Overleg gebruiker:Sonuwe

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Goedemiddag, dit is de overlegpagina van Sonuwe.

Nieuwe berichten steeds onderaan bijvoegen.
Vragen die hier gesteld worden, worden ook hier beantwoord.

Filing cabinet icon.svgArchief overleg


2004, 2005, 2006, 2007
2008, 2009, 2010, 2011
2012, 2013, 2014

Geachte meneer Sonuwe[bewerken]

Zou u voortaan even willen overleggen voor u terugdraait? Gelukkig Nieuwjaar,  Klaas|Z4␟V:  3 jan 2014 08:42 (CET)

Wel, wel, wel, dit is de omgekeerde wereld. Zou u even willen overleggen voor u relevante dingen verwijdert? Sonuwe () 3 jan 2014 11:11 (CET)

We kunnen wel een boom opzetten over wat relevant is, beste collega. Later,  Klaas|Z4␟V:  3 jan 2014 11:32 (CET)

Mandeville[bewerken]

Geachte heer,

Op de Universiteit van Antwerpen hebben wij in een recent college over middeleeuwse literatuur het Wikipedia-artikel over Jan van Mandeville van een update voorzien. Deze update is aangepast aan de meest recente wetenschappelijke inzichten. Ik merk dat u echter systematisch wijzigingen blokkeert die wij voorstellen. Nader overleg hierover lijkt mij aangewezen.

Ik dank u bij voorbaat voor uw reactie.

Met vriendelijke groeten, Mike Kestemont, ook namens prof. dr. F. Willaert

Beste Mike, ik ga dit weekend de door u geplaatste versie grondig doorlezen. In deze versie waren de afbeeldingen, de categorieën en nog andere dingen verdwenen. Ik stel voor dat het overleg gevoerd wordt op de overlegpagina van het artikel, dus hier. Met vriendelijke groet, Sonuwe () 10 jan 2014 16:17 (CET)
Hallo Sonuwe en Mike, Ik heb de oorspronkelijke versie en nieuwe versie in elkaar geschoven. Kijk een en ander nog eens goed door. Aanvullingen en verbeteringen zijn welkom. Mvg JRB (overleg) 15 jan 2014 23:56 (CET)
Mooi zo. Ik ga de nieuwe versie deze avond grondig doorlezen. Volgens mij is er zelfs voldoende draagvlak om de titel te wijzigen naar "Jan van Mandeville" (31.000 Google-hits). Groeten, Sonuwe () 16 jan 2014 09:42 (CET)
Ik schreef op het overleg van het artikel in kwestie:
==Tegenstijdig==
Er is tegenstrijdigheid tussen de gegevens vermeld in de paragraaf originele versie en de paragraaf vertalingen en manuscripten.
Andries Van den Abeele (overleg) 16 jan 2014 10:52 (CET)

Nieuw foto- en schrijfproject: het Europees Parlement[bewerken]

Hallo Sonuwe, Ik zie dat je wel eens artikelen geschreven hebt over politici. Wellicht heb je daarom ook hierin interesse. In samenwerking met verschillende andere (Europese) taalversies van Wikipedia is er een project gestart om foto's te maken van leden van het Europees Parlement. Tevens is het de bedoeling dat de ontbrekende onderwerpen een artikel gaan krijgen. Gisteren heb ik een eerste inventarisatie gemaakt en daarbij bleek ook dat een aantal politieke partijen nog geen artikel hebben. Als je interesse hebt: wees welkom! De projectpagina van dit foto- en schrijfproject is te vinden op Wikipedia:Wikiproject/Europees Parlement. Wees welkom! Groetjes - Romaine 18 jan 2014 07:19 (CET)

Correctie van kaartjes[bewerken]

Hallo Sonuwe, Als je nog meer kaartjes mocht tegenkomen en Michiel reageert niet, laat het me dan gerust weten. Ik heb ook in zijn overlegarchief nagezocht of er nog kaartjes waren die nog niet gedaan waren en daar vond ik er ook nog een paar. Dank in ieder geval voor de alertheid! :-) Romaine 13 feb 2014 14:55 (CET)

