Overleg gebruiker:Romaine

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Welkom op deze overlegpagina!!
Als je met me wilt overleggen, dan is dit daar de plaats voor.
Ook als je vragen wilt stellen kun je dat hier doen en help ik je graag.

  • Beantwoord mijn vragen/reactie op de plek waar ik ze gesteld heb.
  • Hier gestelde vragen worden hier beantwoord.
  • Voeg nieuwe vragen en opmerkingen onderaan deze pagina toe.
  • Onderteken je bijdragen met: ~~~~


Vaker gestelde vragen:


Kernpunten voor op wikipedia:

Let op: deze gebruiker is vaak direct, maar bedoelt het goed!

Welcome on my talkpage!!!
If you want to talk with me, this is the place for it.
Also if you have questions, you can ask them here, I gladly help you.

  • Please mention the wiki you are referring to.
  • If possible, please add a link to the page you are referring to.
  • Please sign your message with: ~~~~    (4x ~)
    or add a link to your username on an other wiki and sign with: ~~~~~    (5x ~ to get date and time)


Languages:
Languages I am able to understand are Dutch (nl), English (en), German/Deutsch (de), and other languages which are similar to these (most Germanic and Romance languages/dialects). But I will answer in Dutch or English, and sometimes German.

On other wiki projects I use the username Romaine too, and in the past also NL-Romaine.


Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
en
3
This user is able to contribute with an advanced level of English.
de
2
Dieser Benutzer hat fortgeschrittene Deutschkenntnisse.
Crystal Clear app kfm.png

Archiefoverzicht

Automatische categorie-indeling Wikivoyage[bewerken]

Over Wikivoyage. Naar voorbeeld van de Duitse Wikivoyage heb ik het sjabloon {{IsIn}} aangepast, waardoor alle artikelen nu automatisch bij een categorie ingedeeld worden. Er is alleen één heel klein probleempje: we zitten daardoor nu wel met misschien wel duizenden dode 'categorielinks', die nog niet op elkaar aansluiten ook! Kun je er misschien even een bot op loslaten, zodat de categorieën automatisch worden aangemaakt en ook op elkaar aangesloten worden (met ondercategorieën enzovoort)? Bedankt! Ischa1 (overleg) 30 jul 2013 12:07 (CEST)

Hallo Ischa1, Dat zal dat wel volledig uitgevoerd moeten gaan worden, het kan op zich wel. Ik zal eens kijken hoe dat handig kan gebeuren. Groetjes - Romaine 30 jul 2013 15:44 (CEST)

Navigatiesjablonen[bewerken]

Hoi Romaine,

Ik hoop dat je nu iets meer tijd en/of zin heb om naar de mogelijkheid van extra groepen in navigatiesjablonen te kijken. Als dat niet zo is, laat dan even weten, het heeft nog steeds geen haast. Om een en ander er goed uit te laten zien zou de tekst links moeten uitlijnen en moet er op de een of andere manier in de achtergrond onderscheid gemaakt worden tussen de categorieën en de inhoud. en:Template:Navbox subgroup is een voorbeeld, maar zo hoeft het natuurlijk niet exact te worden. Nogmaals, uit eindelijk zou ik er zelf ook wel achter kunnen komen hoe zoiets in elkaar te zetten, maar geen idee of de achterliggende code dan nog behoorlijk werkt. Zeker omdat ons Sjabloon:Navigatie/Tabel niet met wikitabellen maar met <tr> werkt. Met vriendelijke groeten, Sir Iain overleg 3 dec 2013 16:19 (CET)

Hoi Romaine,
Heeft het nog een betekenis dat deze vraag nu in het geel staat? :)
Heb je hier nog tijd voor en zin in? Groeten, Sir Iain overleg 5 jan 2014 18:40 (CET)
Hallo Sir Iain, Het geel houdt voor mij in dat het in de wachtkamer staat en hoort bij een eerdere archiefperiode dan de huidige. Tevens houdt het het in dat ik er nog naar moet kijken en inhoudelijk diepgaander op reageren. Mijn uitgangspunt is er om er deze maand naar te kijken, maar niet vandaag als laatste dag van de erg succesvolle dubbele schrijfweek over Zweden. Groetjes - Romaine 5 jan 2014 18:47 (CET)
Ah, OK!
Die schrijfweek Zweden is trouwens een heel mooi project geworden! Sir Iain overleg 5 jan 2014 18:52 (CET)
Hoi Romaine,
Zou je nog eens een blik kunnen werpen op dit probleem? Groeten, Sir Iain overleg 28 mrt 2014 15:48 (CET)
Hoi Romaine,
Staat dit punt nog op je to-do-list? Een uitgebreider navigatie-sjabloon zou mij en hopelijk de lezer echt kunnen helpen om een onderwerp op een geordende manier navigeernaar te maken. Groeten, Sir Iain overleg 13 jul 2014 14:18 (CEST)

afronding Sjabloon:Coor title dms[bewerken]

