notification: Stewards/Elections 2015[bewerken]

Hello Romaine,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Dutch on Meta. The page m:Stewards/Elections 2015 is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is high.


I apologize for the delay, but the 2015 Steward election banners are now available for translation. They consist of two banners with a few short phrases: If you have any questions or require any assistance, feel free to ask on m:Talk:Stewards/Elections 2015 or drop by #wikimedia-stewards-electionsconnect channel on the freenode IRC network.

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 11 jan 2015 05:36 (CET)

This Month in GLAM: December 2014[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 11 jan 2015 12:31 (CET)

Wikidata weekly summary #140[bewerken]

Tech News: 2015-03[bewerken]

12 jan 2015 17:47 (CET)

Den Haag Marathon[bewerken]

Hi Romain, kan jij de Navigatie marathons Nederland veranderen? In Den Haag zijn 2 marathons. Ik trof het sjabloon aan bij de Den Haag Strandmarathon en heb het nu ook gezet bij Den Haag Marathon, waar hij meer thuis hoort, maar de doorverwijzing is naar de strandmarathon. Ik weet niet hoe ik die sjabloon kan bewerken. Ik heb de indruk dat iemand bedacht heeft dat niet alle marathons in die sjabloon kunnen staan ....... maar de Haagse marathon is groter dan de strandmarathon. Dank, Pvt pauline (overleg) 16 jan 2015 09:03 (CET)

Hallo Pvt pauline, Een sjabloon kun je o.a. vinden door tijdens het bewerken van een pagina helemaal onderaan te kijken en te klikken op Sjablonen die op deze pagina gebruikt worden:. Dan klapt er een overzicht uit met gebruikte sjablonen op die pagina. In dat rijtje zoek je de sjabloonnaam op die in het artikel ingevoegd was. Daar klik je op en dan kom je op de sjabloonpagina uit. De wijziging die je voorstelt heb ik zojuist voor je uitgevoerd. Groetjes - Romaine 18 jan 2015 20:50 (CET)

The Signpost: 14 January 2015[bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 16 jan 2015 20:26 (CET)

Wikidata weekly summary #141[bewerken]

sjabloon wikibooks[bewerken]

Hoi Romaine, jij werkt veel aan sjablonen, daarom stel ik deze vraag even aan jou. Het Sjabloon:Wikibooks en Sjabloon:Wikibooks klein geven elk als tekst: "Wikibooks heeft een studieboek over dit onderwerp: <naam boek>. De term studieboek vind ik wat te beperkt, op Wikibooks zijn allerlei boeken die geen studieboeken zijn, maar bijv boeken met "how to", of boeken die sterk verdiepend zijn tov. hetgeen op Wikipedia te vinden is. Ook zijn er bijv. kinderboeken. Mijn voorstel zou zijn om de tekst in deze sjablonen te veranderen naar: "Wikibooks heeft meer over dit onderwerp: <naam boek>". Alternatief is "Wikibooks heeft een boek over dit onderwerp: <naam boek>", maar dat vind ik minder sluitend, op Wikibooks zijn boeken vaak niet af, het zijn soms ook losse pagina's.

De eerste variant lijkt op hoe ze het op de Engelse Wikipedia hebben gedaan. Kan ik dat gewoon wijzigen, of moet ik dat ergens nog overleggen, zo ja waar? Elly (overleg) 18 jan 2015 02:36 (CET)

Zeer goed voorstel van Ellywa. Bij veel onderwerpen is er maar één bepaalde pagina op Wikibooks die het beste overeenkomt, vaak als onderdeel van een boek, en waar dus bij voorkeur naar gelinkt kan worden. Voor de gerechten is dit nu al aangepast, daar geeft het sjabloon standaard de melding "Wikikookboek heeft een recept voor...". Dus Romaine, als je dit zou kunnen aanpassen? De Wikischim (overleg) 18 jan 2015 11:18 (CET)
@Ellywa: Naar mijn idee kun je dit gewoon aanpassen, zeker als je de reden hiervoor in de bewerkingssamenvatting opgeeft. Groetjes - Romaine 18 jan 2015 20:43 (CET)
Dank je, doe ik zo. Groeten Elly (overleg) 18 jan 2015 22:25 (CET)

categorie specifieke coach gezocht[bewerken]

Goedemiddag Romaine,

Je overlegarchiefpagina van vorig jaar is opgenomen in de categorie specifieke coach gezocht. Ik ben bezig de categorie enigszins op te schonen, kan ik je vragen die te verwijderen van je overlegarchiefpagina?

Alvast bedankt en nog een prettig weekend voor wat ervan over is.

vr gr, netraaM • 18 jan 2015 13:41 (CET)

Uitgevoerd Uitgevoerd - al had je dit gewoon zelf kunnen doen want dit is een onderhoudsbewerking. Maar goed dat je die categorie opschoont! :-) Romaine 18 jan 2015 20:38 (CET)
Ik zit liever niet in andermans gebruikersruimte de werken als het niet is om iets te zeggen, maar bedankt! - netraaM • 18 jan 2015 23:59 (CET)

Clare GAA[bewerken]

Ergens is iets mis gegaan met de tabel op Clare GAA. Na jouw aanpassing staat die nu rechts wat verdrukt tegen de kantlijn terwijl hij gewoon links moet staan. Wat is er mis hier? The Banner Overleg 19 jan 2015 16:04 (CET)

Bij mij staat de tabel uitgelijnd tegen de linker kantlijn. Romaine 30 jan 2015 01:14 (CET)

Tech News: 2015-04[bewerken]

19 jan 2015 19:12 (CET)

Tool[bewerken]

Hallo Romaine, zojuist schoot mij iets te binnen – is er een tool die een lijst kan opstellen van interne links op een bepaalde pagina, die wel of niet in een ander specifiek artikel terugkomen? Dit betekent concreet dat bijvoorbeeld van alle interne links hier via een tool een restlijst gevormd kan worden van alle interne links die zich niet bevinden in Lijst van voetballers - A, Lijst van voetballers - B, et cetera. Ik weet dat het een beetje een utopisch idee is – maar wie weet! Groet, JurriaanH (overleg) 21 jan 2015 18:13 (CET)

Hallo JurriaanH, Zover ik weet is daar geen tool voor. Wel kan ik dat voor je doen op een andere manier, waarbij ik de interne links van een pagina vergelijk met alle links op die serie aan pagina's. Daarbij moet ik wel vermelden dat als er naar redirects gelinkt wordt, dat niet herkend wordt als hetzelfde artikel. Als ik die vergelijking nu maak kom ik op 1160 artikelen die nog niet gekoppeld zijn en 197 wel. Zie voor de beide lijsten hier: Gebruiker:Romaine/Kladblok9. Kun je de pagina leeghalen als je het gekopieerd hebt? Romaine 30 jan 2015 01:31 (CET)
Dank voor de moeite! Groet, JurriaanH (overleg) 2 feb 2015 11:24 (CET)

The Signpost: 21 January 2015[bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 22 jan 2015 11:13 (CET)

Wikidata weekly summary #142[bewerken]

Sandbostel[bewerken]

Hallo Romaine, zoals bij Zonhoven voorgesteld, hier zo'n infobox waar image en caption niet werken. Kan je het effe nazien? Glimlach Lotje (overleg) 26 jan 2015 16:08 (CET)

Hallo Lotje, Dat is een problematische infobox die nog een keer omgebouwd moet gaan worden. Gaat hierbij niet lukken. Beter is trouwens ook om een gallery te gebruiken wegens de lengte van de infobox op dit verder korte artikel. Groetjes - Romaine 30 jan 2015 01:34 (CET)

Tech News: 2015-05[bewerken]

26 jan 2015 17:08 (CET)

Website is website[bewerken]

Beste Romaine, als ik naar een pagina over een musical kijk, zoals Dik Trom (musical), zie ik in de infobox naast elkaar staan:

Website          Website

Dat is niet zo fraai en zelfs een beetje mal. Het zou eigenlijk moeten zoals op (ik noem maar wat) Universiteit Leiden. Misschien valt dit te veranderen. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 29 jan 2015 00:23 (CET)

Uitgevoerd Aangepast - Romaine 30 jan 2015 01:38 (CET)
Dat ziet er fantastisch uit. Hartelijk dank! ErikvanB (overleg) 30 jan 2015 01:53 (CET)

The Signpost: 28 January 2015[bewerken]

Projectpagina[bewerken]

Dag Romaine, ik zag zojuist je bewerking op mijn projectpagina. Een terechte correctie, maar hij verbaast me wel. Ik zou liever zien dat hij op mijn OP gezet was. Mijn projectpagina's beschouw ik altijd een beetje als privé, daar heeft voor zover ik me herinner nog nooit iemand anders dan ikzelf iets op bewerkt. Is het gebruikelijk dat deze pagina's gevolgd worden door anderen dan de gebruiker? In dat geval ga ik vaker op mijn eigen pc artikelen voorbereiden. Groet, Kattiel (overleg) 30 jan 2015 12:12 (CET)

Beste Kattiel, Wees er alsjeblieft bewust van dat iedere pagina op de wiki, dus ook een kladblok of projectpagina die je als subpagina van je gebruikerspagina aanmaakt, publiekelijk zichtbaar en bewerkt kan worden. Meestal worden die pagina's niet bewerkt, maar er zijn uitzonderingen daarop. Wanneer een pagina terecht komt in een artikelcategorie wordt dit aangepast. Wanneer een pagina terecht komt in een beheercategorie om fouten op te sporen, wordt dat ook aangepast om de categorie bruikbaar te houden. Wanneer een sjabloon omgebouwd wordt en andere parameters krijgt wordt dit overal aangepast, zeker ook omdat anders foute parameters massaal in de artikelen worden gekopieerd. Wanneer een pagina onbestaande afbeeldingen of onbestaande sjablonen bevat, geeft dit ook een foutmelding elders op de wiki en wordt dit ook aangepast. Zeker een fout als yyyyddmm moet zo snel mogelijk aangepast worden, omdat die fout storende invloed heeft, maar heel slecht detecteerbaar is op termijn. Succes met schrijven! :-) Romaine 30 jan 2015 18:18 (CET)
Duidelijk, dank voor je uitgebreide antwoord. Groet, Kattiel

Sjabloon:LinkgebruikerX[bewerken]

Hey Romaine, de bewerkingsteller in Sjabloon:LinkgebruikerX geeft nu een redirect, omdat de tool verplaatst is. Ik denk dat ik hem wel kan aanpassen zodat het werkt, maar het lijkt me verstandiger dat een meer ervaren persoon als u daar naar kijkt. Met vriendelijke groet, Iooryz (overleg) 30 jan 2015 14:17 (CET)

Ik heb het al gefixt. Mbch331 (Overleg) 30 jan 2015 14:28 (CET)
Bedankt. Het was dus alleen de wijziging van de link. Dat lukt me volgende keer ook nog wel. Iooryz (overleg) 30 jan 2015 14:38 (CET)

Translation notification: Wikimedia Highlights, December 2014[bewerken]

Hello Romaine,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Dutch on Meta. The page m:Wikimedia Highlights, December 2014 is available for translation. You can translate it here:Please consider helping non-English-language Wikimedia communities to stay updated about the Wikimedia blog's most notable posts from December, covering Wikimedia Foundation activities, MediaWiki development work and other international Wikimedia news. Completed translations will be announced on Facebook, Twitter, project village pumps and (for some languages) mailing lists. If you have questions about the translation notifications system, ask them here. You can manage your subscription here

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 1 feb 2015 00:58 (CET)

This Month in Education: [January 2015][bewerken]

MediaWiki message delivery (overleg) 1 feb 2015 05:16 (CET)

If this message is not on your home wiki's talk page, update your subscription.

