Overleg gebruiker:Romaine

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Welkom op deze overlegpagina!!
Als je met me wilt overleggen, dan is dit daar de plaats voor.
Ook als je vragen wilt stellen kun je dat hier doen en help ik je graag.

 • Beantwoord mijn vragen/reactie op de plek waar ik ze gesteld heb.
 • Hier gestelde vragen worden hier beantwoord.
 • Voeg nieuwe vragen en opmerkingen onderaan deze pagina toe.
 • Onderteken je bijdragen met: ~~~~


Vaker gestelde vragen:


Kernpunten voor op wikipedia:

Let op: deze gebruiker is vaak direct, maar bedoelt het goed!

Welcome on my talkpage!!!
If you want to talk with me, this is the place for it.
Also if you have questions, you can ask them here, I gladly help you.

 • Please mention the wiki you are referring to.
 • If possible, please add a link to the page you are referring to.
 • Please sign your message with: ~~~~    (4x ~)
  or add a link to your username on an other wiki and sign with: ~~~~~    (5x ~ to get date and time)


Languages:
Languages I am able to understand are Dutch (nl), English (en), German/Deutsch (de), and other languages which are similar to these (most Germanic and Romance languages/dialects). But I will answer in Dutch or English, and sometimes German.

On other wiki projects I use the username Romaine too, and in the past also NL-Romaine.


Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
en
3
This user is able to contribute with an advanced level of English.
de
2
Dieser Benutzer hat fortgeschrittene Deutschkenntnisse.
Crystal Clear app kfm.png

Archiefoverzicht

Inhoud

Automatische categorie-indeling Wikivoyage[bewerken]

Over Wikivoyage. Naar voorbeeld van de Duitse Wikivoyage heb ik het sjabloon {{IsIn}} aangepast, waardoor alle artikelen nu automatisch bij een categorie ingedeeld worden. Er is alleen één heel klein probleempje: we zitten daardoor nu wel met misschien wel duizenden dode 'categorielinks', die nog niet op elkaar aansluiten ook! Kun je er misschien even een bot op loslaten, zodat de categorieën automatisch worden aangemaakt en ook op elkaar aangesloten worden (met ondercategorieën enzovoort)? Bedankt! Ischa1 (overleg) 30 jul 2013 12:07 (CEST)

Hallo Ischa1, Dat zal dat wel volledig uitgevoerd moeten gaan worden, het kan op zich wel. Ik zal eens kijken hoe dat handig kan gebeuren. Groetjes - Romaine 30 jul 2013 15:44 (CEST)

Navigatiesjablonen[bewerken]

Hoi Romaine,

Ik hoop dat je nu iets meer tijd en/of zin heb om naar de mogelijkheid van extra groepen in navigatiesjablonen te kijken. Als dat niet zo is, laat dan even weten, het heeft nog steeds geen haast. Om een en ander er goed uit te laten zien zou de tekst links moeten uitlijnen en moet er op de een of andere manier in de achtergrond onderscheid gemaakt worden tussen de categorieën en de inhoud. en:Template:Navbox subgroup is een voorbeeld, maar zo hoeft het natuurlijk niet exact te worden. Nogmaals, uit eindelijk zou ik er zelf ook wel achter kunnen komen hoe zoiets in elkaar te zetten, maar geen idee of de achterliggende code dan nog behoorlijk werkt. Zeker omdat ons Sjabloon:Navigatie/Tabel niet met wikitabellen maar met <tr> werkt. Met vriendelijke groeten, Sir Iain overleg 3 dec 2013 16:19 (CET)

Hoi Romaine,
Heeft het nog een betekenis dat deze vraag nu in het geel staat? :)
Heb je hier nog tijd voor en zin in? Groeten, Sir Iain overleg 5 jan 2014 18:40 (CET)
Hallo Sir Iain, Het geel houdt voor mij in dat het in de wachtkamer staat en hoort bij een eerdere archiefperiode dan de huidige. Tevens houdt het het in dat ik er nog naar moet kijken en inhoudelijk diepgaander op reageren. Mijn uitgangspunt is er om er deze maand naar te kijken, maar niet vandaag als laatste dag van de erg succesvolle dubbele schrijfweek over Zweden. Groetjes - Romaine 5 jan 2014 18:47 (CET)
Ah, OK!
Die schrijfweek Zweden is trouwens een heel mooi project geworden! Sir Iain overleg 5 jan 2014 18:52 (CET)
Hoi Romaine,
Zou je nog eens een blik kunnen werpen op dit probleem? Groeten, Sir Iain overleg 28 mrt 2014 15:48 (CET)
Hoi Romaine,
Staat dit punt nog op je to-do-list? Een uitgebreider navigatie-sjabloon zou mij en hopelijk de lezer echt kunnen helpen om een onderwerp op een geordende manier navigeernaar te maken. Groeten, Sir Iain overleg 13 jul 2014 14:18 (CEST)

Wikivoyage[bewerken]

Hallo Romaine, Ik heb een vraag gepost op je overlegpagina op Wikivoyage. Het gaat om het toevoegen van een script op een beveiligde pagina.--Polyglot (overleg) 1 mei 2014 07:33 (CEST)

Wikimedia Highlights from March 2014[bewerken]

Highlights from the Wikimedia Foundation Report and the Wikimedia engineering report for March 2014, with a selection of other important events from the Wikimedia movement
Wikimedia Foundation RGB logo with text.svg
About · Subscribe/unsubscribe, 1 mei 2014 15:31 (CEST)

The Signpost: 30 April 2014[bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia
Read this Signpost in full · Single-page · Unsubscribe · Global message delivery 1 mei 2014 17:23 (CEST)

Sjabloon voor rapport?[bewerken]

Dag Romaine, Ik zie dat je helpt met het oplossen van problemen in sjablonen, wel, ik heb er een. Had de vraag al gesteld in Overleg sjabloon: Citeer boek, zou je daar misschien naar willen kijken? 77.163.107.131 1 mei 2014 17:52 (CEST)

Hallo, Ik zal er gaan kijken. Romaine 1 mei 2014 18:02 (CEST)

Editnotice[bewerken]

Hej Romaine,

heb jij al eens met een editnotice gewerkt? Zo ja, zou je dan hier wat tips kunnen geven? In het andere geval mag je het gewoon hier zeggen, dan zoek ik elders verder.

Richard 2 mei 2014 11:35 (CEST)

Uitgevoerd Aldaar geantwoord - Romaine 15 mei 2014 01:29 (CEST)

Wikidata weekly summary #108[bewerken]

Tech News: 2014-19[bewerken]

5 mei 2014 09:29 (CEST)

Coördinaten[bewerken]

Hoi Romaine,

Heb jij antwoord op deze vraag: Wikipedia:De_Nulmeridiaan#Welk sjabloon te gebruiken bij meerdere coordinaten per artikel?

Gollem (overleg) 7 mei 2014 11:28 (CEST)

Uitgevoerd Beantwoord - Romaine 7 mei 2014 13:04 (CEST)
Bedankt. Ben jij al met al tevreden met de huidige status van de coördinatensjablonen? Ik heb het idee dat alle problemen nu opgelost zijn, of zijn er nog dingen die beter zouden kunnen volgens jou? Dit los van de tevredenheid met de gang van zake in de discussie, want ik neem aan dat je het met me eens bent dat het verloop van de discussie rampzalig moeizaam was en de manier waarop de discussie geëindigd is teleurstellend is. Gollem (overleg) 8 mei 2014 11:58 (CEST)
Ja, het was geen staaltje van hoe een discussie gevoerd had moeten worden. Op zich is het niet erg dat er van mening verschilt wordt, maar als er een dramavoorstelling van gemaakt wordt gaat er echt iets niet goed. Als iemand op zo'n manier gaat reageren illustreert dat mijn inziens het gebrek aan inhoudelijke argumenten en onderbouwing, want alleen inhoudelijke argumenten tellen uiteindelijk. Het uiteindelijke resultaat ben ik wel blij mee, kwalitatieve bronnen die helder aangeven dat de afkortingen voor windrichtingen en Engelstalige geen correct Nederlands zijn. Welke discussie er ook geweest was, ik denk dat deze uitkomst er altijd uitgekomen zou zijn omdat deze gebaseerd is op inhoudelijke bronnen.
Voor dit moment ben ik wel tevreden hoe het gaat met het coördinatensjabloon, iedereen is massaal overgestapt en gebruikt enthousiast het actuele sjabloon. Er zitten al een aantal checks in waardoor er al honderden fouten uitgehaald zijn. Dat zal alleen maar verder toenemen. Mijn aandacht richt zich op dit moment op zowel het corrigeren van het type als het toevoegen van coördinaten aan artikelen waar die nog ontbreken. Op dit moment ben ik bv bezig om te zorgen dat alle kerken coördinaten hebben met het juiste type. Later zullen andere onderwerpen aan bod gaan komen. Romaine 8 mei 2014 12:57 (CEST)
Als de deelnemers aan een discussie geïrriteerd raken of zich op een bepaald standpunt ingraven, is het moeilijk nog tot consensus te komen. Daarom vraag ik me bij het ontsporen van een discussie toch altijd af of als ik het anders aangepakt had het soepeler gelopen zou zijn. Gollem (overleg) 8 mei 2014 14:25 (CEST)
Gedane zaken nemen geen keer. Ik had er zelf niet bij stilgestaan dat er weerstand tegen het corrigeren van de door jou geconstateerde foute labels zou zijn, zeker omdat de standaard tegenstribbelende gebruikers geïnformeerd waren en in het allereerste overleg geen bezwaren aandroegen. Die weerstand kwam pas twee weken later, dat is gewoon vreemd. Als ik van tevoren geweten had dat er weerstand zou zijn, zou ik eerst alles uitgezocht hebben met de bronnen, vervolgens een helder gemotiveerd voorstel geschreven hebben waarin alle problemen met de coördinaten op een rij zijn gezet en een uitleg met bronvermelding waarom geen Engelstalige of windrichtingafkortingen gebruikt moeten worden maar de Nederlandstalige. Op basis van de bronnen en de richtlijnen die we hebben was daar dezelfde uitkomst uitgekomen. Het enige aspect wat ik dan gemist zou hebben is of de seconden wel of niet getoond moeten worden, maar daar had dan wel discussie en een oplossing voor gekomen net als nu. Het verschillen van een mening is niet erg, wat in essentie voor gedoe heeft gezorgd is de weigering om in het eerste overleg te reageren, de stroom van persoonlijke verwijten, onbeschoft gedrag en de weigering om inhoudelijke bronnen serieus te nemen. Als gebruikers een dergelijke insteek hebben kun je daar heel weinig tegen doen. Het enige wat je kunt doen is alle blabla negeren, de bezwaren verwerpen met inhoudelijke argumenten, de aanvoer van bronnen en blijven proberen om een inhoudelijke dialoog te voeren op basis van inhoudelijke argumenten. Ik denk dat je het redelijk gedaan hebt gezien de omstandigheden. Zelf ben ik wat minder tevreden, ik ben voor mijn gevoel nog te vatbaar voor het gestook van anderen, maar tegelijkertijd was dit wel een training om beter om te gaan met dat gestook en dom gedrag. Het daar mee om gaan gaat me steeds beter af. Groetjes - Romaine 8 mei 2014 15:00 (CEST)

Fotoworkshop in Nationaal Park Drentsche Aa[bewerken]

Het Wiki Loves Earth team is op zondag 25 mei 2014, de dag van het Nationaal Park aanwezig in Nationaal Park Drentsche Aa voor een fotoworkshop, kom je ook?

Het evenement begint om 14:30 in het Eetcafé-Zalencentrum "De Aanleg" met een korte introductie over natuurfotografie. Vervolgens krijgen we een rondleiding gegeven door een gids en voorziet de fotograaf u van advies over de compositie van natuurfoto's. Na de excursie komen we terug in Eetcafé-Zalencentrum "De Aanleg" waar deelnemers worden geholpen bij het uploaden van de genomen foto’s naar Wikimedia Commons, de beeldbank van Wikipedia.

Hartelijke groet,

Namens de Wiki Loves Earth werkgroep, JurgenNL (overleg) 7 mei 2014 11:58 (CEST)

Om je in- of uit te schrijven van deze mailing: voeg je naam toe of verwijder deze op deze pagina.

Hemellichamen[bewerken]

Hoi, Romaine. En niemand die het zag natuurlijk, want niemand bekijkt de bron van een nieuw artikel: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10... Zucht. Hopelijk heb ik ze nu allemaal gehad. Groet, ErikvanB (overleg) 7 mei 2014 14:37 (CEST)

Bot laten checken: ja ze zijn nu overal weg. Romaine 7 mei 2014 15:14 (CEST)
 ;-) ErikvanB (overleg) 7 mei 2014 15:49 (CEST)

Ivoloina.jpg[bewerken]

Goedemorgen Romaine, ik heb met toestemming van de maker een foto geüpload op commons, maar ik weet niet zeker of ik nu goed zit met de licentie. Ik heb op de overlegpagina van het bestand dit ook aangegeven. Moet ik de mail met de toestemming naar een bepaald mailadres doormailen? heinGlas z3.pngnlein'' 8 mei 2014 10:51 (CEST)

Hallo Heinonlein, Ja het is hierbij nodig dat je de toestemming naar de OTRS stuurt. Zie daarvoor Wikipedia:OTRS. Romaine 8 mei 2014 12:24 (CEST)

The Signpost: 07 May 2014[bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia


Coaching gevraagd (2)[bewerken]

Hallo Romaine, ik zou je graag als mijn coach willen hebben. Met vriendelijke groet, Axus (overleg) 10 mei 2014 20:44 (CEST)

Hallo Axus, Welkom op Wikipedia! Ik wil je best coachen met je eerste stappen op Wikipedia. Wat ik altijd vraag bij het aangaan van een coachingstraject is of er iets is waar je specifiek hulp bij wilt hebben of vragen over hebt? Ik hoop wel dat je dan artikelen gaat bewerken. Zijn er specifieke onderwerpen waar je interesse ligt? Als je vragen mocht hebben kun je altijd bij me terecht en die aan me stellen. Groetjes - Romaine 11 mei 2014 03:09 (CEST)
Romaine, axus heeft ook mij om coaching gevraagd. Het maakt mij eigenlijk niet veel uit - belangrijkste lijkt mij dat hij ergens terecht kan met eventuele vragen. Als hij ze mij stelt zal ik hem trachten te helpen, coach of niet. Als je de coaching wil "officialiseren" mag je dit bij doen of bij jou, je ziet maar wat je het beste uitkomt. ik tegenwoordig terug wat meer vrije tijd. Byl (overleg) 11 mei 2014 13:58 (CEST)
Ter informatie, Axus lijkt eerder actief te zijn geweest als Winepie. ErikvanB (overleg) 11 mei 2014 15:01 (CEST)

Wikidata weekly summary #109[bewerken]

This Month in GLAM: April 2014[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

Verzoeknummers (beelden)[bewerken]

Hoi Romaine, ik heb inmiddels vier van je 'verzoeknummers' uitgevoerd en op de Lijst van Heilig Hartbeelden in Nederland geplaatst. Er is op de lijst wat raars aan de hand; wanneer in de tabel het sjabloon {{Link rijksmonument}} wordt gebruikt, verspringt de foto. Ik kom er niet achter hoe ik dit moet oplossen. Heb jij een idee? Hartelijke groet, RONN ° overleg 11 mei 2014 18:41 (CEST) PS Zou je als je een foto maakt van een beeld ook willen kijken of het gesigneerd is? Dat kan het zoeken naar informatie makkelijker maken. Glimlach

Ik zie net dat bij de Lijst van baarhuisjes in Nederland hetzelfde gebeurt. Het sjabloon {{Link rijksmonument}} moet toch gewoon binnen een tabel gebruikt kunnen worden? Gr. RONN ° overleg 12 mei 2014 19:53 (CEST)
Fantastisch! :-)
Er zat een foutje in het sjabloon, dat zou nu opgelost moeten zijn.
Hoe zie ik of een beeld gesigneerd is? Waar let ik dan precies op? Waar moet ik kijken? Romaine 12 mei 2014 20:37 (CEST)
Bedankt voor het oplossen van de fout! Ziet er weer een stuk beter uit.
Een signatuur vind je vaak op voet van het beeld, meestal aan de achter- of zijkant, of soms zit er een plaatje aan de achterkant van de sokkel. Lang niet alle beelden werden gesigneerd, maar sommige signaturen geven aardig wat informatie. Zie hier voor een voorbeeld, daar worden zelfs de beeldhouwer, een jaartal en de gieter vermeld. Dat beeld geeft trouwens direct aan hoe lastig het kan zijn om een signatuur te vinden, het staat aardig hoog. Ik klim soms gerust op een hek of sokkel om beter te kijken of richt gewoon de camera op goed geluk op de voet. Wel voorzichtig doen hoor. Knipoog Gr. RONN ° overleg 12 mei 2014 22:04 (CEST)
Ik zal er proberen aan te denken. Ondertussen heb ik wel vast de coördinaten aan de geschreven artikelen toegevoegd. Dank! Romaine 13 mei 2014 02:48 (CEST)
Wat werken we weer mooi samen. Duim omhoog Gr. RONN ° overleg 13 mei 2014 13:58 (CEST)

Tech News: 2014-20[bewerken]

12 mei 2014 08:00 (CEST)

Fotoworkshop in NP Utrechtse Heuvelrug[bewerken]

Het Wiki Loves Earth team is op zondag 25 mei 2014, de dag van het Nationaal Park, aanwezig in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug voor een fotoworkshop, kom je ook? Geef je dan snel op! Hier vind je meer informatie.

Het evenement begint om 12:45 in Molecaten Landgoed Ginkelduin met een korte introductie over natuurfotografie. Vervolgens krijgen we een rondleiding gegeven door een gids en voorziet de fotograaf u van advies over de compositie van natuurfoto's. Na de excursie komen we terug in Molecaten Landgoed Ginkelduin waar deelnemers de mogelijkheid hebben om de genomen foto's te uploaden.

Hartelijke groet,

Namens de Wiki Loves Earth werkgroep, JurgenNL (overleg) 12 mei 2014 14:31 (CEST)

Om je in- of uit te schrijven van deze mailing: voeg je naam toe of verwijder deze op deze pagina.

List of users[bewerken]

Hi Romaine, I'm so sorry by no answer before, but I'm so busy with real life (out Wikipedia :(). About your listing, what do you need: only usernames or username + count?. Superzerocool (overleg) 12 mei 2014 19:46 (CEST)

Bewerking van Aracai[bewerken]

Hallo Romaine,zou jij de pagina van de stad Aracai(In Brazilie,In de staat:Minas Gerais) willen bewerken wat ik weet niet hoe het moet.Ik heb er meer informatie over gevonden.Stuur me maar iets terug dan stuur ik je de informatie.M.v.g Marcos

Hallo Marcos, Wikipedia is echt een project waar het de bedoeling is dat gebruikers zelf toevoegingen doen aan artikelen. Dat is vrij eenvoudig, bovenaan ieder artikel staat een bewerken-knop waarop je kunt klikken en vervolgens je daar in het artikel informatie kunt invoegen. Bedenk wel dat de informatie die je toevoegt wel ingepast moet worden in een artikel. Ook moet je die informatie zelf schrijven en niet door middel van kopiëren en plakken in een artikel plaatsen, want dat is schending van de auteursrechten. Bij het bewerken van een pagina kom je zogenaamde wikisyntax tegen, dat is een vrij eenvoudige opmaak die overzichtelijk staat uitgelegd op Wikipedia:Spiekbriefje. Succes! Romaine 15 mei 2014 00:55 (CEST)

Vraagje UNESCO[bewerken]

Hallo Romaine. Kun jij me toevallig uitleggen wat de "Tentative Lists" van de UNESCO World Heritage zijn? En mag ik aannemen dat beschrijvingen op whc.unesco.org van het hoogste betrouwbaarheidsniveau zijn? Groet, Sander1453 (overleg) 14 mei 2014 11:37 (CEST)

Hallo Sander1453, Het onderwerp is mij niet echt bekend, maar als ik kijk op http://whc.unesco.org/en/tentativelists/ dan lijkt mij dat de indruk te geven dat dit voorlopige lijsten zijn van monumenten die nog niet op de lijst van werelderfgoed staan, maar overwogen worden om aan de werelderfgoedlijst toe te gaan voegen. Groetjes - Romaine 15 mei 2014 00:52 (CEST)
Oké, iets dergelijks dacht ik al: wordt overwogen om genomineerd te worden of zo. En de kwaliteit van de beschrijvingen, weet je daar iets van? Groet, Sander1453 (overleg) 15 mei 2014 00:58 (CEST)
Daar heb ik geen zicht op. Romaine 15 mei 2014 01:00 (CEST)
Duidelijk. Sander1453 (overleg) 15 mei 2014 01:06 (CEST)

Logo RAP[bewerken]

Hallo Romaine, zou jij me misschien kunnen helpen met het plaatsen van een logo? In het artikel RAP_(voetbalclub), en dan in de infobox. Het logo was zeer moeilijk te krijgen, maar het is na al die jaren toch gelukt om hem te vinden. Bij alle site's op de wereld wordt het verkeerde logo gebruikt, dus je hebt een primeur ;)

Hier is de link. http://s7.postimg.org/780fu75pj/RAPembleem1.jpg?noCache=1400000704

Groeten,

Martijn– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 120.29.72.45 (overleg · bijdragen)

Hoi Martijn, ik lees hier even mee, dat gaat niet lukken want op het logo berust copyright, en dan mag het op de nederlandse wikipedia niet geplaatst worden. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 15 mei 2014 22:21 (CEST)

Copyright? De club bestaat als sinds 1914 niet meer. Wie heeft er dan het copyright in bezit? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 120.29.72.45 (overleg · bijdragen) PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Niemand?

Workshop Geluiden opnemen in NP Sallandse Heuvelrug[bewerken]

Het Wiki Loves Earth team is op zondag 25 mei 2014, de dag van het Nationaal Park, aanwezig in Nationaal Park Sallandse Heuvelrug voor een workshop geluiden opnemen, kom je ook? Schrijf je snel in! Het programma voor de dag is hier te vinden.

Het evenement begint om 12:45 uur in Buitencentrum Sallandse Heuvelrug met een workshop geluiden opnemen. Vervolgens gaan we samen het park in om geluiden in het Nationaal Park op te nemen. Na de parkwandeling komen we terug in Buitencentrum Sallandse Heuvelrug waar deelnemers uitleg krijgen over het uploaden van geluiden op Wikimedia Commons, de beeld- én geluidenbank van Wikipedia.

Hartelijke groet,

Namens de Wiki Loves Earth werkgroep, JurgenNL (overleg) 17 mei 2014 22:09 (CEST)

Om je in- of uit te schrijven van deze mailing: voeg je naam toe of verwijder deze op deze pagina.

The Signpost: 14 May 2014[bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Wikidata weekly summary #110[bewerken]

Tech News: 2014-21[bewerken]

19 mei 2014 09:18 (CEST)

mutatie in sjabloon gewenst[bewerken]

Hoi Romaine,

Ik wilde iets aanpassen in het sjabloon dat gebruikt wordt in Grootvorstendom Finland, nl. vermelding van jaartal [1809–1917], dus een half kastlijntje zonder spaties. Dat is de juiste typografie. Het is mij niet gelukt. Kun je mij vertellen hoe ik dat kan realiseren? Meest vr. groet. – Maiella (overleg) 20 mei 2014 02:40 (CEST)

Hallo Maiella, Dat heb je toch net gewijzigd? Romaine 20 mei 2014 03:14 (CEST)
Nu is het wel goed. Dus kennelijk is het toch gelukt. Na mijn mutatie in het sjabloon zag ik nog steeds de oude situatie. Dat heeft een naam, ik weet het effe niet zo snel. Toch mijn dank. – Maiella (overleg) 20 mei 2014 03:20 (CEST)
Cache

Kasteel Elsloo[bewerken]

Beste Romaine, Ik moet toch wat glimlachen als u meldt dat het essentiële informatie is te vermelden dat 'kasteel Elsloo' een kasteel is! Dit is toch een nutteloze herhaling? Het zou pas informatie zijn als kasteel Elsloo niet een kasteel zou zijn, maar een bergtop, een waterput of wat dan ook. Maar dat een kasteel een kasteel is, wat is dat toch wonderlijk... met hartelijke groeten, Andries Van den Abeele (overleg) 21 mei 2014 08:48 (CEST)

Hallo Andries Van den Abeele, In de eerste zin, en anders de eerste alinea, dient naar voren te komen wat het onderwerp is. Xxxx is een hatseflats. In vet is het woord kasteel daar in gebruik als titel, terwijl het tweede woord kasteel definieert wat het is. Op basis van de eerste verschijning van het woord kasteel kan niet worden vastgesteld dat dit onderwerp ook daadwerkelijk een kasteel is, maar dat de naam van het onderwerp enkel dat woord in zich heeft. Tevens denk ik dat het belangrijk is om het woord kasteel in de eerste zin te linken omdat het een belangrijk sleutelonderwerp is voor dit artikel. Groetjes - Romaine 21 mei 2014 10:51 (CEST)
Bedankt voor de uitleg. Het is natuurlijk niet belangrijk, maar ik ben het wel niet met u eens. Het woord kasteel kan perfect gelinkt worden in de eerste zin die het heeft over kasteel Elsloo. Maar 'Kasteel ...is een kasteel' is wel eigenaardig en neemt de lezer van dit artikel toch als voorzien van weinig intelligentie. Nu, voor mij niet gelaten. met beste groeten, Andries Van den Abeele (overleg) 21 mei 2014 23:56 (CEST)
Ook niet geheel volgens de conventies, maar misschien is Elsloo is een kasteel ... een handigere oplossing? Weet niet in hoeverre kasteel deel uitmaakt van de naam, hetzij formeel hetzij in de volksmond. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 22 mei 2014 00:48 (CEST)

Beste Andries van den Abeele, Romaine heeft gelijk als ze stelt dat je na de naam de titel moet definiëren. Echter de titel Kasteel Elsloo in dit lemma duidt niet op een kasteel maar, zoals RCE het noemt: Een aaneengeschakeld samenstelsel van gebouwen en opstallen, aangeduid met de naam kasteel Elsloo. Zie monumenten 527394 blad 3 (onderdeel van complex 527393) Een complex gebouwd in de periode 1817-1833. De toren die het complex kasteelachtig moet maken is zelfs nog van latere datum: 1838.
De aanduiding Kasteel Elsloo zal beslist ook commerciële redenen hebben. Daar is op zich niks mis mee, want de verwachting die het oproept bij het publiek anno 2014 bij zo'n naam maakt het wel waar. Aan de definitie kasteel in wiki voldoet het echter niet. Ook de opmerking in het lemma dat de benaming kasteel ook wel gebruikt wordt als het gebouw qua vorm voldoet aan een kasteel, daaraan voldoet het niet. De interne doorlink naar kasteel is hier dus niet terecht.
Romain stelt: Op basis van de eerste verschijning van het woord kasteel kan niet worden vastgesteld dat dit onderwerp ook daadwerkelijk een kasteel is, maar dat de naam van het onderwerp enkel dat woord in zich heeft. Dat blijkt bij Elsloo dus, het is geen kasteel. Dan moet je die link ook niet maken. In dit geval is kasteel niet het juiste sleutelwoord. De omschrijving van RCE is beter.
Het echte Kasteel Elsloo bevat slechts nog een restant van een ruïne. Zie monumentnr. 34868. Het ligt in de Maas. Als het water van de Maas heel erg laag staat is er iets van te zien.
Het lemma vraagt om verbetering. Er moet duidelijk onderscheid komen tussen het middeleeuwse kasteel en het gebouw dat nu de naam Kasteel Elsloo draagt. Een infobox zou niet teveel gevraagd zijn. Vermelding van beide monumentnrs. zijn belangrijk. RCE maakt duidelijk onderscheid tussen het werkelijke kasteel en wat nu de naam kasteel draagt door twee monumentnrs. toe te kennen. Haagschebluf (overleg) 22 mei 2014 05:07 (CEST)

Translation notification: Fundraising/Translation/Ways to Give new[bewerken]

Hello Romaine,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Dutch on Meta. The page Fundraising/Translation/Ways to Give new is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is high. The deadline for translating this page is 2014-06-05.

The Ways to Give page is an crucial part of WMF's global fundraising campaign.

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 22 mei 2014 14:35 (CEST)

Overleg Tweede Wereldoorlog[bewerken]

Hierbij wil ik je uitnodigen voor een overleg over de Wikimedia Nederland activiteit over De Tweede Wereldoorlog. In het jaarplan 2014 staat dat we dit jaar (en volgend jaar) de inhoud van Wikipedia, Wikimedia Commons en Wikisource willen uitbreiden en verbeteren.Met de fotoactie over oorlogsmonumenten hebben we een start gemaakt. Hoe nu verder? Bij het NIOD zal de komende twee maanden een Wikipedian in Residence aan de slag zijn. Ook het Instituut voor Beeld en Geluid, het Nationaal Archief en de Koninklijke Bibliotheek hebben aangegeven geinteresseerd te zijn in samenwerking rond dit thema. Kansen genoeg om een succesvolle activiteit te ontwikkelen. Ik hoop dat je aanwezig kunt zijn: Woensdag 11 juni, 19:00 u in het kantoor van Wikimedia Nederland in Utrecht (Mariaplaats 3). SRientjes (overleg) 22 mei 2014 15:00 (CEST)

kasteel de pelichy[bewerken]

dag Ik had een wijziging aangebracht op de pagina http://nl.wikipedia.org/wiki/Kasteel_de_P%C3%A9lichy maar u heeft deze ongedaan gemaakt. Deze informatie die ik gisteren toevoegde is echter 100% correct.

vg

Benjamin Ruyters

 • U spreekt de verkeerde erop aan. Groet, ErikvanB (overleg) 22 mei 2014 16:41 (CEST)
  Hallo, Dat was niet ik maar Jvhertum. Je kunt beter op zijn overlegpagina een berichtje plaatsen. Groetjes - Romaine 22 mei 2014 16:42 (CEST)

The Signpost: 21 May 2014[bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Schiphol / museum[bewerken]

Hej Romaine,

aangaande dit: het 'vliegtuigenmuseum' heet tegenwoordig 'Aviod'r'ome' en staat in Lelystad. De plaatser van die categorie doelde op de dependance van het Rijksmuseum.