Hoi Romaine, De afronding van Sjabloon:Coor title dms gaat nog niet helemaal goed. Wanneer er bijvoorbeeld 120|59|54 wordt opgegeven wordt dit getoond als 120° 60′, maar dit moet dan natuurlijk 121° 0′ worden. Kan je dit misschien nog een keertje doorvoeren? Alvast bedankt. Groeten Magalhães (overleg) 31 mei 2014 09:37 (CEST)

&samhoud places[bewerken]

Heb je ook daadwerkelijk de bronnen gecontroleerd of klakkeloos overgenomen? The Banner Overleg 4 jan 2015 17:36 (CET)

Ik vermeld alleen bronnen die ik gelezen en gebruikt heb. Er staat trouwens een bron opgegeven op het Engelse artikel, terwijl die bron dat zogenaamde feit helemaal niet weergeeft. Ben benieuwd of ik die fout ook bij andere artikelen op en-wiki ga aantreffen. Succes met schrijven! Romaine 4 jan 2015 17:40 (CET)
Welke bron dan? Daar wil ik wel even naar kijken want perfect zo als jij ben ik niet. The Banner Overleg 4 jan 2015 17:46 (CET)
Dat zoek je maar lekker zelf uit, ik hoef je niet te helpen als je je onbeschoft gedraagt (hier en hier). Als je je niet normaal kunt gedragen als je het ergens niet mee eens bent, moet je niet verwachten dat anderen je ter wille zijn als jij graag iets wilt. Dan bedank ik toch echt vriendelijk. Romaine 4 jan 2015 17:53 (CET)

Public Domain Day op Commons[bewerken]

Hi Romaine, Ik heb ergens op een mailinglijst gelezen dat wikimedia commons geen nieuw public domain materiaal mag toestaan omdat materiaal in het land van herkomst en de vs in de public domain moet zijn. In de VS komt er de komende jaren niets in het Publieke domein, door nieuwe wetgevingen. Dus zou er ook geen nieuw PD werk op commons mogen komen. Ik schrijf hier graag een opiniestuk over, maar ik heb een beetje moeite om de regels hierover te vinden op Commons. Weet jij waar ik die regels hierover kan vinden?

Dank, Martsniez (overleg) 5 jan 2015 12:06 (CET)

Ik heb het vermoeden dat WMF de URAA toepast op bekende namen en zeker alle orphans (anoniemen) met rust laat. Dat kan er zeker op 1 januari wat in PD komen. Dat is een strategie zonder risico. Anoniemen kunnen per definitie niet claimen. Uiteraard zal de WMF nooit toegeven dat ze URAA niet 100 % toepassen. Alle publiciteit hierover is waarschijnlijk niet welkom. Geen slapende honden wakker maken. Klagers staan bovendien zeer zwak met een terugwerkende kracht wet. Alle vroegere PD publicaties waren wettig en kunnen niet herroepen worden, alleen mag je niet opnieuw publiceren. Een boek gepubliceerd voor de datum met de terug beschermde beelden kan je niet meer verbieden.Smiley.toerist (overleg) 5 jan 2015 19:01 (CET)

Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik niet echt zicht heb op het beleid ten aanzien van URAA. Ik heb begrepen dat Commons URAA grotendeels (?) negeert. De precieze uitwerking ken ik helaas niet. De uitlegpagina op Commons is te vinden op c:Commons:URAA-restored copyrights. Romaine 6 jan 2015 03:24 (CET)

Oud-Egyptische muziek[bewerken]