Wikidata weekly summary #143[bewerken]

Tech News: 2015-06[bewerken]

2 feb 2015 17:31 (CET)

VisualEditor News #1—2015[bewerken]

5 feb 2015 19:08 (CET)

Foto's Heilig Hartbeelden[bewerken]

Hoi Romaine, mocht je in de gelegenheid zijn, dan zou je mij een plezier doen met foto's van het Heilig Hartbeeld (Heerlen, Gasthuisstraat) en twee in Hoensbroek: eentje op het Kerkplein en eentje aan de Hoofdstraat bij de Sint-Janskerk. Ik ben heel benieuwd of de laatste ook de naam van de maker vermeldt. Gr. RONN ° overleg 5 feb 2015 22:11 (CET) PS En als je toch in de buurt bent.. zie de gaten op de Lijst van beelden in Heerlen en Lijst van oorlogsmonumenten in Heerlen. Knipoog

Uitgevoerd Uitgevoerd - foto's van de drie beelden en meer gemaakt, die lijsten komen later wellicht een keer. Romaine 7 feb 2015 21:41 (CET)

The Signpost: 04 February 2015[bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Zunnebelt[bewerken]

Romaine, er is in Zunnebelt een woord weggevallen achter hoefijzervormige.....Ceescamel (overleg) 6 feb 2015 17:40 (CET)

Hallo Ceescamel, Dank voor de opmerkzaamheid. Vlak voor je bericht heb ik het aangepast. :-) Romaine 6 feb 2015 17:41 (CET)

Wikidata weekly summary #144[bewerken]

Top 2000-sjabloon[bewerken]

Hoi Romaine, is het ook mogelijk dat je het sjabloon:Tabel Radio 2 Top 2000 zodanig aanpast, dat hij de lege jaartallen niet weergeeft (op z'n minst aan het begin en/of eind)? Zie bijvoorbeeld het artikel Adiós nonino, waar de jaartallen tot 2005 eigenlijk onnodig zijn, omdat het nummer toen nog niet in de Top 2000 voorkwam. Voor zover ik weet, worden lege jaartallen door eigenlijk iedereen ingevuld met een minnetje ("-"). Ik noem "op z'n minst aan het begin en/of eind", omdat er soms ook wel eens in een tussenliggend jaar geen notering is. Die zouden op zich gerust met een minnetje genoteerd mogen blijven staan. Ymnes (overleg) 7 feb 2015 21:23 (CET)

Hallo Ymnes, Dat is relatief lastig voor mekaar te krijgen omdat de tabel zodanig ingericht is dat deze niet eenvoudig leent om slechts een deel te tonen. De meest eenvoudigemm optie is om de tabelkop handmatig in te voegen in plaats van via het sjabloon. Het sjabloon kent een voorgeschiedenis waardoor ik er niet allerlei wijzigingen in wil doen voordat het op de overlegpagina besproken is. Dus als je denkt dat het echt noodzaak is dat dit aangepast gaat worden met een hele lading code, lijkt het me goed als dit eerst op de overlegpagina besproken wordt. Als laatste wil ik er wel over opmerken dat tabellen nooit echt goed te vangen zijn in sjablonen en dat de tabelkop zoals die nu is voort lijkt te zijn gekomen om overal dezelfde kop te hebben. Groetjes - Romaine 7 feb 2015 21:48 (CET)
Een overleg daar is misschien ook beter, want er zal denk ik binnen een paar jaar ook nog een oplossing moeten komen voor het aantal jaren. Bedankt voor het kijken. Met vriendelijke groet, Ymnes (overleg) 7 feb 2015 22:07 (CET)

Sjabloon VVN[bewerken]

Beste Romaine, zou jij het Sjabloon:Vvn willen aanpassen aan de laatste tekst die op de overlegpagina staat? Er is consensus over de tekst, maar ik vind het sjabloon ingewikkeld, ik vrees dat ik het verkeerd zal doen als ik het ga wijzigen. Dank je wel alvast, Elly (overleg) 7 feb 2015 21:58 (CET)

Uitgevoerd Uitgevoerd - wel heb ik de suggestie dat de criteria per onderwerp een richtlijn gaan worden eruit gehaald, want dat klopt niet. Die pagina is enkel ter indicatie bedoeld. Succes met het sjabloon! Groetjes - Romaine 7 feb 2015 22:21 (CET)
Dank je nogmaals. Elly (overleg) 8 feb 2015 11:22 (CET)

kruisdak[bewerken]

Ik kwam de term kruisdak tegen, dit heb ik opgezocht, in mijn papieren bouw encyclopedie, en vond daar dat het een dak is dat op een bepaalde manier met leien is gedekt (kruisvormig). In Haslinghuis kwam ik de term niet tegen. Ik ben benieuwd waar je in de bouwliteratuur jouw definitie hebt gevonden. Arend41 (overleg) 8 feb 2015 10:07 (CET)

Kruisdaken zoals beschreven in het artikel stammen nochtans al uit de Romaanse architectuur:
Godefroy, Jan (Steenwijk, 14 juni 1882 - Hilversum, 4 oktober 1958), Handboek voor kunstgeschiedenis, stijl- en ornamentleer, Deel II (Oud-Christelijke tot en met de Middeleeuwsche kunst), Wed. J. Ahrend & Zoon, Amsterdam, 1914, blz. 41. EvilFreD (overleg) 8 feb 2015 13:04 (CET)
Dank voor de link, daar vond ik slechts een keer de beschrijving van een kruisdak (blz 41) en wel voor een toren, met een vierkante plattegrond, en niet voor een gebouw met een kruisvormige plattegrond, zoals hier in dit lemma is beschreven. Misschien deel I.? Nu hebben we al twee definities. Arend41 (overleg) 8 feb 2015 15:06 (CET)
Hallo Arend41 & EvilFreD: Een bepaalde term kan in een andere context een andere betekenis hebben. De term zoals ik die heb aangetroffen is afkomstig uit de bron die ik op het artikel reeds toegevoegd had bij aanmaken, en in verhouding staat tot de begrippen T-dak en steekdak. Deze begrippen kwam ik tegen in meerdere bronnen toen ik een artikel aan het schrijven was over een kerkgebouw waarin dit in de bron specifiek vermeld wordt. Dit principe van op gelijke hoogte of ongelijke hoogte uitkomende nokken heeft een naam die ik nu eindelijk in de artikelen kan gebruiken. Groetjes - Romaine 8 feb 2015 17:50 (CET)
Ik stel het zeer op prijs dat je ook een paar 'papieren' bronnen kunt aanvoeren met schrijvers die gekwalificeerd zijn in bouwkunde en bouwkunst, om zo eea te staven. Hoe http://www.documentatie.org aan zijn gegevens komt is me niet duidelijk en wie is Jean Penders? Arend41 (overleg) 8 feb 2015 18:21 (CET)

Overgebracht naar Overleg kruisdak met uw welnemen. Arend41 (overleg) 8 feb 2015 18:26 (CET)

Tech News: 2015-07[bewerken]

9 feb 2015 17:26 (CET)

Oorlogsmonumentnummer[bewerken]

Beste Romaine, ik zou graag het oorlogsmonumentnummer willen toevoegen aan infobox beeld omdat we die relatief vaak willen afbeelden. Zie Overleg_sjabloon:Infobox_beeld. Er is al een linksjabloon voor. heb even gekeken, het zou zoiets kunnen zijn:

| head3_7 = Oorlogsmonumentnr    | item3_7 = {{#if:{{{oorlogsmonumentnr|}}}|{{Link oorlogsmonument Nederland|id={{{oorlogsmonumentnr|}}}|label={{{oorlogsmonumentnr|}}}}}}}

Heb verder geen ervaring met sjablonen aanpassen. Maar zou dit een mooie oplossing zijn? Hannolans (overleg) 11 feb 2015 01:31 (CET)

This Month in GLAM: January 2015[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

Plaatsing van commonscat[bewerken]

Beste Romaine, dit is één van de dingen die ik nooit weet: moet de commonscat boven of onder de appendix? Mij maakt het weinig uit, maar ik besefte laatst wel dat commonscatklein per definitie bóven de appendix staat, en daarom lijkt het logisch ook commonscat erboven te plaatsen. Wat ik mis op Wikipedia is een hulppagina waar de volgorde van álle mogelijke elementen van een artikel beschreven staat. Er is wel Help:Tekstopmaak en Wikipedia:Voorbeeldartikel (dat geen voorbeeldartikel is!), en nog veel beter: Wikipedia:Geannoteerd artikel, maar ook deze pagina is onvolledig. Op Geannoteerd artikel zou ik graag alle pagina-elementen zien, inclusief commons, navigatie en wat er nog meer te bedenken valt. Misschien is het een goed idee om dat in de toekomst eens uit te breiden en te verbeteren. (Niet dat jij dat speciaal moet doen, hoor. Knipoog) Prettige week en vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 12 feb 2015 06:02 (CET)

Hallo ErikvanB, Er lijkt geen vaste regel te bestaan over waar de Commonscat ten opzichte van de navigatie of de appendix geplaatst dient te worden. Ik plaats ze zelf vrijwel altijd eronder. Commonscatklein heeft wel een vaste regel: die wordt altijd rechts van iets geplaatst (bv externe links, referenties of zie ookjes (maar niet rechts van de appendix)). En voor appendix geldt dat ze altijd moet aansluiten op de box van de categorieën of die van andere kadersjablonen (navigatie, commonscat, etc). Dat Commonscatklein per definitie boven de Appendix staat is enkel vanwege de logica dat dat sjabloon bedoeld is om ergens rechts van te plaatsen om die ruimte op te vullen, terwijl er onder de Appendix nooit een dergelijke ruimte bestaat. Misschien is er een keer een register van alle mogelijke elementen te maken, maar dat zal denk ik erg omvangrijk zijn. Groetjes - Romaine 12 feb 2015 06:15 (CET)
Mooi antwoord. Ben blij te horen wat jij ervan vindt en dat mijn onzekerheid over commonscat dus niet zo vreemd was. Inderdaad is er nog veel meer, zoals coördinaten, Gesproken Wikipedia, Woordenboek en Kleine letter. Bij sommige elementen zal de volgorde niet uitmaken. Zo kan het zijn dat de volgorde van A, B en C niet uitmaakt, maar dat A, B en C wél altijd tussen D en E behoren te staan. Dat zou op de toekomstige voorbeeldpagina allemaal duidelijk moeten worden gemaakt. In de rechter bovenhoek van een pagina kan het trouwens erg druk worden, omdat daar theoretisch Gesproken Wikipedia, Woordenboek en coördinaten kunnen staan. Je zou kunnen afspreken dat daar nooit meer dan twee elementen staan, zodat je het derde element verhuist naar helemaal beneden. Je kan er ook nog over soebatten wat de "mooiste" volgorde is voor Gesproken Wikipedia en Woordenboek, want dat maakt verschil voor hoe de pagina eruitziet. Enfin, genoeg stof tot nadenken dus. Nogmaals dank voor je reactie. Mvg, ErikvanB (overleg) 12 feb 2015 14:50 (CET)

The Signpost: 11 February 2015[bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Coaching[bewerken]

Hoi Romaine,

Sinds juni vorig jaar ben je Artis Davinio aan het coachen. Helaas heeft die gebruiker na een vliegende start niets meer bijgedragen, nu al meer dan zes maanden. Daarom zal ik de coaching voorlopig sluiten. Ik geef hem/haar ook even bericht op de eigen OP, met de mededeling dat indien nodig er weer coaching in gang gezet kan worden.

