PGA Kampioenschap (Ierland)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.

Het PGA Kampioenschap van Ierland is een jaarlijks golfkampioenschap voor spelers die lid zijn van de Ierse PGA.

Matchplay

De eerste drie edities bestonden uit een strokeplay kwalificatie, waarna de beste acht spelers in matchplay verdergingen.
In 1907 werd op Royal Portrush gespeeld. In de finale werd Bertie Snowball verslagen door Jim Edmundson, die op zijn thuisbaan speelde. In 1923 won hij het Pennsylvania Open van de Amerikaanse PGA Tour.
In 1908 werd het kampioenschap op de Portmarnock Golf Club gespeeld, deze eindigde met dezelfde finalisten en dezelfde winnaar.
In 1909 werd op de Royal County Down gespeeld. H Kidd werd in de finale verslagen door Michael Moran.

Strokeplay

In 1910 werd het toernooi een strokeplay kampioenschap. De eerste vier edities werden ook door Michael Moran gewonnen.
In 2010 heeft de 100ste editie plaatsgevonden. De trofee heette sinds 1940 de Willie Nolan Memorial Trophy, ter herinnering aan de winnaar van 1934. Hij overleed in 1939. Tegenwoordig is die Cup bestemd voor de winnaar van het Kampioenschap van Ierse Clubprofessionals.

Het toernooi staat bekend als het Irish PGA Championship, het Irish National PGA Championship of het Smurfit Irish PGA Championship.

Het toernooi kent twee tienvoudige winnaars: Harry Bradshaw en Christy O'Connor sr. Des Smyth en Pádraig Harrington wonnen het toernooi ieder zes keer. In 2014 werd het toernooi voor het eerst door een vrouw gewonnen, Hazel Kavanagh.[1] Ze speelde vroeger op de Ladies European Tour.

Matchplay
Strokeplay