Beste Romaine, het artikel Oud-Egyptische muziek is helaas uit de Etalage verwijdert. Op de één of andere manier krijg ik echter de Wikidata niet aangepast, als ik op edit klik gebeurt er niets. Krijg jij 't voor mekaar om het FA-symbool weg te krijgen? heinGlas z3.pngnlein'' 5 jan 2015 14:50 (CET)

Zag dit en heb het opgelost. De truc was om twee keer op het gele symbooltje te klikken om de status te verwijderen. Groeten, Sir Iain overleg 5 jan 2015 15:12 (CET)
Bedankt! heinGlas z3.pngnlein'' 5 jan 2015 15:18 (CET)
De oplossing is al gegeven. Het uitklapmenuutje bevat knoppen waarmee je het aan en uit kunt zetten. Romaine 6 jan 2015 03:15 (CET)

This Month in Education: December 2014[bewerken]

--MediaWiki message delivery (overleg) 6 jan 2015 02:27 (CET)

Infobox (stads)poort[bewerken]

Dag Romaine, Ik ben net begonnen aan de poorten, torens en buitenwerken van de vestingwerken van Maastricht (waar jij ook al het een en ander aan hebt bijgedragen). Is het een idee om een aparte infobox voor poorten te maken? Ik mis in het bestaande sjabloon Infobox gebouw de mogelijkheid om een aantal data in te geven, zoals sloopjaar, hoogte poort versus hoogte poortopening, aanwezigheid torens, naburige bolwerken, doorgang van ... naar ..., enz. Zo zou ik bij de Boschpoort iets willen vermelden in de trant van "Verbindt: Boschstraat met: 's-Hertogenbosch", o.i.d. Ik wil het ook wel zelf doen, maar ik kan nergens vinden hoe ik zo'n nieuw infobox-sjabloon moet maken. Ik voel me trouwens zeker geïnspireerd door jouw geweldige reeks over de Akense stadsmuren... Groet, kleon3 (overleg) 6 jan 2015 22:10 (CET)

Hallo Kleon3, Dat kan zeker een idee zijn. Hoogte doorgang kan inderdaad een reden geven om een infobox voor poorten te maken. Bedenk daarbij wel dat het dan voor poorten in de ruime zin van het woord geschikt zal moeten zijn, ook bv voor: c:File:Valkenburg-Poortje aan de Kerksteeg.JPG. Ik zou zeggen, begin met het inventariseren welke parameters je er in wilt hebben. Het beste kun je gewoon kijken hoe een andere infobox is opgebouwd en daar de nieuwe infobox op baseren. Ik kijk graag met je mee naar het resultaat. Als dat te lastig is kan ik ook een infobox voor je maken op basis van een overzicht van parameters.
Dank voor het compliment! Ik hou heel erg van lijsten die een goed overzicht bieden en dat alle artikelen in zo'n lijst dan beschreven zijn. Verder ben ik een groot voorstander om over de landsgrenzen en taalgrenzen heen te denken met artikelen. Ik denk dat we ons te gemakkelijk door grenzen laten volgen. Daarom wil ik graag bv alle kerken van Luik, Verviers, Aken, Parkstad, Sittard-Geleen, Maastricht en omliggende gebieden beschreven hebben. Stadspoorten zijn ook een leuke, pleinen ook, kastelen ook. Enzovoorts. En zo zijn er meer onderwerpen. Het lijkt mij voor Wikipedia aanbevelenswaardig als bepaalde onderwerpen structureel opgepakt en beschreven worden, zodat we echt volledig worden, in artikelen en foto's. Groetjes - Romaine 30 jan 2015 00:46 (CET)
Hoi Romaine, dank voor je hulpvaardige antwoord. Nu ik een stuk of 15 Maastrichtse poorten verder ben, blijkt dat het bestaande Sjabloon:Infobox gebouw eigenlijk prima voldoet. Ik heb het lelijke kopje Foto's uit dat sjabloon verwijderd, omdat er voor veel afgebroken poorten (en andere gebouwen) geen foto's voorhanden zijn, maar wel tekeningen, aquarellen, kaartmateriaal, enz. De hoogte van poortdoorgangen is in de meeste gevallen niet bekend. De straatnamen ('van' en 'naar') kunnen, indien relevant, prima bij Plaats worden ingevuld. Zo zie je maar weer, nooit te snel naar de dokter hollen, de meeste kwalen gaan vanzelf weg...
Uiteraard ga ik na dit 'uitstapje' weer verder met over de grenzen te kijken. De Luikse Sint-Servaas en het Stadhuis van Luik zijn al klaar, evenals de Abdij van Val-Saint-Lambert en het Kasteel van Seraing. Verviers is inderdaad in veel opzichten een ondergeschoven kindje. Wel heb ik al vrij veel gedaan aan Belgisch Limburg, met name Maaseik en Sint-Truiden. Aken nog niet zoveel (het Couvenmuseum en de Luiks-Akense meubelstijl), maar die stad (en regio) komt ook nog wel aan de beurt. Groetjes, kleon3 (overleg) 30 jan 2015 19:13 (CET)
Hoi Kleon3, je kan ook een voorbeeld nemen aan de stadspoorten die ik van de gemeente Hoorn heb beschreven. Ik heb alle 4 gesloopte poorten beschreven en de huidige poort wat uitgebreid. Voor alle poorten heb ik het sjabloon infobox gebouw gebruikt. Voor de waterpoort (een brug) heb ik gewoon het sjabloon infobox brug gebruikt. De meeste dingen staan gewoon in de infoboxen, als ze er niet in staan dan lijkt het mij zeker een goed idee dat Romaine ze toe kan voegen (zoals doorrijhoogte, als is dat niet echt interessant omdat het grootste deel van de poorten is gesloopt). Dqfn13 (overleg) 30 jan 2015 19:51 (CET)