Vr gr, netraaM • 12 feb 2015 15:50 (CET)

Interlanguage links with anchors[bewerken]

Romaine,

je bot heeft naar mijn mening ten onrechte de Interlanguage links with anchors verwijderd. Zie en:Wikipedia:Wikidata#Interlanguage links with anchors. Volgens deze rechtlijn moet op bijvoorbeeld Melkmachine de interwikink naar en:Dairy#Milking machines blijven bestaan. Op onder andere de:Melkmaschine staat deze ook. HenkvD (overleg) 12 feb 2015 20:37 (CET)

 • Even een lekenopmerking van mijn kant. Ten eerste is hún beleid niet noodzakelijkerwijs ook ons beleid. Ten tweede, wie gaat controleren of de paginasecties nog steeds bestaan en of de kopjes van die secties misschien zijn gewijzigd? Ten derde, het aanleggen van dergelijke links is een schemergebied, want wie bepaalt of een paginasectie dusdanig omvangrijk is en overeenkomt met een artikel dat dat een link rechtvaardigt? Ten vierde, wat als er verschillende artikelen op een wiki bestaan met een paginasectie die het onderwerp behandelt? Kortom, als er geen interwiki-artikel is, is er geen interwiki-artikel. Ik haal ze ook altijd weg. ErikvanB (overleg) 12 feb 2015 21:04 (CET)
(na bwc) Hallo HenkvD, Het aanhalen van een pagina op de Engelstalige Wikipedia is voor de Nederlandstalige Wikipedia weinig relevant. Iedere wiki heeft eigen richtlijnen, gebruiken, afspraken, visies, etc. Dus en-wiki aanhalen is hier niet zinvol. De vraag die je wel kunt stellen is of we op de Nederlandstalige Wikipedia interwikilinks willen hebben die niet naar een artikel verwijzen, maar naar een enkele sectie. Ik heb die vraag nu minstens 3 keer voorbij zien komen in overleggen en al die keren werd daarop nee geantwoord, met uitleg dat dergelijke links de illusie geven dat er een volledig artikel over een onderwerp zou bestaan, dat er geen onderhoud plaatsvindt als kopjes veranderd zijn, dat er hierdoor interwikiconflicten bestaan en dat de lokale interwikilinks vaak de interwikilinks van Wikidata blokkeren. Van die laatste twee van de vele voorbeelden: en-wiki staat gelinkt op Wikidata en de-wiki staat gelinkt op Wikidata. In de vorige maand zijn alle interwikiconflicten met op Wikidata ongekoppelde pagina's opgelost. Nu resteren nog de interwikiconflicten met op Wikidata gekoppelde pagina's. Als je denkt dat die eerdere overleggen en de gegeven argumenten daarin onvoldoende zijn om de problemen met lokale interwikilinks aan te pakken, stel ik voor dat we daarover een breder overleg zoeken. Groetjes - Romaine 12 feb 2015 21:05 (CET)
Goed geantwoord. Dan laat ik "ten vijfde", dat ik nog was vergeten, maar achterwege. ;-) ErikvanB (overleg) 12 feb 2015 21:11 (CET)
Jullie hoeven wat mij betreft niet zo fel te reageren.
1. Ik refereer naar de engelse richtlijn omdat er op nl:Wikipedia:Wikidata weinig over staat, maar met name wel: "Zie voor een handleiding voor het wijzigen van interwikilinks de Engelstalige Wikipedia.".
2. Ik had beter de pagina kunnen lezen op wikidata d:Help:Sitelinks#Interlanguage links with_anchors waar vermeld staat "Wikidata does not support anchors as sitelinks, so interlanguage links with anchors must be retained locally on the Wikimedia sites (not Wikidata) if desired." Bijkbaar wordt het op nl.wikipedia niet desired.
3. Ik erken dat er interwiki conflicten kunnen zijn, zoals in de 2 door Romaine genoemde voorbeelden. Dat zijn legitieme Fixes van interwiki conflict. Het door mij genoemde voorbeeld was (en is) volgens mij geen conflict. De bewerkingssamenvatting is in deze incorrect en bracht mij tot bovengenoemde reactie. HenkvD (overleg) 13 feb 2015 23:09 (CET)

Wikidata weekly summary #145[bewerken]

Schrijfmiddag begeleiden in Maastricht?[bewerken]

Hallo Romaine! Op zaterdag 7 maart organiseren we een schrijfmiddag rond vrouwen en kunst bij het Bonnefantenmuseum in Maastricht. We zoeken nog ervaren Wikipedianen die ter plaatse kunnen helpen met de begeleiding van nieuwe gebruikers. Heb jij daar zin in en tijd voor? Of ken je eventueel nog andere Wikipedianen in de buurt? Taketa heb ik al benaderd. Hartelijke groet van Spinster (overleg) 15 feb 2015 12:32 (CET)

Hallo Sandra, Blijkbaar is 7 maart erg populair voor het organiseren van dingen. Ik heb nu al 3 mogelijke opties waar ik op zich heen kan gaan. Echter moet ik die dag verplicht al ergens zijn en kan ik je die dag dus niet meehelpen met de begeleiding op locatie. Dat vindt ik erg jammer. Groetjes - Romaine 18 feb 2015 06:08 (CET)

Twee vragen over sjablonen[bewerken]

Dag Romaine, even twee vragen. Eerste gaat over templatedata. Ik heb me beziggehouden met templatedata bij de taxoboxen. Er is nu een redelijk uitgebreide bij de generieke taxobox, en verder heb ik die bij {{taxobox vlinder}} en {{taxobox insect}} toegevoegd. Maar wat die laatste twee betreft: dat is natuurlijk wel veel van hetzelfde. Is het handig en/of nodig dit ook nog te herhalen voor de andere speciale taxoboxen, zoals amfibie, reptiel, vogel en zoogdier? Of is het juist beter dat niet te doen en naar de generieke taxobox te verwijzen?

Tweede gaat over de code van de templates zelf. Bij het maken van de tabel moet iedere keer als er een achtergrondkleur nodig is, het hele riedeltje met #switch: opnieuw worden afgedraaid. Veel handiger zou het zijn als er al meteen in het begin een variabele (of voor mijn part constante) "kleur" kon worden gedeclareerd die vervolgens de waarde van de achtergrondkleur kreeg, en dan in de rest van de taxobox kon worden gebruikt. Dat is korter, komt de leesbaarheid ten goede, maar kost ook minder processortijd. Bij het aanroepen van een sjabloon is het geen punt om een parameter een waarde te geven. Maar kan dat ook binnen het sjabloon zelf? Ik heb even wat zoekwerk gedaan en heb gezien dat MediaWiki daar wel een mogelijkheid voor biedt maar dat is de aparte extensie "Variables", en die is, anders dan "ParserFunctions" niet geïnstalleerd op Wikipedia. Jij zult ook al wel eens hebben nagedacht over dat steeds herhalen van dezelfde code binnen een template, dus vandaar dat ik het jou vraag. Groet, WIKIKLAAS overleg 16 feb 2015 16:30 (CET)

Hallo Wikiklaas, Het is uiteindelijk de bedoeling van de TemplateData op alle taxoboxen wordt toegevoegd. Ik heb er nog niet naar gekeken maar ik denk dat het meest handig is om eerst die van de generieke taxobox af en gecontroleerd te hebben, omdat er snel kleine foutjes in kunnen sluipen. De volgende stap is het dan kopiëren en toevoegen van die TemplateData aan de andere taxoboxen met weglating van reeds ingevulde velden. (Verwijzen naar de generieke taxobox is niet mogelijk met de TemplateData.)
Ten aanzien van de kleurcode. Een andere manier is er in de MediaWiki-software niet mogelijk. Groetjes - Romaine 17 feb 2015 09:02 (CET)
Dank voor je antwoord. In dat geval ga ik me nog even met de templatedata op de generieke taxobox bezighouden. Even een vraag daarover: in de documentatie is het type "string" onderverdeeld in een aantal subtypen. Eén daarvan is string zelf, dus die is altijd van toepassing als je het niet weet, maar verder zijn er de subtypes "line" en "content". Bij "line" wordt opgegeven dat die bedoeld is voor korte stringwaarden, zoals namen en labels; bij "content" wordt gezegd dat die bedoeld is voor wikitekst. Bij dat laatste denk ik aan tekst met opmaak en/of wikilinks. In veel van de velden die in een taxobox worden ingevuld, is ook sprake van opmaak (bijvoorbeeld cursief, voor een ondersoort, soort of geslacht) en links (auteurs en hogere taxa worden zoveel mogelijk gelinkt). Bij de templatedata van {{taxobox vlinder}} heb ik daarom in veel gevallen waar eerst "line" of "string" stond, nu gekozen voor het subtype "content". Lijkt dat je een zinvolle verandering? Oh, en lijkt het je geen goed idee om "suggested" te vertalen met "aanbevolen" in plaats van "voorgesteld"? Ik begreep pas wat met dat laatste bedoeld werd, toen ik het Engelstalige origineel zag. Groet, WIKIKLAAS overleg 17 feb 2015 16:41 (CET)
Hallo Wikiklaas, Of dat een zinvolle verandering is weet ik niet, de documentatie is niet echt helder. Aangezien per default string gekozen wordt en een default alles in principe aan moet kunnen, terwijl content is toegevoegd terwijl die in feite ook alles aankan, weet ik het niet. Het verschil in effect tussen string en content is me niet echt duidelijk, evenmin voor line. Want als de software dit type detecteert, hoe gaat die daar anders mee om dan een ander type? Dat wordt mij nog niet duidelijk.
'suggested' houdt in dat als iemand het een sjabloon invoegt, dat de software die parameters als eerste voorstelt. Hoewel in de praktijk de verschil in betekenis tussen 'aanbevolen' en 'voorgesteld' klein/nihil zal zijn, klopt 'voorgesteld' beter met wat er wordt bedoeld. Groetjes - Romaine 18 feb 2015 06:06 (CET)

Tech News: 2015-08[bewerken]

16 feb 2015 18:57 (CET)

Infobox Oekraïene[bewerken]

Hallo Romaine,

Naar het schijnt bent u de specialist inzake kadertjes en infoboxen van landen. Daarom heb ik nu ook een vraagje voor u. De inwonersaantallen van Oekraïene zoals weergegeven in het kadertje zijn volledig achterhaald. Het land telt geen 48,4 of 44,5 miljoen inwoners maar 44,3 miljoen inwoners. Ook het aantal inwoners per km² klopt niet meer. De vermelde bron is betrouwbaar en duidelijk (The World Factbook. "People and Society: Ukraine", juli 2014) maar ik slaag er niet in om de gegevens in het kadertje te corrigeren. Het lijkt wel geblokkeerd. Kunt U me helpen?

Dank bij voorbaat. Borluut (overleg) 18 feb 2015 15:33 (CET)

Hallo Borluut, De inwonertallen en oppervlaktes van landen zijn gebaseerd op een betrouwbare bron en worden ingevoegd door middel van Array-sjablonen. Meer uitleg daarover is te vinden op Wikipedia:Statistieken van landen. Lees eerst deze pagina en als je er dan niet uitkomt, laat het me even weten. Groetjes - Romaine 19 feb 2015 13:26 (CET)

Wikimedia Highlights from January 2015[bewerken]

Here are the highlights from the Wikimedia blog in January 2015, covering selected activities of the Wikimedia Foundation and other important events from the Wikimedia movement.
Wikimedia Foundation RGB logo with text.svg

(The Wikimedia Highlights issues from some recent months have not been distributed via this notice, but can be found in the archive.)

About · Subscribe/unsubscribe, 19 feb 2015 00:17 (CET)

Kamerzetels/infobox[bewerken]

Hoi Romaine. Op Groep Kuzu/Öztürk zag ik de zetels Tweede Kamer in de infobox. Vind ik niet echt mooi om eerlijk te zijn. Om er achter te komen wat die vage schaduw links van de 2 betekende, moest ik eerst naar PvdA. Heb jij hier een mening over? Groet, Sander1453 (overleg) 19 feb 2015 11:56 (CET)

Hallo Sander1453, Dat is een opmaakkwestie waar ik zelf geen mening over heb. Er is ooit voor gekozen om dit zo te doen en dit kan eventueel aangepast worden als dat met brede steun wordt gewenst. Je kunt dit onderwerp bespreken op Overleg sjabloon:Infobox politieke partij en er melding van maken op WP:OG. Groetjes - Romaine 19 feb 2015 13:30 (CET)
Dank je. "Er is ooit voor gekozen": ach, natuurlijk. En ik ga niet gauw iets oprakelen wat al besloten is, dus laat maar. Groet, Sander1453 (overleg) 20 feb 2015 00:30 (CET)
De meningen kunnen veranderen en hier is bij mijn weten nooit een stemming over geweest. Romaine 20 feb 2015 00:31 (CET)

Structured Data on Commons update[bewerken]

Greetings,

After a delay in updates to the Structured data on Commons project, I wanted to catch you up with what has been going on over the past three months. In short: The project is on hold, but that doesn't mean nothing is happening.

The meeting in Berlin in October provided the engineering teams with a lot to start on. Unfortunately the Structured Data on Commons project was put on hold not too long after this meeting. Development of the actual Structured data system for Commons will not begin until more resources can be allocated to it.

The Wikimedia Foundation and Wikimedia Germany have been working to improve the Wikidata query process on the back-end. This is designed to be a production-grade replacement of WikidataQuery integrated with search. The full project is described at Mediawiki.org. This will benefit the structured data project greatly since developing a high-level search for Commons is a desired goal of this project.

The Wikidata development team is working on the arbitrary access feature. Currently it's only possible to access items that are connected to the current page. So for example on Vincent van Gogh you can access the statements on Q5582, but you can't access these statements on c:Category:Vincent van Gogh or c:Creator:Vincent van Gogh. With arbitrary access enabled on Commons we no longer have this limitation. This opens up the possibility to use Wikidata data on Creator, Institution, Authority control and other templates instead of duplicating the data (what we do now). This will greatly enhance the usefulness of Wikidata for Commons.