Richard 25 mei 2014 12:21 (CEST)

Hallo Richard, Ah ok, dank, maar dan nog is een categorie museum niet echt van toepassing is denk ik omdat het artikel gaat over de luchthaven en een dependance van het Rijksmuseum niet echt behoort tot het hoofdonderwerp. Groetjes - Romaine 25 mei 2014 13:10 (CEST)
Klopt helemaal. Richard 26 mei 2014 13:46 (CEST)

Khao Phing Kan[bewerken]

Khao Phing Kan is nu ook klaar. mvg henriduvent (overleg) 25 mei 2014 14:33 (CEST)

Wikidata weekly summary #110[bewerken]

Tech News: 2014-22[bewerken]

26 mei 2014 10:29 (CEST)

Translation notification: Wikimedia Highlights, April 2014[bewerken]

Hello Romaine,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Dutch on Meta. The page Wikimedia Highlights, April 2014 is available for translation. You can translate it here:Please consider helping non-English-language Wikimedia communities to stay updated about the most important Wikimedia Foundation activities, MediaWiki development work and other international Wikimedia news from last month. Completed translations will be announced on Facebook, Twitter, project village pumps and (for some languages) mailing lists. If you have questions about the translation notifications system, ask them here. You can manage your subscription here.

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 26 mei 2014 11:01 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd - Romaine 26 mei 2014 19:29 (CEST)

Spaties in kopjes[bewerken]

Hallo Romaine, Soms zie ik een wijziging en zit ik me suf te zoeken wat er is gewijzigd. Dan is er in een kopje achter de eerste dubbele = en voor de tweede een spatie toegevoegd. Waarom doet men dit. Het heeft in de normale opmaak helemaal geen effect. Ik heb wel gezien dat als je kopje toevoegen gebruikt die spaties automatisch geplaatst worden, maar dat kost toch nodeloze bits? Met vriendelijke groet, Salix2 (overleg) 26 mei 2014 20:49 (CEST)

Hallo Salix2, Het uitsluitend aanpassen van spaties in kopjes is niet de bedoeling, dat zijn onnodige bewerkingen en niet gewenst. Als iemand een bewerking doet, al was het maar een spelfoutverbetering, dan mag het op zich wel aangepast worden. Het plaatsen van spaties zorgt er voor dat het iets overzichtelijker wordt bij het bewerken. Groetjes - Romaine 26 mei 2014 21:19 (CEST)
Het probleem van overzichtelijkheid in het kopje zie ik helemaal niet. Maar bedankt voor je antwoord. Salix2 (overleg) 26 mei 2014 22:04 (CEST)
Het wordt iets ruimtelijker. Romaine 26 mei 2014 22:45 (CEST)
En het is ergens geformuleerd als conventie, maar ik ben effe kwijt waar precies. – Maiella (overleg) 27 mei 2014 05:06 (CEST)
Het staat i.i.g. genoemd in Help:Tekstopmaak#Koppen en secties, echter zonder verdere uitleg. Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 27 mei 2014 07:42 (CEST)

Want?[bewerken]

Romaine, want? Gaarne hier. Timelezz 27 mei 2014 01:14‎ (CEST)

Het is je voldoende uitgelegd, je weigert echter het serieus te nemen. Hé! Waar herken ik dat nou van...? Ik krijg niet echt het gevoel dat het herhalen wat collega's al ruimschoots hebben aangegeven zinvol is. Romaine 27 mei 2014 01:56 (CEST)
Je maakt het nu iets persoonlijks terwijl het sec om dit twistpunt gaat. In het draadje waar het besproken wordt, wordt enkel aangegeven dat men denkt dat het in het geheel niet meer toegestaan is deze interwikilinks te gebruiken. Maar die gedachte/aanname blijkt niet te verifiëren. Sterker nog, traditionele interwikilinks zijn vooralsnog dominant boven de moderne variant. "Traditionele interwikilinks in wikitekst worden nog steeds herkend en overschrijven de informatie voor die taal van Wikidata." (uit Wikipedia:Wikidata). Bij die omstandigheid is er geen reden om handige verwijzingen zoals interwikilinks naar subsecties te verwijderen aangezien dat geen bijdrage levert aan de verbetering van Wikipedia. Timelezz (overleg) 27 mei 2014 13:13 (CEST)
Ik maak het niet iets persoonlijks, ik constateer enkel dat ondanks eerdere commentaren dat je gewoon op oude voet doorgaat. Eerder hebben gebruikers aan de kaak gesteld dat lokale interwikilinks tal van interwikiconflicten en bijbehorende problemen geven. Dat is geen aanname maar een hard feit. Het doel van interwikilinks is overigens om te linken naar het artikel over ditzelfde onderwerp in een andere taal. Wat er op Wikipedia:Wikidata staat beschrijft enkel de technische situatie, niet de wenselijkheid ervan. Als gevolg van eerder overleg zijn er reeds op duizenden artikelen de interwikilinks die naar een sectie verwijzen massaal verwijderd, dan is het echt niet gewenst om die opnieuw te gaan toevoegen. Romaine 27 mei 2014 13:25 (CEST)
Dan moet het toch mogelijk zijn om mij te verwijzen naar die discussies die gaan over gelijkende gevallen? Dat we traditionele interwikilinks vervangen door de nieuwe interwikilinks staat buiten kijf en het lijkt mij zeer terecht dat die traditionele interwikilinks vervangen zijn Ik doe dat zelf ook. Echter, ik heb het hier over een uitzondering op de regel om een hiaat in het systeem op te lossen, zodat mensen (meer) informatie over een onderwerp kunnen vinden als die in een andere taal voorradig is. Dat het bestaan van een uitzondering niet toelaatbaar is, leid ik niet af uit de standaardprocedure. Ik merk wel dat het door sommigen wordt toegepast en door sommigen wordt verwijderd. Het lijkt mij daarom verstandig om daarover in dialoog te zijn, en de voor- en nadelen af te wegen. Ik heb zelf een aantal zoekopdrachten uitgevoerd, en ben niet iets tegengekomen dat uitsluitend gaat over het gebruik van een traditionele interwikilink voor verwijzing naar een anderstalige subsectie. Als die gesprekken er zijn geweest, zie ik daar uiteraard graag een verwijzing naar. Mvg, Timelezz (overleg) 27 mei 2014 15:53 (CEST)
Het doel van interwikilinks is niet om meer informatie in een andere taal te linken (anders kunnen we tig links bedenken), maar om hetzelfde artikel in een andere taal te koppelen. Het enige wat ik tegen kwam is dit stukje, maar daar gaat het slechts terloops en ik heb meermaals gereageerd over interwikiconflicten, samen met andere gebruikers, maar waar en wanneer dat was moet nog verder nagezocht worden. Als ik ze alsnog vind zal ik ze linken. Het doel van Wikidata en het opruimen van interwiki's is om straks alle interwikiconflicten opgelost te hebben en alle interwiki's naar Wikidata verhuist te hebben, zodat er geen enkele interwiki meer lokaal staat. Geen idee waar je het over hebt met "standaardprocedure", niet alles is in procedures gevat, we gaan er doorgaans van uit dat gebruikers begrijpen wat de bedoeling is. Dat er gebruikers zijn die ze toevoegen is geen excuus. Romaine 27 mei 2014 16:55 (CEST)

Wikimedia Highlights from April 2014[bewerken]

Highlights from the Wikimedia Foundation Report and the Wikimedia engineering report for April 2014, with a selection of other important events from the Wikimedia movement
Wikimedia Foundation RGB logo with text.svg
About · Subscribe/unsubscribe, 27 mei 2014 06:51 (CEST)

Schrijfworkshop in NP De Alde Feanen[bewerken]

Het Wiki Loves Earth team is op maandag 9 juni 2014 aanwezig in Nationaal Park De Alde Feanen voor een schrijfworkshop. In het thema van Wiki Loves Earth zullen wij tijdens deze schrijfworkshop aandacht schenken aan artikelen over de Nederlandse natuur op Wikipedia. Schrijf ook mee op 9 juni. We starten om 12:30 in het bezoekerscentrum van Nationaal Park De Alde Feanen (Koaidyk 8a, te Earnewâld) en sluiten af om 16:30. Tussendoor zullen we natuurlijk het Nationaal Park in gaan om van de prachtige natuur in De Alde Feanen te genieten! Schrijf je nu in!

Hartelijke groet,

Namens de Wiki Loves Earth werkgroep, JurgenNL (overleg) 27 mei 2014 13:05 (CEST)

Om je in- of uit te schrijven van deze mailing: voeg je naam toe of verwijder deze op deze pagina.

Thumbgrootte[bewerken]

Hej Romaine,

kun jij eens kijken op Help:Helpdesk#Foto's veel te smal weergegeven?

Richard 30 mei 2014 14:55 (CEST)

Ik heb een reactie geplaatst en een bugreport ingediend op Bugzilla. Romaine 30 mei 2014 15:46 (CEST)
Ik zag het. Dank je wel! Ik heb de eerste versiecombinaties OS/Browser al aangegeven. Richard 30 mei 2014 15:54 (CEST)
Dat je die afbeeldingen als voorbeeld ernaast had gezet is heel handig, toen viel het me pas op dat ik dat probleem zelf ook heb. Romaine 30 mei 2014 15:56 (CEST)
Ja, zo zie je het in één oogopslag. Met tekst eromheen valt het lang niet zo erg op als in de afbeeldingstabellen waar Piet mee worstelde. Richard 30 mei 2014 16:00 (CEST)

afronding Sjabloon:Coor title dms[bewerken]

Hoi Romaine, De afronding van Sjabloon:Coor title dms gaat nog niet helemaal goed. Wanneer er bijvoorbeeld 120|59|54 wordt opgegeven wordt dit getoond als 120° 60′, maar dit moet dan natuurlijk 121° 0′ worden. Kan je dit misschien nog een keertje doorvoeren? Alvast bedankt. Groeten Magalhães (overleg) 31 mei 2014 09:37 (CEST)

Wikidata weekly summary #111[bewerken]

The Signpost: 28 May 2014[bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Tech News: 2014-23[bewerken]

2 jun 2014 10:07 (CEST)

Fotoworkshop in NP Drents-Friese Wold[bewerken]

Het Wiki Loves Earth team is op zondag 15 juni, aanwezig in NP Drents-Friese Wold voor een fotoworkshop, kom je ook? Geef je dan snel op! Hier vind je meer informatie.

Het evenement beging om 12:45 in Schaapskooi en Infocentrum Huenderhoeve met een korte introductie over natuurfotografie. Vervolgens krijgen we een rondleiding gegeven door een gids en voorziet de fotograaf je van advies over de compositie van natuurfoto's. Na de excursie komen we terug in Schaapskooi en Infocentrum Huenderhoeve waar deelnemers uitleg krijgen over het uploaden van foto's naar Wikimedia Commons.

Hartelijke groet,

Namens de Wiki Loves Earth werkgroep, JurgenNL (overleg) 3 jun 2014 14:12 (CEST)

Om je in- of uit te schrijven van deze mailing: voeg je naam toe of verwijder deze op deze pagina.

Radiale weg[bewerken]

De term radiale weg dient mijnsinziens geintroduceerd, nader toegelicht of een link worden om het in de tekst van een snelweg te kunnen gebruiken. Het betekent in dit geval: "vanuit Brasilia", maar dat staat al in dezelfde zin dus voegt het woord radiaal niks en moet het maar beter geschrapt worden. Gollem (overleg) 3 jun 2014 20:09 (CEST)

Het is geen term maar een type-aanduiding. In Nederland en België kennen we dat niet, daar hebben ze dat wel. Mij lijkt het van essentieel belang dat deze term vermeld wordt omdat deze aanduiding de functie aangeeft die deze wegen hebben. Het woord staat reeds gelinkt naar het artikel waarin het wordt uitgelegd. Groetjes - Romaine 3 jun 2014 20:13 (CEST)
Oh, ik kijk nu pas goed en zie dat het inderdaad links geworden zijn. Daarmee vervalt mijn bovenstaande opmerking. Fraai vind ik het nog echter steeds niet (want dubbelop) en ik vraag me af of het lemma over het snelwegensysteem niet duidelijker gelinkt moet worden dan verstopt achter "radiale weg". Gollem (overleg) 3 jun 2014 20:22 (CEST)
PS: In NL hebben we weldegelijk radiale wegen: A1-A9 vanuit Amsterdam. De A3 is nooit aangelegd en A5 en A9 zijn uiteindelijk niet echt radiaal meer.

Blokverzoek[bewerken]

Wegens je storende gedrag heb ik een verzoek tot blokkade ingediend, zie hier. Sjoerd de Bruin (overleg) 3 jun 2014 22:40 (CEST)

Is dat de manier van werken? Als je je zin niet krijgt een blokverzoek indienen? En al helemaal zonder enig overleg... Romaine 3 jun 2014 22:47 (CEST)

Afbeelding van de dag bewerken[bewerken]

Dag Romaine, op deze pagina staat onder "Meehelpen met vertalen" een link naar deze pagina. Op die laatste pagina loop je echter dood. Iemand die wil meehelpen met het vertalen van bijschriften, moet volgens mij hier zijn. Dat heb ik toch goed, niet? Om er zeker van te zijn dat ik het niet fout doe, laat ik jou er even naar kijken, en vraag je of jij ervoor kunt zorgen dat de gebruiker die wil meehelpen met vertalen op een eenvoudige manier op de juiste pagina terecht komt. Ik weet zelf inmiddels dat ik voor last-minute aanpassingen hier moet zijn, en dat ik voor de huidige maand niet hier moet zijn, zoals op de eerste pagina die ik noemde is aangegeven. Alvast bedankt.  Wikiklaas  overleg  4 jun 2014 14:56 (CEST)

Hallo Wikiklaas, Oorspronkelijk was het zo ingericht dat er op Wikipedia:Afbeelding van de dag de onderschriften werden toegevoegd en die verplaatste ik dan naar Commons. Dat werkt echter alleen echt praktisch als er meerdere maanden vooruit gewerkt kon worden. Op Commons ontstond op een gegeven moment een achterstand met invullen van afbeeldingen van de dag, waardoor dit niet meer werkte. Sindsdien vertaal ik de afbeeldingen van de dag zelf. Op die manier hou ik zicht op welke artikelen er nog niet bestaan op nl-wiki, dat de kernonderwerpen gelinkt zijn, dat de links goed linken, dat de tekst een goede omschrijving is bij de afbeelding en uiteindelijk dat het goed overgezet wordt naar nl-wiki. Ik ben bij met het aanmaken van de onderschriften, terwijl het schrijven van ontbrekende artikelen voor de onderschriften fors achterloopt. Persoonlijk vind ik de pagina Commons:Afbeelding van de dag niet echt werken en gebruik die pagina zelf niet, maar het is wel de basis eigenlijk. Ik heb het sjabloon aangepast en op de pagina een link geplaatst. Het vertalen van onderschriften is bij, het vertalen/schrijven van artikelen voor die onderschriften loopt achter (zie hier, groen = volledig, rest = onvolledig; voorbeeld: juni 2014). Groetjes - Romaine 4 jun 2014 15:17 (CEST)
Ik begrijp het wel ongeveer. Ik merk echter dat er voor het vertalen van sommige bijschriften wat extra expertise nodig is, en daarom loop ik regelmatig die pagina even langs. Zelf kom ik er, middels de link op de hoofdpagina, en de pagina waarop de Nederlandstalige bijschriften verzameld zijn, wel uit. Ik zag echter dat de aanwijzing voor enthousiaste gebruikers die willen meehelpen met vertalen niet juist meer was, dus dat moest anders. Dank voor de aanpassing. Groet,  Wikiklaas  overleg  4 jun 2014 17:49 (CEST)

Vraag over links pagina Inert gas[bewerken]

Hallo Romaine,

Bedankt voor je toevoeging. Zoals je ongetwijfeld hebt gemerkt is dit de eerste pagina die ik heb gemaakt. Het viel me op dat er vrijwel geen Nederlandse info op het internet te vinden was over inerte gassen, wat mij lichtelijk stoorde toen ik snel iets op wilde zoeken. Ik zal de pagina tussendoor uit proberen te breiden. Ik vroeg me af hoe het precies werkt met pagina links. Hoeveel moeten er geplaatst worden in een tekst, alleen bij specifieke begrippen die er nu staan of moeten er nog meer links geplaatst worden. En is de huidige manier correct of kan dat beter?

Gr. Jevinb (overleg) 4 jun 2014 18:17 (CEST)

Hallo Jevinb, Het is je dan erg goed afgegaan! De bedoeling van links is dat ze relevante sleutelbegrippen vindbaar maken. Dit zijn vaak kenmerkende woorden/begrippen/namen die voor iemand die niete cht ingewijd is in het onderwerp aangeklikt kunnen worden om het artikel beter te begrijpen. Je hebt de meeste sleutelbegrippen al gelinkt, ik heb er nog enkele een link gegeven. Het is nodig dat als je een link legt om even te kijken of die link dan naar het goede artikel gaat, en zo niet even aanpassen: [[Artikel waarheen gelinkt wordt|getoonde tekst]] . Zie voor meer informatie ook Help:Gebruik van links. Als je in de toekomst nog vragen mocht hebben over wat dan ook, stel ze me die gerust! Groetjes - Romaine 4 jun 2014 18:25 (CEST)

etiquette[bewerken]

Beste Romaine, ik zie dat jij je ook, als eerste, hebt opgegeven voor de schrijfweken over Brazilië. Ik zelf doe, voor de eerste keer, mee aan zo'n schrijfweek en heb toegezegd een lemma over de Braziliaanse literatuur te maken. Op de Engelse WP staat een prima stuk over Braziliaanse literatuur dat ik nu aan het bewerken en vertalen ben in het Nederlands. Ik doe dat wel vaker voor mijn bijdragen aan WP. Meestal met andere bronnen daarnaast. Ik vroeg mij af of e.e.a. wel conform de etiquette/richtlijnen van WP is. Volgens mij is er niets mis mee, want de Engelse WP is de moeder aller WP's. Wat denk jij? Met dank en groet Hamnico (overleg) 5 jun 2014 11:06 (CEST)

Hallo Hamnico, Als je vanaf de Engelstalige Wikipedia iets vertaald is dat prima! De tekst daar is onder een vrije licentie beschikbaar. Als je informatie uit andere bronnen gebruikt mag je het niet letterlijk vertalen omdat er auteursrechten op rusten. Wat wel mogelijk is is dat je de informatie uit een andere bron gebruikt en het in eigen bewoording (niet letterlijk vertaald dus) op Wikipedia toevoegt. Dit geldt voor alle onderwerpen. Leuk dat je deelneemt en succes! Als je rvagen hebt kun je ze die me altijd stellen. Groetjes - Romaine 5 jun 2014 18:43 (CEST)
Hallo Romaine, ik heb het stuk over de Braziliaanse literatuur inmiddels voltooid. Het is een flinke bijdrage geworden. Voordat het weer in de anonimiteit van de massa van WP lemma's verdwijnt, ben ik benieuwd hoe het overkomt en of het interessant genoeg is. Dus als je tijd/zin hebt, temidden van je grote hoeveelheid activiteiten voor WP, graag je feed-back. H.g.Hamnico (overleg) 17 jun 2014 11:17 (CEST)

Wikiproject Madagaskar[bewerken]

Beste Romaine, bedankt voor je idee! Vandaag is Wikipedia:Wikiproject/Madagaskar gelanceerd, wellicht heb je ook zin om mee te doen? heinGlas z3.pngnlein'' 5 jun 2014 14:40 (CEST)

wp:archief[bewerken]

de externe links zijn vanaf mijn computer onbereikbaar. Het IP-adres kan niet gevonden worden, ligt dat aan mij? Kukkie (overleg) 5 jun 2014 15:50 (CEST)

Dat is erg jammer, ik moet eens als ik meer tijd heb gaan kijken of we deze pagina's nog ergens kunnen vinden. Romaine 5 jun 2014 18:32 (CEST)
Kun je het ook eens proberen, dan weet ik of het aan mijn computer ligt? Kukkie (overleg) 5 jun 2014 18:47 (CEST)
Bij mij werken die links ook niet, daarom zei ik dat we op zoek moeten gaan naar vervangende links. Groetjes - Romaine 5 jun 2014 18:58 (CEST)
OK, bedankt voor je reactie. Kukkie (overleg) 6 jun 2014 07:00 (CEST)

Wikimedia Belgium[bewerken]

Dag Romaine, bestaat er reeds een bankrekening voor donaties ? Lotje (overleg) 5 jun 2014 17:24 (CEST)

Hallo Lotje, Er bestaat een bankrekening, maar die is thans in gebruik om de eerste kosten te dekken van de oprichting en vergoed zijn door WMF. Wikimedia België bestaat nog niet, we mogen die naam eigenlijk ook nog helemaal niet gebruiken. Ik denk dat het beter is te wachten totdat we echt formeel zijn opgericht. Geld is op dit moment niet het grootste probleem, waar onze focus momenteel ligt is dat we goedkeuring krijgen van WMF. Groetjes - Romaine 5 jun 2014 18:26 (CEST)

Vraag[bewerken]

Hallo Romaine, enig idee waarom de tweede referentie op Stephan Lichtsteiner niet werkt? JurriaanH overleg 5 jun 2014 21:23 (CEST)

De externe link stond verdeeld over twee alinea's. Knipoog Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 5 jun 2014 22:09 (CEST)
Een break in een externe link geeft problemen, wordt niet herkent als één geheel. Romaine 5 jun 2014 22:14 (CEST)
Bedankt Marc en Romaine! JurriaanH overleg 6 jun 2014 00:46 (CEST)

Sjabloon bedanken[bewerken]

Hoi Romaine, Als je een gebruiker voor een bewerking bedankt, dan krijg je de volgende tekst onder ogen: "X heeft bericht gekregen dat u zijn/haar bewerking leuk vindt." Ik vind die bewerkingen echter zelden tot nooit "leuk" en ik denk dat dat voor de meeste dankbetuigingen van andere gebruikers ook geldt. "Goed" in plaats van "leuk" zou een veel betere omschrijving zijn. Maar nog beter zou zijn: "X heeft bericht gekregen dat u hem/haar bedankt heeft." Wat denk jij? Alvast bedankt voor je reactie. mvg. Happytravels (overleg) 6 jun 2014 03:41 (CEST)

Hallo Happytravels, Waar zie je dat? Als ik een bedankje krijg via de bedanken-knop krijg ik "... heeft u bedankt voor uw bewerking op ...". Romaine 6 jun 2014 15:18 (CEST)
Die melding krijg je als je zelf iemand hebt bedankt op Special:Thanks. Hier is trouwens al een soort van discussie over geweest: Wikipedia:Verzoeken voor wijziging menu's en dialoogteksten/Archief/2014#Bedanken. JurgenNL (overleg) 6 jun 2014 15:35 (CEST)
Ow, ik zie het al, dat bericht vond ik nodeloos en heb ik uitgeschakeld. Ik vind persoonlijk "goed" even ongepast als "leuk" eigenlijk. Romaine 6 jun 2014 16:02 (CEST)

Translation notification: Fundraising/Translation/Thank you email 20140606[bewerken]

Hello Romaine,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Dutch on Meta. The page Fundraising/Translation/Thank you email 20140606 is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is high. The deadline for translating this page is 2014-06-20.

Please help us translate our Thank You email that is sent to our donors on behalf of the Wikimedia Foundation's new executive director Lila Tretikov. We would highly appreciate your help on this in order to make sure the letter is available for our donors to read in their native language.

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 6 jun 2014 15:54 (CEST)
Uitgevoerd Vertaald - Romaine 6 jun 2014 16:58 (CEST)

Nowraps in infoboxen[bewerken]

Dag, Romaine. Wat ik net ontdekte op vele wielrennerpagina's: overal nowraps in infoboxen. Erg irritant. Je wilt dit misschien weten, dacht ik. Vrolijk weekend! Groetjes, ErikvanB (overleg) 6 jun 2014 22:27 (CEST)

 • En nu ben ik nog radeloos geworden ook. Dat komt door de vreemde opzet van die sjablonen. Breaks zijn niet de manier om elke ploeg op dezelfde hoogte als het jaar te houden. Of men maakt gebruik van {{Infobox wielrenner}} op een manier zoals hij nooit bedoeld was. Dat rare gedoe met die nowraps kan in elk geval niet, want dit en dit is natuurlijk not done. ErikvanB (overleg) 6 jun 2014 23:34 (CEST)
  • Ik heb een oproep in het Sportcafé geplaatst en dan mag men het verder uitzoeken. ErikvanB (overleg) 6 jun 2014 23:47 (CEST)
   • Volg je het nog een beetje in het Sportcafé? Knipoog Het is ons/mij ook onduidelijk hoeveel parameters jaar1, jaar2, jaar3... en ploeg1, ploeg2, ploeg3... er technisch mogelijk zouden zijn. Mvg, ErikvanB (overleg) 8 jun 2014 04:24 (CEST)

Wikidata weekly summary #112[bewerken]

The Signpost: 04 June 2014[bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Tech News: 2014-24[bewerken]

9 jun 2014 09:39 (CEST)

The Extended Phenotype[bewerken]

Ik zie geen interwiki's bij het artikel The Extended Phenotype, terwijl die er wel zijn. 87.210.1.66 9 jun 2014 12:55 (CEST)

Uitgevoerd Opgelost - Romaine 9 jun 2014 15:24 (CEST)


Coaching gevraagd[bewerken]

Hallo Romaine, ik zou je graag als mijn coach willen hebben. Met vriendelijke groet, Artis Davinio (overleg) 9 jun 2014 16:58 (CEST)

Hallo Davinio, Dat kan! Welkom op Wikipedia allereerst! Zijn er specifieke vragen die je nu reeds hebt?
Als je een vraag hebt, laat het me dan weten op mijn overlegpagina, ik zal hier dan reageren. Eens in de zoveel tijd zal ik kijken naar je bijdragen, maar het is makkelijker voor mij als je graag feedback wilt of vragen hebt en dan die hier stelt. Ik ben ook bereikbaar via chat via de webchat. Door dubbel op mijn naam te klikken kan er een privévenster geopend worden, waardoor het geven van feedback makkelijker gaat.
Nu kijkende naar de artikelen die je hebt geschreven. Ze zijn best goed al. Ik heb ze wel gekoppeld aan de anderstalige equivalent op een andere Wikipedia. Mijn vraag is of je dit voortaan ook kunt doen? Het is zeer gewenst om categorieën en artikelen te koppelen aan de equivalent in een andere taal, het is erg wenselijk als de aanmaker van een artikel daar zelf voor zorgt. Het is tegenwoordig heel eenvoudig, je zoekt de bijbehorende equivalent op een anderstalige Wikipedia op en klikt op Koppelingen bijwerken onderaan in de linker kolom om aldaar de taalcode nl met de titel van de pagina in te voeren. Zie voor meer informatie op Wikipedia:Overschakeling naar Wikidata. Als er daarnaast nog vragen zijn verneem ik ze graag, ik help je graag hierbij. Groetjes - Romaine 9 jun 2014 19:20 (CEST)
Wel kan ik nog de suggestie ook meegeven dat het een goed idee zou zijn om op een artikel te vermelden als het bij een rivier of een snelweg (met wegnummer) ligt. Romaine 9 jun 2014 19:24 (CEST)
Beste Romaine, bedankt voor de opmerkingen en tips. Ik zal ze zeker ter harte nemen! Ik moet wel nog even goed kijken hoe ik artikelen moet koppelen naar de andere talen, maar ik verwacht dat wel snel onder de knie te krijgen. Betreffende specifieke vragen: mijn eerste artikel (Middleton (Greater Manchester)) had ik wat hulp nodig, omdat er iets fout ging met de code. Het leek mij nogal ingewikkeld, maar ik denk wel te snappen waar mijn fouten zaten. Nogmaals dank om mijn coach te zijn! Met een hartelijke groet, Artis Davinio (overleg) 9 jun 2014 19:39 (CEST)
Het koppelen aan equivalenten in een andere taal gebeurt in de sectie Pagina's op Wikipedia die gekoppeld zijn aan dit item. Bijvoorbeeld Middleton (Greater Manchester): zie hier. Nederlands - nlwiki - Middleton (Greater Manchester) staat er al bij. Als die er nog niet bij staat, staat onderaan het lijstje de knop [ toevoegen ] waarmee je dat kunt doen.
Ten aanzien van je fouten, als je duidt op die coördinaten, dat zijn decimale coördinaten, alles wat dan ten westen van de nulmeridiaan ligt (westerlengte) of ten zuiden van de evenaar (zuiderbreedte), krijgt een minnetje ervoor. Op de meeste artikelen wordt dat niet met decimale graden maar met graden/minuten/seconden ingevuld, en maken we gebruik van een tool (tool 1 of tool 2) of nemen de coördinaten over vanaf de coördinatenpagina. Als je op een anderstalige Wikipedia op coördinaten klikt kom je uit op een coördinatenpagina waar beide systemen vermeld staan, decimaal ziet er uit als 53.555185, -2.187953 en graden/minuten/seconden als 53° 33′ 18.67″ N, 2° 11′ 16.63″ W. Succes! Romaine 9 jun 2014 19:47 (CEST)

Prestwich[bewerken]

Beste Romaine (coach), ik heb zonet het artikel over de stad Prestwich aangemaakt. Wilt u even een blik werpen op het artikel en kijken of ik alles goed deed? Ik heb inmiddels uitgevogeld hoe ik op de website https://www.wikidata.org/wiki/Q1003559 de link moet toevoegen om de andere taalversies te linken, kijkt u daar ook even naar? Met hartelijke groet, Artis Davinio (overleg) 9 jun 2014 21:41 (CEST) Aanvulling: ik zag dat ik bovenaan soms een oranje of rood vakje krijg met een vermelding. Moet ik daar verder iets mee doen? Artis Davinio (overleg) 9 jun 2014 21:45 (CEST)

Hallo Artis Davinio, Zo te zien is het helemaal gelukt. Op het artikel zie je ook dat de anderstalige artikelen vermeld worden. Mooi werk!
Bovenaan ieder pagina staat als je ingelogd bent rechts van je gebruikersnaam een grijs blokje met een 0 of een rood blokje met het aantal berichten dat je hebt. Die berichten kunnen op je overlegpagina staan (dan verschijnt er naast het rode blokje een oranje balk) of een melding alleen. Door op het rode blokje te klikken krijg je te zien wat de melding is. Groetjes - Romaine 9 jun 2014 23:11 (CEST)