Infobox ruimtetelescoop[bewerken]

In sjabloon infobox ruimtetelescoop werkte het aangeven van de website niet en er leken een paar regels te ontbreken (vgl met sjabloon infobox plaats) en ik heb die gekopieerd. Maar de website verschijnt nog steeds niet, bv in Kepler Space Observatory. Wat is er fout? Hobbema (overleg) 7 jan 2015 02:27 (CET)

Dit is intussen opgelost door gebruiker Dinosaur918. Hobbema (overleg) 8 jan 2015 08:51 (CET)
Hallo Hobbema, De infobox plaats is specifiek voor plaatsen en andere bestuurlijke eenheden bedoeld. De infobox ruimtetelescoop is gebaseerd op de infobox voor onderwerpinfoboxen. Daardoor werkte het niet. Onderwerpinfoboxen hebben grotendeels een andere opzet nodig dan plaatsen en bestuurlijke gebieden. Groetjes - Romaine 18 jan 2015 21:00 (CET)

Datum toevoeging van je bot[bewerken]

Hey Romaine,

je bot vulde gisteravond de datum in van het sjabloon op Tanya_Zabarylo, maar zat er een dag naast. Ik heb het nu handmatig aangepast, maar misschien is het elders ook nog verkeerd gegaan. Dus bij deze even een berichtje. Iooryz (overleg) 7 jan 2015 10:30 (CET)

hier ging het ook mis bij A3 methodiek trouwens. Iooryz (overleg) 7 jan 2015 10:33 (CET)
Dank je voor de melding. Ik heb reeds mijn bot dit laten corrigeren. Groetjes - Romaine 7 jan 2015 23:15 (CET)

Sjabloon:Infobox plaats in Engeland[bewerken]

Dag Romaine, meen je dat het opportuun is de infobox te wijzigen zodat er plaatjes bijkunnen? Ik bedoel maar, zoals op de en:wikipedia waar ik bv. dit plaatje toevoegde. Ik weet best dat het hier een ander wikipedia project betreft, maar toch, een afbeelding zegt zoveel meer dan duizend woorden. Bedankt voor je tijd. Lotje (overleg) 8 jan 2015 09:22 (CET)

Hallo Lotje, De infobox heeft reeds ruimte met image + caption om in de infobox een afbeelding in te voegen. Op dit artikel kan ik echter niet aanbevelen o het in de infobox te doen, omdat het artikel vrij kort is en de infobox dan heel erg lang. Beter kan er met behulp van <gallery> en </gallery> een afbeelding ingevoegd worden. Groetjes - Romaine 30 jan 2015 00:57 (CET)

Nationale rouw in Frankrijk[bewerken]

Ik vond het ene goed idee om dat artikel aan te maken zoals je opriep in de kroeg. Doch zijn er mensen die vinden dat dit lemma niet hoort op wikipedia. Spijtig. Groet Vdkdaan (Gif mo sjette) 8 jan 2015 17:12 (CET)