To use the full potential of arbitrary access the Commons community needs to reimplement several templates in LUA. In LUA it's possible to use the local fields and fallback to Wikidata if it's not locally available. Help with this conversion is greatly appreciated. The different tasks are tracked in phabricator, see https://phabricator.wikimedia.org/T89594 .

Volunteers are continuing to add data about artworks to Wikidata. Sometimes an institution website is used and sometimes data is being transfered from Commons to Wikidata. Wikidata now has almost 35.000 items about paintings. This is done as part of the WikiProject sum of all paintings. This helps us to learn how to d:Wikidata:WikiProject Visual arts/Item structuremodel and refine metadata about artworks. Experience that will of course be very useful for Commons too.

Additionally, the metadata cleanup drive continues to produce results. The drive, which is intended to identify files missing {{information}} or the like structured data fields and to add such fields when absent, has reduced the number of files missing information by almost 100,000 on Commons. You can help by looking for files with similarly-formatted description pages, and listing them at c:Commons:Bots/Work requests so that a bot can add the {{information}} template on them.

At the Amsterdam Hackathon in November 2014, a couple of different models were developed about how artwork can be viewed on the web using structured data from Wikidata. You can browse two examples here and here. These examples can give you an idea of the kind of data that file pages have the potential to display on-wiki in the future.

The Structured Data project is a long-term one, and the volunteers and staff will continue working together to provide the structure and support in the back-end toward front-end development. There are still many things to do to help advance the project, and I hope to have more news for you in the near future. Contact me any time with questions, comments, concerns.

-- User:Keegan (WMF) (talk) 19 feb 2015 20:46 (CET)

The Signpost: 18 February 2015[bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Wikidata weekly summary #146[bewerken]

Tech News: 2015-09[bewerken]

23 feb 2015 17:28 (CET)

Uitlijnen thumb en infobox[bewerken]

Hoi Romaine,

Iets dat me al een tijdje dwarszit, zoals een steentje in je schoen: Waarom zijn de infobox sjablonen en de thumbs niet even breed? Komt erg vaak voor, dat er een thumbmail plaatje toegevoegd wordt, die komen standaard direkt onder de infobox, maar de thumbs zijn per definitie kleiner (een 5% ongeveer, maar genoeg om een vrij lelijke uitlijning op de webversie tot gevolg te hebben (in ieder geval in Monobook). Is daar iets aan te doen? Milliped (overleg) 25 feb 2015 07:14 (CET)

Voor de breedte van de thumbs en die van de infoboxen zijn verschillende argumenten. Een infobox zo breed maken als de thumbs (standaard 220px) betekent dat er vaak parameters over twee regels komen. De thumb standaard breder maken, zou betekenen dat elke afbeelding groter werd, en dat betekent per saldo minder ruimte voor afbeeldingen in de tekst (of er zou meer met gallery's gewerkt moeten worden).
Er is echter al een oplossing, en dat is het sjabloon {{Largethumb}}. Dan wordt de afbeelding even breed als de infobox. Ik gebruik het vaak voor exact het probleem dat je hier schetst. WIKIKLAAS overleg 25 feb 2015 13:32 (CET)
Da's een goeie en zal mijn specifieke probleem nu wel oplossen :-), maar ik denk dat die tien% extra afbeeldingsbreedte niet zoveel extra kost, te meer daar voor de mobiele weergave de thumb toch anders gerenderd wordt. Wat zijn de specifieke technische argumenten die de thumbnailbreedte dicteren? Ik denk dat het per browser verschilt? Milliped (overleg) 25 feb 2015 15:11 (CET)
In feite vraag je hier waarom op de Nederlandstalige Wikipedia voor een default van 220px is gekozen. Op andere projecten kan dat anders zijn. Het is geen browserafhankelijke instelling. De gebruiker kan de default wel overrulen door in de voorkeuren onder "uiterlijk" een andere breedte op te geven. Hier nog een voorbeeld van de oplossing zoals ik die regelmatig gebruik. Zodra er een gat valt kan er zonder probleem teruggegaan worden naar een gewone thumb; het is volgens mij vooral lelijk als de eerste afbeelding onder de infobox een andere breedte dan dat kader heeft. Op brede schermen zullen overigens de afbeeldingen in mijn voorbeeld wel weer tegen elkaar aan schuiven. Ik bekijk het met 1280px breedte. WIKIKLAAS overleg 25 feb 2015 15:46 (CET)
De breedte van de infobox is naar ik weet gekozen dat als je een afbeelding in de infobox gebruikt word dat hij dan nog precies past. Daar om is die iets breder als de standaard-afbeelding. Ga je die breder maken worden alle infoboxen waarin een afbeelding staat iets breder gedrukt, en heb je daarna weer hetzelfde probleem. {{Largethumb}} is dus de betere oplossing. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 26 feb 2015 00:26 (CET)
De thumbs en infoboxen hebben een verschillende breedte omdat ze onafhankelijk van elkaar vastgesteld zijn. Bij het vaststellen van de breedte van de thumb hebben de technici geen rekening gehouden met de infoboxen (maar is er gekeken naar wat er ingeschat werd als een goede grootte voor de gemiddelde lezer) en bij de vaststelling van de breedte van de infobox werd de thumb-breedte te smal gevonden.
Voor afbeeldingen wordt in principe twee groottes geadviseerd: alleen thumb (zonder pixels op te geven, zodat slechtzienden en iedereen in de voorkeuren de eigen breedte kan instellen) of {{Largethumb}} om de afbeelding gelijk met de infoboxen te hebben. Romaine 26 feb 2015 10:39 (CET)

MarineTraffic[bewerken]

Voor mensen die willen weten waar een schip zich bevindt heeft MarineTraffic de actuele positie van het schip in kaart gebracht. Dat is soms handig. Ik voorzie een nuttige toepassing in Wikipedia, omdat er zeer waarschijnlijk weer een groot aantal mensen naar Sail Amsterdam komt en Wikipedia meer informatie over de schepen kan bieden dan de officiële site. Dan is het ook handig te weten waar het betreffende schip ligt. Dat kan je op twee manieren vinden: op ligplaatsnummer (komt pas later) en positie. Ik probeer de deelnemende schepen allemaal in beeld te brengen op Gebruiker:Stunteltje/Kladblok/Lijst van deelnemende schepen aan Sail Amsterdam 2015. Daar moet nog aan geknutseld worden, waarschijnlijk splits ik de echte tall ships nog af.

Waar het me nu om gaat is die verwijzing naar MarineTraffic. Ik heb hem 1x ingevoegd en hij wordt veel te breed. Mijn voorkeur zou zijn zo'n ankertje te laten zien en als je daar per schip op zou klikken, automatisch zou worden doorgeschakeld naar het schip met kaartbeeld. Ik krijg dat zelf (nog) niet voor elkaar en in de helpdesk raadt Richard het af. Kan het, zo ja hoe, of heeft Richard gelijk.Stunteltje (overleg) 26 feb 2015 08:52 (CET)

@Stunteltje: ik heb gisteren het ik wil de tekst verbergen wellicht anders geïnterpreteerd dan je bedoelt. De lange tekst komt uit {{scheepsinformatie}}. Wellicht is er een vergelijkbaar sjabloon te maken dat een wat kortere tekst, eventueel met een icoontje, laat zien. Wat denk je van iets als onderstaande?
Anchor pictogram red.svg Actuele locatie
Ik heb het in je kladblok op één plaats zo gedaan en vooralsnog zonder dat er een sjabloon aan te pas komt. Richard 26 feb 2015 10:33 (CET)
Het ligt er denk ik ook aan wat de bedoeling van deze lijst is. Als deze lijst slechts als tijdelijk hulpmiddel dient om op die dagen Sail te bezoeken kun je denk ik eventueel een tijdelijk sjabloon knutselen in je eigen gebruikersnaamruimte. Groetjes - Romaine 26 feb 2015 10:43 (CET)
Hartstikke bedankt, dit was de bedoeling. Er is dus geen apart sjabloon meer nodig. Als Sail over is blijft deze vindplaats nuttig, voor die schepen die nog geen eigen pagina hebben. De verwijderbrigade heeft niets met schepen zonder geschiedenis, het is dus altijd een risico een pagina voor een schip aan te maken. Dan vind je toch de basisgegevens als je naar een schip zoekt en nu ook waar het vaart. --Stunteltje (overleg) 26 feb 2015 11:23 (CET)
@Stunteltje: okee. Ik dacht gisteren dat je iets anders bedoelde. Als je wilt kan, zoals Romaine ook al zei, bovenstaande natuurlijk ook in een sjabloon gegoten worden zodat je iets als
{{Actuele locatie schip|mmsi=245877000}}
kunt gebruiken. Richard 26 feb 2015 12:20 (CET)

The Signpost: 25 February 2015[bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

The Signpost: 25 February 2015[bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

This Month in Education: February 2015[bewerken]

MediaWiki message delivery (overleg) 28 feb 2015 22:25 (CET)

Translation notification: Wikimedia Highlights, January 2015[bewerken]

Hello Romaine,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Dutch on Meta. The page Wikimedia Highlights, January 2015 is available for translation. You can translate it here:Please consider helping non-English-language Wikimedia communities to stay updated about the Wikimedia blog's most notable posts from January, covering Wikimedia Foundation activities, MediaWiki development work and other international Wikimedia news. Completed translations will be announced on Facebook, Twitter, project village pumps and (for some languages) mailing lists. If you have questions about the translation notifications system, ask them here. You can manage your subscription here

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 28 feb 2015 22:33 (CET)

Afbeelding van de dag 1 maart 2015[bewerken]

Goedemorgen Romaine, de hoofdpagina laat een foto met een olijke ijsbeer zien met de tekst "Het Great Bath, dat deel uitmaakt van de Romeinse Baden in de Engelse stad Bath." Heeft wellicht te maken met de update van 't sjabloon. heinGlas z3.pngnlein'' 1 mrt 2015 05:15 (CET)

Wikidata weekly summary #147[bewerken]

Tech News: 2015-10[bewerken]

2 mrt 2015 17:41 (CET)

Heb jij een mening over de zijbalken van series?[bewerken]

Hoi Romaine, Deze discussie in de kroeg. Heb jij daar een mening over? We hebben binnenkort een schrijfbijeenkomst en het zou mooi zijn als deelnemers weten wat de voorkeur verdient qua opmaak. Kan er eventueel iets aangepast worden aan dat sjabloon? Of moet daarover gestemd worden? Bedankt! Groet, 85jesse (overleg) 3 mrt 2015 09:12 (CET)

Hallo 85jesse, Het beste kan er in de huidige situatie gekozen worden voor een gallery bijna onderaan de pagina. Dit zal trouwens ook opgaan voor artikelen waar al afbeeldingen staan wellicht. Als de zijbalk toch op te veel artikelen een probleem vormt, kan er overwogen worden om die eventueel om te laten bouwen.
Trouwens, worden de afbeeldingen alleen op de Nederlandstalige Wikipedia toegevoegd? Groetjes - Romaine 4 mrt 2015 21:38 (CET)

Infobox Voetbalbond[bewerken]

Hoi, ik wilde in het Sjabloon:Infobox voetbalbond een extra regel aan toevoegen genaamd opgeheven. Echter ik zal wel iets niet goed of onvolledig hebben gedaan, zoals je in de geschiedenis ervan kan zien. Kan jij mij hierbij misschien helpen en vertellen wat ik eventueel fout gedaan heb zodat ik in de toekomst het zelf kan doen? Ik verwacht namelijk bij minimaal 20 voetbalbonden deze regel nodig te hebben. Met groet, ARVER (overleg) 4 mrt 2015 09:36 (CET)

Ik heb de parameter toegevoegd. Je had het op zich goedgedaan, alleen had je ook nog blanco templatedata toegevoegd (maakt voor de standaardeditor niet uit, maar wel voor VE). Mbch331 (Overleg) 4 mrt 2015 12:40 (CET)
Ik heb hem direct uitgetest en het werkt. Bij deze bedankt voor je hulp. ARVER (overleg) 4 mrt 2015 12:45 (CET)
Lijkt prima gelukt nu, dank Mbch331. Romaine 4 mrt 2015 19:15 (CET)

Sjabloon CvdK[bewerken]

Dag Romaine, ik wijs jou ook even op de discussie op Overleg sjabloon:Navigatie commissarissen van de Koning(in), aangezien die gaat over de naam van het sjabloon en jij degene bent die in 2011 de huidige naam heeft toegekend. Groet, Apdency (overleg) 4 mrt 2015 12:07 (CET)

Uitgevoerd Geantwoord - Romaine 4 mrt 2015 18:39 (CET)

Geboortedatum Paul Wall[bewerken]

Beste Romaine,

Via deze wil ik u er op wijzen dat de geboortedatum van Paul Wall niet 30 Maart 1980 is, maar wel 11 Maart 1981. Alvast bedankt.