Dag Romaine, in ieder geval bedankt voor het corrigeren van de kaartjes. Michiel is tegenwoordig nog weinig aanwezig op de Nederlandstalige Wikipedia en daarom ben ik enorm blij met jouw hulp. Nochtans ben ik van oordeel dat de veroorzaker van de fout ook de corrector zou moeten zijn. Daarom blijf ik ze op zijn OP zetten en zal ik bij lange afwezigheid van Michiel een seintje aan jou geven. Sonuwe () 13 feb 2014 15:03 (CET)
Uiteraard is het de bedoeling dat iemand zelf zijn fouten tracht te herstellen. Maar dat gaat helaas niet altijd en het is toch belangrijk dat de artikelen een correct kaartje tonen. Uiteraard dus prima dat je hem vraagt het te corrigeren. Groetjes - Romaine 13 feb 2014 15:12 (CET)

Beoordelingsnominatie van o.a. Lijst van oudste mannen van België[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. De genomineerde artikelen zijn: Lijst van oudste mannen van België door Akadunzio, Lijst van oudste vrouwen van België door Akadunzio. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20140220 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 21 feb 2014 01:02 (CET)

Lijst van oudste mannen van België[bewerken]

Hallo Sonuwe. Ik zie dat u steeds weer een levende persoon toevoegt aan deze lijst, terwijl Akadunzio deze heeft verwijderd en hierover overleg is gestart op de overlegpagina. Het lijkt me beter dat u aan dat overleg deelneemt in plaats van de verwijderingen van Akadunzio straal te negeren. Mvg, Woodcutterty|(?) 23 feb 2014 10:42 (CET)

Bericht gelezen en hier gereageerd. Sonuwe () 23 feb 2014 11:22 (CET)

Beoordelingsnominatie Lijst van langst getrouwde en oudste echtparen[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Lijst van langst getrouwde en oudste echtparen dat is genomineerd door LeeGer. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20140224 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 25 feb 2014 01:01 (CET)

Gebruiker:Nlwiki/Oudste mens[bewerken]

Hallo Sonuwe, Bij deze een vriendelijk doch dringend verzoek om deze pagina, die zich in iemands persoonlijke gebruikersnaamruimte bevind, en waar ook een uitdrukkelijk verzoek van die betreffende gebruiker boven staat om deze niet meer te wijzigen, voortaan met rust te laten. Dat gebruikers met de noorderzon zijn vertrokken, wil niet zeggen dat het wijzigen van hun persoonlijke pagina's is toegestaan. Inmiddels heb ik ook een verzoek tot beveiliging ingediend. Bovendien is er een Wikipedia-artikel in de hoofdnaamruimte over dit onderwerp dat wel gewoon door iedereen bewerkt mag worden: Oudste mens. Met vriendelijke groet, Civil Jack of the Netherlands.svgLeeGerCivil Jack of the Netherlands.svg 12 mrt 2014 01:12 (CET)

Auteursrechten[bewerken]

Zie ook:

Beste Sonuwe, hierbij even het volgende:

U hebt pas geleden het artikel Gebruiker:Sonuwe/Oudste mens aangemaakt waarvan de inhoud geheel of gedeeltelijk blijkt te zijn overgenomen uit een andere bron. Letterlijk overnemen van teksten uit een ander medium is echter alleen toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur of de rechthebbende van de originele tekst. Bij het letterlijk overnemen van teksten loopt u namelijk een groot risico auteursrechten te schenden. Dit schenden van auteursrechten kan Wikipedia in juridische problemen brengen. Zie ook Wikipedia:auteursrechten.

Dit artikel is om deze reden verwijderd. Wilt u alsnog een artikel over dit onderwerp aanmaken, herschrijf het dan in eigen woorden. Indien u zelf de auteur of rechthebbende bent van de originele tekst en u wilt deze tekst vrijgeven voor gebruik op Wikipedia, dan kan dat door de copyright disclaimer onderaan uw eigen webpagina aan te vullen met de tekst "teksten beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL".

Een andere optie is het versturen van e-mail vanaf een adres dat duidelijk verbonden is met de website of organisatie waar de originele tekst vandaan komt naar OTRS, via het mailadres permissions-nl-at-wikimedia.org. Gebruikt u hiervoor bij voorkeur onze standaardtekst voor vrijgaven: meer informatie hierover vindt u op deze helppagina. Vermeld in de mail duidelijk om welk artikel en welke bron het gaat. Herschrijven van de tekst geniet echter de voorkeur daar teksten uit andere bronnen meestal niet voor een encyclopedie bedoeld zijn en dus niet de juiste opzet hebben. Teksten op Wikipedia horen altijd neutraal geschreven te zijn. Reclameuitingen, recensies of teksten die één bepaalde mening vertolken zijn per definitie ongeschikt voor Wikipedia. Zo'n tekst kan dus alsnog ongeschikt zijn en verwijderd worden, ook na vrijgave via bovengenoemde procedure. Een nieuw geschreven tekst voor Wikipedia past daarnaast bijna altijd beter qua stijl en opbouw dan vrijgegeven teksten.