Het is een goed idee en ondertussen is het artikel ook prima geworden. We hebben helaas een zeikcultuur op de wiki bij enkelen. Helaas is niet iedereen in staat om kritische punten op normale wijze over te brengen, personen die slecht in staat zijn tot effectieve communicatie. Het is jammer, maar je hebt mooi werk geleverd, wat die ander ook zegt. Dank voor je werk!! :-) Romaine 9 jan 2015 03:25 (CET)

Infobox plaats in Estland[bewerken]

Hoi Romaine, zou je in de infoboxen van plaatsen in Estland er voor kunnen zorgen dat zowel vlaggen als wapens getoond kunnen worden zoals dat ook gedaan wordt bij plaatsen in Nederland en België? Nu staan er vaak in de parameter |wapen = de vlaggen zoals bij Rakveere: | wapen= [[Bestand:Flag of et-Rakvere.svg|100px]]. En zo ben ik er al velen tegengekomen. Ik ben momenteel bezig met een lijst van wapens van Estische gemeentewapens, vandaar dat ik probleem tegen het lijf loop. Alvast bedankt. Dqfn13 (overleg) 9 jan 2015 20:17 (CET)

Hallo Dqfn13, Dit is reeds mogelijk in deze infobox. Gebruik in plaats van de parameter vlag dan flag als het gaat om vlaggen en je kunt flagdetails gebruiken voor de link naar het artikel over de vlag. Gebruik in plaats van wapen dan coa als het gaat om wapens en je kunt coadetails gebruiken voor de link naar het artikel over het wapen. In de toekomst zullen deze parameters wellicht aangepast worden, zodat in alle infoboxen dezelfde parameternamen gebruikt gaan worden. Groetjes - Romaine 30 jan 2015 01:12 (CET)

The Signpost: 07 January 2015[bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 9 jan 2015 21:38 (CET)

Translation notification: Stewards/Elections 2015[bewerken]

Hello Romaine,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Dutch on Meta. The page m:Stewards/Elections 2015 is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is high.


I apologize for the delay, but the 2015 Steward election banners are now available for translation. They consist of two banners with a few short phrases: If you have any questions or require any assistance, feel free to ask on m:Talk:Stewards/Elections 2015 or drop by #wikimedia-stewards-electionsconnect channel on the freenode IRC network.

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 11 jan 2015 05:36 (CET)

This Month in GLAM: December 2014[bewerken]

This month in GLAM logo.png




Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 11 jan 2015 12:31 (CET)

Wikidata weekly summary #140[bewerken]

Tech News: 2015-03[bewerken]

12 jan 2015 17:47 (CET)

Den Haag Marathon[bewerken]

Hi Romain, kan jij de Navigatie marathons Nederland veranderen? In Den Haag zijn 2 marathons. Ik trof het sjabloon aan bij de Den Haag Strandmarathon en heb het nu ook gezet bij Den Haag Marathon, waar hij meer thuis hoort, maar de doorverwijzing is naar de strandmarathon. Ik weet niet hoe ik die sjabloon kan bewerken. Ik heb de indruk dat iemand bedacht heeft dat niet alle marathons in die sjabloon kunnen staan ....... maar de Haagse marathon is groter dan de strandmarathon. Dank, Pvt pauline (overleg) 16 jan 2015 09:03 (CET)

Hallo Pvt pauline, Een sjabloon kun je o.a. vinden door tijdens het bewerken van een pagina helemaal onderaan te kijken en te klikken op Sjablonen die op deze pagina gebruikt worden:. Dan klapt er een overzicht uit met gebruikte sjablonen op die pagina. In dat rijtje zoek je de sjabloonnaam op die in het artikel ingevoegd was. Daar klik je op en dan kom je op de sjabloonpagina uit. De wijziging die je voorstelt heb ik zojuist voor je uitgevoerd. Groetjes - Romaine 18 jan 2015 20:50 (CET)

The Signpost: 14 January 2015[bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 16 jan 2015 20:26 (CET)

Wikidata weekly summary #141[bewerken]

sjabloon wikibooks[bewerken]