Vriendelijke groeten,

Davy Jansegers

87.64.115.130 4 mrt 2015 20:56 (CET)

Uitgevoerd Aangepast - Romaine 4 mrt 2015 22:24 (CET)

The Signpost: 04 March 2015[bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Zin of onzin van de overlegpagina[bewerken]

Ik wend mij tot jou omdat er op je pagina staat dat je eventueel kan helpen bij vragen, hierbij.... Regelmatig geef ik opmerkingen via de overlegpagina, maar ik moet constateren, dat op meer dan de helft niet wordt gereageerd. Kan je dit voor mij duiden.(Peluba (overleg) 6 mrt 2015 08:38 (CET))

Hallo Peluba, Wanneer je schrijft op de overlegpagina van een gebruiker, zal die meestal wel antwoorden. Voor overlegpagina's bij artikelen geldt dat niemand daarvan eigenaar is, deze vaak niet gevolgd worden, dat berichten vaak niet gezien worden, en dat er voor een discussie beter ofwel iemand persoonlijk aangeschreven kan worden ofwel via WP:Overleg gewenst er een oproep gedaan kan worden om te kijken op een bepaalde overlegpagina. Maar bovenal denk ik dat je gewoon in artikelen zelf aan de slag mag gaan met wijzigingen. Groetjes - Romaine 7 mrt 2015 10:24 (CET)

Edwardsbot[bewerken]

Hoi Romaine,

Deze is kennelijk al ruim een jaar gepensioneerd. Kun je deze bot (laten) verwijderen?  Klaas|Z4␟V:  6 mrt 2015 10:18 (CET)

Länsväg 102[bewerken]

Good evening! I added a picture of Länsväg 102. I would just point out that 102 goes all the way to Lund, but it's the same road as the Riksväg 13 after Veberöd. SigrikR (overleg) 6 mrt 2015 23:58 (CET)

Hello SigrikR, Thank you for the info. I have updated the article. Romaine 7 mrt 2015 10:39 (CET)
I saw I wrote wrong number above. The correct road should be Riksväg 11. I also made some small changes in the article about Länsväg 102. SigrikR (overleg) 7 mrt 2015 19:26 (CET)
I have updated the articles. Romaine 18 mrt 2015 16:29 (CET)

Translation notification: Oversight policy[bewerken]

Hello Romaine,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Dutch on Meta. The page m:Oversight policy is available for translation. You can translate it here:m:Oversight policy, an important global policy page, was recently migrated to the Translate extension system along with other updates to the page. You are invited to participate in the translation of this page and and a few other related pages.

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

You can change your notification preferences here.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 7 mrt 2015 17:31 (CET)

Wikidata weekly summary #148[bewerken]

Bronsjablonen[bewerken]

Ik gebruik zowel "citeer boek" als "citeer nieuws" als bronsjablonen. Bij mijn weten hebben beide niet de optie om een citaat toe te voegen. Alleen "citeer web" heeft die parameter.. Ik vind het echter een lastige en onpraktische omweg. Is het redelijkerwijze te doen om een parameter "citaat" toe toe voegen aan de genoemde sjablonen? The Banner Overleg 8 mrt 2015 19:30 (CET)

Tech News: 2015-11[bewerken]

9 mrt 2015 16:18 (CET)

Voetbaltenue probleem[bewerken]

Via OTRS ben ik benaderd door een gebruiker die een nogal vreemd probleem heeft met de voetbaltenues hier op Wikipedia (alleen op de Nederlandstalige Wikipedia). Hij ziet gekleurde kaders rondom ieder onderdeel van de voetbaltenues (ik heb een screenshot gezien). Ik krijg het op mijn eigen computer niet gereproduceerd, maar heb 1 verschil gevonden tussen de Nederlandstalige Wikipedia en de Engelstalige Wikipedia. Wij linken naar de afbeeldingen die gebruikt worden voor het tenue en dat doen ze op de Engelstalige Wikipedia niet. Ze gebruiken wel dezelfde afbeeldingen. Ik heb de sjablonen bestudeerd, maar ik krijg niet gevonden waar het verschil zit. Is het nodig dat wij daadwerkelijk linken naar de afbeeldingen die voor het tenue gebruikt worden (ivm de licentie) en zo nee, hoe kunnen wij dit voorkomen net als de Engelstaligen? Mbch331 (Overleg) 9 mrt 2015 18:56 (CET)

Hallo Mbch331, De belangrijkste vraag die dan gesteld moet worden is: welk browser wordt er gebruikt om te internetten, welke versie daarvan, welk besturingssysteem zit er op de computer en welke versie daarvan? In erg verouderde versies worden tenues nog wel eens niet helemaal correct getoond.
Dat ze op de Engelstalige Wikipedia niet linken naar een afbeelding is niet de oorzaak van het eventuele probleem. Het probleem ligt wel mogelijk in style-parameters die afwijken. Wel valt het me op dat in moderne browsers dit probleem niet speelt. Groetjes - Romaine 19 mrt 2015 17:28 (CET)
Ik heb het probleem ook, althans in de recente versie van Opera. Vreemd genoeg heb ik er in Chromium geen last van, ondanks dat Opera dezelfde renderer gebruikt. In Firefox heb ik er ook geen last van. MrBlueSky (overleg) 19 mrt 2015 18:39 (CET)

This Month in GLAM: February 2015[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

class="infobox football"[bewerken]

Hallo, Romaine. Nooit gezien dit. Mag dat zo met die "infobox"? Zo niet, dan merk ik het wel. Prettige voortzetting. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 12 mrt 2015 04:35 (CET)

Hallo ErikvanB, Wat is mogen? Er is nooit een richtlijn of besluit genomen dat zoiets als dit verboden is, maar in de praktijk bestaat er wel breed de wens om voor infoboxen dezelfde opzet en opmaak te hanteren en liever niet van dit soort handmatige code toe te passen in artikelen. Het beste kan zo'n sjabloon dus door een gewone infobox vervangen worden. Groetjes - Romaine 19 mrt 2015 17:09 (CET)

The Signpost: 11 March 2015[bewerken]

Wikidata weekly summary #149[bewerken]

Tech News: 2015-12[bewerken]

16 mrt 2015 16:14 (CET)

sjabloon gebruik[bewerken]

ik heb naam die IPA tabel Sjabloon:Tabel_IPA-klinkers gekeken maar dat loopt fout chars verspringen en staan dus niet op de juiste plek in Overleg_sjabloon:Tabel_IPA-klinkers verwijst men naar een template op commons commons:Template:CSS IPA vowel chart

 • is het mogelijk het ene in het andere te verwerken ?
 • hoe kan ik commons template gebruiken?

DerekvG (overleg) 17 mrt 2015 22:52 (CET)

ik heb dat IPA sjabloon naar de OP Overleg_sjabloon:Tabel_IPA-klinkers gebracht en dat lijkt mij grotendeels hetzelfde kan jij een s kijken DerekvG (overleg) 18 mrt 2015 12:46 (CET)

het probleem met het sjabloon is dat het gewone spaces gebruiktDerekvG (overleg) 18 mrt 2015 14:21 (CET)

Hallo DerekvG, Ik zie dat je reeds bezig bent geweest in het sjabloon. Is je probleem daarmee reeds opgelost? Romaine 24 mrt 2015 10:09 (CET)
inderdaad opgelost men had gewone spaces gebruikt ik heb daar   in gezetDerekvG (overleg) 25 mrt 2015 19:12 (CET)

inklapbare sjablonen[bewerken]

Hoi Romaine,

Zou het een idee zijn om de lange navigatie sjablonen, die vaak rechts bovenaan een artikel staan, inklapbaar te maken? Ik zag dat op de Engelse wikipedia hier en daar. De directe aanleiding van mijn vraag is het artikel Provinciale Statenverkiezingen 2015, waar rechts twee sjablonen staan. Vooral sjabloon:Zijbalk politiek Nederland is enorm lang en storend imho. Elly (overleg) 18 mrt 2015 12:50 (CET)

Hallo Elly, Ik zou op de overlegpagina van het sjabloon deze vraag voorleggen. (Noem het alsjeblieft geen navigatiesjabloon maar een zijbalk(sjabloon), met het woord navigatiesjabloon kun je verwarring scheppen omdat die naam in principe vrijwel altijd alleen verwijst naar de horizontale sjablonen onderaan de pagina.) Aan de uitklapmogelijkheid zitten wel enige nadelen, waardoor in het verleden die uitklap maar beperkt is toegepast. Groetjes - Romaine 19 mrt 2015 17:07 (CET)

Tabel Sjabloon:Tabel voetbalwedstrijd[bewerken]

Beste Romaine, ik ben door JurriaanH naar u toegewezen met de vraag of je goed bent in heb bewerken van Sjablonen, ik kan het persoonlijk echt niet en bovenstaand sjabloon wil ik gaan gebruiken om in alle voetbalpagina's toe te voegen. Maar dan moet dit wel de perfecte tabel zijn. Zou u hier een paar dingen in kunnen aanpassen, bijvoorbeeld wie met wie is gewisseld en wie rode of gele kaarten hebben gekregen. Alvast bedankt. mvg Tim vermeer (overleg) 18 mrt 2015 17:09 (CET)

Hallo Tim vermeer, Voor het praktisch toepassen van je wensen heb ik meer informatie nodig. Bv de plek in het sjabloon en wat je precies wilt. Het kan denk ik ook handig zijn om je wensen op de overlegpagina van het sjabloon kenbaar te maken. Groetjes - Romaine 24 mrt 2015 10:12 (CET)

Translation notification: User:Keegan (WMF)/Quicktranslate[bewerken]

Hello Romaine,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Dutch on Meta. The page m:User:Keegan (WMF)/Quicktranslate is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is high. The deadline for translating this page is 2015-03-19.

Hello, A very important sentence to the message that is being sent to users that may be renamed due to single-user login finalization has been added. Please take a moment to translate this one sentence, it's very important.

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

You can change your notification preferences here.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 19 mrt 2015 03:25 (CET)

Uitspraak Arbitragecommissie inzake Romaine, Stratoprutser en Sjablonen[bewerken]

Geachte Romaine, De Arbitragecommissie heeft uitspraak gedaan naar aanleiding van de zaak Romaine, Stratoprutser en Sjablonen waarin ook uw naam genoemd is.
De Arbitragecommissie, 19 mrt 2015 08:32 (CET)

Europeana Fashion edit-a-thon 27 maart a.s.[bewerken]

Hoi Romaine, Leuk dat je helpt met de begeleiding op 27 maart a.s. bij de Europeana Fashion edit-a-thon. Sindy zei me dat jij een Wikipedia:startpagina o.i.d. kan instellen. Zou jij dat willen doen? Hartelijk dank alvast. Groetjes, Maarten Jansen (overleg) 19 mrt 2015 10:18 (CET)

Hallo Maarten Jansen, Ja dat zal ik doen. Zoiets doe ik doorgaans in de dag/nacht voorafgaand aan de edit-a-thon. Wat wel handig is om al eerder aan te maken is een projectpagina op de Nederlandstalige Wikipedia. Dit gebeurt standaard als subpagina van Wikipedia:GLAM en in lijn van andere edit-a-thons die eerder gehouden zijn kan dit het beste plaatsvinden op Wikipedia:GLAM/Amsterdam Museum/Europeana Fashion Edit-a-thon maart 2015 (een pagina op de verenigingswiki van Wikimedia Nederland kan hierbij niet handig gebruikt worden). Maak tussen de projectpagina op de Nederlandstalige Wikipedia en de projectpagina op de verenigingswiki van Wikimedia Nederland het volgende verschil:
 • De projectpagina op Wikipedia is bedoeld voor deelnemers aan de edit-a-thon en gebruikers op Wikipedia (zodat die weten wat er gaande is). Plaats op deze pagina een inleiding, de locatie, het programma, de begeleiders, een lijst met rode links van artikelen die graag beschreven zouden worden (vermeld onder dat kopje in de inleiding of per item waarom deze modeontwerper(s) in Wikipedia een artikel zou moeten krijgen, waarom is een onderwerp relevant om een artikel te krijgen in Wikipedia?). Zie bijvoorbeeld deze projectpagina als voorbeeld (een subpagina voor de rode lijst is niet perse nodig).
 • De projectpagina op de verenigingswiki van WMNL is bedoeld als organisatiepagina, waarop een korte inleiding staat van het project, en onder kopjes het doel, de geschiedenis/achtergrond van het project, contactpersoon, tijdlijn van activiteiten, statistische gegevens (bv aantal geschreven artikelen, aantal deelnemers, etc), etc
Groetjes - Romaine 19 mrt 2015 16:59 (CET)
Hoi Romaine, dank je! Zo ongeveer dus?: Wikipedia:GLAM//Amsterdam Museum/Europeana Fashion Edit-a-thon maart 2015. Groetjes Maarten Jansen (overleg) 25 mrt 2015 16:30 (CET)