Interwikilinks naar een §[bewerken]

Hoi Romaine,

Jij hebt je daar volgens mij sterk voor gemaakt of bent daar zwaar op tegen? Hier loopt daar een stevige discussie over. Zelf kwam ik ook wel dergelijke dingen tegen. Helaas kan ik er nog een week of zo weinig aan bijdragen :-(  Klaas|Z4␟V:  10 jun 2014 10:16 (CEST)
Hallo Klaas, Ik ben er geen voorstander van om verschillende redenen, dergelijke interwiki's geven steeds weer problemen. Romaine 10 jun 2014 16:34 (CEST)

Coördinaten[bewerken]

Beste Romaine, ik heb geprobeerd met behulp van http://tools.wmflabs.org/locator/coordinates.php?template=coor_title_dms&wiki=nl.wikipedia.org&page= (de link die u mij gegeven hebt) de coördinaten van Prestwich aan te vullen op het artikel. Als ik echter op de kaart klik in het artikel klik (rechts bovenaan), dan is de kaart nogal fel ingezoomd. Ik heb geprobeerd dit aan te passen door de schaal te veranderen, maar dat had niet zoveel zin zag ik. Het lijkt me beter dat bij plaatsen de kaart minder ingezoomd is. Heb je een idee hoe ik dit moet oplossen? Met hartelijke groeten, Artis Davinio (overleg) 10 jun 2014 16:10 (CEST)

Wat versta je onder fel ingezoomd? Bij mij in beeld is de kaart best ver uitgezoomd. Romaine 10 jun 2014 16:39 (CEST)
Ik zie dat je het heb opgelost door een extra iets toe te voegen in de code, zo is het inderdaad beter! Bedankt. Met hartelijke groeten, Artis Davinio (overleg) 10 jun 2014 16:51 (CEST)

Standaardbreedte thumbs[bewerken]

Dag Romaine, eergisteren kwam ik deze bewerking tegen, waarbij iemand een wel erg ruime grootte in pixels opgaf voor een coat-of-arms in een overigens al niet erg volumineus artikel. Het leek me handig als daar een breedte kwam die geen absolute grootte in pixels had, en liefst afhankelijk is van de instellingen van de gebruiker zelf. Dan is een afbeelding met "thumb" de aangewezen methode maar in dit geval moest er geen bijschrift bij, en dan is dat kader dat je met een thumb krijgt storend, vanwege de brede ondermarge en het link-symbool dat daar dan komt. Voor afbeeldingen die even breed moeten zijn als een infobox hebben we {{Largethumb}} (ik zie overigens dat dit weinig subtiel geregeld is, gewoon met hard "260px" in de code). Het zou handig zijn als we ook voor de parameter die de breedte van een thumb (standaard 220px) bevat een sjabloon hadden, zodat ik daar bijvoorbeeld {{Standardthumb}} of {{Normalthumb}} had kunnen invullen. Zie ik iets over het hoofd en bestaat het al? Zo niet, is dat moeilijk te verwezenlijken?  Wikiklaas  overleg  10 jun 2014 17:42 (CEST)

Zodra er px wordt opgegeven werkt het niet meer dat gebruikers zelf in hun voorkeuren een afbeeldingsvoorkeur kunnen invullen, dat wordt met px overschreven. In feite hebben we thans in de praktijk dat een afbeelding of de breedte van een infobox volgt of de breedte uit de voorkeuren. De breedte van een infobox is vrij hard vastgesteld, zodoende Largethumb ook.
Je vraag is me niet helemaal duidelijk, ik vermoed dat je bedoelt dat je graag een sjabloon ziet die de breedte van iemands voorkeuren neemt, maar dan een afbeelding zonder rand en zonder onderschrift toont. Klopt dat? De voorkeuren worden afgeschermd en in de broncode van een pagina zie ik geen eenvoudig middel om de thumbgrootte te laten toepassen. Alleen met thumb (zonder px) zijn afbeeldingen dynamisch in breedte en ik zie voor alsnog geen manier om dit voor andere afbeeldingen toe te passen. Groetjes - Romaine 10 jun 2014 17:52 (CEST)
Ja, je had het helemaal goed begrepen. Anders had ik al wel een sjabloon gemmakt waarin "hard" die 220px stond geprogrammeerd. Ik had al even in de "page source" gekeken van een pagina met een thumb maar kon daar nergens een magische parameter vinden die de breedte van een afbeelding aanpast aan wat de gebruker heeft ingesteld, vandaar dat ik het nu aan een techneut vroeg.  Wikiklaas  overleg  11 jun 2014 00:55 (CEST)

Wikisourcesjabloon[bewerken]

Groet, O man van de consistente sjabloonnaamgeving! Ik kwam een kleine lelijkerd tegen: Sjabloon:Wikisource-en-klein is iets heel anders dan Sjabloon:Wikisourceklein. Valt daar wat aan te doen? Milliped (overleg) 10 jun 2014 18:03 (CEST)

Ohja, uitlijning met infoboxen, daar ben ik ook voor. Maar ik durf zelf niet te broddelen met een dergelijk veelgebruikt sjabloon :-) Milliped (overleg) 10 jun 2014 18:04 (CEST)
De meeste lijken met streepjes te hebben, is vermoedelijk iets duidelijker dan zonder. Het is een hoekje van de sjabloonnaamruimte waar ik nog niet veel aandacht aan heb besteed, maar staat wel op mijn lijstje. Er zijn meer onregelmatigheden in dat hoekje. Ik denk dat het goed is om voor hernoemen eerst te bezinnen, dan pas te beginnen. Op dit moment heb ik daar weinig ruimte voor en moet ik het voor me uitschuiven. Groetjes - Romaine 10 jun 2014 18:09 (CEST)
Oké, het heeft geen haast. Het is inmiddels zover dat ik me verbaas als er ergens inconsistente sjabloonnamen te vinden zijn, je werk wordt gewaardeerd! Milliped (overleg) 10 jun 2014 18:28 (CEST)
Dank! Op Wikipedia communiceren we maar slechts met iets van de helft van waarmee we normaal communiceren (incl. intonatie en mimiek) waardoor we een hoop miscommunicatie op de wiki hebben, terwijl de meesten in de praktijk vrij dicht bij elkaar zitten qua mening/visie/etc. Echter vraagt dat best veel tijd, ben zelf ook niet de beste in communicatie, er ontstaat vaak een hoop vertraging, dit onderwerp had ik eigenlijk veel eerder willen aanpakken. Misschien zou Wikipedia er bij gebaat zijn als we gebruikers hebben die bij een storing in de communicatie in hele andere woorden hetzelfde zeggen, zodat duidelijk wordt dat gebruikers elkaar gewoon verkeerd begrepen, met alle gevolgen van dien. Als er dan ingesprongen kan worden zou ik denk ik meer ruimte hebben hiervoor. Groetjes - Romaine 10 jun 2014 18:34 (CEST)

Template:URL[bewerken]

Op ENWP willen ze linkrot voorkomen door het gebruik van Template:URL. Dat is best. Maar hebben we op NLWP ook zo iets? The Banner Overleg 11 jun 2014 00:28 (CEST)

Een dergelijk sjabloon hebben we niet, maar een dergelijk sjabloon voorkomt linkrot ook niet. Linkrot kan wel voorkomen worden door de webpagina's die het risico van linkrot lopen te laten archiveren met webcitation: http://www.webcitation.org/ Romaine 11 jun 2014 09:27 (CEST)

This Month in GLAM: May 2014[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines
 • Netherlands report: Libraries; Wikidata & DBpedia; Wikipedians in Residence; Open Culture Data
 • Norway report: 2 x GLAM edit-a-thons
 • Sweden report: Award, competitions and Coat of Arms
 • UK report: No trouble at t'mill; Assisting Metropolitan Police with image licensing enquiries; Wikimania is coming
 • USA report: New Edit-a-thons; GLAM at Wikiconference USA; Activities in New York City
 • Open Access report: WikiProject Open Access launched on the English Wikisource
 • Calendar: June's GLAM events
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

Translation notification: Grants:APG/Funds Dissemination Committee/Advisory Group/Recommendations/2014[bewerken]

Hello Romaine,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Dutch on Meta. The page Grants:APG/Funds Dissemination Committee/Advisory Group/Recommendations/2014 is available for translation. You can translate it here:Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 11 jun 2014 10:59 (CEST)

Dit gaat niet naar wens...[bewerken]

Ik probeer op Gebruiker:The Banner/Klad8 een navigatiesjaboon in elkaar te knutselen maar het levert niet her resultaat op wat ik zoek. Mijn bedoeling is dat het "lijkt op" en:Template:Michelin stars in South Holland, Netherlands. Met name over de positie van de afbeelding en de eerste kolom ben ik ontevreden (en het stukje "below" is al helemaal onzichtbaar). Ik doe ergens wat fout maar snap niet waar. Verkeerde bron-sjabloon? Kun jij mij op de juiste weg helpen? Bij voorbaat dank en zo. The Banner Overleg 11 jun 2014 16:18 (CEST)

Hallo The Banner, Sjablonen zijn op en-wiki heel anders ingericht dan op nl-wiki, we hebben hier ook deels andere uitgangspunten. We linken bijvoorbeeld vanuit artikelen niet naar sjablonen, omdat sjablonen ter ondersteuning bedoeld zijn en niet als pagina voor het lezerspubliek. Ik heb het sjabloon aangepast. Groetjes - Romaine 11 jun 2014 19:17 (CEST)

Theehuis[bewerken]

Hallo,

Enige tijd geleden heb jij je als een van de vrijwilligers gemeld om een Theehuis op te zetten op de Nederlandse Wikipedia. De discussie heeft een tijdje stil gelegen, maar ik wil het nu weer nieuw leven inblazen. Als je (nog steeds) belangstelling hebt om mee te helpen het Theehuis voor te bereiden en/of goede ideeën hebt over hoe het er uit zou kunnen of moeten zien, dan zie ik graag je bijdrage(n) tegemoet op Overleg Wikipedia:Theehuis#Een_nieuw_begin. Alvast bedankt! - André Engels (overleg) 11 jun 2014 23:18 (CEST)

Hulp gevraagd[bewerken]

Beste Romaine, ik zou graag de diverse mazurka's van Chopin willen beschrijven. Ik heb reeds een overzichtsartikel gemaakt, zie Mazurka's (Chopin). Echter, ik zou net zoals men op de Engelse Wikipedia doet een balkje onderaan willen dat een snel overzicht geeft van de mazurka's (zie bijvoorbeeld de pagina [104]). Ik heb, denk ik, iets gelijkaardigs gevonden op Symfonie nr. 23 (Haydn), waar onderaan een blauw kader staat met een snel overzicht van de Symfonieën van Joseph Haydn. Als ik in de code kijk, zie ik iets van {{Navigatie symfonieën Joseph Haydn}}, maar ik begrijp niet hoe die code precies werkt. Kan je mij helpen, aub? Alvast bedankt. Met hartelijke groet, Artis Davinio (overleg) 12 jun 2014 17:52 (CEST)

Hallo Artis Davinio, Elementen die tussen twee gekrulde haken worden geplaatst worden sjablonen genoemd, dat zijn pagina's die op meerdere artikelen ingevoegd worden. Voor sjablonen hebben we een sjabloonnaamruimte die aan het voorvoegsel Sjabloon: herkenbaar is. Een sjabloon zoals {{Navigatie symfonieën Joseph Haydn}} is dan dus te vinden op de pagina Sjabloon:Navigatie symfonieën Joseph Haydn. Als je makkelijk naar zo'n sjabloonpagina wilt gaan, klik je op een artikel op bewerken, helemaal onderaan de pagina staat er een regel Sjablonen die op deze pagina gebruikt worden: - klik daar op en de sjablonen die gebruikt worden op een pagina staan daar weergegeven.
Als je dat ook wilt maken voor de mazurka's van Chopin, kun je de inhoud van het sjabloon dat ik net linkte kopiëren, plakken op Sjabloon:Navigatie mazurka's Frédéric Chopin en de inhoud na de =-tekens aanpassen. Probeer het gerust, als je er niet aan uitkomt, vraag het me dan gerust. Succes! Romaine 13 jun 2014 18:17 (CEST)
Beste Romaine, bedankt voor de heldere uitleg. Ik denk dat het gelukt is, kijkt u even op Sjabloon:Navigatie mazurka's Frédéric Chopin? Met hartelijke groet, Artis Davinio (overleg) 13 jun 2014 18:46 (CEST)
Het was niet helemaal gelukt, grotendeels wel. Ik heb het wat aangepast en het woord mazurka per link weggehaald, dat stond al in de titelbalk voldoende denk ik.
Het invoegen van een sjabloon gebeurt boven de categorieën (en boven de eventuele defaultsort), met alleen een witregel boven de categorie of defaultsort, en voor de rest dit sjabloon aansluitend op eventuele voorgaande sjablonen. (Defaultsort en categorieën vormen samen een groep, de sjablonen vormen ook een groep en dienen om opmaakproblemen te voorkomen op elkaar aangesloten te zijn, maar ter onderscheid en overzichtelijkheid wel een witregel ertussen.) Op Mazurka's, opus 6 (Chopin) heb je het goed toegepast. Romaine 13 jun 2014 19:03 (CEST)
Beste Romaine, ik ben niet zo tevreden met het feit dat je het woord mazurka's weghaalde, want zo wordt een juistheid ingeboet. De titel van de werken is wel degelijk 'y mazurka's, opus xx' en niet enkel het opusnummer. Ik heb het daarom nu teruggeplaatst. Met hartelijke groet, Artis Davinio (overleg) 13 jun 2014 19:16 (CEST)
Oké! Romaine 13 jun 2014 19:21 (CEST)
In aanvulling hierop, weet je hoe ik cellen over meerdere rijen kan samenvoegen in een tabel. Op Mazurka's (Chopin) is nu een beetje een ongemakkelijke constructie gebruikt bij opus 41, 67 en 68 (nl. door de opusnummers te herhalen). Zou jij daar ook even willen naar kijken? Alvast dank weer! Met hartelijke groet, Artis Davinio (overleg) 13 jun 2014 19:31 (CEST)
Dat kan met | rowspan="2" | als het gaat om twee cellen onder elkaar en voor het samenvoegen van twee cellen naast elkaar wordt | colspan="2" | gebruikt. Ik heb het toegepast in het artikel. Romaine 13 jun 2014 19:35 (CEST)
Wauw, prachtig! Dankuwel! - Artis Davinio (overleg) 13 jun 2014 19:43 (CEST)

Taallinks[bewerken]

Beste Romaine, sinds vandaag lukt het mij niet meer om een artikel aan bestaande artikelen in een andere taal te koppelen. Weet jij of er iets is gewijzigd? Groeten, RomkeHoekstra (overleg) 13 jun 2014 18:06 (CEST)

Hallo RomkeHoekstra, Ja er zit een bug (probleem) in de software, het is doorgegeven. Als de pagina vastloopt: opnieuw de pagina laden en nog een keer proberen. Meestal lukt het de tweede keer wel, soms moet je het vaker proberen. Als het helemaal niet lukt, geef dan hieronder aan welk artikel je aan welk Wikidata item je wilt koppelen, dan doe ik het via een andere methode. Ik heb de artikelen die je als laatste geschreven hebt inmiddels al weten te koppelen. Dank voor de melding! Romaine 13 jun 2014 18:09 (CEST)
Reparatie is gaande, naar verwachting zal dit probleem snel opgelost zijn. Romaine 13 jun 2014 18:58 (CEST)

Ter referentie voor mezelf: Bugzilla en Wikidata - Romaine 13 jun 2014 18:58 (CEST)

The Signpost: 11 June 2014[bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Wikidata weekly summary #113[bewerken]

NP Brasil dank[bewerken]

Het is op de valreep gelukt, alle Nationale parken van Brazilie hebben een lemma van redelijke kwaliteit. De kwaliteit is mede afhankelijk van de beschikbare betrouwbare informatie. Mooi om te zien dat technisch falen van mijn kant vrijwel steeds razendsnel werd hersteld door een collega hier. Slechts een enkeling dacht dat het beter was onaffe zaken meteen waar weg te mieteren. Ik hoop dat de lemma's anderen stimuleert tot verbetering. Dank voor het projact, al kostte het me dit keer wel heel wat avonduren. mvg henriduvent (overleg) 15 jun 2014 23:07 (CEST)

Dank voor al je werk aan de artikelen! Ik denk erover om de dubbele schrijfweek voor de liefhebbers onder ons wat te verlengen, Brazilië is momenteel in de media een onderwerp waaraan veel aandacht wordt besteed, door allerlei omstandigheden is er veel afleiding geweest van het werken aan artikelen en tevens heb ik nog een hele serie artikelen die ik graag wil schrijven. Mocht je interesse hebben om ook wat staatsparken een artikel te geven, zou dat super zijn, zie: Wikipedia:Gewenste_artikelen/Brazilië#Natuur. Dank voor al je werk, nogmaals. Groetjes - Romaine 15 jun 2014 23:17 (CEST)

Vervolg schrijfweken Brazilië[bewerken]

Brazilië

Hallo Romaine, Hartelijk dank voor je deelname aan de schrijfweken over Brazilië! We hebben daarin met elkaar al een mooi resultaat geleverd, honderden artikelen zijn er uitgebreid en geschreven. Dit ondanks een hittegolf, afleiding door een teveel aan onnodige stemmingen/peilingen en niet zinvol gediscussieer, het kijken van enige voetbalwedstrijden en andere dingen, het een met meer plezier dan het ander.

Onderwijl viel het me op dat slechts twee weken voor een groot land als Brazilië wat krap is. Dit gaven meerdere gebruikers ook reeds aan en zelf heb ik die krapte gemerkt doordat ik de serie artikelen die ik wilde schrijven nog niet af heb. Brazilië is een onderwerp dat momenteel in de media nog steeds veel aandacht krijgt, vanwege de wedstrijden, maar ook vanwege de achtergronden van dat land. Mensen willen graag meer weten en het onderwerp Brazilië kan op onze Wikipedia wel uitbreiding gebruiken.

Voor wie graag verder wil schrijven heb ik daarom op de schrijfweekpagina een kopje Aangemaakte artikelen (uitloop) toegevoegd voor de door jou geschreven artikelen tijdens het WK. Ik ga nog even lekker verder met schrijven, schrijf je mee?

Je bent van harte welkom verder te werken aan de artikelen over Brazilië! (Ik zend dit bericht op deze manier zodat het de volglijsten niet overbodig vervuilt.) Romaine 16 jun 2014 02:11 (CEST)

Tech News: 2014-25[bewerken]

16 jun 2014 09:13 (CEST)


Gesloopte gebouwen in lijsten van onroerend erfgoed[bewerken]

Beste, recentelijk ben ik "op jacht" gegaan naar foto's van onroerend erfgoed. Aangezien u mij recentelijk bedankt hebt voor een bijdrage, richt ik mij tot u met het volgende probleem. In Boom zijn er een aantal gebouwen die zijn opgenomen in de lijst gesloopt. Ook in Tielrode ontdekte ik dit weekend zo'n gebouw. Hoe wordt daar mee omgegaan ? Voorlopig heb ik "(gesloopt)" bij de omschrijving toegevoegd.

Alvast bedankt voor uw reactie

Funkyxian (overleg) 16 jun 2014 13:08 (CEST)

sorry dat ik zomaar komen binnenvallen, ik zou het beschrijven als: inmiddels gesloopt... Lotje (overleg) 16 jun 2014 15:29 (CEST)

stambomen[bewerken]

Romaine, heb je nog een zinnetje. Groet, Lidewij (overleg) 17 jun 2014 23:48 (CEST)

Sjabloon:Infobox weg Madagaskar N-weg[bewerken]

Goedemiddag Romaine, Nummer 12 heeft bovenstaand sjabloon gemaakt op basis van een bestaand wegensjabloon. Echter, als ik een referentie invul achter de afstand van de weg, krijg ik dit resultaat: 920[1] km. Nu weet ik niet of km hier voluit moet, maar de referentie tussen de lengte en km is natuurlijk niet de bedoeling. Zou jij hier je stralend licht op kunnen werpen? Vriendelijk bedankt alvast! heinGlas z3.pngnlein'' 18 jun 2014 14:16 (CEST)

Hallo Heinonlein, Dat zal niet gaan, het is voor veel sjablonen standaard dat achter het getal automatisch de eenheid automatisch wordt toegevoegd. Het is niet mogelijk om die volgorde om te draaien, dat gaat niet met de huidige software. Maar geen nood, het is niet nodig. Infoboxen zijn bedoeld om de belangrijkste kerngegevens te tonen van een artikel, de gegevens in een infobox staan dus normaliter reeds in het artikel. Je kunt daarom beter de referentie die hoort bij de lengte van een weg beter kwijt achter de zin die aangeeft hoe lang de weg is. Groetjes - Romaine 20 jun 2014 20:31 (CEST)
Bedankt voor je info, duidelijk verhaal! heinGlas z3.pngnlein'' 20 jun 2014 20:44 (CEST)

Invitation to „Lokal K“ opening[bewerken]

Dear Romaine, you might have been heard of our brand new „Lokal K“, the first community-driven real life local space for Wikipedians in Cologne. We'd like to invite you for next Saturday, 28th of June for the GRAAAAND opening! We plan an open house from 10 in the morning until night time. It would be great to have you here again!

More information about our Lokal can be found here: https://de.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Lokal_K

and if you'd like to come, here you go: https://de.wikipedia.org/wiki/Wikipedia_Diskussion:Lokal_K#Einweihungsparty_28._Juni_2014

Warmest regards,

--Elya (overleg) 19 jun 2014 20:47 (CEST)

Wat bedoelde je met afbeeldings link?[bewerken]

Je had het op mijn Userpage over afbeeldingslinks en licenses, welke links had je het over? Joostlek 20 jun 2014 19:55‎ (CEST)

Hallo Joostlek, Ik had het over de afbeeldingen op je gebruikerspagina. Deze links heb ik er nu uit gehaald, want de bestandspagina die hoort bij iedere afbeelding dient bereikbaar te blijven. Groetjes - Romaine 20 jun 2014 19:59 (CEST)

Afbeelding gewenst[bewerken]

Beste, bij de infoboxen van Sjabloon:Infobox attractie is het misschien beter om op de plaats van de afbeelding (indien er geen staat) de tekst "afbeelding gewenst" te plaatsen. Het is maar een idee maar ik vind dat het er zo cynchronischer uitziet met andere sjablonen. Ik ben via de helpdesk op jouw adres gekomen aangezien je "sjablonenexpert" genoemd wordt. Alvast bedankt LIVE NIEUWS (overleg) 21 jun 2014 18:00 (CEST)

Hallo LIVE NIEUWS, "Afbeelding gewenst" plaatsen we daar omdat we dan bezoekers willen oproepen om als ze een foto hebben gemaakt van een bekend persoon, of zelf onderwerp van het artikel, via Wikiportret een foto kunnen uploaden. Dat lijkt me niet helemaal gepast voor attracties omdat dat geen personen zijn en alleen een tekst invoegen lijkt me niet echt een goed idee omdat het weinig zinvol is. Synchroniciteit is met tekst niet echt een doel. Dit soort dingen worden eigenlijk alleen toegevoegd als ze echt functioneel zijn. Groetjes - Romaine 22 jun 2014 22:23 (CEST)

The Signpost: 18 June 2014[bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Wikidata weekly summary #114[bewerken]

Wikidata Flora van Madagaskar[bewerken]

Goedenavond Romaine, ik krijg Flora van Madagaskar en en:Flora of Madagascar niet gekoppeld aan fr:Flore de Madagascar en it:Flora del Madagascar. Kun jij eens kijken, want ik doe vast iets fout. Bedankt alvast! heinGlas z3.pngnlein'' 22 jun 2014 21:35 (CEST)

Hallo Heinonlein, Uitgevoerd Opgelost - Een pagina kan maar aan één item toegevoegd worden, er waren twee items in gebruik, dus moesten die samengevoegd worden. Dat heb ik zojuist gedaan. Als je op het tabblad Uitbreidingen in je voorkeuren op Wikidata een vinkje zet bij de bovenste optie (Merge), krijg je bovenaan ieder item een link samenvoegen met... Door daar op te klikken kun je in het bovenste veld de Q... invullen van het andere item waarmee het samengevoegd moet worden, zet een vinkje bij de bovenste en de tweede (Verzoek verwijdering voor extra items op RfD). Dan kun je dit zelf de volgende keer. Maar je mag het me gerust vaker vragen. Groetjes - Romaine 22 jun 2014 22:04 (CEST)
Sorry voor deze late reactie: Dank je wel! (lees 't pas net...) heinGlas z3.pngnlein'' 8 jul 2014 15:35 (CEST)

Tech News: 2014-26[bewerken]

23 jun 2014 09:20 (CEST)

VisualEditor global newsletter—June 2014[bewerken]

VisualEditor-logo.svg
The character formatting menu

Did you know?

The character formatting menu, or "Tekst opmaken" menu lets you set bold, italic, and other text styles. "Clear formatting" removes all text styles and removes links to other pages.

Do you think that clear formatting should remove links? Are there changes you would like to see for this menu? Share your opinion at MediaWiki.org.

The user guide has information about how to use VisualEditor.

The VisualEditor team is mostly working to fix bugs, improve performance, reduce technical debt, and other infrastructure needs. You can find on Mediawiki.org weekly updates detailing recent work.

 • They have moved the "Sneltoetsen" link out of the "Pagina-instellingen" menu, into the "Hulp" menu. Within dialog boxes, buttons are now more accessible (via the Tab key) from the keyboard.
 • You can now see the target of the link when you click on it, without having to open the inspector.
 • The team also expanded TemplateData: You can now add a parameter type  "date" for dates and times in the ISO 8601 format, and  "boolean" for values which are true or false. Also, templates that redirect to other templates (like {{citeweb}}{{cite web}}) now get the TemplateData of their target (bug 50964). You can test TemplateData by editing mw:Template:Sandbox/doc.
 • Category: and File: pages now display their contents correctly after saving an edit (bug 65349, bug 64239)
 • They have also improved reference editing: You should no longer be able to add empty citations with VisualEditor (bug 64715), as with references. When you edit a reference, you can now empty it and click the "use an existing reference" button to replace it with another reference instead. 
 • It is now possible to edit inline images with VisualEditor. Remember that inline images cannot display captions, so existing captions get removed. Many other bugs related to images were also fixed.
 • You can now add and edit {{DISPLAYTITLE}} and __DISAMBIG__ in the "Pagina-instellingen" menu, rounding out the full set of page options currently planned.
 • The tool to insert special characters is now wider and simpler.

Looking ahead[bewerken]

The VisualEditor team has posted a draft of their goals for the next fiscal year. You can read them and suggest changes on MediaWiki.org.

The team posts details about planned work on VisualEditor's roadmap. You will soon be able to drag-and-drop text as well as images. If you drag an image to a new place, it won't let you place it in the middle of a paragraph. All dialog boxes and windows will be simplified based on user testing and feedback. The VisualEditor team plans to add autofill features for citations. Your ideas about making referencing quick and easy are still wanted. Support for upright image sizes is being developed. The designers are also working on support for viewing and editing hidden HTML comments and adding rows and columns to tables.

Supporting your wiki[bewerken]

Please read VisualEditor/Citation tool for information on configuring the new citation template menu, labeled "Citeren". This menu will not appear unless it has been configured on your wiki.

If you speak a language other than English, we need your help with translating the user guide. The guide is out of date or incomplete for many languages, and what's on your wiki may not be the most recent translation. Please contact us if you need help getting started with translation work on MediaWiki.org.

VisualEditor can be made available to most non-Wikipedia projects. If your community would like to test VisualEditor, please contact product manager James Forrester or file an enhancement request in Bugzilla.

Please share your questions, suggestions, or problems by posting a note at mw:VisualEditor/Feedback or by joining the office hours on Saturday, 19 July 2014 at 21:00 UTC (daytime for the Americas and Pacific Islands) or on Thursday, 14 August 2014 at 9:00 UTC (daytime for Europe, Middle East, Asia).

To change your subscription to this newsletter, please see the subscription pages on Meta or the English Wikipedia. Thank you! --Elitre (WMF) 25 jun 2014 16:57 (CEST)

Rode link in sjabloon[bewerken]

Hoi Romaine. Op oa East Chevington staat onderaan een sjabloon met een rode link in de titel. Kan/mag dat? Groet, Sander1453 (overleg) 25 jun 2014 23:02 (CEST)

Ja mag, dat is geen probleem. Dat artikel, een lijst, moet nog een keer worden aangemaakt. Groetjes - Romaine 26 jun 2014 00:04 (CEST)
Oké, dank je. Sander1453 (overleg) 26 jun 2014 09:38 (CEST)

Volleybal[bewerken]

Dag Romaine, ik zag dat je de titel van het sjabloon omtrent het EK volleybal had gewijzigd. Ik vind dit toch wel een vreemde bewerking, aangezien het zo contrasteert met de hoofdpagina. Bovendien is het een regel (als het al een regel is) die niet consequent wordt toegepast, zo bewijze dit sjabloon. Vriendelijke groeten, Takk (overleg) 28 jun 2014 00:38 (CEST)

Hallo Takk, Het basisprincipe van navigatiesjablonen is dat we de titel in meervoud gebruiken, omdat de inhoud niet slechts één EK bevat maar meerdere. Als een navigatiesjabloon slechts één EK bevat zou het wel enkelvoud zijn. Ik zag onlangs ook enige namen die daarvan afweken maar die moeten dan nog aangepast worden, had ik nog geen tijd voor gehad. Het loopt nog een beetje achter met hernoemen. Groetjes - Romaine 28 jun 2014 00:44 (CEST)
Uitgevoerd Aangepast - Zowel de Europese kampioenschappen als wereldkampioenschappen staan nu in meervoud als het sjabloon meerdere kampioenschappen bevat. Groetjes - Romaine 28 jun 2014 04:17 (CEST)

The Signpost: 25 June 2014[bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Tribute (right on)[bewerken]

beste Romaine, een anoniem wijzigt steeds Tribute (right on) in Tribute (Right on). Hij verwijst daar naar geoon hoofdlettergebruik maar tevens naar de hoes. Nou geeft die hoes Tribute (Right On). Ik heb geprobeerd er via de overlegpagina uit te komen, maar de anonieme draait maar terug zonder het lemma ook aan te passen en reageert alleen maar door terugdraaien. Enige bemiddeling is gewenst.Ceescamel (overleg) 29 jun 2014 10:33 (CEST)

Wikidata weekly summary #115[bewerken]

Positiekaart Zuid-Georgia en de Zuidelijke Sandwicheilanden[bewerken]

Hoi Romaine,

Het is een hele tijd geleden, maar voor een artikel over de Mount Paget zou ik opnieuw een positiekaartje kunnen gebruiken van een gebied waarvoor we blijkbaar nog het sjabloon niet hebben: Zuid-Georgia en de Zuidelijke Sandwicheilanden. Net niet onbewoond maar een Brits territorium op zichzelf, mét eigen ISO-codes. Op Commons staat het kaartje hier. Alvast veel dank mocht je hiervoor de tijd kunnen vinden.