Hoi Romaine, jij werkt veel aan sjablonen, daarom stel ik deze vraag even aan jou. Het Sjabloon:Wikibooks en Sjabloon:Wikibooks klein geven elk als tekst: "Wikibooks heeft een studieboek over dit onderwerp: <naam boek>. De term studieboek vind ik wat te beperkt, op Wikibooks zijn allerlei boeken die geen studieboeken zijn, maar bijv boeken met "how to", of boeken die sterk verdiepend zijn tov. hetgeen op Wikipedia te vinden is. Ook zijn er bijv. kinderboeken. Mijn voorstel zou zijn om de tekst in deze sjablonen te veranderen naar: "Wikibooks heeft meer over dit onderwerp: <naam boek>". Alternatief is "Wikibooks heeft een boek over dit onderwerp: <naam boek>", maar dat vind ik minder sluitend, op Wikibooks zijn boeken vaak niet af, het zijn soms ook losse pagina's.

De eerste variant lijkt op hoe ze het op de Engelse Wikipedia hebben gedaan. Kan ik dat gewoon wijzigen, of moet ik dat ergens nog overleggen, zo ja waar? Elly (overleg) 18 jan 2015 02:36 (CET)

Zeer goed voorstel van Ellywa. Bij veel onderwerpen is er maar één bepaalde pagina op Wikibooks die het beste overeenkomt, vaak als onderdeel van een boek, en waar dus bij voorkeur naar gelinkt kan worden. Voor de gerechten is dit nu al aangepast, daar geeft het sjabloon standaard de melding "Wikikookboek heeft een recept voor...". Dus Romaine, als je dit zou kunnen aanpassen? De Wikischim (overleg) 18 jan 2015 11:18 (CET)
@Ellywa: Naar mijn idee kun je dit gewoon aanpassen, zeker als je de reden hiervoor in de bewerkingssamenvatting opgeeft. Groetjes - Romaine 18 jan 2015 20:43 (CET)
Dank je, doe ik zo. Groeten Elly (overleg) 18 jan 2015 22:25 (CET)

categorie specifieke coach gezocht[bewerken]

Goedemiddag Romaine,

Je overlegarchiefpagina van vorig jaar is opgenomen in de categorie specifieke coach gezocht. Ik ben bezig de categorie enigszins op te schonen, kan ik je vragen die te verwijderen van je overlegarchiefpagina?

Alvast bedankt en nog een prettig weekend voor wat ervan over is.

vr gr, netraaM • 18 jan 2015 13:41 (CET)

Uitgevoerd Uitgevoerd - al had je dit gewoon zelf kunnen doen want dit is een onderhoudsbewerking. Maar goed dat je die categorie opschoont! :-) Romaine 18 jan 2015 20:38 (CET)
Ik zit liever niet in andermans gebruikersruimte de werken als het niet is om iets te zeggen, maar bedankt! - netraaM • 18 jan 2015 23:59 (CET)

Clare GAA[bewerken]

Ergens is iets mis gegaan met de tabel op Clare GAA. Na jouw aanpassing staat die nu rechts wat verdrukt tegen de kantlijn terwijl hij gewoon links moet staan. Wat is er mis hier? The Banner Overleg 19 jan 2015 16:04 (CET)

Bij mij staat de tabel uitgelijnd tegen de linker kantlijn. Romaine 30 jan 2015 01:14 (CET)

Tech News: 2015-04[bewerken]

19 jan 2015 19:12 (CET)

Tool[bewerken]

Hallo Romaine, zojuist schoot mij iets te binnen – is er een tool die een lijst kan opstellen van interne links op een bepaalde pagina, die wel of niet in een ander specifiek artikel terugkomen? Dit betekent concreet dat bijvoorbeeld van alle interne links hier via een tool een restlijst gevormd kan worden van alle interne links die zich niet bevinden in Lijst van voetballers - A, Lijst van voetballers - B, et cetera. Ik weet dat het een beetje een utopisch idee is – maar wie weet! Groet, JurriaanH (overleg) 21 jan 2015 18:13 (CET)

Hallo JurriaanH, Zover ik weet is daar geen tool voor. Wel kan ik dat voor je doen op een andere manier, waarbij ik de interne links van een pagina vergelijk met alle links op die serie aan pagina's. Daarbij moet ik wel vermelden dat als er naar redirects gelinkt wordt, dat niet herkend wordt als hetzelfde artikel. Als ik die vergelijking nu maak kom ik op 1160 artikelen die nog niet gekoppeld zijn en 197 wel. Zie voor de beide lijsten hier: Gebruiker:Romaine/Kladblok9. Kun je de pagina leeghalen als je het gekopieerd hebt? Romaine 30 jan 2015 01:31 (CET)