Interlanguage links met anchors[bewerken]

Beste Romaine, ik zie dat je bot heel veel interlanguage links met anchors verwijderd met als rationale "Fix interwiki conflict, we zijn overgeschakeld op Wikidata)". Ik vraag me af of je er van op de hoogte bent dat Wikidata geen anchors ondersteund en men aanraad om interlanguage links met anchors gewoon in de wikitekst te laten staan. Stratoprutser (overleg) 20 mrt 2015 09:41 (CET)

Hallo Stratoprutser, Ik ben uitgebreid op de hoogte van wat er mogelijk is op Wikidata. Het aanhalen van een pagina op de Engelstalige Wikipedia is voor de Nederlandstalige Wikipedia weinig relevant. Iedere wiki heeft eigen richtlijnen, gebruiken, afspraken, visies, etc. Dus en-wiki aanhalen is hier niet zinvol. De vraag die je wel kunt stellen is of we op de Nederlandstalige Wikipedia interwikilinks willen hebben die niet naar een artikel verwijzen, maar naar een enkele sectie. Ik heb die vraag nu minstens 3 keer voorbij zien komen in overleggen en al die keren werd daarop nee geantwoord, met uitleg dat dergelijke links de illusie geven dat er een volledig artikel over een onderwerp zou bestaan, dat er geen onderhoud plaatsvindt als kopjes veranderd zijn, dat er hierdoor interwikiconflicten bestaan en dat de lokale interwikilinks vaak de interwikilinks van Wikidata blokkeren. Van die laatste twee van de vele voorbeelden: en-wiki staat gelinkt op Wikidata en de-wiki staat gelinkt op Wikidata. In de vorige maand zijn alle interwikiconflicten met op Wikidata ongekoppelde pagina's opgelost. Nu resteren nog de interwikiconflicten met op Wikidata gekoppelde pagina's. Groetjes - Romaine 24 mrt 2015 09:37 (CET)
Ik ben hiervan niet op de hoogte. Kun je linken naar dat overleg? Voor de goede orde ik linkte naar Wikidata (D:Help:Sitelinks#Interlanguage) en dat heeft relevantie voor de de nl-situatie. Stratoprutser (overleg) 24 mrt 2015 09:43 (CET)
Het is in de afgelopen jaren meermaals op de centrale overlegpagina aan bod gekomen. Als je er behoefte toe hebt die discussies terug te lezen kun je het beste zelf even zoeken. Nog steeds geldt dat het aan iedere Wikipedia zelf is te bepalen of ze interwikilinks wil naar kopjes. Gezien de vele problemen met de achtergebleven interwikilinks, waaronder met interwikiconflicten, lijkt er de voorkeur te bestaan voor allemaal weghalen en dat is grotendeels ook gebeurd. Er resteren wel nog een flink aantal andere interwikiconclicten die nog opgeruimd moeten worden. (Maar het verbaast me dat je over dit onderwerp begint, je doet er namelijk niks met dit onderwerp.) Groetjes - Romaine 24 mrt 2015 10:04 (CET)
Deze? "De zogenaamde Interlanguage links with anchors (zie ook D:Help:Sitelinks) worden NIET door Wikidata ondersteund. Deze moeten op de lokale wp's blijven staan." HenkvD 7 mrt 2013 17:24 Stratoprutser (overleg) 24 mrt 2015 10:33 (CET)
Nee andere discussies. Er mist zo trouwens context: dergelijke interwikilinks dienen namelijk alleen te blijven staan als de gemeenschap dat breed wil. In de andere discussies is dit onderwerp ingebracht en is er aangegeven door verschillende gebruikers dat dit sort interwikilinks niet de moeite waard zijn of zinvol genoeg zijn te behouden. Romaine 24 mrt 2015 10:44 (CET)
De pagina op Wikidata betreft een voorstel btw. Sjoerd de Bruin (overleg) 24 mrt 2015 10:45 (CET)
Sorry, je kan niet zeggen andere discussies en weer niet linken, het is geen zoekspelletje. @Sjoerddebruin, de tekst is ongewijzigd sinds de derde revisie begin 2013. Stratoprutser (overleg) 24 mrt 2015 11:02 (CET)
Mijn tijd is kostbaar. Jij wilt graag die discussies zien, prima, dat moet je zelf bepalen, maar dan mag je ook zelf zoeken. Je doet nauwelijks iets op Wikipedia, je doet zover ik kan zien niets met dit onderwerp. Geen idee ook waarom je hierover begint. Het draagt mijn inziens niets bij aan het verbeteren van Wikipedia en dat komt mijn inziens dan neer op tijdverspilling. Als je zelf niet voldoende moeite wilt doen om het op te zoeken, moet je dat dan niet wel van een ander verwachten. Als je een vraag hebt wil ik die gerust beantwoorden, maar daar blijft het voor mij bij. Ik ga nu weer verder met waar ik bezig was: Wikidata uitbreiden met nieuwe data. Romaine 24 mrt 2015 11:15 (CET)
Enkele eerdere discussie over dit onderwerp; Wikipedia:De_kroeg/Archief/20131029#Interwiki-link_naar_paginasectie en Overleg_gebruiker:Akoopal/Archief2014#Subsectie_interwikiWimmel (overleg) 26 mrt 2015 23:06 (CET)

The Signpost: 18 March 2015[bewerken]


Plaatsen van geluidsbestanden[bewerken]

Deze vraag gat over het plaatsen van geluidsbestanden in wikipagina's

de volgende bijvoorbeeld "''awel pateêke''" [[File:Awel pateeke.ogg| uitspraak "awel pateêke" ]]

geeft het volgende resultaat

met "thumb" lijnt ie rechts uit

 • bijvoorbeeld "awel pateêke" zie rechter kant
  uitspraak "awel pateêke"

het probleem is hier om dat afspeelbalkje in line te hebben na het woord en niet aan het begin van de volgende lijn of niet rechts door er thumb bij te zetten vet een oplossing via een sjabloon ?DerekvG (overleg) 21 mrt 2015 12:38 (CET)

{{Uitspraak}}. WIKIKLAAS overleg 21 mrt 2015 13:41 (CET)
We gebruiken voor geluidsbestanden meestal het Sjabloon:Uitspraak. Ik heb niet helemaal duidelijk wat je precies bedoelt, maar ik vermoed dat dit sjabloon het wel oplost. Als dit sjabloon het toch niet oplost en de problemen blijven bestaan, verneem ik het graag. Groetjes - Romaine 24 mrt 2015 10:14 (CET)
inderdaad dat loste het op maar het is neit mer ndoig de pagina wordt verwijdertDerekvG (overleg) 25 mrt 2015 23:13 (CET)

Wikidata weekly summary #150[bewerken]

Tech News: 2015-13[bewerken]

23 mrt 2015 16:09 (CET)

Signpost Persönliche Bekanntschaften[bewerken]

Hoi Romaine. Sorry that it takes so long. I'm still writing on this Signpost article on "Persönliche Bekanntschaften". However, the tool on wmflabs is down again ( https://tools.wmflabs.org/pb/ ). Since PB moved to wmflabs it happens so often that it's not reachable that I'm reluctant to research about it and promote the feature. Maybe one day the uptime of wmflabs will be higher... Best regards, --Gereon K. (overleg) 24 mrt 2015 08:14 (CET)

Hello Gereon K., It is said that the Tool Labs would be more stable, but I haven't seen it. I hope they will solve the uptime soon. Thank you for keeping the Signpost article in mind! :-) Romaine 24 mrt 2015 10:16 (CET)

Invitation[bewerken]

A gummi bear holding a sign that says "Thank you"
Thank you for using VisualEditor and sharing your ideas with the developers.

Hello, Romaine,

The Editing team is asking for your help with VisualEditor. I am contacting you because you posted to a feedback page for VisualEditor. Please tell them what they need to change to make VisualEditor work well for you. The team has a list of top-priority problems, but they also want to hear about small problems. These problems may make editing less fun, take too much of your time, or be as annoying as a paper cut. The Editing team wants to hear about and try to fix these small things, too. 

You can share your thoughts by clicking this link. You may respond to this quick, simple, anonymous survey in your own language. If you take the survey, then you agree your responses may be used in accordance with these terms. This survey is powered by Qualtrics and their use of your information is governed by their privacy policy.

More information (including a translateable list of the questions) is posted on wiki at mw:VisualEditor/Survey 2015. If you have questions, or prefer to respond on-wiki, then please leave a message on the survey's talk page.

Thank you, Whatamidoing (WMF) (talk) 26 mrt 2015 16:56 (CET)

The Signpost: 25 March 2015[bewerken]

WS aanpassen voor IPv6 ranges[bewerken]

Voor IPv6 adressen moet eigenlijk altijd minimaal de /64 range geblokkeerd worden (1 IPv6 adres is niet echt zinvol). Op dit moment moet je dat handmatig aanpassen als je gaat blokken (dus alleen eerste 4 blokken van het IPv6 adres overhouden, daar 2x een dubbele punt achterzetten en dan /64 er nog achter). Is het makkelijk om bij IPv6 de blokkeer IP knop zo aan te passen dat je automatisch de IPv6 range blokt? Mbch331 (Overleg) 27 mrt 2015 15:42 (CET)

Ik denk dat we überhaupt in het algemeen op meer fronten moeten kijken naar die IPv6. Want overleg starten op een IPv6 adres is op dit moment ook vrij zinloos, terwijl er toch genoeg zijn die geen vandalisme plegen. ARVER (overleg) 28 mrt 2015 08:20 (CET)
Dat laatste is niet makkelijk binnen sjablonen op te lossen. Dat is iets waar WMF een oplossing voor moet bedenken. Mbch331 (Overleg) 28 mrt 2015 08:56 (CET)

Appendix niet in een pdf?[bewerken]

Hoi Romaine, misschien kan je hier eens naar kijken. Blijkbaar komt de inhoud van appendix niet in een pagina als je er een pdf van maakt. Lijkt me eigenlijk wel ongewenst. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 27 mrt 2015 23:03 (CET)

Translation notification: User:Keegan (WMF)/Rename confusion message[bewerken]

Hello Romaine,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Dutch on Meta. The page m:User:Keegan (WMF)/Rename confusion message is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is high. The deadline for translating this page is 2015-03-31.

During the messaging to 2.8 million accounts begin affected by SUL finalization, about 10,000 accounts across the wikis, mainly Commons, were incorrectly notified about their account needing to be renamed. This message is for those accounts, and it needs to be delivered as soon as possible.

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

You can change your notification preferences here.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 27 mrt 2015 23:19 (CET)

Translation notification: Wikimedia Highlights, February 2015[bewerken]

Hello Romaine,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Dutch on Meta. The page m:Wikimedia Highlights, February 2015 is available for translation. You can translate it here:Please consider helping non-English-language Wikimedia communities to stay updated about the Wikimedia blog's most notable posts from last month, covering Wikimedia Foundation activities and other important events from across the Wikimedia movement. Completed translations will be announced on Facebook, Twitter, project village pumps and (for some languages) mailing lists.