En nu ik hier toch ben heb ik eigenlijk nog een ander technisch vraagje. Op mijn overlegpagina meldde Apdency net een probleem met de tabel van Albanese steden, waarop in tegenstelling tot Google Chrome bij mij de afbeeldingen op andere browsers blijkbaar niet mooi rechts naast de tabel verschijnen. Is dat op te lossen denk je?

Met vriendelijke groeten, Gertjan R 29 jun 2014 19:11 (CEST)

Hallo Gertjan R., De vermoedelijke oorzaak van het probleem wat ik zelf niet heb is een smal beeldscherm in combinatie met een vrij brede tabel met beperkte ruimte tot smaller worden. Daar is niet echt een oplossing voor, anders dan de afbeeldingen een andere plek geven.
Uitgevoerd Aangemaakt - positiekaart is nu te gebruiken. Romaine 29 jun 2014 20:48 (CEST)
Veel dank! Ik bezin nog even over het probleempje met de tabel. Groetjes, Gertjan R 29 jun 2014 21:45 (CEST)

Tech News: 2014-27[bewerken]

30 jun 2014 08:53 (CEST)

Zusterprojectsjablonen[bewerken]

Hoi Romaine

Zie Sjoerds OP. Weet jij raad en/of alternatieven? Vast wel :-D  Klaas|Z4␟V:  30 jun 2014 11:20 (CEST)

wikipedia pagina aanmaken[bewerken]

Beste

Ik heb gezien dat sommige namen in het rood staan waarbij je dan kunt zien dat er aan een pagina gewerkt wordt. Hoe kun je dit doen? Het namelijk zo dat ik in opdracht voor school een pagina moet aanmaken ivm dorpsgeschiedenis en mijn pagina gaat over de Sint Jan de Doperkerk te Kachtem met een link naar Kachtem Ommegang.

Bij die opdracht moeten we ook op zoek naar 'fouten' op wikipedia ivm het (ruime) onderwerp. Zou u mij een paar tips kunnen geven hierover?

Mvg Stephanie Van Hecke

Hoi Stephanie, ik liep langs en zag je bijdrage en zal dus meteen enkele tips geven. Een artikel aanmaken doe je door op de rode link te klikken, je artikel te maken, en onderaan de pagina op opslaan te drukken. Je kunt een rode link maken door in de zoekmachine rechtsboven de naam van je nieuwe artikel in te vullen en te zoeken, en dan op de rode link te klikken. Fouten opsporen is afhankelijk van het soort fout dat je wilt. Een typefout is de simpelste. Kies een woord. Maak een fout in dat woord. En voer het in in de zoekmachine rechtsboven. Bijvoorbeeld het woord "bijvoorbeelt" is fout geschreven en geeft 1 link (die ik nu ga verbeteren. Of bv Maatricht ipv Maastricht. Ik hoop dat je de gevonden fouten meteen verbetert. Je kunt bovenaan het artikel in het kopje "geschiedenis" je eigen verbetering zien en die kun je dan aan je leraar tonen. Voor een snelle intro op Wikipedia, zie Wikipedia:Snelcursus. Vriendelijke groet, Taketa (overleg) 30 jun 2014 15:46 (CEST)

Translation notification: Wikimedia Highlights, May 2014[bewerken]

Hello Romaine,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Dutch on Meta. The page Wikimedia Highlights, May 2014 is available for translation. You can translate it here:Please consider helping non-English-language Wikimedia communities to stay updated about the most important Wikimedia Foundation activities, MediaWiki development work and other international Wikimedia news from May. Completed translations will be announced on Facebook, Twitter, project village pumps and (for some languages) mailing lists. If you have questions about the translation notifications system, ask them here. You can manage your subscription here.

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 1 jul 2014 09:43 (CEST)
Uitgevoerd Vertaald - Romaine 2 jul 2014 03:39 (CEST)
Er staan nog een paar kleine typos in. Lotje (overleg) 2 jul 2014 12:09 (CEST)

Re: Wiki Loves Monuments in Belgium and Luxembourg[bewerken]

Hi Romaine, first, sorry for the late answer, but I have irregular Internet access and lots of non-related stuff to do (wortk in my house). I agree of course that it would be good if there were WLM BE-LU this year again. Do I understand correctly that apart from you, no-one in Belgium has shown interest in organising it? My problem is the following: I will be away more than half of August and also +/- one week in early September, which would be the period when I would be most needed. Also, I have no experience with press contacts in Belgium so that I am certainly not the best suited person for that. Therefore I am afraid I would be tempted to decline your kind request, in as far as it would go beyond what I was able to do the past years (and which I am still available to do - with the time constraints described before -), i.e. help translating/updating text to luxembourgish (and German or French, if need be), look after the new uploads for Luxembourg on Commons and identify/insert them accordingly in the monuments list, and, if I'll have time to do so this year, go 'hunt' some pictures of buildings missing them. But you may want to contact directly lb:User:MMFE; he has been in contact with the Lux. Heritage Agency "SSMN" in the past months and might have tracks on how best to proceed. I'll let him a note on his page that he could get in contact with you on his page, too.

Kind regards, Zinneke (overleg) 2 jul 2014 15:41 (CEST)

Rd naar dp[bewerken]

Hoi Romaine. Op project Knowle staat een flink aantal artikelen die redirects zijn naar doorverwijspagina's. Ik heb ze aangemerkt als incorrect omdat een ander dat ook al gedaan had, maar klopt dat? En zo ja, wat doe ik ermee? Nuweggen? Groet, Sander1453 (overleg) 3 jul 2014 13:09 (CEST)

Hallo Sander1453, Redirects naar doorverwijspagina's zijn geen probleem, die kunnen gewoon blijven bestaan. Dat iemand anders ze als incorrect zou hebben aangemerkt puur omdat ze naar doorverwijspagina's verwijzen lijkt me onwaarschijnlijk, maar als dat toch zo is is dat niet juist. We hebben vele honderden redirects naar doorverwijspagina's en dat is geheel prima. Daardoor worden pagina's beter vindbaar. Dus niet nuweggen. Groetjes - Romaine 4 jul 2014 00:46 (CEST)
Mooi, dank je. Dat scheelt. Groet, Sander1453 (overleg) 4 jul 2014 01:30 (CEST)

Wikimedia Highlights from May 2014[bewerken]

Highlights from the Wikimedia Foundation Report and the Wikimedia engineering report for May 2014, with a selection of other important events from the Wikimedia movement
Wikimedia Foundation RGB logo with text.svg
About · Subscribe/unsubscribe, 3 jul 2014 18:33 (CEST)

Google+ community[bewerken]

Romaine,

Graag zou ik je willen uitnodigen voor leercirkel wikiversiteit. Deze leercirkel gebruikt Google+ om met elkaar te communiceren. Als je interesse hebt dan stuur ik je een uitnodiging. Om dit te kunnen doen heb ik wel je Gmail-adres nodig. Zou je deze met me willen delen? Mijn Gmail-adres is tim[punt]ruijters@gmail[punt]com. Timboliu (overleg) 5 jul 2014 10:31 (CEST)

Hallo Tim, Het spijt me zeer maar dat aanbod sla ik af. Het doel is het maken van onderwijsmateriaal, waarbij het materiaal en proces er omheen plaatsvindt op de wiki zelf. Op die manier is het transparant en toegankelijk voor iedereen. Tevens betwijfel ik de waarde van leercirkels, maar als dat waardevol zou zijn dient er eerst een veel grotere on-wiki deelname te zijn en dient het op de wiki van Wikiversity zelf plaats te vinden.
Als ik met je communiceer buiten de wiki om, wil ik dat momenteel uitsluitend doen om dingen te bespreken die al op de wiki zelf staan. Bijvoorbeeld over wat het doel van Wikiversity is, omdat ik de indruk krijg dat je de bedoeling niet helemaal lijkt te snappen. Groetjes - Romaine 8 jul 2014 02:29 (CEST)

Wikidata weekly summary #116[bewerken]

The Signpost: 02 July 2014[bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Foto James J. Kilroy[bewerken]

Beste Romaine, voor het artikel Kilroy was here wil ik graag een foto van James J. Kilroy gebruiken, die ik heb gevonden op deze website. Heb jij enig idee hoe ik de rechten hiervan kan krijgen? Ik heb ooit gehoord dat rechten al vervallen als je een foto flink fotoshopt, maar weet niet of dit waar is. heinGlas z3.pngnlein'' 7 jul 2014 09:01 (CEST)

Hallo Heinonlein, De rechten vervallen niet als een foto gefotoshopt wordt. Je moet er in principe van uitgaan dat al het materiaal auteursrechtelijk beschermd is, tenzij daarop expliciet aangegeven staat hierop een uitzondering wordt gemaakt door bijvoorbeeld een licentie. Je zult als dat niet het geval is op zoek moeten gaan de auteur van de foto en diegene om vrijgave vragen, bijvoorbeeld onder een bepaalde licentie. Wellicht kunnen de teksten op WP:OTRS je helpen. Groetjes - Romaine 8 jul 2014 15:59 (CEST)
Die heb ik inderdaad al gelezen, maar kon niets over krantenartikelfoto's lezen. Daarvan staan namelijk ontzettend veel op WikiMedia, dus ik dacht dat er een uitzondering op was. Overigens is de auteur van de foto misschien al dood, de foto was van vóór 1962. Nu kreeg ik later een idee: wat als ik de foto zelf overtrek met (groffe) pixels? Dan gebruik ik 't originele bestand alleen als voorbeeld, dus doe ik daarmee niks. Dit is wel veel werk, maar ik wil heel graag een afbeelding van James J. Kilroy in het artikel, die heeft enorme meerwaarde. Overigens, hoe staat het met publicatierechten van postzegels? Bedankt weer voor je hulp! heinGlas z3.pngnlein'' 8 jul 2014 16:17 (CEST)
Wanneer je een afbeelding overtrekt maak je een afgeleid werk en creëer je geen volledig nieuw werk, waardoor de maker van de foto die overgetrokken is ook auteursrechten heeft op die afgeleide afbeelding. Pas wanneer de maker meer dan 70 jaar dood is komt diens werk in het publiek domein en kan het vrijelijk worden gebruikt. In principe rusten ook op postzegels auteursrechten. Er zijn wel enkele uitzonderingen en die zijn op deze pagina met een grijze doorgehaalde C gemarkeerd (en de rode zijn auteursrechtelijk beschermd). Groetjes - Romaine 8 jul 2014 16:23 (CEST)
Hm, dus de enige oplossing is zijn lijk opgraven en een foto maken van z'n skelet. Daar zal niemand op wachten... Ik had op het bewuste artikel een voetnoot geplaatst met info waar de foto te zien is. Dat is dus het minste, jammer maar helaas! Toch bedankt! heinGlas z3.pngnlein'' 8 jul 2014 16:27 (CEST)

Tech News: 2014-28[bewerken]

7 jul 2014 09:07 (CEST)

Resultaten Wiki Loves Earth[bewerken]

Hallo Romaine, De wedstrijd Wiki Loves Earth is voorbij en we hebben 1.395 beeld- en geluidsmateriaal binnen gekregen. Er deden 106 deelnemers mee aan de foto/geluid wedstrijd waar 74,5% nieuwe gebruikers waren. We willen iedereen die foto’s en geluiden heeft geüpload hartelijk bedanken! De populairste categorie van Wiki Loves Earth was bij uitstek landschap met 685 foto’s, dit is maar liefst 49,1% van alle foto’s! De prijsuitreiking zal plaatsvinden in Naturalis, meer informatie over de prijsuitreiking volgt later.

Met vriendelijke groet,

Romaine 8 jul 2014 15:29 (CEST)

Tests Visual Editor: beweren is bewijzen[bewerken]

Hoi Romaine. In de Kroeg beweer recent tests te hebben uitgevoerd met Visual Editor. Daar zie ik geen links bij. Je wijzigingen alhier met label Visual Editor telt in totaal 3 edits, alledrie van een jaar geleden. Heb je links naar testedits die je recent hebt gedaan (kennelijk op een andere wiki)? Graag kijk ik met je mee of ik de negatieve resultaten kan reproduceren. Je somt de volgende problemen op:

 • probleem van een hele serie lelijke witrijen in een artikel die niet gecorrigeerd kunnen worden nog steeds aanwezig (lijkt erger geworden),
 • Heb je hier een voorbeeld van? Ik heb even geen beeld wat je bedoelt met een hele serie lelijke witrijen
 • eenvoudige afbeeldingen worden niet goed weergegeven (was vorig jaar geen probleem),
 • Heb je hier een voorbeeld van?
 • volledige tabellen die helemaal overhoop liggen bij het bewerken van de tool (identiek aan vorig jaar) (echt een breaking point),
 • vreemde verspringingen, positiekaartprobleem lijkt opgelost,
  Fijn dat dat wel werkt!
 • vreemde effecten op infoboxen (nog steeds een probleem),
  Wat bedoel je precies? Heb je een voorbeeld van vreemd effect op infoboxen?
 • wrapper gaf problemen (lijkt opgelost, maar doet nog wel vreemd),
  Wat voor iets vreemds gebeurd er? Heb je daar een voorbeeld van?
 • vreemde uitwerking op tabellen (nog steeds aanwezig),
 • Vorig jaar probeerde je dit. Wanneer ik dat herhaal zie ik geen probleem. Probleem opgelost, of heb je een link naar een wijziging waar het tegendeel uit blijkt?
 • niet om kunnen gaan met Appendix
  Daar zie ik geen testedit van jou. Vandaag probeerde ik dit. VE kan bewerkingen van sjabloon Appendix goed verwerken. Er is wel een 'feature'. Na klikken op wijzigingen toepassen in VE na bewerking in dat sjabloon als daar sjabloon References in is opgenomen, zie je de References pas weer nadat je de wijziging hebt opgeslagen.

Afijn, Feedback op Visual Editor graag melden op Wikipedia:Visuele_tekstverwerker/Feedback en overleg over invoeren Visual Editor graag voeren op Overleg Wikipedia:Visuele tekstverwerker. Feedback graag zo concreet en specifiek mogelijk. Tests graag volledig uitvoeren, dat wil zeggen een testbewerking op deze wiki doen en opslaan (en daarna eventueel terugdraaien), zodat je met link naar een wijziging kunt laten zien wat er wel en niet goed zou gaan. Ad Huikeshoven (overleg) 9 jul 2014 13:48 (CEST)

Hallo Ad, Dat je er van uit gaat dat je alleen negatieve effecten kunt zien als je een bewerking opslaat is veel te kort door de bocht. Ik heb in mijn bericht in de kroeg gelinkt naar waar de test staat, maar die heb je klaarblijkelijk niet gezien. De test die ik heb uitgevoerd is identiek aan die van vorig jaar en de linkjes zijn te vinden hier: Wikipedia:Opinielokaal/Tijdelijk uitschakelen visuele tekstverwerker.
Een visuele tekstverwerker heeft twee belangrijke taken: het correct weergeven van een artikel en het correct toepassen van wijzigingen. Als gebruikers met de visuele tekstverwerker artikelen zien die anders worden weergegeven dan met de normale editor, gaan gebruikers die afwijkingen lopen aanpassen, waardoor het artikel verminkt wordt. In het verleden hebben we met andere kleine softwarewijzigingen gezien wat voor nadelige effecten dit heeft, met een invoering als deze wordt dat effect enorm met veel grotere schade tot gevolg op de artikelen. Hoe groot de wens ook is dat we een visuele tekstverwerker kunnen gebruiken, zolang software op duizenden artikelen stimuleert om daaraan schade toe te brengen, is deze niet geschikt om massaal als standaard te gaan gebruiken en in te stellen.
"Dit heb je geconstateerd in juli 2013. Bij bewerken van een tabel zie ik dat probleem niet." -> we hebben duizenden tabellen in gebruik, één tabel zegt erg weinig. En mijn bewerking die je aanhaalt was geen tabel!!
"VE kan bewerkingen van sjabloon Appendix goed verwerken." -> Je deed uitsluitend de meest simpele bewerking, dan een conclusie trekken is te kort door de bocht.
Om enkele voorbeelden te geven van aangetroffen problemen:
En deze problemen komen niet alleen op dit handjevol artikelen voor maar op duizenden tegelijk. Daarnaast zijn er vele kleine dingen die anders worden weergegeven dan beoogt en de visuele tekstverwerker geeft allesbehalve een correcte visuele weergave. Romaine 9 jul 2014 15:28 (CEST)
Romaine: <knip> volledige tabellen die helemaal overhoop liggen bij het bewerken van de tool: bijna onderaan</knip>
Dat komt door Sjabloon:Tabelcel tennis, zowiezo een sjabloon dat html invoegt lijkt me nogal niet iets voor de doelgroep van VE. Startoprutser, 9 juli. PS. Er zijn daar zeven van: https://nl.wikipedia.org/wiki/Speciaal:Voorvoegselindex/Sjabloon:Tabelcel
Liever niet midden in bijdragen bewerken, dan verliezen we het overzicht wie wat schreef. Ja, er is een sjabloon mee gemoeid. Maar deze sjablonen wel meer dan 7000 keer gebruikt! De doelgroep van de visuele tekstverwerker is iedereen die er mee werken wil en niet slechts diegenen die alleen willen werken op artikelen waar de visuele tekstverwerker de tabel sloopt. Overigens is het prima wikisyntax in dat sjabloon. Groetjes - Romaine 9 jul 2014 21:19 (CEST)
Ik heb een kleine bewerking gemaakt, zie https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Justine_Henin&diff=41668608&oldid=41668421 en de tabel werd niet gesloopt. Stratoprutser.

De bal of de man[bewerken]

Nu net voor het begin van de wedstrijd, gaan we de bal of de man spelen? De discussie wil ik graag over de ontwikkelingen in Visual Editor hebben en niet op de persoon spelen. Uitdagingen met Visual Editor wil ik heel serieus nemen om te bezien of ze belemmeringen zijn voor invoering van Visual Editor. Daar zijn tests van de huidige versie van nodig. Op drie plaatsen verwijs je naar je tests van een jaar geleden. Het zal zeker zijn dat het een jaar geleden nog niet goed genoeg was. Nu is er veel doorontwikkeld en doorgevoerd aan wijzigingen in Visual Editor. Dan zijn tests van de huidige situatie relevant. De Visual Editor is niet perfect - en dat is mijns inziens ook geen vereiste. Je weerstand tegen Visual Editor is groot. Het emotioneert je. Wat is je belang bij het tegenhouden van Visual Editor? Waar ben je bang voor? Hebben we geen gezamenlijk belang om Wikipedia zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen, zodat Wikipedia de encyclopedie blijft die iedereen kan bewerken? Ad Huikeshoven (overleg) 9 jul 2014 21:55 (CEST)

Beste Ad, ik zie Romaine niet op de man spelen maar een serieus antwoord geven op je vragen. Laten we er dus gewoon van uitgaan dat jullie allebei het beste voor hebben met de encyclopedie, en jullie best doen om aan te geven waar de problemen zitten of juist te proberen oplossingen te vinden voor geconstateerde problemen. De een wil graag dat gebruikers heel makkelijk een artikel kunnen bewerken. Een heel prijzenswaardig doel. De ander wil graag voorkomen dat er onbewust zaken vernield worden dia al goed zijn, een even loffelijk streven.
Als waar is wat Romaine zegt, en er worden inderdaad zaken vernield, dan wordt het NIET makkelijker om Wikipedia te bewerken met de visuele tekstverwerker, hoe goed de bedoelingen daarvan ook zijn. Dan wordt Wikipedia de encyclopedie die iedereen zonder opzet kan vernielen. In dat geval is het aan een heel select clubje om de problemen te verhelpen, want daarvoor moet je kennis hebben van wat er mis gaat, en hoe het hersteld moet worden, en het daarnaast ook nog eens overal opmerken. Het lijkt me dat Romaine recht heeft op een hele serieze benadering, wanneer hij problemen constateert. Het lijkt me verder vooral aan de ontwerpers en testers van de nieuwe software om enerzijds goed te luisteren, en anderzijds geen software beschikbaar te stellen die niet grondig getest is, en nog steeds kinderziekten heeft. Wat dat betreft heeft de gang van zaken ronde de VE tot nu toe weinig goeds gedaan voor de reputatie van de ontwikkelaars, dus ik kan de zorgen van Romaine heel goed begrijpen. Die zorgen zijn ook niet weg als Romaine onverhoopt zou beslissen dat hij geen zin heeft om de extra tijd te stoppen in het leveren van de bewijslast.
Ik vind het wel wat jammer dat je Romaine benadert op een manier alsof hij een lastpost is, en dat je hem dan ook zo makkelijk opzadelt met het extra werk dat hoort bij het leveren van de bewijslast. In mijn optiek heeft Romaine nlwiki al voor een hoop ellende behoed door zo sterk aan te dringen op uitstel van de invoering van de VE.  Wikiklaas  overleg  9 jul 2014 22:51 (CEST)
(na bwc) Hallo Ad, Het spijt me zeer maar je slaat de plank meermaals mis.
 1. Ik heb in meerdere berichten aangegeven, inclusief vorige week in een mail aan jou, dat ik de test van vorig jaar deze maand opnieuw gedaan heb.
 2. Ik ben een groot voorstander van de visuele tekstverwerker.
 3. Ik heb nergens gesteld dat de visuele tekstverwerker perfect zou moeten zijn voordat die aangezet kan worden. Wel zijn er breekpunten en daarvan heeft de gemeenschap in een peiling duidelijk uitgesproken dat die onacceptabel zijn. Er is een duidelijk verschil tussen verbeterpunten en breekpunten, breekpunten dienen vóór implementatie opgelost te worden terwijl verbeterpunten op een later moment opgelost kunnen worden. Er staan nog steeds breekpunten open.
 4. Mijn weerstand zit er in dat je je onvoldoende verdiept in het onderwerp en vervolgens met boude uitspraken komt.
 5. Mijn weerstand zit er ook op dat je serieuze problemen onvoldoende onderkent, ze afdoet als bijzaak en ze bagatelliseert. Het zijn namelijk de gebruikers die iedere dag op Wikipedia actief zijn die vervolgens de rommel van anderen moeten opruimen en de schade moeten herstellen, puur en alleen door deze software. Je denkt veel te lichtzinnig over de gevolgen, daar heb jij vast geen last van maar anderen wel, en dat neem je onvoldoende serieus. Je geeft er onvoldoende blijk van dat je de gevolgen van bepaalde zaken overzien kan en je bent het aan het pushen. Een dergelijke manier van werken levert enkel weerstand op en jaagt gebruikers juist weg.
 6. Diegenen die dat pushen nodig hebben zijn de ontwikkelaars die met de aangekaarte problemen te weinig gedaan hebben en te weinig doen. Ze doen veel, maar dat is nog steeds te weinig. Het is prima dat er op een rij gezet wordt welke bugs en problemen er nog zijn, hopelijk gaan ze dan nu wel er eindelijk mee aan de slag.
 7. De visuele tekstverwerker heeft als doel om het voor gebruikers eenvoudiger te maken om bewerkingen te doen en niet om ervaren gebruikers puur en alleen door de software te voorzien van bergen extra werk omdat de software problemen heeft.
 8. Ik vind het verder buitengewoon teleurstellend dat je me nu hier wegzet als iemand die de visuele tekstverwerker probeert tegen te houden. Mijn rol bestaat uit het begeleiden van de implementatie van nieuwe software, het testen van nieuwe en bestaande software en het informeren van de developers/technici en de gemeenschap over technische zaken. Bij het testen van de software weeg ik alle aspecten af die er maar zijn, weeg ik alle belangen mee die er maar zijn, en kom dan tot een oordeel. Iedereen die serieus naar deze software kijkt en de gevolgen kan overzien, kan enkel tot de conclusie komen dat de visuele tekstverwerker op dit moment nog niet geschikt is om als default editor standaard voor iedereen aan te zetten vanwege fundamentele problemen die de software nog steeds heeft.
Op de bal spelen vind ik zeer wenselijk, maar dat betekent dat de gegeven argumenten niet weggebagatelliseerd worden, de bugs en problemen en bijbehorende gevolgen daadwerkelijk serieus worden genomen en niet worden afgedaan als bijzaak, en er door alle betrokkenen er daadwerkelijk verdiept wordt in de materie. Laten we de fouten zoals die begaan zijn met de educatie-extensie niet nog eens gaan herhalen, zulks is geen goede reclame. Groetjes - Romaine 9 jul 2014 23:05 (CEST)
Heel veel woorden. Je schrijft dat je deze maand je tests van vorig jaar opnieuw hebt uitgevoerd. Graag lees ik het verslag van je testactiviteiten. Waar kan ik dat vinden? Ik zoek naar concrete en specifieke voorbeelden van dingen die met VE misgaan. Enkele uitdagingen zijn geïllustreerd, zoals met het coor sjabloon. Van een aantal andere problemen die met grote stelligheid neergezet worden lukt het me nog niet die te reproduceren. Dan vraag ik beleefd en vriendelijk om links naar wijzigingen waaruit het probleem blijkt, of een screenshot, omdat ik me erin verdiep voordat ik een probleem aankaart bij James Forrester of een bug file. Ad Huikeshoven (overleg) 9 jul 2014 23:17 (CEST)
De omvang van mijn woorden is redelijk beperkt, ik hoop dat je ze ter harte wilt nemen. Je geeft je aan dat je je erin verdiept, het spijt me zeer, maar ik vind de reacties te laconiek. Het default voor iedereen beschikbaar maken van de visuele tekstverwerker kan alleen als de problemen echt serieus genomen worden.
Een verslag van mijn testen had ik je vorige week per e-mail toegestuurd, heb ik vandaag om 12:14 in de Kroeg gezet en op nog een andere overlegpagina waar je gereageerd had. Tevens heb ik, toen jij in het kopje hierboven er om verzocht de linkjes gegeven van de pagina's waar ik nog steeds die problemen aantrof, ook al stonden links ook op een pagina die in het initiële verslag ook gelinkt werd. Tevens heb ik die linkjes eerder vandaag ook al toegevoegd op de feedbackpagina als aanvulling op de punten die Frank Geerlings daar heeft toegevoegd. Ik beschouw de positionering van het coördinaten-sjabloon niet als een groot probleem en heb die dan ook niet genoemd in mijn rapportage, al verdiend die zeker een oplossing. Ik heb gekeken naar fundamentele problemen, andere problemen heb ik gelaten voor wat ze zijn. Romaine 9 jul 2014 23:39 (CEST)

Wiki Loves Monuments 2014 - Luxembourg[bewerken]

Hi Romaine, ideas to try to set up a competition for Luxembourg this year didn't materialise, so for the same reason as you, I would say, yes, let's replicate last year's format and combine both countries. Best regards, --Zinneke (overleg) 9 jul 2014 23:58 (CEST).
Oke! Let's go! :-) Romaine 10 jul 2014 02:51 (CEST)

This Month in GLAM: June 2014[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines
 • Belgium report: Bouchout Declaration on Open Access to Biodiversity data; Virtual collaboration in the government
 • France report: Round table in Brussels; Video at Sèvres; 70th anniversary of the D-Day
 • Germany report: Exhibition photography
 • Mexico report: Edit-a-thon of Museo Soumaya; simulthaneous edit-a-thon in Argentina, Mexico and Spain about Spanish Exile; new cultural partner of Wikimedia México
 • Netherlands report: Music edit-a-thon; Library workshops; Videos, maps and Japanese art donations; Wiki Loves Earth
 • Sweden report: Wiki Loves Monuments is being prepared for Sweden
 • UK report: Free Culture; Image releases
 • USA report: A GLAM Day Out! in Philadelphia; Local History at the Local Library
 • Wikimania report: GLAM presentations at Wikimania
 • Open Access report: Open biodiversity data; Automated import of scholarly journal articles into Wikisource
 • Calendar: July's GLAM events
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

Sjabloon:Infobox hockeyspeler[bewerken]

Hoi Romaine,

In het door mij aangemaakte sjabloon heb jij een aantal dingen gewijzigd. Natuurlijk staat het jou vrij om zaken aan te passen op Wikipedia, zoals dat iedereen vrij staat ;-) Toch wil ik graag van jou een toelichting hebben bij enkele wijzigingen: - Volledige naam: deze is letterlijk overgenomen uit Sjabloon:Infobox voetballer. Ga je deze nu ook daar aanpassen? - Landen en nationaliteiten: Ik heb er bewust voor gekozen om de ISO-3166-code in te laten vullen. Deze biedt direct een weergave van vlag en land. Bij veel andere invulboxen zie ik dat dit soort zaken handmatig ingevuld worden, lijkt me niet nodig. Vind jij het gebruiksvriendelijker dat de gebruiker {{NL}} moet invullen, in plaats van NL?

Vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 11 jul 2014 10:41 (CEST)

Hallo RonnieV, Geen enkel probleem. Wat betreft je eerste punt, dank voor de melding dat het ergens anders er ook in voorkomt, ik ga daar nog naar kijken. Het aanpassen is daar iets lastiger vanwege de omvang van het gebruik van die infobox. De constructie is tamelijk vreemd. In principe wordt in de kop van een infobox bij niet invullen de paginatitel getoond. Om die paginatitel ook nog als regel daaronder nog een keer extra te vermelden lijkt me overdreven. In principe is het basisprincipe dat in de kop de naam wordt getoond, en als er een lagere variant van een naam bestaat die in een regel eronder komt te staan.
Het half hier en half daar is bij links en sjablonen nooit een goed idee. Een tijdje terug heb ik op vrijwel alle sjablonen dit aangepast naar aanleiding van een toen geconstateerd probleem. Ben in gedachten aan het graven wat dat ook alweer was. Groetjes - Romaine 12 jul 2014 08:17 (CEST)

spam[bewerken]

Moi Romaine, dat je kritisch bent over dat VE-gedoe vind ik prima, voor mij hoeft dat ook niet te worden ingevoerd, maar massaal collega's spammen lijkt me ook niet de bedoeling. Peter b (overleg) 12 jul 2014 00:34 (CEST)

Daar ben ik het geheel mee eens, mijn bericht op die OP is echter een reactie op het bericht van Stratoprutser die koste wat kost de visuele tekstverwerker ingevoerd wil hebben en nu dus massaal gebruikers aan het spammen is. Romaine 12 jul 2014 00:36 (CEST)

The Signpost: 09 July 2014[bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Wikidata weekly summary #117[bewerken]

Tech News: 2014-29[bewerken]

14 jul 2014 09:48 (CEST)

Taalkoppelingen[bewerken]

Ik krijg elke keer een foutmelding. Wwikix (overleg) 15 jul 2014 12:34 (CEST)

Ik denk dat duidelijkheid geen overbodige luxe is. JurgenNL (overleg) 15 jul 2014 13:14 (CEST)
Wat voor foutmelding krijg je precies? Romaine 15 jul 2014 13:48 (CEST)
'Er is een onverwachte fout opgetreden'. Wwikix (overleg) 15 jul 2014 13:51 (CEST)
En staat er dan niet vlak daarachter wat die fout dan inhoudt? Romaine 15 jul 2014 14:00 (CEST)
Nee. Wwikix (overleg) 15 jul 2014 14:07 (CEST)
Op welk moment zie je die melding? Is dat wanneer je op Koppelingen bewerken klikt in de sidebar op een anderstalige wiki?
Nog een vraag: als je handmatig naar Wikidata gaat, bv via deze link, sta je dan bovenaan de pagina ingelogd en wordt daar dan je gebruikersnaam getoond? (En als dat nu het geval is, kun je dan nog een keer proberen om een interwiki toe te voegen?) Romaine 16 jul 2014 07:21 (CEST)
Voorbeeldje: de foutmelding bij Lijst van musea in België verwijst naar Q7570265 Lotje (overleg) 16 jul 2014 11:16 (CEST)
Dat is te vaag, te weinig informatie. De ene Q gaat over een lijst van musea, de andere Q over een categorie van musea. Romaine 16 jul 2014 11:30 (CEST)
Okay Lotje (overleg) 16 jul 2014 15:27 (CEST)

Op Koppelingen bewerkingen in de sidebar. Wwikix (overleg) 16 jul 2014 15:52 (CEST)

Ik vermoed dat wanneer je die melding krijgt je niet ingelogd bent op Wikidata. Als je nu naar Wikidata gaat zou er rechtsboven je gebruikersnaam getoond moeten worden. Gebeurt dat ook? Romaine 16 jul 2014 16:04 (CEST)
Ja, bij mij wel, ik heb nog een voorbeeld: Bpost, de link naar commons: commons:category:Post of Belgium, lukt ook niet. Wat zou daar de reden voor kunnen zijn? Lotje (overleg) 16 jul 2014 16:41 (CEST)
@Lotje: die twee aan elkaar koppelen is fout, post in België in een ruimer onderwerp dan alleen dat bedrijf. Waarom het hier niet lukt is eenvoudig: Bpost is al gekoppeld aan een andere item op Wikidata en kan niet 2x gekoppeld worden. Romaine 16 jul 2014 16:44 (CEST)

Het is me nu wel gelukt om via koppelingen bewerken artikelen te linken. Wwikix (overleg) 22 jul 2014 11:51 (CEST)

Mooi! Goed dat dit nu opgelost is. :-) Romaine 22 jul 2014 11:54 (CEST)

vraagje ivm platenhoezen+sjabloon[bewerken]

Hoi, zou je even hier: Overleg_gebruiker:Ceescamel#Platenhoezen_van_en-wiki kunnen kijken. Gaat over de mogelijkheid om 2 afbeeldingen in een sjabloon te plaatsen. Vast bedankt, Nietanoniem (overleg) 16 jul 2014 11:18 (CEST)

Tour du Jour[bewerken]

Hallo Romaine,

Zou jij de tabel bij het artikel Tour du Jour steeds kunnen aanvullen? Alvast bedankt!

Met vriendelijke groeten - Roland Tjardo (overleg) 16 jul 2014 20:07 (CEST)

The Signpost: 16 July 2014[bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Overzichtelijkheid ondersteunen door opmaak[bewerken]

Ik stel voor om de overzichtelijkheid van de pagina's met weerextremen te ondersteunen met de opmaak. Ik denk daarbij aan een volgorde die op een bepaalde manier logisch samenhangt met de inhoud. Over wat we logisch vinden en over de manier waarop de presentatie zou kunnen gebeuren kunnen we natuurlijk redetwisten.

Persoonlijk lijk ik wat in beelden te denken, en stel ik me voor over welk deel van de atmosfeer / de omgeving elke grootheid het meeste zegt. Zo komt neerslag op de grond terecht, en dat is een argument om de neerslaggegevens onderaan te plaatsen. De zonneschijn komt (meestal) van boven en wordt mede bepaald door de doorlaatbaarheid van de bewolking, dus om die reden zouden we die grootheid bovenaan kunnen plaatsen. Maxima stel ik me voor als hoger dan minima, dus die zou ik in die volgorde boven elkaar plaatsen. Verschillende grootheden (zonneschijn, temperatuur, enz.) kunnen nog gescheiden worden met bv. een lijn of een lege regel.

Te overwegen is verder nog om de recordwaarden onmiddellijk achter het jaartal te plaatsen, opdat de getallen netjes boven elkaar staan.

Mijn overdenkingen:[bewerken]

 • zonneschijn komt van boven;
 • wind wordt aangestuurd door drukverschillen die door de hele atmosfeersituatie boven de meethoogte bepaald wordt, en wordt gemeten op 10 m hoogte;
 • temperatuur wordt gemeten op lichaamshoogte, 1,5 m;
 • vochtigheid wordt gemeten op lichaamshoogte, en hangt samen met vocht samen, en in die zin minder met wind dan met neerslag;
 • neerslag valt op de grond.

Concreet denk ik aan een presentatie in de volgende volgorde:[bewerken]


Langste zonneschijnduur


Hoogste uurgemiddelde windsnelheid


Hoogste maximumtemperatuur [hoogst waarde in de lijst]

Hoogste etmaalgemiddelde temperatuur [op één na hoogste waarde in de lijst]

Laagste etmaalgemiddelde temperatuur [op één na laagste waarde in de lijst]

Laagste minimumtemperatuur [laagst waarde in de lijst]


Laagste relatieve luchtvochtigheid


Langste neerslagduur

Hoogste etmaalsom van de neerslag


Wat denk jij ervan? En wie kan (me) helpen om een eventuele verbetering te automatiseren, want daarvan heb ik geen kaas gegeten.Redav (overleg) 19 jul 2014 14:09 (CEST)

Hallo Redav, Op de Nederlandstalige Wikipedia zijn we een beetje terughoudend met opmaak, omdat het te gauw gaat afleiden van de inhoud. Horizontale lijnen bijvoorbeeld gebruiken we zelden, maar als we dat gebruiken eigenlijk alleen voor situaties waarbij het gedeelte erboven echt geheel anders is dan eronder, een groot onderscheid. Dat onderscheid kan ik tussen de verschillende punten niet echt maken en vind het persoonlijk al te veel afleidend. Qua volgorde hanteren we een andere logica. Hoogste plaatsen we samen met de laagste van iets omdat die bij elkaar horen mensen die ook bij elkaar verwachten. Met andere woorden, maximumtemperatuur wordt sneller verwacht bij de minimumtemperatuur dan dat twee laagsten van temperatuur bij elkaar staan. Verder zijn zon en regen elkaars tegenpolen en plaatsen we de duren dan ook bij elkaar. De andere neerslag sluit weer aan op de neerslagduur. De temperatuur wordt weer sterk beïnvloedt door wind en zon, zodoende sluiten die ook op elkaar aan. De huidige opzet heeft dus een zekere logica, en hoewel ik de redenatie van je voorstel snap, heeft de bestaande situatie denk ik iets meer logica waarvan ik zou denken dat die op elkaar aansluiten. Bij een situatie waarin twee manieren van logica kloppen hebben we als uitgangspunt om dan de bestaande situatie aan te houden, omdat een wijziging een te beperkte verbetering geeft, of zoals hier eerder een alternatieve gelijkwaardige situatie. Groetjes - Romaine 19 jul 2014 14:49 (CEST)

Wikidata weekly summary #118[bewerken]

Tech News: 2014-30[bewerken]

21 jul 2014 09:41 (CEST)

botverzoek[bewerken]

Beste Romaine, kan je me misschien helpen met het robotmatig vervangen in de tientallen biologische beginnetjes met de zin "beschreven door Kaup" door "beschreven door Johann Jakob Kaup.? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Hwdenie (overleg · bijdragen) Sorry voor nalaten ondertekening. Bij deze: HWN (overleg) 21 jul 2014 15:50 (CEST)

Ja dat kan. Eens kijken. Romaine 21 jul 2014 16:22 (CEST)
Je doelt dus op deze ruim 30 gevonden items? Moet dit alleen in de lopende tekst aangepast worden? Het lijkt me ergens handig ook die afkorting in de taxobox te linken: Kaup. Romaine 21 jul 2014 16:34 (CEST)
Ja allebei is ook goed. Dus ook in de taxoboxen. Alvast dank voor de moeite. Henrik, HWN (overleg) 21 jul 2014 23:49 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd - ik vraag me alleen af wat ik met Xanthichthys aan moet. "door Kaup in Richardson" ? Romaine 22 jul 2014 14:17 (CEST)
Dank voor de bewerking. Wat je vraag betreft, weet ik ook niet. Ik ga het aan wikiklaas vragen. Met vriendelijke groet, Henrik HWN (overleg) 22 jul 2014 21:36 (CEST)

Vertalingen Creative Commons 4.0[bewerken]

Hi Romaine,

Wellicht interessant voor jou. Creative Commons Nederland vraagt om feedback voor de Nederlandse vertalingen van CC 4.0. Ik heb op het auteursrechtencafe een melding van gemaakt, maar ik weet niet of dat de juiste plek is. Weet jij misschien nog meer plekken waarbij ik kritische mensen kan vinden die goede licensering belangrijk vinden?

Groet, Martsniez (overleg) 21 jul 2014 17:51 (CEST)

Hallo Martsniez, Allereerst vind ik het mooi om te zien dat we op Wikipedia/Wikimedia als grootgebruiker erbij betrokken worden. Ik was net al begonnen om de documenten door te nemen. Het Auteursrechtencafé lijkt me een prima plek, er is alleen geen garantie dat geïnteresseerden in deze materie deze pagina volgen, maar als er een pagina is, lijkt me dat deze wel. Je zou eventueel ook op Overleg:Creative Commons misschien nog een kort berichtje kunnen zetten dat in het Auteursrechtencafé er vertalingen te bekijken zijn. Een andere groep gebruikers die veel met de licenties te maken hebben zijn OTRS-medewerkers. Ik zal ze een mailtje hierover sturen en wijzen op je bericht in het Auteursrechtencafé. Groetjes - Romaine 21 jul 2014 18:03 (CEST)
Hi Romaine, Bedankt voor je hulp. Wij vinden de Wikimedia community als grootgebruikers inderdaad een van de belangrijkste groepen die we hiervoor benaderen. Het is inderdaad moeilijk om de juiste mensen te bereiken. Ik hoop op veel feedback. Groet, Martsniez (overleg) 21 jul 2014 18:11 (CEST)
Uitgevoerd Mail verzonden - als ik in de toekomst ergens nog van dienst kan zijn, hoor ik het graag - Romaine 21 jul 2014 18:13 (CEST)

Overleg gebruiker:PAugenstein[bewerken]

Tenzij je kunt aangeven waar ik "de fout in ben gegaan", zou ik je dringend willen aanraden je van dat soort commentaar te onthouden. Zeker als je zelf toegeeft dat de bewerkingen van de reclamemaker niet door de beugel kunnen. Kleuske (overleg) 22 jul 2014 13:36 (CEST)

Overleg gebruiker:Mathijsvanweerd Nog een die een aai over de bol wil. Ik neem aan dat je hem ook even gaat uitleggen waarom reclame voor de eigen toko ongewenst is. Ik ben van plan al dit soort gevallen vanaf nu op jouw bordje te leggen. Vergis je niet, dat zijn er meerdere per dag en in de regel zeer hardnekkig. Veel plezier... Kleuske (overleg) 22 jul 2014 13:46 (CEST)
In eerste instantie lijk je informatie te verstrekken aan een gebruiker, maar een veelgehoorde klacht is dat ze het bericht dat je plaatst niet snappen en dat het bot overkomt. Jij weet heel specifiek wat er fout is aan de bewerking van een nieuwe gebruiker, je kunt heel specifiek aangeven wat er in een artikel niet klopt, maar wanneer ik je bericht lees op de overlegpagina van een nieuwe gebruiker dan komt dat daar onvoldoende in naar voren naar mijn indruk. En dat is niet alleen mijn indruk als ik zie hoe verbaast die mensen reageren. Wanneer je bijvoorbeeld WP:EXLINK plaatst op de overlegpagina van een nieuwe gebruiker met een kort berichtje erbij, dan kan ik wel nazoeken waar je verwijst en dan snap ik wel wat je bedoelt, maar een nieuwe gebruiker is niet zo handig in het nazoeken waar het om gaat, moet uit de gelinkte pagina de informatie halen, moet maar net doorhebben naar welke toevoeging je verwijst en de boodschap komt daardoor niet handig binnen. Op zo'n moment wordt dat dan als bot of vijandig ervaren, omdat diegene niet de uitleg krijgt wat die nodig heeft en past bij diegene, maar er wel verwacht wordt. (Misschien zijn er nog meer factoren, maar daar heb ik nu geen zicht op.) (Uiteraard zijn er tussen de goedwillende gebruikers ook marketeers en andere personen die op Wikipedia niets te zoeken hebben, dat is iets wat ik absoluut niet ontken.) Het is dus heel goed dat je reclame probeert te mijden op Wikipedia, dat moet ook zeker gebeuren, maar de manier waarop is niet helemaal handig. Mijn kritiek naar jou is dus niet dat je een verkeerd doel ofzo voor ogen hebt, ook niet dat je niet communiceert (een probleem dat ik nogal eens bij andere gebruikers zie), maar dat de communicatie niet handig overkomt. (Hoewel het me nu een stuk beter af gaat meestal, heb ik dergelijke onhandigheden erg veel gehad in mijn begintijd op Wikipedia.) Ow, dat ik nu kritisch ben, betekent niet dat ik foutloos ben hierin, absoluut niet. Ik bega ook mijn blunders, helaas. En ik maak waarschijnlijk dezelfde fout als jijzelf: ik laat denk ik te vaak mijn irritatie de bovenhand hebben als ik reageer. Ik weet dat we elkaar niet helemaal liggen, je hebt ook meermaals aangegeven dat je mijn reacties niet serieus neemt, toch hoop ik dat je kan begrijpen wat ik probeer aan te geven. Romaine 22 jul 2014 14:05 (CEST)
Ik snap dat het werk lastig en vermoeiend kan zijn, ik heb in het verleden daar ook werk in besteed, al zal dat vast niet zo omvangrijk zijn geweest als jouw werk daarin. Ik wil je uitdaging aangaan om diegenen te gaan uitleggen dat het maken van reclame, of het plaatsen van reclame-achtige uitingen, niet gewenst is. Kun je ze erbij plaatsen in het subkopje hieronder? Romaine 22 jul 2014 14:05 (CEST)
Ik wacht met spanning af, maar ik geloof er geen woord van. Je eerste zaak heb je al, dus ga je gang. Kleuske (overleg) 22 jul 2014 14:08 (CEST)
Bedankt Kleuske voor het doorverwijzen naar een derde. Beste Romaine, bedankt voor je tijd. Uiteindelijk is het geen onoverkoombaar probleem, maar waarschijnlijk een leermoment voor ons beiden. Mijns inziens zijn er 2 verschillende onderwerpen die parallel aan elkaar lopen.
Ten eerste is er de inhoudelijke discussie. Ik begrijp dat ik mij op een gevaarlijk randje begeef door een pagina aan te maken voor het bedrijf waar ik voor werk. Ik dacht door eerlijk mijn functienaam bij mijn profiel te zetten en een verder volledig neutraal verhaal op te schrijven de pagina wellicht niet als 'reclame van je eigen toko' zou worden gezien. Ik kwam hier op doordat ik op de Engelstalige webinar pagina, web conferencing, een lijst van bedrijven tegenkwam die deels beursgenoteerd zijn (waardoor de relevantie makkelijker vast te stellen is), maar deels ook niet beursgenoteerd zijn en dus ook maar random artikelen hebben die naar hen verwijzen. Vandaar dat ik in de veronderstelling was dat mijn organisatie ook in zo'n rijtje zou thuishoren, maar daar was een eigen pagina voor vereist. Vandaar dat ik toen aan de gang ben geweest. Daarna hebben Kleuske en ik een discussie proberen te voeren waarom de lijst van deze bedrijven wel relevant is en op de Nederlandse pagina niet? Heeft dit te maken met een verschillende interpretatie van de richtlijnen in Nederland en andere delen van de wereld? Ik wil daar graag van leren om te begrijpen wat de richtlijnen inhouden. Ik ben van plan meer te doen dan alleen maar dit artikel te schrijven, dus ik ben niet een egoïst die alleen voor zijn eigen toko komt preken. Bovendien verwacht ik dus een inhoudelijke opmerking waarom alles niet deugt. Het feit dat Kleuske niet eens normaal kan aangeven wat de organisatie doet (de spottende term 'online cursusboer', wat ook nog eens onjuist is..), betekent al dat er inhoudelijk niet gelezen is, maar slechts de titel gezien is. Ik verwacht toch echt meer deskundigheid dan dat.
Ten tweede hebben we een discussie, vooral van mijn kant, over de manier van benaderen van Kleuske. Ik begrijp dat er veel ongeoorloofde artikelen worden geplaatst en veel mensen geen goede bedoelingen hebben. Maar voordat je dit kunt constateren, zou je toch eerst de persoon moeten benaderen, vragen en dan evt confronteren. Ik ben in het eerste bericht al neergezet als iemand die slechts zijn eigen toko komt promoten. Feitelijk doe ik dat deels ook wel, maar ik ben dit gaan doen vanuit de opvatting dat relevante organisaties bij relevante pagina's verwezen kunnen worden. Ook verwachtte ik een normale inhoudelijke discussie, zodat we al dan niet kunnen concluderen dat de pagina geoorloofd is of niet. In plaats van een vraag te stellen, word ik meteen in een hoekje gestopt met een stempel op mijn voorhoofd. Daarnaast word ik in nogal respectloze, weliswaar onderhuidse, termen gebruikt in de antwoorden naar mij toe. Ik heb mijn volledige naam in mijn profiel, geen schuilnaam zoals waarschijnlijk bijna iedereen doet. Zelfs in dat geval wordt ik aangesproken als 'Content manager', wat toch op zijn minst licht spottend is. Daarnaast suggereert Kleuskes 'lijst van ergernissen' een vrij hautain standpunt ten opzichte van een hoop andere mensen, niet in de laatste plaats die van Noobs. Ik vraag me af of ze zelf ooit Noob is geweest? behandel mensen misschien meer zoals je zelf behandeld wilt worden. Kleuskes taalgebruik geeft mij gelijk een hooghartige sfeer, aangevuld door het lijstje van ergernissen waardoor je ook niet snel het idee hebt iets goed te doen. Kortom, meer respect en begrip zou op zijn plaats zijn. Ik had verwacht dat de Wikipedia meer een warme familie zou zijn, in plaats van een elitair clubje zoals ik vanmorgen toch echt dacht. Ik ben niet kleinzerig, maar ik verwacht gewoon met respect behandeld te worden, that's all..
Kleuske, ik wil graag de strijdbijl begraven. Ik begrijp dat ik op het randje balanceer wat betreft neutraliteit. Graag word ik als persoon behandelt, niet als stuk vuil uit een van tevoren bepaalde groep mensen die je haat. Doe met mijn advies wat je ermee wilt. Romaine, ik hoor graag je onafhankelijke mening hierover. Mocht ik fout zitten dan zal ik me daar bij neerleggen. Ook hoor ik graag waarom er zo'n verschil zit tussen de Nederlandse en Engelse webinar pagina en of hier eventueel verandering in komt, mocht dit zo zijn. Niet alleen dat wat op de Engelstalige sites gebeurt niet ter zake doet, want dat vind ik geen treffend antwoord. Alvast bedankt voor je tijd! Mvg, Mathijsvanweerd (overleg) 22 jul 2014 15:07 (CEST)
Het werken aan een artikel als je werkt of anderzijds nauw betrokken bent bij dat onderwerp wordt inderdaad sterk afgeraden, omdat de mens zo het lijkt van nature onvoldoende in staat is om voldoende afstand in te nemen bij het schrijven, waardoor de neutraliteit en evenwichtigheid te vaak te snel in het geding komt. Hoewel iedere Wikipedia hetzelfde doel voor ogen heeft, blijft het uiteindelijk aan de lokale gemeenschap en de individuele gebruikers om af te wegen of een bepaalde tekst als passend gezien wordt of niet. Op de ene wiki kan men daarin scherper zijn dan op een andere wiki.
"Bovendien verwacht ik dus een inhoudelijke opmerking waarom alles niet deugt." -> Dat is de kritiek die ik hierboven dan ook geuit heb.
Ik zal op jouw eigen overlegpagina en/of op de overlegpagina bij het artikel aangeven welke problemen er in te tekst liggen, of aanvullen wat anderenr eeds aangemerkt hebben. Vluchtig kijkend heeft iemand al reeds enkele probleempunten aangestipt. Wees er wel van bewust dat een artikel/bewerking per taalversie van Wikipedia beoordeeld wordt, er kunnen dus verschillen liggen daarin. Groetjes - Romaine 23 jul 2014 09:25 (CEST)

Reclame[bewerken]

Fimpje?[bewerken]

Ha die Romaine. Na al je herculeaanse inspanningen hierboven is het tijd voor wat ontspanning... Mag ik een film suggereren? Kleuske (overleg) 22 jul 2014 19:08 (CEST)

Ik heb een agenda met daarin ook verplichtingen, een film moet ik helaas afslaan. Als het wenselijk is dat ik afspraken laat schieten voor het anticiperen op gebruikers die zich bedienen van promotionele uitingen, wil jij dan mijn afspraken overnemen? Je kunt vast de betrokkenen goed uitleggen waarom niet ik maar jij daar verschijnt. Dank! Romaine 23 jul 2014 09:27 (CEST)
M.a.w. Je belooft veel, maar als puntje bij paaltje komt heb je wel een smoesje? Kleuske (overleg) 23 jul 2014 11:52 (CEST)
Ik weet niet hoe jouw dagelijks leven in elkaar zit, maar ik neem aan dat je ook slaapt en ook andere afspraken hebt, bijvoorbeeld met een werkgever, met vrienden, mogelijk een partner, etc. Ik heb nergens gesteld dat ik stante pede ga reageren, ik wil wel zo gauw als ik kan reageren, veel belangrijker is voor mij de toonzetting. Ik ben vanochtend opgestaan en op kleine dingen na ben ik de verschillende aangekaarte problemen nu aan het bekijken en beantwoorden. Blijf dus gerust melding maken van probleemgevallen. Romaine 23 jul 2014 11:59 (CEST)
Ik beloof niet dat ik dingen ga afhandelen en doe het vervolgens niet. Als je leven dat niet toelaat, had je dat eerder moeten bedenken en je er niet achteraf uitsmoezen. Kleuske (overleg) 23 jul 2014 12:17 (CEST)
Romaine is er al de halve ochtend mee bezig, en ik kijk ook mee. Je mag gebruikers ook altijd richting OTRS sturen (info-nl-at-wikimedia.org) als dat handiger is. In principe is het OTRS team als helpdesk hiervoor bedoeld, we krijgen regelmatig vergelijkbare gevallen met vragen, opmerkingen, klachten, etc. In de meeste gevallen krijgen we "ons" verhaal wel uitgelegd, waarop de gebruiker de ongewenste bijdragen doorgaans staakt. Soms met een bedankje voor de uitleg, soms met de staart tussen de benen, niet iedereen kan even goed tegen kritiek, en ook bij OTRS krijgen we het niet altijd even netjes/formeel/duidelijk uitgelegd, maar gelukkig zijn dat toch uitzonderingen. Het kost wel eens tijd, en soms ook energie, maar als iemand uiteindelijk aangeeft ons punt te snappen, geeft het vaak ook veel voldoening. Kennis delen is een missie, de encyclopedie vullen enkel een middel, en geen doel. ed0verleg 23 jul 2014 12:45 (CEST)
Ah goh... De ziel is al de halve morgen bezig... Wat een inspanning, wat een werk, wat een doorzettingsvermogen.
Ik ben al een aantal jaren bezig. Wat leuk dat je eindelijk tot de conclusie komt dat het "energie kost", maar dan alleen jou en Romaine, natuurlijk. Mij kost het helemaal geen moeite, natuurlijk. Kleuske (overleg) 23 jul 2014 12:54 (CEST)

Alternatief[bewerken]

Gezien je inspanningen vandaag een film om de spoedige voltooiing van je arbied te vieren... Kleuske (overleg) 23 jul 2014 18:19 (CEST)

Of wordt het deze? Jij mag kiezen... Kleuske (overleg) 23 jul 2014 18:20 (CEST)
Meer een man voor actiefilms, misschien? deze hebben we helaas alleen als remake het origineel vind je misschien online. Bud Spencer en Terence Hill vindt ik alleen in het Italiaans leuk, zoals Louis de Funes alleen in het Frans leuk is. Ik hou niet van nasynchronisaties. Kleuske (overleg) 23 jul 2014 19:31 (CEST)

Ik doe liever Le Gendarme de Saint-Tropez. Romaine 23 jul 2014 19:44 (CEST)

Synoniemen in taxobox[bewerken]

Goedemorgen Romaine, in de Engelse taxobox is het mogelijk om synoniemen op te nemen, maar in onze taxobox niet. Nu plaatsen we synoniemen meestal in 'n lelijk lijstje onder taxonomie of zo. Is 't 'n idee om ons sjabloon uit te breiden met de synoniemen en bijbehorende auteurs en data? heinGlas z3.pngnlein'' 23 jul 2014 07:52 (CEST)

Op Vetstaartkatmaki is te zien hoe ik 't nu heb opgelost, geen schoonheidsprijs... heinGlas z3.pngnlein'' 24 jul 2014 15:50 (CEST)
Ik denk dat zoiets beter op de overlegpagina van de Taxobox besproken kan worden: Overleg sjabloon:Taxobox, dit is immers van de meest gebruikte sjablonen op de wiki. Romaine 24 jul 2014 15:53 (CEST)
Doen we! heinGlas z3.pngnlein'' 24 jul 2014 15:57 (CEST)

Gebruiker:Reinier Saille[bewerken]

Deze verdient echt een eigen kopje. De band Saille heeft artikelen in het duits, engels en frans, waarbij een klein aantal gebruikers (zonder uitzondering SPA's) het leeuwendeel van de inhoud voor hun rekening nemen:

Zeg mij, o Meester van Heel Wikipedia en Omliggende Zompen en Slikken, zijn deze gebruikers hier om een encyclopedie te helpen opbouwen, of misbruiken ze de tijd van vrijwillers en het geld van de WMF voor hun eigen doeleinden? Kleuske (overleg) 23 jul 2014 20:45 (CEST)

P.S. Laat de gitarist van het stel nou net Reinier Schenk heten. Wat een toeval, he? Kleuske (overleg) 23 jul 2014 20:49 (CEST)

Infobox rivier: probleempje[bewerken]

Hey Romaine Ik ben vrij nieuw op wikipedia, dus ik ken er nog niet superveel van: ik heb vaak het probleem bij het aanmaken van een rivierartikel dat het getal dat ik invoer (in de infobox) bij 'oppervlakte' op mijn scherm (na opslaan, of na 'toon bewerkingen ter controle') verschijnt bij stroomgebied, wat volgens Supercarwaar een andere parameter is. Voor een voorbeeld: kijk naar Onive. Weet je hier raad mee? Mvg, Bucolicaan (overleg) 24 jul 2014 15:23 (CEST)

Hallo Bucolicaan, Ik kan je vast uitleggen hoe een infobox functioneert, maar ik zie nog niet helemaal het probleem. De parameter oppervlakte slaat op de oppervlakte van het stroomgebied. Is er nog zoiets als een andere oppervlakte? Romaine 24 jul 2014 15:46 (CEST)
Geen idee. Maar als deze verschijning bij stroomgebied voor jullie geen probleem is, dan voor mij ook niet. Bucolicaan (overleg) 25 jul 2014 00:05 (CEST)

The Signpost: 23 July 2014[bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Wikidata weekly summary #119[bewerken]

Fliegerhorst Hilversum[bewerken]

Beste Romaine,

Het kazerneterrein is door de Duitsers inderdaad opgericht als Fliegerhorst Hilversum. Maar die naam heeft het (gelukkig) slechts enkele oorlogsjaren gedragen. Door de naam "Fliegerhorst Hilversum" als vroegere benaming zo prominent in de introductie te vermelden, maak je dat gegeven veel belangrijker dan het ooit geweest is. Daarom heb ik dit feit onder "Geschiedenis" vermeld, waar het m.i. ook hoort. Maar doordat jij het weer hebt teruggeplaatst in de introductie staat die naam er nu twee keer in en dat vind ik echt teveel van het goede. Vanaf 1946 was het kazernecomplex gedurende 32 jaar het Marine Opleidingskamp, waar iedere marineman, niet marinier zijnde, zijn eerste militaire vorming kreeg. Als zodanig had het terrein een veel grotere bekendheid. Dus als je al een vroeger benaming in de introductie zou willen vermelden zou "Marine Opleidingskamp" meer op zijn plaats zijn...