Als u nog vragen heeft, kunt u die altijd stellen.

Met vriendelijke groet,

JurgenNL (overleg) 12 mrt 2014 23:39 (CET)

Ik ben al ruim twee jaar de bewerker van die pagina. Ik zal mezelf eens toestemming vragen! Sonuwe () 12 mrt 2014 23:44 (CET)

Wikipedia:Categoriecafé#Categorie:Belgisch minister[bewerken]

Wil jij ook eens hier naar kijken? Wwikix (overleg) 20 mrt 2014 11:11 (CET)

Categorieën interesseren mij eigenlijk maar matig. Sonuwe () 20 mrt 2014 18:47 (CET)

De Bruyckere overleden[bewerken]

Maurice de Bruyckere is ondertussen overleden.

http://www.uitvaartcentrum-de-ceder.be/documenten/2014/maurice_debruyckere/maurice_debruyckere.pdf

Groeten. 81.242.229.159 27 mei 2014 07:41 (CEST)

Dank je wel voor deze melding. Ik heb de lijst inmiddels aangepast. Groeten, Sonuwe () 27 mei 2014 09:11 (CEST)

Isala VAN DIEST[bewerken]

Haar overlijdensdatum is 09-02-1916 te 21 uur (ik heb een kopie van haar overlijdensakte: Knokke, 1916 n°6, aangiftedatum 10-02-1916 te 10 uur) Deze is bij mij te bekomen als bewijs. Het nationaal biografisch woordenboek is fout!! Ik vroeg de overlijdensakte op te Knokke omdat er verschillende versies van haar overlijdensdatum circuleren. <hubert.bovens@pandora.be>

Dag Hubert, hartelijk dank voor uw verduidelijking. Omdat overlijdensaktes in die tijd meestal met de hand werden geschreven, dacht ik in eerste instantie aan een leesfout: een "2" en een "9" kunnen erg op elkaar lijken. Een aangiftedatum van 10 februari sluit inderdaad een overlijdensdatum van 2 februari uit. Ik zal de overlijdensdatum aanpassen met vermelding van de bron. Hartelijke groeten, Sonuwe () 13 jun 2014 08:18 (CEST)

Michel Pavić[bewerken]

Ik heb de foto van Pavić (die van Wikimedia) even vergeleken met andere foto's van Pavić op internet en ook met foto's van Kees Rijvers en ik kan niet anders dan concluderen dat de man op de betreffende foto meer op Pavić lijkt dan op Rijvers. TimGiesbers (overleg) 9 jul 2014 10:39 (CEST)

Ahum. Volgende keer toch maar een bril opzetten. Gelukkig ben ik een oude zak met een olifantengeheugen en ik weet nog best hoe beiden eruit zagen in 1975. Op de derde foto staat Rijvers links en Pavic, toenmalig trainer van Benfica, rechts. Op de vierde foto staat Kees Rijvers alleen. Groetjes, Sonuwe () 9 jul 2014 18:32 (CEST)
Gelukkig zijn er behalve idioten zoals jij ook nog mensen die gewoon een ander op een normale toon kunnen corrigeren als die mis zitten. Waar mensen werken, worden fouten gemaakt, maar dat gaat blijkbaar niet op voor belachelijk fantastische genieën zoals jij (of zoals ik zou verwoorden: arrogante zakken). Alsnog bedankt voor je rectificatie. TimGiesbers (overleg) 10 jul 2014 11:54 (CEST)
Mijnheer is precies geen brillenliefhebber. Sonuwe () 10 jul 2014 12:03 (CEST)

Lijst van watertorens in België[bewerken]

Goedenavond Sonuwe,

De wijziging was in overleg met EvilFreD, en betreft ook 11 andere pagina's en de 11 sjabloonpagina's (dus alleen deze ene wijziging terugdraaien breekt de opzet). Zullen we daar verder overleggen over de eventuele ongewenstheid van deze aanpassing?

Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 7 nov 2014 20:55 (CET)

Jullie doen maar. Bij deze haal ik de lijst van Belgische watertorens van mijn volglijst. Sonuwe () 7 nov 2014 21:05 (CET)