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

You can change your notification preferences here.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 28 mrt 2015 20:10 (CET)

Wikimedia Highlights from February 2015[bewerken]

Here are the highlights from the Wikimedia blog in February 2015, covering selected activities of the Wikimedia Foundation and other important events from the Wikimedia movement.
Wikimedia Foundation RGB logo with text.svg
About · Subscribe/unsubscribe, 28 mrt 2015 20:27 (CET)

Wikidata weekly summary #151[bewerken]

Tech News: 2015-14[bewerken]

30 mrt 2015 17:18 (CEST)

Augustus[bewerken]

Hoi Romaine. Bij het oplossen van links naar dp's kwam ik het volgende artikel tegen: Lijst van stripmuren in Brussel. Daarin zitten links naar augustus, doordat er geen dagnummer is ingevuld voor het sjabloon Sjabloon:SortDatum, die weer gebruik maakt van Sjabloon:MaandNaam. De simpelste oplossing is natuurlijk het invullen van een dagnummer (bijvoorbeeld 01), maar is het eventueel ook mogelijk snel in het sjabloon aan te passen? Groet, Pompidom (overleg) 30 mrt 2015 22:21 (CEST)

Hallo Pompidom, Linkprobleem is Uitgevoerd Opgelost - Romaine 4 apr 2015 15:27 (CEST)
Bedankt! Pompidom (overleg) 5 apr 2015 18:04 (CEST)

Sjabloon:Infobox spoorwegstation Nederland[bewerken]

Hallo Romaine,

Weet jij of de parameter "stationscode" in Sjabloon:Infobox spoorwegstation Nederland zo aan te passen is dat codes zoals in Station Sliedrecht Baanhoek gewoon kunnen? Nu kom je namelijk als je op de link klikt een melding op ns.nl dat de pagina niet gevonden word.

Ik ben zelf niet zo handig met sjablonen dus ik hoop dat jij me kan helpen.

Groeten,

BakkertjeWouter. 31 mrt 2015 19:57 (CEST)

Hallo BakkertjeWouter, De software kan dergelijke combinaties niet aan, dat is niet iets wat eenvoudig in een infobox aan te passen valt. Dergelijke links werken altijd alleen als er maar één code ingevuld staat. Merk overigens op dat de infobox bedoeld is om een overzicht te geven van de belangrijkste kerngegevens uit een artikel, dat er eerst een andere code bestond dient in de artikeltekst zelf ergens beschreven te worden. Groetjes - Romaine 4 apr 2015 15:09 (CEST)

This Month in Education: March 2015[bewerken]

MediaWiki message delivery (overleg) 1 apr 2015 02:31 (CEST)

If this message is not on your home wiki's talk page, update your subscription.

The Signpost, 1 April 2015[bewerken]

WikipediaSignpostIcon.svg
News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Ed [talk] [en] 07:19, 1. Apr. 2015 (CEST)

Laatste bericht van...[bewerken]

Beste Romaine, bovenaan mijn OP staat "Laatste bericht van..." of "Laatste bericht gelezen". (Een oud bedenkseltje van mij dat inmiddels door half Wikipedia is overgenomen.) Dat werkte jarenlang perfect, maar sinds ongeveer een week niet meer. Dan lees ik: "Laatste bericht van [[Gebruiker:|]]" (de naam is dus niet ingevuld). Vaak is de naam pas minuten later opeens wel ingevuld. De code is niet veranderd. Ligt dit buiten onze macht, denk je? Zou het gewoon een probleem in de software of mijn browser zijn? Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 2 apr 2015 00:33 (CEST)

Hallo ErikvanB, Klinkt als een cache-probleem. Daar valt denk ik weinig aan te doen. Romaine 4 apr 2015 14:09 (CEST)
Okido. Vreesde het al. Dankjewel, Romaine! ErikvanB (overleg) 5 apr 2015 10:42 (CEST)
Jammer, ik heb hem ook flinke tijd gebruikt en vond het een erg prettige manier om te zien of ik al had geantwoord of niet. Soms lees ik een bericht wel, maar neem even de tijd om te antwoorden. Dqfn13 (overleg) 5 apr 2015 12:55 (CEST)

The Signpost: 01 April 2015[bewerken]

Stadelmaier[bewerken]

Beste Romaine, Ik zag dat je verwijderde foto's bij mijn artikel onzichtbaar hebt gemaakt. Dank daarvoor, dat ziet er beter uit. Ik zit echter met het probleem dat ik niet weet hoe ik de foto's weer zichtbaar krijg. Inmiddels heb ik van alle foto's geschreven toestemming van de auteurs. Ik heb gevraagd of de foto's daarom vrijgegeven kunnen worden. Hierop heb ik geen reactie ontvangen. Ik moet je zeggen dat ik volkomen kopje onder ga in deze kwestie. Dat spijt me zeer, omdat ik denk dat het een goede zaak is dat het lemma Stadelmaier op wikipedia staat. Kan jij me adviseren hoe ik nu verder moet? Kan ik de afbeeldingen opnieuw downloaden of worden ze dan weer verwijderd? En dan nog een vraag: hoe kan ik in Commons zien welke afbeeldingen ikzelf heb geupload? Alvast bedankt voor je reactie.Lugtigheid&textiel (overleg) 3 apr 2015 13:17 (CEST)

Ik heb uw mail teruggevonden en helaas is uw licentie niet geschikt. Meer informatie vindt u in het antwoord op uw mail. Mbch331 (Overleg) 3 apr 2015 13:30 (CEST)
Hallo Lugtigheid&textiel, Zie de mail voor informatie. Wanneer de foto's worden vrijgegeven onder een vrije licentie kunnen ze eventueel teruggeplaatst worden. Daar zullen de auteurs eerst toestemming voor moeten geven. Daarna kan er pas verder iets mee gedaan worden op Commons en Wikipedia. Groetjes - Romaine 4 apr 2015 14:08 (CEST)

Dank[bewerken]

Ik moet beter opletten met kopiëren zie ik. Bedankt voor je correcties! RONN ° overleg 3 apr 2015 23:53 (CEST)

Graag gedaan! Ik kwam ze toevalligerwijs tegen toen ik met de Heilig Hartbeelden bezig was op Wikidata. Alle beelden staan nu op Wikidata, voorzien van land, gemeente, plaats, Jezus, genre, wat het is en meer. Op die manier bevatten ze de minimale informatie en zijn ze voor de toekomst beter vindbaar. Ook heb ik er voor gezorgd dat de Commonscategorie op 2 plekken in een item-pagina gelinkt is (als verklaring en als sitelink) en toegevoegd is op het artikel. Ik heb nog twee categorieën op Commons (1 & 2) die ik niet kon koppelen, dus ik hoop dat je binnenkort weer verder wil gaan schreven aan de nog ontbrekende Heilig Hartbeelden. Groetjes - Romaine 4 apr 2015 13:08 (CEST)

Commonscat[bewerken]

Hey Romaine, waarom voel ik aan een kant trots en aan de andere kant schaamte als jij een commonscat toevoegt dat ik heb aangemaakt en waarin alleen afbeeldingen van mijn hand staan... Toegegeven ik ben waarschijnlijk de meest actieve inwoner van de gemeente Hoorn, dus zo gek is het nou ook weer niet. Dqfn13 (overleg) 4 apr 2015 13:23 (CEST)

Hallo Dqfn13, Ik zie het toch liever iets anders dan de twee opties die je noemt. Dit is namelijk de kracht van Wikipedia, samenwerking doordat iedereen stukjes aanbrengt om Wikipedia beter te maken. Juist dat principe heeft Wikipedia mede zo succesvol gemaakt. Mij fascineert het om te zien hoe er doordat iedereen een stukje aan toevoegt Wikipedia zo mooi groeit tot wat het is.
Over Hoorn gesproken trouwens, ik zag net dat Zwaag in je gemeente ligt. Er ontbreekt helaas nog een artikel over het Heilig Hartbeeld (Zwaag), gelegen te Zwaag, Pastoor Nuyenstraat, bij de Lourdeskapel. (bron & foto's) Groetjes - Romaine 4 apr 2015 14:03 (CEST)
Hoi Romaine, uiteraard is de samenwerking veel belangrijker. Ik vind dat samenwerken en daardoor Wikipedia verbeteren juist fascinerend. Ik ben al eens bezig geweest om dat Heilig Hartbeeld te gaan beschrijven, ik kan er alleen te weinig informatie over vinden. Zo kan ik nergens vinden wanneer het geplaatst, door wie gemaakt, door wie bekostigt, e.d. is. Ik zal wel een keer proberen in het Stadhuis wat meer informatie te vinden. Daar is een archief wat ik wel mag gebruiken (kranten, tijdschriften, e.d.), dus wie weet komt er nog een keer een artikel over dat beeld. Dqfn13 (overleg) 4 apr 2015 14:34 (CEST)

Kaarten en de GLAM conference[bewerken]

Romaine,

Ik heb mij niet aangemeld maar ik zie wel dat er zijdelings onderwerpen aan bod komen die mijn belangstelling hebben. Meer bepaald de "Collaboration between Wikimedia and OpenStreetMap" waar je een botsing hebt met het principe van origineel onderzoek: Bij de ene is OO verboden en bij de andere verplicht (eigen waarneming en zelf routes lopen). Ik zie dat de metadata van kaarten in Commons grotendeels gaan verhuizen naar wikidata. Goed, maar de grootste misser is dat KML files (Geocöordinaten van routes) nog steeds niet opgenomen kunnen worden in de Commons. In veel van mijn artikelen gebruik ik links naar Google Map links. Ik heb die nu noodgedwongen op een eigen website gezet. KML files Ik probeer deze gegevens om te zetten geokaarten maar dat lukt mij niet zo aardig. zie: Commons:User talk:El Grafo#FEVE maps

Weet jij of er enige voortgang is over deze onderwerpen? Ik zou wel graag naar de GLAM willen komen, maar dan alleen voor de een of twee sessies die over kaart onderwerpen gaat. Geen zin hiervoor drie dagen kwijt te zijn.Smiley.toerist (overleg) 4 apr 2015 14:30 (CEST)

Hallo Smiley.toerist, Ik denk niet dat er een botsing is op het vlak van GOO, want GOO is puur alleen ingesteld op Wikipedia omdat het de eigenschap is van een encyclopedie om enkel reeds gepubliceerde kennis te verzamelen en te beschrijven. Commons en een aantal andere Wikimedia-projecten staan origineel onderzoek gewoon toe, die hebben namelijk ook andere uitgangspunten.
Ik heb niet de indruk dat metadata van kaarten verhuist naar Commons. Ik denk dat hierin een verschil gemaakt moet worden met generieke data en bestands-specifieke metadata. Voorbeeldje: als je drie schilderijen van de Nachtwacht hebt, kunnen dat drie fotografen zijn (bestands-specifiek), terwijl het allemaal een afbeelding is van hetzelfde schilderij dat in het Rijksmuseum hangt (generiek). Op Commons is er alleen ruimte voor generieke data. Men is momenteel bezig om een database voor Commons te ontwikkelen, gebaseerd op de software van Wikidata, waar dan bestandsspecifieke data zullen worden opgeslagen.
Voor KML-bestanden zal er nog wel een verbetering moeten gaan komen. De Wikimedia-beweging is niet snel met dat soort ontwikkelingen. Voordat Wikidata er was heeft het ook 10 jaar gekost sinds de eerste suggestie om dit geïmplementeerd te hebben. Maar dit kan alleen door erover te blijven praten. Om iets voor elkaar te krijgen is er draagvlak nodig en draagvlak kan er alleen voor komen als men weet heeft van het onderwerp. (Linken naar Google Maps wordt overigens als te eng gezien, want als zij besluiten er mee te stoppen of de optie te blokkeren, moet het niet zijn dat Wikimedia dan een probleem heeft.) Ik denk dus dat er op Commons, mailinglijsten en lokale Wikipedia's aandacht voor die KML-bestanden gevraagd moet worden, zodat er interesse, aandacht en bewustwording voor komt. Groetjes - Romaine 4 apr 2015 15:05 (CEST)

Wikidata weekly summary #152[bewerken]

Wikipedia:Alfabetiseren[bewerken]

Hallo Gebruiker:Romaine, Niets komt voor iets? Daar begrijp ik geen bal van. imo staan in het alfabet de I tussen de H en de J en de N tussen de M en de O? Gezicht met bril Lotje (overleg) 6 apr 2015 08:26 (CEST)

Laat ik een voorbeeld nemen: Som en Soms. Als er gealfabetiseerd wordt komt Som vóór Soms te staan. Het "niets" slaat op dat er niks meer na de m van Som komt, terwijl er wel nog "iets" komt na de m van Soms. Romaine 6 apr 2015 08:29 (CEST)
Tja, misschien moet daarover ook nagedacht worden, ik bedoel andere formulering. Ik zal wel niet de enige zijn die niet onmiddellijk het verband legt. Glimlach Lotje (overleg) 6 apr 2015 08:59 (CEST)
"Niets komt voor iets" is een best bekende zegswijze hier in deze. Romaine 6 apr 2015 09:01 (CEST)

Lijst van sprookjes en overige vertellingen van Hans Christian Andersen[bewerken]

Hallo Romaine, enig idee of deze lijst best chronologisch of alfabetisch gerangschikt wordt? Lotje (overleg) 6 apr 2015 09:08 (CEST)

Hallo Lotje, Als ik zou moeten kiezen zou ik op jaartal doen, omdat op naam sorteren wat lastig is. Of die opvatting breed gedeeld wordt weet ik niet. Groetjes - Romaine 6 apr 2015 09:11 (CEST)
Waar die vraag te stellen? Lotje (overleg) 6 apr 2015 09:17 (CEST)
Primair is de overlegpagina bij een artikel daarvoor de aangewezen plek. En als je voor je vraag aandacht wil vragen kan dat via WP:OG met verwijzing naar de overlegpagina. Romaine 6 apr 2015 09:20 (CEST)

Tech News: 2015-15[bewerken]

6 apr 2015 17:41 (CEST)

Translation notification: Single User Login finalisation announcement/Post-rename notice[bewerken]

Hello Romaine,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Dutch on Meta. The page Single User Login finalisation announcement/Post-rename notice is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is high. The deadline for translating this page is 2015-04-12.