Groeten, Hans Whp 27 jul 2014 10:35‎ (CEST)

Hallo Hans, Ik snap het woordje "gelukkig" niet, dat is een smaakkwestie die niet thuishoort op Wikipedia. We hebben als uitgangspunt om een neutrale encyclopedie te maken waarbij we ons niet uitspreken over wat we vinden van een naam. Dat is niet aan ons. Een encyclopedie-artikel dient tijdloos te zijn: wie dan ook het artikel bekijkt, moet het onderwerp kunnen herkennen, of dat nou iemand is die het onderwerp nog herkent van uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog of later. De inleiding vermeldt de belangrijkste gegevens van het onderwerp, waarbij de naam een belangrijk onderdeel is. Pas in 1979 kreeg de Korporaal Van Oudheusdenkazerne deze naam. De inleiding wekt nu de suggestie dat de gehele periode van zijn bestaan het deze naam draagt, en dat lijkt me niet correct. Het lijkt mij noodzaak dat daarom de oorspronkelijke naam vermeld wordt in de inleiding. Dat het er twee keer staat is geen probleem: de inleiding vermeld de belangrijkste kernfeiten waarvan we een onderwerp moeten kennen, een van de dingen waarvan we de kazerne in de geschiedenis kennen is de naam Fliegerhorst Hilversum. Tijdens het zoeken naar informatie om toe te voegen aan het artikel kon ik toen geen bron vinden met daarin duidelijk aangegeven wat de naam was van de kazerne in de periode tussen de Tweede Wereldoorlog en de hernoeming. Ik hoopte dan ook dat iemand dat zou aanvullen of met een suggestie zou komen. Daarom stond dat nog niet in de inleiding. Ik zal dus beide daarin toevoegen. Dank! Romaine 27 jul 2014 16:17 (CEST)

Beste Romaine, Ik heb het woord "gelukkig" niet in de tekst gebruikt, maar slechts in mijn commentaar. Dat je niet snapt dat ik dit woord gebruikt heb, doelend op een inktzwarte periode uit onze geschiedenis, begrijp ik weer niet... Overigens wordt de door jou gestelde noodzaak m.b.t. de inleiding niet door iedereen gedeeld. Kijk maar naar het artikel over Vliegkamp Valkenburg... Groet, Hans

Hoe negatief die periode ook ervaren is, dat is voor ons niet relevant. Wikipedia heeft als doel neutraal te zijn, emoties dienen niet als afweging genomen te worden omdat daarmee de neutraliteit ondermijnt wordt. Romaine 28 jul 2014 22:09 (CEST)

Tech News: 2014-31[bewerken]

28 jul 2014 10:08 (CEST)

Hulp gevraagd[bewerken]

Hallo Romaine,

Ik ben nieuw op Wikipedia als bijdrager. Een bevriend auteur heeft me gevraagd een pagina voor hem te maken. Dat heb ik gedaan en op een gegeven moment zag ik dat Kleuske me als egootje bestempelde. Ik snap dat niet. Zover ik weet heb ik niets gedaan om dat te rechtvaardigen. De pagina waaraan ik werkte is Anthonie van de Wardt. Als voorbeeld heb ik de wikipagina van Gerard Reve gebruikt.

Ik kan niet beoordelen of deze pagina past binnen Wikipedia. Ik ken het werk van hem niet, maar ik weet wel dat hij wel o.a. in De Gids heeft gepubliceerd, en dat daar bewijs voor is. Een van zijn boeken wordt op dit moment gereed gemaakt voor de Engelstalige markt. Wat ik vooral moeilijk vind is om te bepalen wanneer een onderwerp encyclopedisch van aard is en wanneer reclame. Deze pagina is niet als reclame bedoeld.

Zou jij mij kunnen aangeven wat er verkeerd is aan deze pagina en of ik er iets aan kan veranderen/verbeteren om het goedgekeurd te krijgen? Ik heb wel een link gekregen naar de conventies en ik dacht dat ik daar goed aan voldeed. Kortom, ik loop hierin vast.

Alvast bedankt Met vriendelijke groet, Irma – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Zichtbaarophetinternet (overleg · bijdragen) 31 jul 2014 12:46‎

Je kent hem niet maar de website waar je naar verwijst is gemaakt door het hostingbedrijf met de naam zichtbaarophetinternet. Je koos dus geheel toevallig dezelfde naam toen je je registreerde als het bedrijf dat zijn website verzorgde? EvilFreD (overleg) 31 jul 2014 14:33 (CEST)

The Signpost: 30 July 2014[bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Wikidata weekly summary #120[bewerken]

Tech News: 2014-32[bewerken]

4 aug 2014 09:37 (CEST)

Openstaande vraag[bewerken]

Hoi Romaine. Ik vermoed dat jij hierop wel een oplossing hebt? Groet, Pompidom (overleg) 6 aug 2014 21:38 (CEST)

Dank voor de attendering. Ik heb gereageerd, ik heb voor alsnog geen oplossing anders dan een ander systeem (buiten de infobox) te gebruiken met x/y-coördinaten. Romaine 7 aug 2014 01:24 (CEST)

Uitspraak van Hebreeuwse en Jiddische woorden en uitdrukkingen[bewerken]

Hallo Romaine ik heb het volgende mailtje gestuurd naar Sofeer als jij iemand weet die de woorden goed kan uitspreken hou ik me aanbevolen om met die persoon in contact te komen:

L.S.

Via sofeer zijn er vele honderden woorden van Jiddische en Hebreeuwse origine opgenomen in de wiktionary. Een fraaie uitbreiding van dit woordenboek.!!!!!!!!!!!!!!! Een uitbreiding die echter ook een goede uitspraak van de verschillende woorden en uitdrukkingen verdient.

Zelf heb ik meer dan 100.000 woorden ingesproken in dit woordenboek maar ik betwijfel of ik de jiddische woorden recht doe met MIJN uitspraak.

Zou u mij in contact kunnen brengen met iemand die de woorden wel goed kan uitspreken. Ik kan deze persoon tips geven over de software/hardware die opnemen en uploaden zeer aanzienlijk kan vereenvoudigen. Deze persoon zou de woorden ook bij mij thuis in Almelo kunnen inspreken dan kan ik zorgen voor de verdere verwerking in wiktionary.

Groeten Marcel Coenders.Marcel coenders (overleg) 6 aug 2014 23:14 (CEST)

Wikiversity[bewerken]

Vraag op jouw talkpage aldaar. The Banner Overleg 6 aug 2014 23:17 (CEST)

Ik heb je vraag gezien, maar ik ben enerzijds druk met Wikimania deze week en anderzijds moet ik even nadenken over wat ik zou verwachten in een pagina. Als ik wat pagina's op de Engelstalige Wikiversity opzoek die ik wel redelijk vindt ("redelijk" omdat ik niet helder heb wat de normen zouden moeten zijn), kom ik uit op bijvoorbeeld: Learning towards a qualification, Vertical Height and Horizontal Length and Slope en Podcasting. Tevens denk ik dat zoiets wellicht beter op het forum kunnen bespreken, het is niet alleen aan mij. Romaine 7 aug 2014 01:21 (CEST)

meet & greet wikimedia Belgium[bewerken]

Dag Romaine,

Ik kreeg je naam doorgespeeld van Finne. Ik werk voor PACKED expertisecentrum digitaal erfgoed in Brussel en ik loop rond op wikimania op zoek naar mogelijkheden om een project op te zetten rond wikidata en GLAM in Vlaanderen. Ik heb al kennisgemaakt met Hay Kramen en Sebastiaan Ter Burg. Maar het zou leuk zijn om kennis te maken met pas geboren Wikimedia Belgium Chapter. Ik ben tot 18.00 vanavond in Barnbican. Moet dit weekend helaas terug naar Brussel.

Ik heb al een afspraak met Hay Kramen om 13.3 aan de deur van het Conservatory en ga zo meteen nog naar de openGLAM discussie.

Heb jij een gat in je agenda om kennis te maken?

Groeten

Bert lemmens (overleg) 8 aug 2014 12:35 (CEST)

Ik heb dit Romaine net laten lezen, hij komt richting Frobisher 456, hij is vrijwilliger, dus loopt in een rood volunteer t-shirt rond. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 8 aug 2014 13:43 (CEST)

The Signpost: 06 August 2014[bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Belgisch kampioenschap wielrennen voor nieuwelingen[bewerken]

Beste,

Ik heb pas ontdekt dat mijn grootvader dit kampioenschap ooit gereden heeft in 1950 en op de derde plaats geindigd was. Hier staat 'frans Vanderwaeter' vermeld maar zijn officiele naam is 'Frans Van De Water' . Is het mogelijk deze aan te passen aub? Alvast bedankt.

Met vriendelijke groeten,

Jasper

Jasper, ik ben zoëven zo vrij geweest om uw verzoek in te willigen: goed? Bart Versieck (overleg) 10 aug 2014 13:00 (CEST)

Tech News: 2014-33[bewerken]

11 aug 2014 09:43 (CEST)

VisualEditor global newsletter—July and August 2014[bewerken]

VisualEditor-logo.svg

The VisualEditor team is currently working mostly to fix bugs, improve performance, reduce technical debt, and other infrastructure needs. You can find on Mediawiki.org weekly updates detailing recent work.

Screenshot of VisualEditor's link tool
Dialog boxes in VisualEditor have been re-designed to use action words instead of icons. This has increased the number of items that need to be translated. The user guide is also being updated.

The biggest visible change since the last newsletter was to the dialog boxes. The design for each dialog box and window was simplified. The most commonly needed buttons are now at the top. Based on user feedback, the buttons are now labeled with simple words (like "Cancel" or "Done") instead of potentially confusing icons (like "<" or "X"). Many of the buttons to edit links, images, and other items now also show the linked page, image name, or other useful information when you click on them.

 • Hidden HTML comments (notes visible to editors, but not to readers) can now be read, edited, inserted, and removed. A small icon (a white exclamation mark on a dot) marks the location of each comments. You can click on the icon to see the comment.
 • You can now drag and drop text and templates as well as images. A new placement line makes it much easier to see where you are dropping the item. Images can no longer be dropped into the middle of paragraphs.
 • All references and footnotes (<ref> tags) are now made through the "Citeren" menu, including the "Basis" (manual formatting) footnotes and the ability to re-use an existing citation, both of which were previously accessible only through the "Invoegen" menu. The "<visualeditor-dialogbutton-referencelist-tooltip>" is still added via the "Invoegen" menu.
 • When you add an image or other media file, you are now prompted to add an image caption immediately. You can also replace an image whilst keeping the original caption and other settings.
 • All tablet users visiting the mobile web version of Wikipedias will be able to opt-in to a version of VisualEditor from 14 August. You can test the new tool by choosing the beta version of the mobile view in the Settings menu.
 • The link tool has a new "Open" button that will open a linked page in another tab so you can make sure a link is the right one.
 • The "Cancel" button in the toolbar has been removed based on user testing. To cancel any edit, you can leave the page by clicking the Read tab, the back button in your browser, or closing the browser window without saving your changes.

Looking ahead[bewerken]

The team posts details about planned work on the VisualEditor roadmap. The VisualEditor team plans to add auto-fill features for citations soon. Your ideas about making referencing quick and easy are still wanted. Support for upright image sizes is being developed. The designers are also working on support for adding rows and columns to tables; you can already provide feedback about the design workflow. Work to support Internet Explorer is ongoing.

Feedback opportunities[bewerken]

Please share your questions, suggestions, or problems by posting a note at the VisualEditor feedback page or by joining the office hours discussion on Thursday, 14 August 2014 at 09:00 UTC (daytime for Europe, Middle East and Asia) or on Thursday, 18 September 2014 at 16:00 UTC (daytime for the Americas; evening for Europe).

If you'd like to get this newsletter on your own page (about once a month), please subscribe at w:en:Wikipedia:VisualEditor/Newsletter for English Wikipedia only or at Meta for any project. Thank you! --Elitre (WMF), 11 aug 2014 19:53 (CEST)

Wikidata weekly summary #121[bewerken]

Voorstel sjabloon:Infobox museum[bewerken]

Bent u bereid mijn voorstel op Overleg sjabloon:Infobox museum te beoordelen ? Ik wil niet zomaar zelf deze infobox bewerken zonder voorafgaand overleg. M. vr. groet, --OSeveno (overleg) 13 aug 2014 18:56 (CEST)

This Month in GLAM: July 2014[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

vraagje &[bewerken]

Dit artikel: Lijst van meren in Duitsland gebruikt tientallen malen "& n b s p ;" (natuurlijk aanelkaar,   "nowiki" werkt niet) maar als ik er een aantal verwijder verandert er niets aan de layout. Dan zijn ze toch overbodig? VanBuren (overleg) 15 aug 2014 12:57 (CEST)Geannuleerd. --VanBuren (overleg) 18 aug 2014 13:21 (CEST)

Wikidata weekly summary #122[bewerken]

Wikidata weekly summary #114

Wikipedia:Ontmoete Wikimedianen[bewerken]

Hoi Romaine. We have been talking about making WP:OW more popular on en.wikipedia. I've just been talking to Ireas about the project. There is a plan to transfer the engine to en:Wikipedia:Wikimedia Labs. Once it is there it should be a good time to make another announcement, for example at the Signpost. They planned to transfer it before Wikimania 2014, but there is a small delay ... Best regards, --Gereon K. (overleg) 17 aug 2014 20:49 (CEST)

Péter Erdő[bewerken]

Hoi Romaine, zou je misschien mee kunnen kijken naar het sjabloon op Péter Erdő. Er staat een wikicode voor niet ingevoegde afbeelding van een wapen onder de afbeelding. Mvg, Taketa (overleg) 17 aug 2014 22:01 (CEST)

Dat komt doordat je bij 'soort kardinaal' de optie 4 hebt gekozen, dan word verwacht dat je een wapen van de kardinaal toevoegt. Je moet daar dus 1, 2 of 3 kiezen, zie de sjabloon-documentatie, welke heb ik zelf even geen idee van. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 17 aug 2014 23:19 (CEST)

The Signpost: 13 August 2014[bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Tech News: 2014-34[bewerken]

18 aug 2014 09:16 (CEST)

Bug bij inspringen[bewerken]

Dag Romaine, op 15 augustus merkte ik dat, als ik ergens een {{appendix}} neerzette die ik om wat voor reden dan ook liet inspringen (vanaf links; niet in een artikel overigens maar in een overleg), dat dan de tekst daaronder automatisch ook meesprong (dat was onder dit item). Ik dacht eerst dat het een fout in het appendix-sjabloon was, maar daar zijn alle haken netjes afgesloten. Vreemd genoeg gebeurde niet hetzelfde als ik een {{references}} gebruikte, dus met wat kunst en vliegwerk kreeg ik het door mij gewenste resultaat toch voor mekaar.

Vandaag merkte ik op de helpdesk dat ik bij het gebruik van een tabel die ik met de tekst mee liet inspringen, hetzelfde probleem had (zie dit item). Ik heb het voor nu even opgelost door de ingesprongen tabel tussen div's te zetten, maar dat is natuurlijk een weinig elegant lapmiddel. Ik heb de indruk dat dit een bug is die zeer recent is geïntroduceerd, omdat ik wel vaker gebruik heb gemaakt van ingesprongen tabellen waarbij ik vervolgens niet ditzelfde probleem had.

Aangezien jij veel handiger bent met het doen van bugmeldingen dan ik: zou jij hier een melding van kunnen maken? Hartelijke groet,  Wikiklaas  overleg  18 aug 2014 16:58 (CEST)

Hallo Wikiklaas, Ik heb de indruk dat het inspringen van tabellen niet echt iets is wat als normaal gedrag beschouwt mag worden met tabellen. Het eerste voorbeeld dat je geeft kan ik niet reproduceren, het tweede wel. Ik heb er een bugmelding voor aangemaakt: bugzilla:69699. Romaine 18 aug 2014 17:26 (CEST)
Heel erg bedankt, Romaine, dat is precies wat ik graag wilde.  Wikiklaas  overleg  18 aug 2014 18:41 (CEST)
Met mijn eerste voorbeeld bedoelde ik overigens dit: Het kopje springt onbedoeld in omdat erboven een appendix in een tabel staat, en die tabel zelf ingesprongen is om uitgelijnd te zijn met de tekst daar weer boven, waar die bij hoort.  Wikiklaas  overleg  18 aug 2014 18:46 (CEST)

deletions at beta Wikiversity[bewerken]

see your talk page there. thx, Erkan Yilmaz (overleg) 18 aug 2014 18:14 (CEST)

Naamswijzigingen[bewerken]

Beste Romaine, Misschien ben ik inderdaad te snel geweest met de naamswijzigingen en had ik beter eerst eens met je moeten overleggen. Jij bent tenslotte de opsteller van deze artikelen. Hiervoor mijn verontschuldiging. Wat de naam ´´Cycloopstenen´´ betreft heb ik deze gewoon gegoogled en aantal vermeldingen gevonden. Zie onder andere: en http://www.trois-frontieres.be/N/hauset.php. Wat de andere twee gewijzigde namen betreft: Akenerbos en Hammerbrug kom ik later bij je op terug.LeonardH (overleg) 18 aug 2014 21:29 (CEST)

Hallo LeonardH, De eerste bron die je aanhaalt heeft het over cycloopstenen, merk de kleine letter c op! Geen eigennaam, maar een aanduiding voor grote stenen. De tweede bron die je aanhaalt zet het woord tussen aanhalingstekens, aangevend dat het niet de gangbare naam lijkt te zijn maar een vertaling/afgeleide ervan. Zyklopensteine is een eigennaam, de naam van de plek, in Duitsland, en mij lijkt dat de gangbare naam. In al die jaren is dat ook de enige naam die ik ben tegengekomen, ik heb er langdurig naar gezocht. Op zich heb ik geen bezwaar om "Cyclopenstenen" erbij te plaatsen in de eerste zin dat dat letterlijk vertaald de benaming is. Groetjes - Romaine 19 aug 2014 03:23 (CEST)
Zie de redirect cycloopstenen. – Maiella (overleg) 19 aug 2014 03:31 (CEST)
Hallo Romaine, Dat lijkt mij een prima oplosssing. Overigens liggen veruit de meeste stenen in België en niet in Duitsland.GroetjesLeonardH (overleg) 19 aug 2014 07:20 (CEST)

Translation notification: Mailing lists/List info[bewerken]

Hello Romaine,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Dutch on Meta. The page Mailing lists/List info is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is medium.


We are re-designing our mailing list information pages and we would very much appreciate if you could please translate a few short phrases so that non-English speakers are able to easily sign up to our Mailing lists. If you have questions about the translation notifications system, ask them here. You can manage your subscription here.

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 19 aug 2014 02:10 (CEST)

Wikimaatje?[bewerken]

Beste Romaine. Ik heb je al eerder gepolst over zeden en gewoontes op Wikipedia (zie item 54 etiquette). Ik heb nog een vraag 'hoe 't heurt' op WP. Eigenlijk lijkt het mij wel leuk/zinvol om een Wikimaatje te hebben. Iemand met wie je van gedachten kunt wisselen over (mogelijke) onderwerpen, die je opbouwende kritiek levert op je teksten en die ongeveer dezelfde interesses heeft. Maar dat laatste is geen must. Ik heb wel een tijdje een coach gehad, maar hij hield opeens mee op. Maar aan zo'n type heb ik eigenlijk geen behoefte meer. Het gaat me eerder om een collega wikipediaan. Denk je dat het zinvol is om een oproep met profiel in De Kroeg te plaatsen of zijn er betere plekken? Bedankt voor het meedenken Hamnico (overleg) 19 aug 2014 13:09 (CEST)

Hallo Hamnico, het principe van een wikimaatje kennen we eigenlijk niet echt buiten het coachingsprogramma om. Het is uiteraard wel mogelijk. Je kunt hier een oproep voor doen in de Kroeg, maar dat is geen garantie voor succes. Ik denk dat men dan ook weer mogelijk naar het coachingsprogramma verwijst. Wat je kunt doen is kijken welke onderwerpen je interesse liggen, kijken welke andere gebruikers daar ook interesse in hebben en het hen vragen. Nog een andere optie is dat je een wikiproject begint over een onderwerpengroep waar jouw interesse ligt (als die nog niet bestaat). Vervolgens kun je het bestaan van dat project breder kenbaar maken en misschien komen daar andere gebruikers op af die samen met jou daaraan willen werken. Een voorbeeld van een goedlopend project is het wikiproject Madagaskar. Groetjes - Romaine 20 aug 2014 01:39 (CEST)

Bot vraag[bewerken]

Hallo Romaine,

Door mijn werkzaamheden op NL Linux Mint wiki linuxmintnl.nl heb ik veel werk aan het plaatsen van een welkom op overleg van nieuwe aanmeldingen. Nu weet ik dat er een bot is die dat kan automatiseren, maar ik kom er, ook op Mediawiki, niet uit. Mijn vragen:

 • Hoe heet het bot
 • Waar kan ik vinden wat het precies doet.
 • Is het ook op andere wiki's te gebruiken.

Met vriendelijke groet, --JosUTC-4Vlag van Dominicaanse Republiek DOM (overleg) 22 aug 2014 17:52 (CEST)

Hallo Jos1950, Daar zul je denk ik pywiki voor nodig hebben. Wat die bot dan precies doet is afhankelijk van de instellingen van de gebruiker. Groetjes - Romaine 22 aug 2014 17:56 (CEST)
Pywikibot had ik al eens bekeken maar was voor mij niet duidelijk en ben terecht gekomen bij APIbot. Daar vond ik veel duidelijke info en voorbeelden. Het bronbestand heb ik gedownload en uitgepakt. Nu studeer hoe ik de boel moet invullen aan elkaar moet breien. Bedankt met vriendelijke groeten.JosUTC-4Vlag van Dominicaanse Republiek DOM (overleg) 23 aug 2014 03:36 (CEST)

The Signpost: 20 August 2014[bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Wikidata weekly summary #123[bewerken]

Sjabloon CIL[bewerken]

Hallo Romaine, heb jij bezwaar tegen een Nederlandstalige versie van het Duitstalige CIL-sjabloon (zie de:Vorlage:CIL) ? Mvg JRB (overleg) 25 aug 2014 01:40 (CEST)

Hallo JRB, Dat lijkt mij geen probleem. Wel graag met de naam Link CIL, net als de meeste andere link-sjablonen. Groetjes - Romaine 27 aug 2014 04:31 (CEST)

Tech News: 2014-35[bewerken]

25 aug 2014 11:21 (CEST)

Datum invullen door RomaineBot[bewerken]

In deze edit vulde RomaineBot de datum 25 augustus in, maar dat had beter 24 augustus kunnen zijn. Hoe komt de bot aan de in te vullen datum? Het invullen gebeurde op de 26e, maar de laatste edit aan de pagina (die inderdaad de edit was waarbij {{weg}} werd toegevoegd) was op de 24e. — gpvos 26 aug 2014 09:02 (CEST)

Hallo Gpvos, Ik denk dat ik snap hoe het zit, hij lijkt onbedoeld een dagje te hebben overgeslagen. Ik zal het nalopen, zal denk ik niet de enige pagina zijn. Dank voor de melding. Romaine 27 aug 2014 04:33 (CEST)

Akenerbos[bewerken]

Beste Romaine, Zoals eerder aangegeven zo ik nog terugkomen op de naam van het Akenerbos. Ik heb hier nog eens naar gekeken en het lijkt dat de naam Akenerbos toch regelmatig gebruikt wordt in het Nederlands. De naam Akener Bosch wordt inderdaad niet meer gebruikt. Als voorbeelden kan ik geven: http://www.denatuurgids.nl/pdf/kortetourdng.pdf en http://www.gps-tour.info/nl/92/detail.58028.html . Er zijn nog andere voorbeelden ook met de naam Akener Bos. Ik stel voor om niet de naam van het artikel te veranderen maar de Nederlandse naam toe te voegen in de eerste regel. Deze naam is ook meer in overeenstemming met de naam in het Platdiets en de locale dialect in Aken zelf. Groetjes,LeonardH (overleg) 23 aug 2014 08:52 (CEST)

beste Romaine, ik begrijp niet dat mijn wiki lessenpakket omtrent privacy op het internet werden gewist vanwege 'no educational content'. Deze pagina's waren een onderdeel van een lessenpakket dat ik vorig jaar heb ontwikkeld voor de cursus 'Reflectie en ontwikkeling van technologie-onderwijs' in het kader van mijn lerarenopleiding. Ik had niet gemerkt dat deze verwijderd zouden worden. Persoonljk vind ik dit zeer jammer want ik heb onlangs nog mijn uitgebreid document met de links naar deze pagina's aan een aantal mensen doorgegeven. Kan dit teruggeplaatst worden ? mvg Véronique

onterecht verwijderen van lessenpakket omtrent privacy op internet[bewerken]

beste Romaine, ik ben nog niet zo goed bekend met wiki, maar vorig jaar heb ik een lessenpakket op wikiversity geplaatst in het kader van een cursus 'reflectie en ontwikkeling van technologie-onderwijs'. Ik ben verbaasd dat deze pagina's verwijderd zijn met als reden 'no educational content'. Deze pagina's werden net gemaakt om gebruikt te worden in lessen omtrent privacy op internet en bevatten dus didactisch ontwikkelde inhoud.

Hoe kunnen deze terug toegevoegd worden ? Ik wist niet eens dat ze weg zouden gaan en in januari had ik er zelf nog aan gewerkt... Ik wou vandaag nog iemand naar deze pagina's doorverwijzen en toen ik ze zocht, bleken ze dus ineens verdwenen...

mvg VBrees (overleg) 27 aug 2014 22:01 (CEST)VBrees

Hallo VBrees, Onlangs hebben we moeten constateren dat het op Wikiversity een grote bende was geworden door de tijd en hebben we een opruiming gehouden. Daarbij zijn alle individuele pagina's bekeken en beoordeeld of ze geschikt zijn om te gebruiken als cursus of lesmateriaal. Door de manier waarop uw lessenpakket is opgezet ontstond er twijfel over de zinvolheid van de pagina's, individuele pagina's waren onvoldoende herkenbaar dat ze tot een groter geheel hoorden en leken losse pagina's te zijn, minstens één titel was onduidelijk en nog meer punten. De pagina's zijn niet geheel weg, maar kan ik voor u herstellen. Als ik het hersteld heb zal ik er één structuur van maken, zodat alle pagina's zichtbaar horen bij dit lessenpakket. De enige vraag die daarbij openstaat, voordat ik daarmee aan de slag kan gaan, is welke titel de moederpagina moet krijgen, omdat daar alle andere pagina's dan aangekoppeld gaan worden. Dit betekent dan dat alle pagina's van het lessenpakket beginnen met de titel van de moederpagina, gevolgd door een schuine streep (/) en daarachter de titel van de pagina zelf.
Het lijkt erop dat "Project r&o: lessenpakket omtrent privacy op internet" de titel is van de moederpagina, is dat correct? "Project r&o" is mij totaal niet duidelijk. Dat het een lessenpakket is zou uit de inleiding moeten blijken op de moederpagina. Ik zou daarom willen adviseren om de titel in te korten tot "Privacy op internet", tenzij u liever een andere titel gebruikt voor het gehele lessenpakket? Kunt u mij laten weten wat u denkt van dit voorstel?
Als we overeengekomen zijn welke titel het moet hebben zal ik het voor u gaan terugplaatsen en gereedmaken. Graag verneem ik van u dus een reactie. Romaine 27 aug 2014 22:31 (CEST)

WikiCon 2014 in Keulen[bewerken]

Hello Romaine, can you help me please to distribute the following invitation to WikiCon to the Dutch and Belgian colleagues? My colleague Neozoon was so nice and gave me the translated text. I'm looking forward to Sunday in Maastricht ;-)

___snipp ___

De WikiCon 2014, de grootste bijeenkomst van de Duitstalige Wikipedia- Communities en zusterprojecten wordt dit jaar gehouden van 3 tot 5 oktober in Keulen. Naast lezingen en avond-evenementen zullen ook een aantal excursies naar musea en attracties in Keulen worden aangeboden. Wij zouden het verwelkomen/het zou ons verheugen als we Wikipedianen van de nabijgelegen Beneluxlanden als gasten konden verwelkomen. Tot 31 augustus 2014 is een aanmelding incl. hotelreservering mogelijk via dit | formulier. Natuurlijk kun je ook alsnog op korte termijn besluiten te komen, maar dan moet je zelf een slaapplek regelen. De nodige informatie over de accommodatie en de conferentie is hier te vinden. Als je vragen hebt: onder info@wikicon.org helpen wij je graag. Wij verheugen ons op je komst. Namens het organisatieteam, Geolina

___snipp___

Thank you very much, Geolina163 (overleg) 27 aug 2014 22:53 (CEST)

Uitgevoerd Done - added to 8 places. Romaine 29 aug 2014 10:42 (CEST)

List of Lebanese Monuments[bewerken]

As you have requested, here is the list of Lebanese monuments:

المَعلَم بالعربية Monument
بيت الدين Beit Eddin
جبيل Jubeil
بعلبك Baalbeck
قلعة صيدا Saida Castle
وسط بيروت Downtown Beirut
حاريصا Harissa
البترون Batroun
مغارة جعيتا Jeita Grotto

Aboluay (overleg) 30 aug 2014 04:30 (CEST)

Thank you. I see you added it also to the Commons page. But you gave as url for the landing page an external site, but there is not list (yet). Will that list be there too? Greetings - Romaine 30 aug 2014 04:48 (CEST)

The Signpost: 27 August 2014[bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Wikidata weekly summary #124[bewerken]

Tech News: 2014-36[bewerken]

1 sep 2014 09:48 (CEST)

Translation notification: Single User Login finalisation announcement/RenameUser announcement[bewerken]

Hello Romaine,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to Dutch on Meta. The page Single User Login finalisation announcement/RenameUser announcement is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is medium. The deadline for translating this page is 2014-09-08.

Translators, I (Keegan) am sending a message on behalf of Stewards and WMF engineering to inform communities about local renaming being turned off in the middle of September as usernames start moving global. Please translate this message so I can deliver it in a proper, localized form.