The Signpost: 21 January 2015[bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 22 jan 2015 11:13 (CET)

Wikidata weekly summary #142[bewerken]

Sandbostel[bewerken]

Hallo Romaine, zoals bij Zonhoven voorgesteld, hier zo'n infobox waar image en caption niet werken. Kan je het effe nazien? Glimlach Lotje (overleg) 26 jan 2015 16:08 (CET)

Hallo Lotje, Dat is een problematische infobox die nog een keer omgebouwd moet gaan worden. Gaat hierbij niet lukken. Beter is trouwens ook om een gallery te gebruiken wegens de lengte van de infobox op dit verder korte artikel. Groetjes - Romaine 30 jan 2015 01:34 (CET)

Tech News: 2015-05[bewerken]

26 jan 2015 17:08 (CET)

Website is website[bewerken]

Beste Romaine, als ik naar een pagina over een musical kijk, zoals Dik Trom (musical), zie ik in de infobox naast elkaar staan:

Website          Website

Dat is niet zo fraai en zelfs een beetje mal. Het zou eigenlijk moeten zoals op (ik noem maar wat) Universiteit Leiden. Misschien valt dit te veranderen. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 29 jan 2015 00:23 (CET)

Uitgevoerd Aangepast - Romaine 30 jan 2015 01:38 (CET)
Dat ziet er fantastisch uit. Hartelijk dank! ErikvanB (overleg) 30 jan 2015 01:53 (CET)

The Signpost: 28 January 2015[bewerken]

Projectpagina[bewerken]

Dag Romaine, ik zag zojuist je bewerking op mijn projectpagina. Een terechte correctie, maar hij verbaast me wel. Ik zou liever zien dat hij op mijn OP gezet was. Mijn projectpagina's beschouw ik altijd een beetje als privé, daar heeft voor zover ik me herinner nog nooit iemand anders dan ikzelf iets op bewerkt. Is het gebruikelijk dat deze pagina's gevolgd worden door anderen dan de gebruiker? In dat geval ga ik vaker op mijn eigen pc artikelen voorbereiden. Groet, Kattiel (overleg) 30 jan 2015 12:12 (CET)

Beste Kattiel, Wees er alsjeblieft bewust van dat iedere pagina op de wiki, dus ook een kladblok of projectpagina die je als subpagina van je gebruikerspagina aanmaakt, publiekelijk zichtbaar en bewerkt kan worden. Meestal worden die pagina's niet bewerkt, maar er zijn uitzonderingen daarop. Wanneer een pagina terecht komt in een artikelcategorie wordt dit aangepast. Wanneer een pagina terecht komt in een beheercategorie om fouten op te sporen, wordt dat ook aangepast om de categorie bruikbaar te houden. Wanneer een sjabloon omgebouwd wordt en andere parameters krijgt wordt dit overal aangepast, zeker ook omdat anders foute parameters massaal in de artikelen worden gekopieerd. Wanneer een pagina onbestaande afbeeldingen of onbestaande sjablonen bevat, geeft dit ook een foutmelding elders op de wiki en wordt dit ook aangepast. Zeker een fout als yyyyddmm moet zo snel mogelijk aangepast worden, omdat die fout storende invloed heeft, maar heel slecht detecteerbaar is op termijn. Succes met schrijven! :-) Romaine 30 jan 2015 18:18 (CET)
Duidelijk, dank voor je uitgebreide antwoord. Groet, Kattiel

Sjabloon:LinkgebruikerX[bewerken]

Hey Romaine, de bewerkingsteller in Sjabloon:LinkgebruikerX geeft nu een redirect, omdat de tool verplaatst is. Ik denk dat ik hem wel kan aanpassen zodat het werkt, maar het lijkt me verstandiger dat een meer ervaren persoon als u daar naar kijkt. Met vriendelijke groet, Iooryz (overleg) 30 jan 2015 14:17 (CET)

Ik heb het al gefixt. Mbch331 (Overleg) 30 jan 2015 14:28 (CET)
Bedankt. Het was dus alleen de wijziging van de link. Dat lukt me volgende keer ook nog wel. Iooryz (overleg) 30 jan 2015 14:38 (CET)