This is a short message for accounts that will be renamed next week as part of single-user login finalisation.

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

You can change your notification preferences here.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 8 apr 2015 00:37 (CEST)

This Month in GLAM: March 2015[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines


Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

The Signpost: 08 April 2015[bewerken]

VisualEditor News #2—2015[bewerken]

10 apr 2015 21:45 (CEST)

Wikidata weekly summary #153[bewerken]

About WLM session at WMCON 2015[bewerken]

Hi Romaine, I am a member of the Program Team for Wikimedia Conference 2015. And I'm the contact person for the session 'Wiki Loves Monuments photo contest' to be held Saturday (May 16, 2015). I looking for someone who could be a speaker in this session, and for that s/he shoould have experience about organising WLM. Claudia Garad informed me that you are interested to speak at the session. It's a 'talk and Q/A' type session where speaker and audience engage in disussion. Tomasz Ganicz from Wikimedia Poland would speak at the session for about 10 minute. Then you could start your talk. The session duration is 45-60 minutes. Please let me know to confirm your talk at the session. To contact me, please email: wiki.tanweer-at-gmail.com

Thanks. Tanweer Morshed (overleg) 13 apr 2015 16:29 (CEST)

Tech News: 2015-16[bewerken]

13 apr 2015 18:40 (CEST)

Sjabloonhulp[bewerken]

Beste Romaine, Δmity Θak en ik zitten met een probleem. Zoals u al weet, ;-), zijn er problemen met het weergeven van het Birmees schrift op artikelen. De ENWP (en andere WP's) heeft daar een oplossing voor gevonden. Zou u eens kunnen kijken naar ons overleg? Σ078(?) 14 apr 2015 12:43 (CEST)

Translation notification: Single User Login finalisation announcement[bewerken]

Hello Romaine,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Dutch on Meta. The page Single User Login finalisation announcement is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is high. The deadline for translating this page is 2015-04-16.

Please check new and updated paragraphs, in particular make sure that the correct daye for the finalisation (15th April 2015 and following days) is mentioned, as in English source.

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

You can change your notification preferences here.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 15 apr 2015 21:24 (CEST)

Translation notification: Wikimedia Foundation elections/Board elections/2015[bewerken]

Hello Romaine,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Dutch on Meta. The page Wikimedia Foundation elections/Board elections/2015 is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is high. The deadline for translating this page is 2015-04-20.

As we draw very close to launching the call for candidates for the 2015 Wikimedia Foundation Elections I'd like to ask you to take some time to translate the main pages for each election as well as the first Banner. The linked page is for the Board election specific page but you an find all of them on this translation group and you can find the banner at this link. Please let us know on the Translation talk page if you have any issues.

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

You can change your notification preferences here.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 17 apr 2015 13:22 (CEST)

Translation notification: Wikimedia Foundation elections/Board elections/2015[bewerken]

Hello Romaine,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Dutch on Meta. The page Wikimedia Foundation elections/Board elections/2015 is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is high. The deadline for translating this page is 2015-04-20.

As we draw very close to launching the call for candidates for the 2015 Wikimedia Foundation Elections I'd like to ask you to take some time to translate the main pages for each election as well as the first Banner. The linked page is for the Board election specific page but you an find all of them on this translation group and you can find the banner at this link. Please let us know on the Translation talk page if you have any issues.

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

You can change your notification preferences here.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 17 apr 2015 13:51 (CEST)

The Signpost: 15 April 2015[bewerken]

Infobox componist[bewerken]

Beste Romaine, mijn excuses voor dit. Nu zie ik dat helemaal bovenaan wel degelijk "componist" staat, maar dat zie je wel heel gemakkelijk over het hoofd (het woord is bijvoorbeeld niet vet, met een achtergrondkleurtje of een dikke lijn eronder). Afijn, het was dus goed. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 17 apr 2015 18:15 (CEST)

Wikidata weekly summary #154[bewerken]

BalkVerticaal2 (2)[bewerken]

Ter info: Bij CVV Fit Boys ging zojuist iets fout, nadat je bot langs kwam. Deze maakte van de functie {{BalkVerticaal2||}} dit: {{BalkVerticaal2|}}, oftewel van 2 pipe-lines word er 1 weggehaald. Het gevolg was dat er in de grafiek 3 balken kwamen te staan met {{{2}}}. Ik heb het handmatig weer teruggezet. Voor zover ik er nu ben achtergekomen heeft het tot op heden alleen nog plaats gevonden bij CVV Fit Boys en verder nog niet bij andere pagina's waar ik de soort gelijke grafieken heb geplaatst. Met groet, ARVER (overleg) 20 apr 2015 09:52 (CEST)

Hallo ARVER, Dank voor de melding. Ik dacht dat ik het sjabloon hierop ooit had aangepast, maar had dit over het hoofd gezien. Alsnog aangepast. Groetjes - Romaine 20 apr 2015 11:06 (CEST)

Sjabloon:DE-1935[bewerken]

Beste Romaine, vraagje: hoe kan het dat ik op de pagina van Sjabloon:DE-1935 een vlag van het Duitse Rijk zie (File:Flag of German Reich (1933–1935).svg) terwijl ik op pagina's waar het sjabloon wordt gebruikt wel gewoon de hakenkruisvlag wordt weergegeven? (File:Flag of German Reich (1935–1945).svg) Gr. ArjanHoverleg 20 apr 2015 16:18 (CEST)

Hm, ik denk dat ik het al gefixt heb. Hoe het kon weet ik alleen nog niet... Het oorspronkelijke bestand bestaat helemaal niet (meer?) op commons. Hoe kan het dan dat er toch een vlag werd weergegeven? - ArjanHoverleg 20 apr 2015 16:32 (CEST)
Gevonden volgens mij. Kwestie van foute redir... - ArjanHoverleg 20 apr 2015 16:49 (CEST)

Tech News: 2015-17[bewerken]

20 apr 2015 17:30 (CEST)

Sint-Ludwig[bewerken]

Beste Romaine, of een automatische verwijzing van Sint-Ludwig naar Lodewijk van Toulouse handig is, dat is de vraag. Gezien er meerdere heilgen waren met deze naam, is deze constructie eigenlijk het goede? Vr.g. 82.174.116.230 22 apr 2015 17:10 (CEST)

Hallo! Sorry nog voor eerder, ik keek eerst verkeerd en kon geen bron vinden, even later pas wel. Als er meerdere heiligen met deze naam zijn is een automatische doorverwijzing inderdaad niet handig. Ik zal dit aanpassen en er een doorverwijspagina van maken. Dank voor de opmerkzaamheid! Groetjes - Romaine 22 apr 2015 19:31 (CEST)
Juist goed om naar een bron te vragen, als je zelf geen kunt vinden met google in eerste instantie. Het kostte mij meer dan even. Het aparte is dat er op zich aardig wat webpagina's te vinden zijn over Kolleg St Ludwig, maar dat de heilige, waaraan het geheel geweid is, vrijwel niet wordt vermeld. Vr.g. 82.174.116.230 23 apr 2015 00:04 (CEST)

Wikivoyage[bewerken]

Hoi Romaine, ik struin ook af en toe rond op Wikivoyage en ben daarbij een prachtige reclamepagina tegengekomen. FredTC heeft mij gemeld dat ik voor nuwegjes misschien beter bij jou terecht kan. Zou jij de nuwegjes even af willen handelen? Ik ben daar geen moderator en kan dus niets doen behalve aanwijzen. Bij voorbaat dank, Dqfn13 (overleg) 23 apr 2015 12:45 (CEST)

Done Uitgevoerd :-) - Romaine 23 apr 2015 21:07 (CEST)
Dank je, ik ben bang dat ik je hier vaker voor ga lastigvallen... tenzij mensen mij daar ook als moderator willen hebben dan is er niks aan de hand. Dqfn13 (overleg) 23 apr 2015 21:33 (CEST)
Ik help graag, dit zijn verzoekjes die nauwelijks tijd kosten en eenvoudig te doen zijn. Maak je dus vooral niet druk over het eventuele lastig vallen, want last(ig) is het op geen enkele manier. Periodiek probeer ik er te kijken, maar als er sneller een handje nodig is, vraag het me dan gerust. Groetjes - Romaine 23 apr 2015 21:44 (CEST)
Zal ik ter zijner tijd dan zeker doen. Ik kom er i.v.m. een stemming ver het artikel Hoorn bijna dagelijks, dus ik zal het in de gaten houden. Dqfn13 (overleg) 23 apr 2015 22:52 (CEST)

The Signpost: 22 April 2015[bewerken]

Mislukte toevoeging op Wikidata[bewerken]

Hoi, Romaine,

Begrijp jij waarom ik Spoetnik niet kan toevoegen aan d:Q8729288? Kattenkruid (overleg) 24 apr 2015 04:22 (CEST)

Hallo Kattenkruid, Ja, dat begrijp ik. Dat komt omdat die pagina reeds aan een item is toegevoegd, namelijk Q4044821. In principe kan iedere pagina maar maximaal aan één item toegevoegd zijn. De oplossing: voeg de beide items samen. Ik heb daar toevallig net uitleg over toegevoegd op Wikipedia:Wikidata#Dubbele_items.
Ik kan deze samenvoeging voor je uitvoeren, maar is tevens een kans om zelf even te zien hoe (simpel) dit werkt. Dus probeer het maar! :-) Groetjes - Romaine 24 apr 2015 04:41 (CEST)
PS: Tip: Om makkelijker met Wikidata te werken kun je een scriptje installeren waardoor onder de titel van een artikel getoond wordt of een artikel reeds gekoppeld is op Wikidata of niet. Bovendien verschijnt er een linkje: als het artikel reeds gekoppeld is op Wikidata linkt het naar dat item, als het artikel nog niet gekoppeld is op Wikidata een linkje om snel een item aan te maken met het artikel van nl-wiki meteen gekoppeld. Zie voor de code van dat scriptje hier: Wikipedia:De_kroeg#Voeg_je_artikel_toe_op_Wikidata. Romaine 24 apr 2015 04:41 (CEST)
Hm, nou heb ik het verkeerd om gedaan. Kattenkruid (overleg) 25 apr 2015 05:03 (CEST)
Volgens mij is het prima gelukt! :-) Romaine 25 apr 2015 05:58 (CEST)
Nou ja, misschien is het een detail maar de pagina heet nu op Wdata Spoetnik terwijl deze beter Sputnik zou heten. Bedankt voor de hulp iig. Kattenkruid (overleg) 25 apr 2015 14:46 (CEST)
Dat is aan te passen. Uitgevoerd Aangepast - Romaine 25 apr 2015 21:19 (CEST)

beoordeling artikel Jacques Goethals (piloot)[bewerken]

Beste Romaine, bedankt voor uw reactie op mijn nieuw artikel over Jacques Goethals (piloot). Er werd een opmerking gemaakt door een moderator en het artikel werd ter beoordeling geplaatst. Ik heb het artikel licht aangepast, rekening houdend met de gemaakte opmerking, maar ik zou echt niet weten wat er nog aan zou moeten wijzigen. Heeft u eventueel nog tips ? Alvast bedankt! Brt Dnie (overleg) 24 apr 2015 17:55 (CEST)

Hallo Brt Dnie, De belangrijkste tip lijkt mij om op zoek te gaan naar bronnen voor de beweringen in het artikel en die bronnen dan aan het artikel toe te voegen. Groetjes - Romaine 24 apr 2015 18:09 (CEST)