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 3 sep 2014 06:00 (CEST)

Wikimedia Belgium[bewerken]

Dag Romaine, proficiat! Lotje (overleg) 3 sep 2014 10:16 (CEST)

Feedback op vertaling CC 4.0 vertaling[bewerken]

Hi Romaine,

Had je nog tijd gevonden om naar onze Nederlandstalige conceptvertalingen te kijken van de CC 4.0-licenties? De publieke consultatie is helaas al verlopen, maar als je aangeeft dat je nog een paar dagen nodig hebt dan wacht ik graag even op je voordat volgende stappen zet om deze vertaling definitief te maken.

Groet, Martsniez (overleg) 3 sep 2014 11:45 (CEST)

Hallo Martsniez, Ik heb er weken terug in juli naar gekeken en doorgelezen, maar heb niets gevonden waarvan ik het idee had op te moeten reageren. Ik hoop dat de publieke consultatie succesvol is geweest en dank voor de openheid waarmee het gebeurd is. Groetjes - Romaine 4 sep 2014 08:45 (CEST)
Hi Romaine, Bedankt voor je tijd. Goed om te horen dat je niets bent tegengekomen. Dan kan ik verder met het definitief maken van de vertaling. Martsniez (overleg) 7 sep 2014 16:38 (CEST)

sjabloon ivm. de verwijderlijst[bewerken]

Hoi Romaine, en heel veel meelezers.

Bij een nominatie verschijnt er een sjabloon op het betreffende lemma, en de betreffende tekst is niet links uitgelijnd, maar gecentreerd. Dat vind ik heel lelijk. Als iemand anders dat ook heel lelijk vindt, doe er dan asjeblieft iets aan! Russisch-Oekraïense oorlog is de komende 13 dagen een goed voorbeeld. En het woord [aangedragen] moet worden vervangen door [voorgedragen]. Meest vriendelijke groet. – Maiella (overleg) 4 sep 2014 02:55 (CEST)

The Signpost: 03 September 2014[bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Sjabloon:Navbox subgroep[bewerken]

Hallo zou u als u tijd heeft voor mij (in het teken van Project Interstellaire Astronomie) dit sjabloon willen aan maken op de nederlandse wikipedia, ik zou het zelf wel willen maar ik heb weinig verstand van zulke sjablonen... het zou mij (en ik denk ook veel andere) van pas komen. Alvast heel erg bedankt!

Jelle Gouw (overleg) 6 sep 2014 13:29 (CEST)

Hallo Jelle Gouw, Over het algemeen kan er gezegd worden dat het kopiëren van Engelstalige sjablonen niet gebruikelijk is, vaak ook ongewenst, vanwege de onmogelijk opzet van de sjablonen aldaar. Voor het bouwen van een tabel gebruiken we dit sjabloon. Groetjes - Romaine 7 sep 2014 04:34 (CEST)

Flow testen op 1 pagina[bewerken]

Beste Romaine. In de Kroeg is er gevraagd of er bezwaren zijn tegen het inschakelen van Flow op een enkele testpagina. Het is geen stemming over een voorstel. Met het posten van een tegen sjabloon wek je de indruk dat je dent dat het wel een stemming is. Je schrijft dat je geen uitleg ziet waarom Flow hier getest zou moeten worden. Die staat er wel: ik wil Flow testen op 1 pagina. Flow staat los van VisualEditor en MediaViewer. Je plaatst verschillende opmerkingen over VisualEditor en MediaViewer. Welk bezwaar is daaruit te destilleren tegen het testen van Flow op een enkele pagina? Voor het doorontwikkelen van Flow is uitgebreid testwerk nodig in een diversiteit aan omgevingen. Het testen op 1 pagina op nlwiki draagt direct bij aan het doorontwikkelen van Flow. Op welke wijze zou de volledige communicatie op deze wiki op zijn gat kunnen komen te liggen wanneer op 1 pagina Flow getest wordt? Kortom welke grond voor een bezwaar heb je? Waar ben je bang voor? Wat verlies je? Dedalus (overleg) 7 sep 2014 00:00 (CEST)

Hallo Dedalus, Ik vind het ongepast dat je tal van gebruikers nu individueel gaat aanschrijven. Dat heet talk page hoppen en wordt niet geapprecieerd. Het is gebruikelijk om een discussie over een bepaald onderwerp op één plek te voeren en niet te gaan verspreiden over tal van pagina's.
Beste Romaine: In je eerste bijdragen in de Kroeg kon ik niet ontwaren wat je bezwaren zijn tegen testen op 1 pagina. Ik stel hier aan jou een vraag om je bezwaar te verhelderen en te verduidelijken. Ik heb niet gevraagd om je bezwaren hier te posten. Ik heb gevraagd om bezwaren in de Kroeg te posten. In de Kroeg ga je vooral off topic. "Page hoppen"? Beetje raar. Ja, ik heb berichten geplaats op de overlegpagina's van gebruikers die in de Kroeg gereageerd hebben en verder niet. Dedalus (overleg) 7 sep 2014 17:30 (CEST)
Ik heb gemerkt dat ik meerdere dingen geschreven heb die je niet gelezen lijkt te hebben. Dat je niet kon ontwaren wat er voor bezwaren zijn tegen het nu hier lokaal gaan testen lijkt daarmee verband te houden. Maar dat je een discussie hier en op andere pagina's loopt te starten blijf ik ongepast vinden. Wat raar is is dat je allerlei gebruikers gaat aanschrijven. Zoals gezegd: ongepast. Romaine 7 sep 2014 19:17 (CEST)
Ik maak bezwaar tegen het instellen van een enkele testpagina, omdat er nu nog te veel problemen kleven aan Flow waardoor het testen te weinig zinvol is. Alsof je met een auto wil gaan rijden, terwijl het stuur nog niet geïnstalleerd is.
Beste Romaine. Klopt het dat de kern van je bezwaar is dat er te veel problemen kleven aan Flow? Welke problemen zijn dat? Het is voor jou niet zinvol - zou je je kunnen voorstellen dat het wel zinvol kan zijn voor andere gebruikers? Dedalus (overleg) 7 sep 2014 17:30 (CEST)
Er kleven nog te veel problemen aan Flow en de software is helemaal niet gereed om lokaal te gaan testen. De software is volgens de ontwikkelaars prematuur, nog lang niet klaar voor dit soort vervolgstappen. Als je je beter had verdiept had je de problemen kunnen weten.
"Het is voor jou niet zinvol" -> Je projecteert hier iets op mij, totaal niet relevant. Stop daarmee! Mijn rol is procesbegeleider van de technische aspecten van deze wiki. Daarbij kijk ik niet naar mijn smaak, maar naar brede aspecten.
"zou je je kunnen voorstellen dat het wel zinvol kan zijn voor andere gebruikers?" -> Andere gebruikers kunnen als ze daar zin in hebben dit allang vrijelijk testen op mw:Talk:Sandbox. Misschien is voor jou het woordje "prematuur" niet duidelijk. Prematuur houdt in dat de software voordat die geschikt is nog een heel stuk doorontwikkeld moet worden. Daarbij is allang duidelijk welke aspecten nog missen. Wat je voorstelt is niet zinvol in dit stadium van de software. Romaine 7 sep 2014 19:17 (CEST)
"Je schrijft dat je geen uitleg ziet waarom Flow hier getest zou moeten worden. Die staat er wel: ik wil Flow testen op 1 pagina." -> Er staat alleen dat je het wil testen, er staat niet waarom je het wilt testen. Op geen enkele manier is er aangegeven wat het nut is om het hier lokaal te gaan testen, terwijl de omstandigheden identiek op MediaWiki gereproduceerd kunnen worden. De noodzaak of zinvolheid om Flow nu lokaal te gaan testen is op geen enkele manier duidelijk gemaakt.
Het is nieuwe software waar een MVP voor is. Dat is voldoende om aan gebruikers voor te leggen. In hun eigen omgeving. Jouw aanname is dat de nlwiki omgeving identiek is aan de mw: omgeving. Die aanname maak ik niet. nlwp heeft een andere groep gebruikers dan mw: - het gaat mij er vooral om feedback van een andere groep gebruikers te krijgen. Dedalus (overleg) 7 sep 2014 17:30 (CEST)
Nee, dat is niet voldoende om aan gebruiekrs voor te leggen.
"Jouw aanname" -> Ik doe geen aannames, ik stel enkel dingen vast hier.
"nlwp heeft een andere groep gebruikers dan mw:" -> totaal irrelevant. Deze software werkt niet opeens anders als het op een andere wiki wordt geïnstalleerd.
"het gaat mij er vooral om feedback van een andere groep gebruikers te krijgen" -> Geen flauw idee wat jij met feedback wil. De ontwikkelaars hebben daar namelijk helemaal geen behoefte aan momenteel. Romaine 7 sep 2014 19:17 (CEST)
"Het testen op 1 pagina op nlwiki draagt direct bij aan het doorontwikkelen van Flow." -> Hoe weet je dat? De veronderstelling dat testresultaten direct effecten leidt is geen automatisme. Sterker nog, eerdere tests van software-implementaties wachten nog steeds op een effectief toepassen van de feedback die er is gegeven. Testen is alleen zinvol als de ontwikkelaars zich committeren om iets te doen met de feedback. Uit je berichtgeving maak ik niet op dat dat gebeurd is en je lijkt weer op eigen houtje te handelen.
Ik handel niet op eigen houtje. Ik vraag openlijk of er bezwaren zijn tegen een aanvraag. Zonder 'community agreement' wordt Flow niet ingeschakeld op 1 pagina en ook niet op meer pagina's. In mijn wereld start doorontwikkeling met testen. Je hebt gelijk dat er lange weg is tussen test(resultaten) en realisatie van aanpassing in productiesoftware. Dedalus (overleg) 7 sep 2014 17:30 (CEST)
Met "op eigen houtje handelen" bedoel ik dat er geen enkel verzoek van de ontwikkelaars aan vooraf is gegaan, een noodzaak als je zinvol wilt testen. Hoewel de Nederlandstalige Wikipedia vaak bereid is te testen, doet ze dat alleen als ze daarbij direct bijdraagt aan het verbeteren door de ontwikkelaars, hier is dat niet het geval. Hier ligt het initiatief geheel bij jou, terwijl er helemaal geen behoefte er toe is. Romaine 7 sep 2014 19:17 (CEST)
"Voor het doorontwikkelen van Flow is uitgebreid testwerk nodig in een diversiteit aan omgevingen." -> Zoals ik duidelijk heb aangegeven is dit voorstel te vroeg. Er zijn nog te veel problemen die eerst opgelost dienen te dienen in mijn ogen. (Dit beeld heb ik zojuist bevestigd gekregen per mail door het hoofd van de ontwikkelaars.) Pas als die basale problemen opgelost zijn is het breed testen echt zinvol. Ook heb ik geen goede ervaring met de manier waarop jijzelf omgegaan bent met de situatie rondom de visuele tekstverwerker. De gemeenschap heeft in een stemming duidelijk kenbaar gemaakt dat de problemen eerst opgelost dienen te worden, alvorens implementatie. Je hebt er meermaals blijk van gegeven dat je onvoldoende feeling hebt met de geconstateerde problemen (je bagatelliseerde ze) en je hebt op verschillende manieren getracht om de visuele tekstverwerker door te drukken. De manier waarop je ook nu weer te werk gaat, gaat diezelfde richting op. Ik snap dat je de beste bedoelingen hebt, maar het is niet acceptabel. De manier waarop je te werk gaat vergroot enkel de weerstand die er voor deze software is.
Beste Romaine jij denkt dat jij degene bent of de enige bent die bepaald of op nl.wp iets gebeurd. Dat is niet zo. Een ieder die dat wil kan Visual Editor inschakelen. In heb geen poging gedaan Visual Editor door te drukken. Ik heb een voorstel gedaan waarbij sommigen reageerden met instemming voor inschakelen en sommigen reageerden met bezwaren en/of feedback. Tussen de stemming in 2013 en nu is er heel wat ontwikkeld aan Visual Editor en zijn er heel wat problemen verholpen. Het is eerder zo dat jij doet alsof de wereld vergaat als Visual Editor wordt ingeschakeld. Ik breng ze terug in proporties. Dan bevalt je niet. Dat mag. Dedalus (overleg) 7 sep 2014 17:30 (CEST)
"jij denkt dat jij degene bent of de enige bent die bepaald of op nl.wp iets gebeurd" -> Wil je dat soort loze uitspraken voor je houden? Ik bepaal helemaal niets. Ik heb hier in deze enkel de situatie vastgesteld en de manier waarop je hier te werk gaat klopt niet. Mijn rol op deze wiki is procesbegeleider, dat houdt in dat ik de gebruikers help als zij technische problemen/behoeften hebben en ik help de ontwikkelaars door uitleg te verschaffen.
"In heb geen poging gedaan Visual Editor door te drukken." -> Dat heb je wel. Je hebt een ontwikkelaars gevraagd of die de visuele tekstverwerker per default wilde aanzetten op nl-wiki. Dat was ongehoord. Zeker omdat de gemeenschap aangegeven heeft dat de problemen te groot waren en invoering niet acceptabel is bevonden. Gelukkig was die ontwikkelaar voldoende helder dat hij je verzoek afgewezen heeft. Ook heb je de vastgestelde problemen trachten af te doen als onvoldoende relevant, om maar de visuele tekstverwerker zo snel als mogelijk ingevoerd te krijgen.
"Tussen de stemming in 2013 en nu is er heel wat ontwikkeld aan Visual Editor en zijn er heel wat problemen verholpen." -> Maar nog niet de kritieke problemen. Je doet de werkelijkheid mooier overkomen dan die is.
"Het is eerder zo dat jij doet alsof de wereld vergaat als Visual Editor wordt ingeschakeld." -> Die uitspraak is geheel voor jouw rekening. Ik heb problemen geconstateerd, ik heb die voorgelegd aan de gemeenschap die bevestigd heeft dat die problemen te kritiek zijn, het is niet aan jouw om die problemen dan af te doen als nauwelijks relevant. Jij denkt hier blijkbaar te kunnen bepalen wat hier gebeurt, sorry dat is niet zo.
"Ik breng ze terug in proporties. Dan bevalt je niet." -> Dit heet bagatelliseren. Je neemt de bezwaren die er zijn onvoldoende serieus. Dat doe je nu ook weer. Romaine 7 sep 2014 19:17 (CEST)
Ook in dit bericht hier op mijn overlegpagina geef je mij er blijk van dat je niet volledig snapt wat ik schrijf. Je gaat te lichtzinnig om met aangedragen argumenten.
Ik vraag om verheldering en verduidelijking, zie hierboven. Dedalus (overleg) 7 sep 2014 17:30 (CEST)
Zoals al eerder aangegeven maak je kenbaar dat je bepaalde dingen niet gelezen hebt, omdat je exact vraagt wat al eerder aangegeven is. Dan kan ik heel goed begrijpen dat er dingen onduidelijk voor je zijn. Tevens denk ik dat je ervaring mist in het werken op Wikipedia en hoe een wiki functioneert. Dan is het heel lastig om basale kennis die normaliter wordt opgedaan met het werken op de wiki begrijpelijk uit te leggen. Romaine 7 sep 2014 19:17 (CEST)
De uitrol van de MediaViewer heeft geleid tot een drama en de uitrol van de visuele tekstverwerker ging ook al dramatisch. Je kunt doen alsof dat hier niks mee te maken heeft, maar wanneer Flow ingevoerd gaat worden op dezelfde manier als dat met die twee andere software gegaan is, is dat beide drama's opgeteld in het kwadraat, omdat vrijwel de gehele communicatie op dit project van overlegpagina's afhankelijk is. De wijze waarop WMF gehandeld heeft met die twee software projecten is nog steeds niet gewijzigd, terwijl daar wel duidelijk noodzaak toe bestaat. Gezien alle consternatie van vorig jaar en dit jaar over nieuwe software lijkt mij wel duidelijk: eerst zorgen dat de software voldoende functioneert, daarna pas breed invoeren. En ook voor testen geldt: eerst zorgen dat het minimaal functioneert en de bestaande problemen opgelost zijn, voordat je het breed gaat testen.
Er zijn gebruikers die MediaViewer niet willen gebruiken en van de mogelijkheid van opt-out gebruikmaken. Er heeft inderdaag iemand geprobeerd bij herhaling om op de Duitstalige Wikipedia die software uit te schakelen voor alle gebruikers. Onder de Nederlandse wet op de Computercriminaliteit valt dat onder cybertresspass en cybervandalism waar een strafdreiging van vier jaar gevangenisstraf op staat. Tot nu heeft de Wikimedia Foundation geen aangifte gedaan, althans niet dat ik weet. Op meta:Talk:Community_Engagement_(Product)/Media_Viewer_consultation kun je tot en met vandaag je ideeën en suggesties kwijt over MediaViewer. Flow gaat niet opdezelfde wijze ingevoerd worden als VE of MV. Je ideeën over de invoering van nieuwe software kun je toch een tijdje kwijt op meta:Community Engagement (Product)/Process ideas. Dedalus (overleg) 7 sep 2014 17:30 (CEST)
"Onder de Nederlandse wet op de Computercriminaliteit valt dat onder cybertresspass en cybervandalism waar een strafdreiging van vier jaar gevangenisstraf op staat." -> Totaal niet relevant, noch in de situatie als dat hier zou voorkomen noch hier in dit overleg. De betrokken gebruiker is gewoon onderdeel van de lokale gemeenschap die met elkaar het beheer voert over een wiki. Het is geen externe partij die zomaar inbreekt.
"Tot nu heeft de Wikimedia Foundation geen aangifte gedaan" -> Omdat dat onzin is.
Dank je voor de linkjes maar die kende ik allang. Romaine 7 sep 2014 19:17 (CEST)
En merk even op: ik ben geen tegenstander van Flow. Mijn taak op deze wiki is o.a. om software-implementaties te begeleiden, feedback vanuit de gemeenschap over te brengen op de ontwikkelaars en dit proces in de gaten te houden zodat het goed blijft lopen. Deze gang van zaken is vreemd, daarom reageer ik.
Beste Romaine, je werkt hard en doet veel. Je bent niet de enige tech ambassador. Wat is er vreemd aan deze gang van zaken? Ik lees in de Kroeg veel off topic opmerkingen, dat vind ik vreemd. Ik lees reacties die de indruk wekken dat mensen denken dat het stemming is. Het is geen stemming. Wat vind jij vreemd? Dedalus (overleg) 7 sep 2014 17:30 (CEST)
"Je bent niet de enige tech ambassador." -> Op de Nederlandstalige Wikipedia of de andere Nederlandstalige zusterprojecten is er verder niemand die deze rol heeft. Keegan is WMF liaison. Op diverse andere wiki's bestaan er ook technische ambassadeurs. Geen idee waarvoor dat hier relevant is.
"Wat is er vreemd aan deze gang van zaken?" -> Je vraagt ontwikkelaars software te installeren waar geen draagvlak voor is en buiten de gemeenschap om. Je bagatelliseert door de gemeenschap vastgestelde problemen. Je doet een voorstel, overkomend om zogenaamd de ontwikkelaars te helpen, zonder dat die daar op zitten te wachten. Je loopt te talk page hoppen. Je schetst een situatie die van geen kanten klopt. En nu val ik in herhaling.
"Ik lees in de Kroeg veel off topic opmerkingen" -> De opmerkingen zijn ontopic, ik denk alleen dat je ze onvoldoende snapt.
"Ik lees reacties die de indruk wekken dat mensen denken dat het stemming is." -> Ik las een voorstel dat even tussen neus en lippen door software wil laten installeren terwijl de zin daarvan op geen enkele manier helder is gemaakt, waarbij bovendien de situatie onjuist is weergegeven. Je wekt naar andere gebruikers de indruk dat de ontwikkelaars gevraagd hebben om feedback te geven, terwijl dat helemaal niet het geval is en ze bovendien daar nu niet op zitten te wachten.
"Het is geen stemming." -> Voor iedere ervaren gebruiker is het duidelijk dat het geen stemming is. Ik heb in mijn bericht de noodzaak gevoeld om duidelijk te markeren dat er bezwaren zijn tegen het voorstel, omdat ik uit ervaring nog weet dat bezwaren door jou gebagatelliseerd worden, en weldra, ik heb daar nog gelijk in gekregen ook (ook al hoopte ik op beter). Romaine 7 sep 2014 19:17 (CEST)
Je bent goed in vragen stellen, eens kijken of je ook goed bent in het beantwoorden van vragen:
 • Waarom kom je niet met een inhoudelijke argumentatie waarom we het zouden moeten testen op nl-wiki?
Ik heb jou niet gevraagd om Flow te testen. Ik heb ook anderen niet gevraagd om Flow te testen. Niemand moet iets. Er zijn een paar mensen die Flow wel willen uitproberen. Dedalus (overleg) 7 sep 2014 17:30 (CEST)
 • Geen antwoord op de vraag Nog steeds geen geen antwoord op mijn vraag. Voor mensen wie willen testen is er mw:Talk:Sandbox ingericht. Romaine 7 sep 2014 19:17 (CEST)
 • Waarom wek je de indruk dat Flow klaar is om breed te gaan testen, terwijl dat niet het geval is?
 • Dat is jouw mening dat Flow niet klaar is om breed te testen. Dedalus (overleg) 7 sep 2014 17:30 (CEST)
  • Geen antwoord op de vraag Geen geen antwoord op mijn vraag. En nee hoor, het is een feitelijke vaststelling dat de ontwikkelaars geen behoefte hebben aan testen en dat de software nog te prematuur is. Romaine 7 sep 2014 19:17 (CEST)
 • Waarom zeg je dat er "uitgebreid testwerk nodig [is] in een diversiteit aan omgevingen" terwijl dat nu helemaal niet het geval is?
 • Ik snap de vraag niet, of in ieder snap ik jouw stelling "terwijl dat nu helemaal niet het geval is" niet. Mijn opmerking richt zich erop om Flow niet alleen op mw: maar ook op nlwp uit te proberen. Dedalus (overleg) 7 sep 2014 17:30 (CEST)
  • Geen antwoord op de vraag Geen geen antwoord op mijn vraag. Maar ik wil het best nog een keer uitleggen. Jij stelt dat er "uitgebreid testwerk nodig [is] in een diversiteit aan omgevingen", terwijl de ontwikkelaars zeggen dat de software nog te prematuur is om dat uitgebreide testwerk te doen. Dat is een tegenovergestelde bewering. Laat ik de vraag anders verwoorden: waarom beweer je iets anders dan de feitelijke situatie van Flow? Romaine 7 sep 2014 19:17 (CEST)
 • Waarom verzin je dat een testpagina op nl-wiki bijdraagt aan de doorontwikkeling, terwijl dat niet het geval is?
 • Waarom draagt testen niet bij aan doorontwikkeling? Dedalus (overleg) 7 sep 2014 17:30 (CEST)
  • Geen antwoord op de vraag Weer geen antwoord op mijn vraag. Mijn vraag volgende na uitleg, en dan vraag je me hier om die uitleg opnieuw te geven... Laat ik het samenvatten: Allereerst is de software nog in een prematuur stadium waarbij er dus nog een heleboel aan gaat veranderen voordat ze het willen testen. En testen is alleen zinvol als de ontwikkelaars zich committeren om iets te doen met de feedback. De ontwikkelaars geven echter aan dat er nu geen behoefte is aan die feedback. Dus nogmaals de vraag: Waarom verzin je dat een testpagina op nl-wiki bijdraagt aan de doorontwikkeling, terwijl dat niet het geval is? Romaine 7 sep 2014 19:17 (CEST)
 • Wat is je eigenlijke doel van je testvoorstel?
 • Het doel van mijn voorstel is om bezwaren tegen een aanvraag te inventariseren, voor zover ze er zijn. Mocht na redelijke termijn blijken dat er geen overwegende bezwaren zijn dan zou eventueel een volgende stap in de richting van een aanvraag voor het inschakelen van Flow op 1 testpagina gezet kunnen worden. Dedalus (overleg) 7 sep 2014 17:30 (CEST)
  • Geen antwoord op de vraag Ik kan niet zeggen dat mijn vraag echt beantwoord is. Een andere poging: Wat is het doel van het testen? (en wijs niet naar de ontwikkelaars dat ze er dan mee verder gaan omdat ze daar helemaal niet op zitten te wachten) Romaine 7 sep 2014 19:17 (CEST)
 • Waarom bedenk je dit voorstel op eigen houtje?
 • Ik heb jouw toestemming niet nodig om een voorstel te doen. Dat heeft met een hele reeks fundamentele vrijheden te maken die geregeld zijn in de Nederlandse samenleving. Het is jouw aanname dat ik dit voorstel op eigen houtje heb bedacht. Ook op andere wiki's dan mw: is Flow al ingeschakeld op enkele pagina's. Ik vraag hier aan medegebruikers of er bezwaren zijn. Meer niet. Dat is het tegendeel van op eigen houtje. In mijn wereld heet dat in overleg treden. Het is waar dat ik het initiatief nam om in overleg te treden. Dat recht kun je me niet afnemen. Dedalus (overleg) 7 sep 2014 17:30 (CEST)
  • Geen antwoord op de vraag De vraag was niet of je mijn toestemming nodig hebt, de vraag is waarom je zonder verzoek van de ontwikkelaars wilt gaan testen, en terwijl de software ook nog te prematuur is?
  • "Dat heeft met een hele reeks fundamentele vrijheden te maken die geregeld zijn in de Nederlandse samenleving." -> Geen idee waar deze in mee van doen heeft, maar dit is niet de Nederlandse samenleving.
  • "Het is jouw aanname dat ik dit voorstel op eigen houtje heb bedacht." -> Ik heb duidelijk verwoord dat het breed testen van software alleen zin heeft als de ontwikkelaars daar behoefte aan hebben en zich committeren om daar iets mee te doen. Anders heeft testen voor de "doorontwikkeling van software" geen zin. Het blijkt dat de software-ontwikkelaars helemaal niet gevraagd hebben om meer testcases, ze geven bovendien aan dat de software te prematuur is, en daar blijkt overduidelijk uit dat je voorstel - die de indruk wekt dat je de ontwikkelaars aan het helpen bent - geheel op eigen houtje is opgesteld en de ontwikkelaars helemaal niet helpt.
  • "Ook op andere wiki's dan mw: is Flow al ingeschakeld op enkele pagina's." -> Ja, al veel eerder en op verzoek van de ontwikkelaars.
  • "Het is waar dat ik het initiatief nam om in overleg te treden. Dat recht kun je me niet afnemen." -> Kijk, daar komt de waarheid boven water. In je voorstel wek je namelijk sterk een hele andere indruk, namelijk dat je op conto van de ontwikkelaars een voorstel tot testen voorlegt. En dat blijkt niet correct. Romaine 7 sep 2014 19:17 (CEST)
 • Waarom bedenk je een voorstel om breed te testen terwijl dat helemaal niet wordt gevraagd door de ontwikkelaars?
 • Het is jouw veronderstelling dat dat niet gevraagd wordt. Dedalus (overleg) 7 sep 2014 17:30 (CEST)
  • Geen antwoord op de vraag Geen antwoord op mijn vraag. En nee hoor, de ontwikkelaars geven zelf aan dat de software te prematuur is en dat testen nu helemaal niet aan de orde is. Romaine 7 sep 2014 19:17 (CEST)
 • Wat probeer je echt te bereiken? Waarom doe je argumenten lichtzinnig af? Waarom wuif je de bezorgdheid weg die er bestaat bij meerdere gebruikers ten aanzien van de gang van zaken met nieuwe software? Waarom neem je bezwaren over hoe er wordt omgegaan met bepaalde software-ontwikkelingen onvoldoende serieus? Waarom negeer je bezwaren?
 • Ik negeer geen bezwaren. Dedalus (overleg) 7 sep 2014 17:30 (CEST)
  • Geen antwoord op de vraagGeen antwoord op de vraagGeen antwoord op de vraagGeen antwoord op de vraag Geen antwoord 4x. Je geeft er blijk van dat je bezwaren onvoldoende serieus neemt, ze lichtzinnig benaderd, ze bagatelliseert, en bovenal dat je deels niet leest wat er wordt geschreven. Sorry, maar dit noem ik gewoon negeren. Romaine 7 sep 2014 19:17 (CEST)
 • Wat heb je geleerd van je poging om tegen de wil van de gemeenschap in de visuele tekstverwerker te pushen en te laten activeren?
 • Met welke ontwikkelaars heb jij tijdens Wikimania gesproken over Visual Editor? Ik ben van geen poging bewust om tegen de wil van de gemeenschap in VE te laten activeren. Dedalus (overleg) 7 sep 2014 17:30 (CEST)
  • Geen antwoord op de vraag Weer geen antwoord... Ik heb helemaal niets gezegd over Wikimania, omdat jouw poging om de software geïnstalleerd te krijgen zover ik heb kunnen zien zich onwiki heeft afgespeeld. Romaine 7 sep 2014 19:17 (CEST)
 • Hoe ga je voorkomen dat je je eigen agenda niet weer teveel voorrang geeft op die van de rest van deze wiki?
 • Pardon? Dedalus (overleg) 7 sep 2014 17:30 (CEST)
  • Geen antwoord op de vraag Misschien was ik onduidelijk, maar laat ik dat even toelichten. Als je buiten de gemeenschap om de visuele tekstverwerker toch wilt laten installeren via een verzoek, als je de problemen die vastgesteld zijn door de gemeenschap niet serieus neemt (met VE), als je ook nu weer uit het niets (de ontwikkelaars hebben het niet gevraagd) een voorstel gaat doen om software geïnstalleerd te krijgen, dan kijk je te weinig naar wat de gemeenschap ervan vindt en te weinig naar wat de ontwikkelaars vinden, je handelt dan niet voor hun maar voor je eigen agenda, wat die ook mag wezen. Romaine 7 sep 2014 19:17 (CEST)
 • Ik hoop dat je deze vragen wilt beantwoorden, want alleen dan denk ik dat we verder kunnen komen. Ik ga er van uit dat je het goede voor hebt, maar op z'n zachtst gezegd komt het toch niet echt lekker over. Groetjes - Romaine 7 sep 2014 04:27 (CEST)
Ik zie nu dat je de hele nacht hebt doorgewerkt en bovenstaande om 4 uur 's ochtends heb gepost. Kennelijk raak je er helemaal van overstuur dat ik in de Kroeg gevraagd heb naar bezwaren tegen een aanvraag om Flow op 1 pagina in te schakelen en dat daar spontaan een aantal steunbetuigingen op kwamen. Dat vind ik heel vervelend voor je. Ik ben niet perfect. De wereld is niet perfect. Jij bent niet perfect. MediaWiki is niet perfect. Flow is niet perfect. Niemand eist van je dat je perfect bent. Het is je gelukt om met intimidatie andere te weerhouden VE te testen, te gebruiken of hun steun daarvoor uit te spreken. Ik buig niet voor intimidatie. In de Kroeg komt iemand van de Engelstalige Wikipedia met een stuk tekst in het Engels over Flow. De enige bijdragen van die gebruiker op de Nederlandstalige Wikipedia is in die discussie in de Kroeg. Op de overlegpagina van die gebruiker heet je die gebruiker 'welcome'. Welk belang heeft een gebruiker van de Engelstalige Wikipedia die geen Nederlands spreekt op de Nederlandstalige Wikipedia dat geschaad zou kunnen worden als op de Nederlandstalige Wikipedia op 1 pagina Flow getest wordt? Ik wil rekening houden met alle onoverkomelijke bezwaren (dat is de basis van een consensus besluitvormingsproces) van belanghebbenden, van bezwaren die gegrond zijn en die onoverkomelijk zijn. Dedalus (overleg) 7 sep 2014 17:30 (CEST)
@Dedalus:als je zegt dat je niet buigt voor intimidatie dan wordt je verhaal wel erg ongeloofwaardig als je de Duitse gemeenschap hier bedreigt met een aangifte wegens vermeende computercriminaliteit, jullie zijn onderhand de weg wel heel erg kwijt. Dat je die Engelse collega verwijt dat hij hier alleen komt om een punt te maken is overigens gezien je eigen editgeschiedenis van de laatste jaren een beetje lachwekkend. Peter b (overleg) 7 sep 2014 17:39 (CEST)
@Dedalus:
"Ik zie nu dat je de hele nacht hebt doorgewerkt en bovenstaande om 4 uur 's ochtends heb gepost." -> Doorgewerkt? Waarom denk je mijn werkschema te kennen? Sorry, dit heet fantasie of aannames.
"Kennelijk raak je er helemaal van overstuur" -> Ik raak nooit overstuur. En ook hier niet. Ik constateer een zwaar gebrekkig voorstel en daar reageer ik op.
"dat daar spontaan een aantal steunbetuigingen op kwamen" -> Er kwamen spontaan ook een aantal bezwaren, waarom noem je die niet? En ik denk dat een deel van de steunbetuigingen voortkomt uit het onjuist weergegeven van de situatie in je voorstel.
"Dat vind ik heel vervelend voor je." -> Ik snap je niet... Het enige wat vervelend is is dat je de tijd van alle lezende/reagerende gebruikers loopt te verspillen.
"Ik ben niet perfect. De wereld is niet perfect. Jij bent niet perfect. MediaWiki is niet perfect. Flow is niet perfect." -> Dat is bekend. Niets is perfect.
"Het is je gelukt om met intimidatie andere te weerhouden VE te testen, te gebruiken of hun steun daarvoor uit te spreken." -> Intimidatie? Ben je helemaal bezopen? Ik constateer problemen, leg die voor aan de gemeenschap, gemeenschap bestudeerd de problemen en concludeert dat de problemen te ernstig zijn. Je maakt hiermee overduidelijk dat je de andere gebruikers op deze wiki niet serieus neemt.
"Ik buig niet voor intimidatie." -> Ik buig ook niet voor intimidatie. En ik buig niet voor personen die door middel van een onjuiste weergave van de feiten de boel proberen te manipuleren.
"Op de overlegpagina van die gebruiker heet je die gebruiker 'welcome'." -> Ik heet iedere nieuwe gebruiker welkom die ik zie.
"Welk belang heeft een gebruiker van de Engelstalige Wikipedia" -> Ik heb geen idee, maar blijkbaar is het testen op en-wiki voor die gebruiker absoluut geen succes. En die gebruiker is ervaren en ook moderator zie ik.
"Ik wil rekening houden met alle onoverkomelijke bezwaren" -> Op welke manier dan? tot op heden geef je geen enkele blijk ervan dat je de aangeleverde bezwaren serieus neemt. Je geeft er tevens blijk van dat je onvoldoende leest wat er geschreven wordt. Ook beantwoord je mijn vragen niet.
Je ziet intimidatie waar die niet is, maar je tracht wel anderen te intimideren met het bedreigen van de Duitstalige gemeenschap. Ik vind de reactie van een Engelstalige gebruiker apart te noemen, maar minstens even zo apart is de manier hoe jij zelf hier op de wiki actief bent (niet), maar wel denkt vanalles hier te kunnen maken. Sorry, nee.
Wikipedia is een samenwerkingsproject waarbij gebruikers bij een verschil van inzicht inhoudelijk met elkaar in overleg gaan (zonder persoonlijke aanvallen of andere toespelingen op de persoon (bv "overstuur", "jij (...) bepaalt", "jouw toestemming", "heel vervelend voor je", en ook framen, en ook aannames)). Daarbij worden de argumenten van een ander serieus genomen en niet op allerlei manieren weggezet. Daarbij worden vragen gewoon beantwoord en wordt kritiek ter harte genomen. Mijn dringend advies aan jou is om de kritiek serieus te nemen, want op deze manier help je Wikipedia niet vooruit. Romaine 7 sep 2014 19:17 (CEST)

Invalid token[bewerken]

Romaine, de laatste tijd ondervind ik problemen met het koppelen van een nieuw artikel aan artikelen over hetzelfde onderwerp in andere talen. Ik krijg dan de melding $1 invalid token. Als ik naar wikidata ga kan ik het artikel wel koppelen. Met vriendelijke groet, Steven8585 (overleg) 7 sep 2014 23:20 (CEST)

Ik moet me daar bij aan sluiten, gisteren lukte het bij geen enkel lemma om de koppeling tot stand te brengen, soms lukte het wel als ik naar het lemma op no: ging maar soms werkte dat ook niet. Peter b (overleg) 7 sep 2014 23:24 (CEST)
Dit is een bekend probleem (zie ook De Kroeg). Voor zover ik weet wordt er aan een oplossing gewerkt. Tot die tijd zal het via Wikidata moeten lukken. Sikjes (overleg) 7 sep 2014 23:32 (CEST)
Dit probleem zal als het goed is nu of anders binnen een enkele dag naar verwachting nu verholpen zijn. Romaine 8 sep 2014 00:55 (CEST)

BWO bij AVROTROS[bewerken]

Romaine, nu je onjuiste informatie op WP:NL (terug)plaatst, verzoek ik je voor ieder programma en iedere presentator na te gaan of dat/die werkelijk na 1 januari 2014 voor die nieuwe organisatie heeft uitgezonden/opgetreden (liefst met bronvermelding uiteraard); anders horen die lijsten als onbetrouwbaar verwijderd te worden (en vanwege die onbetrouwbaarheid had ik dan ook die lijsten verwijderd: jouw zonder argumentatie en van bronnen voorziene terugplaatsing kan als vandalisme worden aangemerkt). Paul Brussel (overleg) 8 sep 2014 01:20 (CEST)

De omroep geeft zelf een prima overzicht van welke programma's als presentatoren ze momenteel aan werken met welke mensen. Beide onderwerpen zijn E en prima passend in het artikel. Op geen enkele wijze is aangetoond dat de lijsten onbetrouwbaar zouden zijn. Sterker nog, ik heb zojuist de lijst van presentatoren nagelopen en die blijkt voor 99% overeen te komen. Ik begin nu aan de programmalijst. Ik zal je laten weten hoeveel fouten er daar in zaten. Het is de reinste vandalisme als op basis van sprookjes hele lijsten verwijderd worden. Groetjes - Romaine 8 sep 2014 01:33 (CEST)
Dat doet die omroep dus niet! Een willekeurig voorbeeld: Hoe heurt het eigenlijk? is nog nooit door AVROTROS uitgezonden en jij plaatst die wel in de lijst. Ik hoop dat je op die manier alle programma's en presentatoren werkelijk checkt, anders, zoals hiervoor gezegd, plaats je onbetrouwbare informatie op WP:NL; zo lang jij niet werkelijk dat gecheckt hebt, moeten die lijsten dus verwijderd worden (AVROTROS is geen onafhankelijke en betrouwbare bron in dit geval). Paul Brussel (overleg) 8 sep 2014 01:47 (CEST)
Jij legt de eis bij dat de omroep het programma heeft uitgezonden. Waarom? Telt het alleen maar mee als een programma op televisie uitgezonden is? Uitzending gemist bestaat ook gewoon en er bestaat prima de mogelijkheid dat ze aan dit programma werken of herhalingen willen uitzenden. AVROTROS maakt er actief melding van dat dit een van hun programma's is. Dit in tegenstelling tot bv Ter land, ter zee en in de lucht. De lijst van televisieprogramma's toont een overzicht van televisieprogramma's van een bepaalde omroep. De omroep geeft aan dat al deze programma's een programma zijn van AVROTROS. Op grond waarvan wil je hun opgave van programma's wegzetten als onbetrouwbaar? AVROTROS is de organisatie het beste weet welke programma's zijzelf hebben. Romaine 8 sep 2014 01:56 (CEST)

Artikelbazen[bewerken]

Moi Romaine, als de afdeling voorlichting van de AVROTROS hier een nieuw lemma neerplempt wil dat niet zeggen dat alles dat daar in staat ook direct in een encyclopedie thuis hoort. Als ik dan schrap, met een toelichting, en jij begint een editwar waarbij je de tweede keer zelfs spreekt van vandalisme dan ben je niet bezig in een gemeenschapsproject maar dan ben je bezig als artikelbaas. en dat ben je niet. Peter b (overleg) 8 sep 2014 10:10 (CEST)

Hallo Peter b, We hebben allebei hetzelfde gedaan: de eigen visie toegepast op een artikel, bedoel je dan aan te geven dat we alle twee soort van artikelbaas zijn? Anders slaat het gebruik van dat woord nergens op, anders dan dat je geen gelijk kreeg van mij. Merk even op dat het niet mijn artikel is en het onderwerp ook maar matig interesseer, maar waar ik bezorgd over ben is de botte bijl je mijn inziens hierbij hanteert. En ik denk dat ik dat iets te vaak bij je zie. Jij hebt jouw mening en ik heb de mijne, daarvan heb ik niet de indruk dat we daarin echt nader tot elkaar gaan komen, het lijkt mij beter als daarom andere gebruikers gevraagd wordt wat zij ervan vinden. Tja en het woord vandalisme, ik kan me nog een keer herinneren dat jijzelf het woord vandalisme in de bewerkingssamenvatting hebt gebruikt toen je het oneens was met de bewerking van een andere ervaren gebruiker. Ik ben blij dat je het nu oneens bent met het gebruik van dit woord in zo'n context. En voor de goede orde, ik ben niet gevoelig voor woorden die op mij als persoon gericht zijn, ik ben wel gevoelig voor steekhoudende inhoudelijke argumenten. Ik kan mij voorstellen dat mijn manier van reageren de indruk wekt dat ik bazig overkom, maar dat is niet mijn intentie, hier in deze is het mijn bezorgdheid over hoe er met de inhoud van artikelen wordt omgegaan en/of ook dat in mijn ogen afdoende inhoudelijke argumenten ontbreken. Maar zoals gezegd, ik denk dat daar nu door mij/ons afdoende over gezegd is en dat het nu tijd is om dat door anderen te laten beoordelen. Groetjes - Romaine 8 sep 2014 15:46 (CEST)

Tech News: 2014-37[bewerken]

8 sep 2014 11:33 (CEST)

Sjablonen[bewerken]

Hoi Romaine, ik kwam twee sjablonen tegen die niet helemaal juist werken.

Met vriendelijke groet,--Lidewij (overleg) 8 sep 2014 15:41 (CEST)

Hallo Lidewij C J., Beide zou nu opgelost moeten zijn. Romaine 9 sep 2014 02:59 (CEST)
Sorry Romaine, ik loop wat achter met het geven van reacties. Maar dank voor je acties. De fout bij de eerste was niet door mij gemaakt en zag ik over het hoofd. Het maakt wel dat ik de werking in de basis nog minder doorziet. Gelukkig dat jij weet hoe het werkt.--Lidewij (overleg) 14 okt 2014 14:39 (CEST)

Lijst van spelers van FC Dinges[bewerken]

Dag Romaine. Dit lijkt me niet de bedoeling toch?: [312], [313], [314], [315], [316], [317], [318], [319], [320], [321], [322], [323], [324], [325].

En dat is waarschijnlijk nog maar het topje van de ijsberg. Ik geloof dat Diamantino dat overal doet. En aangezien die al vijf jaar niets anders doet dan dag-in, dag-uit voetballemma's aanpassen, is het nogal een werk om alles na te lopen... Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 8 sep 2014 17:02 (CEST)

Wist je dat?[bewerken]

Beste Romaine,

Bij deze willen wij u vriendelijk uitnodigen mee te werken aan het project Wist je dat?, dat tot doel heeft de hoofdpagina iedere dag van 5 weetjes te voorzien. Meer uitleg staat beschreven op onze projectpagina. Mocht u vragen hebben, aarzel niet ons te contacteren! Met vriendelijke groet, Capaccio Capaccio overleg • en Taketa 8 sep 2014 17:27 (CEST)

This Month in GLAM: August 2014[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

Wikipedia:Wikidata[bewerken]

Beste Romaine,

Tijdens een gesprek op de IRC vanmiddag bleek dat veel mensen, inclusief ervaren gebruikers, toch nog een beetje moeite hebben om Wikidata echt goed te begrijpen. Vandaar dat besloten werd om Wikipedia:Wikidata grondig te renoveren en uit te breiden, dat is immers de pagina waar Nederlandstalige Wikipedianen als eerste lezen wat Wikidata is, en hoe ze erbij kunnen helpen. Belangrijk onderdeel daarvan is een compleet overzicht van alle projecten, pagina's en tools die fouten en andere onvolkomenheden opsporen en uitleg hoe gebruikers daarbij kunnen helpen. Dat alles natuurlijk vanuit de invalshoek van nl.Wikipedia. Als Nederlandstalige Wikipediaan en Wikidata-admin ben jij een van de gebruikers die de projectpagina WP:WD mogelijk kan herschrijven en/of uitbreiden, maar voel je vooral niet verplicht. Bij voorbaat dank!

Met vriendelijke groet, FakirNLoverleg 12 sep 2014 20:33 (CEST)

Onthouden wat verdwenen is[bewerken]

Hoi Romaine,

Er staat een vraag van mij in het ICT-Café [326]. Zou je als - in mijn ogen - all-round deskundige daar eens even naar willen kijken? Ik weet niet of ik het begrijpelijk heb opgeschreven, hopelijk kun je ermee uit de voeten. Met hartelijke groet, - Aiko 13 sep 2014 13:10 (CEST)

Uitgevoerd Beantwoord - Romaine 14 sep 2014 04:21 (CEST)

KML scripts[bewerken]

Vermits je veel met technische zaken bezig houdt en onder de motorkap kan kijken kan je misschien iets doen met de Commons discussie die heb opgestart. (een verwijzing in de kroeg gezet) Ik heb 29 kml files gemaakt van google map links in wikipedia artikelen.Smiley.toerist (overleg) 14 sep 2014 12:48 (CEST)

Hallo Smiley.toerist, Ik denk dat zoiets ook mogelijk moet zijn op nl-wiki, maar dan een minder complex sjabloon. Tevens denk ik dat de keuze van en-wiki om de sjabloonnaamruimte te gebruiken geen goede is. Het lijkt er op dat we geen categorie kunnen hangen aan die pagina's wat voor sjablonen wel vereist is. Ik denk daarom dat we beter pagina's als deze, als er draagvlak voor is om die te hebben op nl-wiki, in de Wikipedia-naamruimte geplaatst moeten worden als subpagina van een uitlegpagina hierover. Het verbaast mij dat er internationaal nog geen centrale bewaarplek is voor dit soort scripts. Ik denk dat ik er een mailtje over wil sturen op de internationale mailinglijsten. Groetjes - Romaine 17 sep 2014 17:37 (CEST)

Verzoek aanmaken sjabloon[bewerken]

Romaine, jij hebt veel verstand van sjablonen, heb jij tijd om een sjabloon aan te maken? zie Overleg portaal:Autosport Vr groet Saschaporsche (overleg) 14 sep 2014 20:17 (CEST)

Romaine, had je mijn verzoek gezien? Ik heb er begrip voor als je het druk hebt maar ik heb de indruk dat je het over het hoofd hebt gezien?! Vr groet Saschaporsche (overleg) 17 sep 2014 09:41 (CEST)
Romaine, Ik ondersteun het verzoek van Saschaporsche, vind ook dat we een apart autosportsjabloon moeten maken. Groet,Piet.Wijker (overleg) 17 sep 2014 10:06 (CEST)
@Saschaporsche & Piet.Wijker: Even snel kijkende zie ik dat ik wat informatie mis om het meteen te kunnen maken. Graag wil ik weten of alle in te vullen velden vrij invulbaar moeten zijn of dat ze enkel met een jaartal ingevuld moeten worden? Als dat laatste het geval is wil ik graag weten wat dan de links moeten worden in het sjabloon? Als je me die info geeft denk ik dat ik het sjabloon zo kan maken. Romaine 17 sep 2014 17:52 (CEST)
Hallo Romaine, er zijn parameters nodig voor de naam van de race (bijvoorbeeld in de eerste race 'ePrix van Peking') het seizoen (2014-2015), de vorige en volgende race van het seizoen en de volgende editie van de race. Op Sjabloon:Opvolging Formule 1-race staan wel een aantal voorbeelden. Jordyvandebunt (overleg) 18 sep 2014 12:57 (CEST)
Hallo Jordyvandebunt, Wanneer ik duidelijke uitleg krijg over wat de bedoeling is kan ik heel snel een sjabloon maken. Ik snap dat je een opvolgingsjabloon wilt, maar je uitleg is onvoldoende duidelijk. Vaak is het dan het handigste om te wijzen op een concreet voorbeeld. Een dergelijk voorbeeld vond ik onderaan EPrix van Peking 2014-2015. Het valt me op dat het seizoen verspreid is over twee jaartallen. Dit heeft tot gevolg dat de opzet van het Sjabloon:Opvolging Formule 1-race met automatische jaarberekening in dit sjabloon niet mogelijk is, omdat het niet slechts één jaartal is. Wel is mogelijk om dit handmatig in te vullen. Ik heb met die kennis het sjabloon aangemaakt: Sjabloon:Opvolging Formule E-race. Succes ermee! Romaine 24 sep 2014 02:15 (CEST)
PS: Wat me wel opvalt is dat het artikel EPrix van Peking 2014-2015 een handmatige tabel als infobox heeft, dat lijkt mij beter een normale infobox te moeten gaan worden. Kijkende bij Formule 1-races zie ik dat daar dat ook het geval is, bv Grand Prix Formule 1 van Singapore 2014. Rechtsboven een handmatige tabel als infobox. Ook die lijken mij op die artikelen omgebouwd te moeten worden naar een normale infobox. Romaine 24 sep 2014 02:20 (CEST)

Wikidata weekly summary #125[bewerken]

The Signpost: 10 September 2014[bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Sjabloon:Navigatie KLM Open[bewerken]

Romaine, ik had 'opgericht in 1912' in de titel erbij gezet om aan te geven dat het toernooi ouder is dan 1972. In het sjabloon staan alleen de jaren vanaf 1972, omdat de Europese Tour toen werd opgericht, het lijkt me zinloos om de jaren 1912-1971 toe te voegen. Pvt pauline (overleg) 15 sep 2014 08:07 (CEST)

Tech News: 2014-38[bewerken]

15 sep 2014 10:34 (CEST)

Coordinates[bewerken]

Hello, removing coordinates and previewing still give coords, I thought it was because it fetched Wikidata's, but then I was that it somehow kept the older, wrong, ones. Is that intended ? Anyhow, I'll add the right ones instead. --Zolo (overleg) 16 sep 2014 17:05 (CEST)

Oops never mind, I had not noticed that they were also provided in another template. If I may suggest, you should really activate Wikidata's coordinates here, this makes things 10 times easier to update (especially by external users who many not know local templates). --Zolo (overleg) 16 sep 2014 17:10 (CEST)
Hello Zolo, There is no consensus on nl-wiki in using Wikidata for data in articles. Both articles contain an infobox (for showing a map) and a coords template for coords in the top right corner. This setup is currently used because we like to make sure all articles with a location have the coords template on them. Greetings - Romaine 16 sep 2014 17:13 (CEST)
Ok thanks for the explanation. Actually, French wikipedia also has coordinates on the right hand corner but it usually added by the infobox, so that there is just one place to check and update. I guess I'll refrain from fixing nl.wikipedia until it's faster to do ;) -Zolo (overleg) 16 sep 2014 17:20 (CEST)

The Signpost: 17 September 2014[bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Dpintro[bewerken]

Romaine, kan jij {{dpintro}} zo aanpassen dat er meer opties aangegeven kunnen worden, want als je bijvoorbeeld naar Volume 1 kijkt, staan daar zes opties in de openingszin. Ik wilde dit aanpassen met de sjabloon, maar toen kwamen er maar vier opties tevoorschijn. Is het simpel om dit aan te passen zonder dat de sjabloon veel te zwaar wordt, want ik kan me voorstellen dat dit in de toekomst toch misschien nog wel een keertje zal voorkomen. Vriendelijke groet, Goudsbloem (overleg) 20 sep 2014 19:55 (CEST)

P.s.: ik werd er net op gewezen via de OP van Ymnes dat op de overlegpagina van de sjabloon ook deze vraag werd gesteld. Goudsbloem (overleg) 20 sep 2014 19:59 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd - het is nu t/m 6 parameter mogelijk. Romaine 23 sep 2014 03:31 (CEST)

Tech News: 2014-39[bewerken]

22 sep 2014 11:05 (CEST)

Wikimedia Belgium-artikel[bewerken]

Beste Romaine, zou jij hier een blik op willen werpen en/of een oogje in het zeil willen houden? Zie ook de overlegpagina van de aanmaker. Vriendelijke groet, Mathonius 26 sep 2014 17:44 (CEST)

Dank voor de notificatie! Ojee, ik voelde die al aankomen, maar hoopte er op dat dat niet ging gebeuren. Dank voor de uitleg. Groetjes - Romaine 26 sep 2014 18:48 (CEST)

The Signpost: 24 September 2014[bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Tech News: 2014-40[bewerken]

29 sep 2014 11:44 (CEST)

Wikidata weekly summary #126[bewerken]

Central notice for french WLM ?[bewerken]

Hi Romaine, do you think you should do something so that we in France get the banner appearing. Currently, it's the Wiki Franca banner that always appears, I think it's because of the level chosen for this one that is above WLM, should be good to change that for today if possible. Symac (overleg) 30 sep 2014 11:27 (CEST)

Hello Symac, The WLM banner should be shown more often as it has an higher importance than the WikiFranca banner. But the WikiFranca banner is shown on all wikis while the WLM banner is shown only on Meta, Commons, Wikimedia and Wikipedia wikis. A banner is alsoshown less if it is clicked away. Besides the things mentioned, I do not see a reason whu it should not show to you. Greetings - Romaine 30 sep 2014 13:40 (CEST)

Ontmoeten[bewerken]

Zou je hier tussen "18:00" en "hebben" het woord "uur" willen toevoegen, alsjeblieft, beste vriend? Bart Versieck (overleg) 30 sep 2014 21:20 (CEST)

Hallo Bart Versieck, Ik zie geen enkele reden waarom dat zinvol zou zijn. De vraag of uur er wel of niet tussen zou horen lijkt mij een smaakkwestie. Ik doe het nooit en lijkt mij overbodig. Groetjes - Romaine 30 sep 2014 21:24 (CEST)
Ah, zo: begrepen. Bart Versieck (overleg) 30 sep 2014 21:58 (CEST)

The Signpost: 01 October 2014[bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Wikidata weekly summary #127[bewerken]

Tech News: 2014-41[bewerken]

6 okt 2014 08:10 (CEST)

Afbeelding van de dag[bewerken]

Hoi Romaine, er loopt iets fout met de afbeelding van de dag: vandaag zou er een plaatje over een knoflooksoort moeten staan (zie hier). Het onderschrift op onze Wikipedia klopt, maar de afbeelding niet. Ook voor morgen is er (zie hier) een discrepantie ingeslopen tussen onderschrift en afbeelding. Kan jij dit oplossen? - Capaccio Capaccio overleg • 6 okt 2014 10:30 (CEST)

Hallo Capaccio, Door de drukte van de afgelopen Wikimedia-conferentie (WikiCon) waar ik geholpen heb bij de organisatie, viel ik gisteravond om van de slaap. Ik zie dat anderen al wat gerepareerd hebben. Voor de komende dagen speelt dat probleem ook en zal ik op gaan lossen. Het zijn kwalitatieve afbeeldingen waarvan het geen probleem is als ze twee keer op de hoofdpagina worden getoond, dat ze altijd gelijk lopen met Commons is wel het uitgangspunt, maar de prioriteit ligt bij goede onderschriften bij de juiste foto's. Dank voor de melding! Groetjes - Romaine 7 okt 2014 13:26 (CEST)

Ready for translation: VisualEditor News #8 (2014)[bewerken]

VisualEditor-logo-pacifico.svg

Hi, I'd like to inform you that the upcoming VisualEditor newsletter for September and October will be fully translatable for the first time. Here's the direct link for your convenience, if you can help with this task. Please find other details in this message at the Translators list. Thanks for your attention, Elitre (WMF) 9 okt 2014 00:26 (CEST)

Request from fr:wp[bewerken]

Uitgevoerd Uitgevoerd [381] I am very sorry, I don't known where was my mind.... ;) Aratal (overleg) 9 okt 2014 09:00 (CEST)

Reactie gevraagd[bewerken]

Hoi Romaine, zou je willen reageren op deze discussie op Wikisource. Alvast dank. WillemBK (overleg) 10 okt 2014 18:00 (CEST)

Uitgevoerd Gereageerd - Romaine 10 okt 2014 18:28 (CEST)

$3 in volglijstkop[bewerken]

Hoi Romaine, Daarjuist merkte ik op dat er in de hoofding van mijn volglijst het volgende staat: Laatste 1 | 2 | 6 | 12 uur, 1 | 3 | 7 | 30 | $3 dagen bekijken . Die "$3" zou er toch niet mogen staan, of wel? - Kthoelen Flag of Finland (bordered).svg (Overleg) 11 okt 2014 00:00 (CEST)

Dit was ook al opgemerkt en door Marc op Wikipedia:Verzoeken voor wijziging menu's en dialoogteksten neergezet. Goudsbloem (overleg) 11 okt 2014 00:48 (CEST)
Lijkt me een gevalletje van een verouderde systeemtekst. Dat is het grote nadeel van lokaal systeemteksten aanhouden. Verwijderen lijkt me een terechte keus. Groetjes - Romaine 11 okt 2014 17:02 (CEST)

The Signpost: 08 October 2014[bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Taallink[bewerken]

Hoi Romaine, ik probeer het artikel Bedevaartskerk Maria in de Den (Triberg) te linken aan de Duitstalige pagina, maar er is één en ander veranderd en hoe dit nu precies gaat weet ik niet. Kun jij mij vertellen hoe dit nu gaat? Alvast dank, groeten RomkeHoekstra (overleg) 11 okt 2014 09:49 (CEST)

Hallo RomkeHoekstra, Ja, ik heb er zojuist nogmaals over geklaagd. Het is werkelijk een echt slechte softwareversie. Als het je blijvend niet lukt, wil ik er wel mee lopen klooien. Wel mijn verzoek om dan zowel het Nederlandstalige artikel als het anderstalige artikel te linken. Dank! :-) Romaine 12 okt 2014 04:09 (CEST)

GLAM/BEIC[bewerken]

Hoi Romaine. Op Overleg_gebruiker:Federico_Leva_(BEIC) heb ik Frederico beloofd iets voor hem in De Kroeg te zetten. Ik heb er nog wat vragen over, maar voordat ik die aan hem stel, weet jij misschien al waar het over gaat. Groet, Sander1453 (overleg) 11 okt 2014 13:12 (CEST)

This Month in GLAM: September 2014[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

Wikidata weekly summary #128[bewerken]

Ha, ook nog wakker?[bewerken]

Ja, ik was bezig met wat vertalingen van PotD-onderschriften op commons. Denk je dat het (ook ondanks het tijdstip) zo goed gaat? Enige op- en/of aanmerkingen? Glimlach Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 12 okt 2014 02:39 (CEST) (Ah ja, ik ben nog niet zo bekend met de coördinaten-sjablonen... Gezicht met bril)

Hallo Mar(c), je was op hetzelfde moment bezig met zowel de onderschriften als met het vallei-artikel en toen ik dat zag heb ik het verder aan je over gelaten voor nu. Zover ik het kan zien gaat het prima.
Bovenaan Sjabloon:Coor title dms staan twee tools om coördinaten te prikken. Als je coördinaten overneemt vanaf een andere Wikipedia kun je daar op de coördinaten klikken, naar de Nederlandstalige versie van die coördinatenpagina gaan en onderaan staat het sjabloon al voor-ingevuld. Het enige wat wenselijk is is dat je dan nog het type toevoegt. Op het gelinkte sjabloon staat een overzicht van wanneer welk type bij welk onderwerp het beste gebruikt kan worden. Groetjes - Romaine 12 okt 2014 03:40 (CEST)
PS: En vergeet ook Wikidata niet: een nieuw artikel en categorie moet daar ook worden toegevoegd. Had ik deze keer gedaan voor beide. Romaine 12 okt 2014 03:41 (CEST)
Ah, ik had het sjabloon van een andere pagina gekopieerd, en de coördinaten van en:wiki ingevuld; vandaar dat het type was blijven hangen. Wikidata was ik inderdaad glad vergeten, meestal ben ik daar wel wat scherper op (zal inderdaad door het tijdstip komen, ahem). Bedankt voor de uitleg en de backup! Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 12 okt 2014 04:02 (CEST)

Tech News: 2014-42[bewerken]

13 okt 2014 10:53 (CEST)

VisualEditor News #8—2014[bewerken]