Papa Razzi

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Papa Razzi
Stripreeks Suske en Wiske
Scenario Marc Verhaegen
Tekeningen Marc Verhaegen
Lijst van verhalen van Suske en Wiske
Portaal  Portaalicoon   Strip

Papa Razzi is een stripverhaal uit de reeks van Suske en Wiske. Het is geschreven door Marc Verhaegen en gepubliceerd in TV Expres van maart 1999 tot en met februari 2000. De eerste albumuitgave was op 9 augustus 2000.

Locaties[bewerken | brontekst bewerken]

Dit verhaal speelt zich af op de volgende locaties:

Personages[bewerken | brontekst bewerken]

In dit verhaal komen de volgende personages voor:

  • Suske, Wiske met Schanulleke, tante Sidonia, Lambik, Claudia Slipper[1], Yves Yvette[2] (manager van Claudia), Papa Razzi[3] (hoofdredacteur van het tijdschrift/roddelblad “Dag Niemand”), agenten, ambulancebroeders, modellen, publiek modeshow, Philippe en zijn vriendin, pers, fotografen, bewaker, Jerry Jumper.

Het verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Tante Sidonia is een halve kilo aangekomen en Lambik neemt haar mee naar een modeshow van Dries van Beerendonk, Lambik wordt aangezien voor Kid Koko en wordt door een horde dames achtervolgd. Claudia Slipper doet mee aan de modeshow en ze wordt geraakt door een projectiel met verf en glijdt uit[4]. Er worden veel foto’s gemaakt van het gevallen model met haar gebroken enkel, Lambik merkt niet dat er een wapen in zijn jaszak wordt verstopt. Claudia wordt afgevoerd met een ambulance en agenten arresteren Lambik als hij het wapen toont. Suske, Wiske en tante Sidonia gaan naar het politiebureau en agenten ondervragen Claudia in het ziekenhuis. Lambik wordt vrijgelaten en krijgt excuses van de agenten, maar Lambik is niet tevreden en gaat boos weg. De vrienden gaan naar het ziekenhuis en Claudia vraagt tante Sidonia haar plaats in te nemen bij een modeshow, ze krijgt twee weken om zich klaar te stomen voor de grote dag. Als Lambik naar het huis van tante Sidonia gaat ziet hij een leger persmensen in de tuin bivakkeren, Suske en Wiske treden op als bodyguards maar kunnen niet voorkomen dat er veel foto’s van tante Sidonia worden gemaakt. Lambik gooit de pers het huis uit en de vrienden vertrekken naar Parijs. Tante Sidonia is al snel populair in Parijs en geniet met haar vrienden van de luxe in het hotel, de volgende dag vliegen de vrienden naar Amsterdam. Op Schiphol worden ook veel foto’s van tante Sidonia gemaakt, maar een mysterieuze man strooit knikkers waardoor de vrienden uitglijden. De vrienden achtervolgen de gemaskerde man, maar raken hem kwijt. Tijdens de modeshow krijgt tante Sidonia een blik verf over zich heen en er worden veel foto’s van het incident gemaakt. Tante Sidonia weigert het modellenvak op te geven en Lambik gaat boos de stad in en wordt door Papa Razzi gevraagd om foto’s van tante Sidonia te maken. Er worden foto’s van tante Sidonia gemaakt en Suske en Wiske achtervolgen de fotograaf, maar raken hem kwijt bij de rondvaartboten. Als er roomservice bij de hotelkamer komt, maakt ook deze man stiekem foto’s van tante Sidonia en ook hij weet te ontkomen.

Tante Sidonia heeft genoeg van de overlast en wil stoppen als model, maar Yves laat dan de contracten zien en vertelt dat tante Sidonia hier niet onder uit kan komen. De vrienden lezen dat Yves een miljoenenverzekering heeft afgesloten en nu wordt de man zelf verdacht van de aanslagen. De volgende dag zijn er veel foto’s van tante Sidonia afgedrukt in het blad “Dag Niemand” en tante Sidonia valt flauw, de kinderen volgen Yves ’s nachts naar een prachtig kasteel. In het kasteel is een casino en de kinderen zien hoe Yves veel geld verliest aan de roulettetafel en horen dat hij al veel schulden heeft gemaakt in het verleden. Yves neemt tante Sidonia mee naar Antwerpen, maar de auto wordt achtervolgd door de Harley Davidson. Een voorbijrazende auto strooit kraaienpoten voor de auto en de vrienden botsen tegen een pijler van een brug[5]. Lambik neemt zijn vermomming af en helpt zijn vrienden uit het wrak, tante Sidonia komt in de talkshow van Jerry Jumper[6] om te praten over haar succes. Ze vertelt dat een goede vriend stiekem misbruik maakte van haar succes en foto’s verkocht aan een sensatieblad, Lambik komt de studio binnen en vertrapt zijn fototoestel. Tante Sidonia en Lambik sluiten weer vriendschap, maar Lambik wordt in een auto getrokken zodra ze de studio verlaten. Pappa Razzi herinnert Lambik aan het contract, maar Lambik kan ontkomen in het bos. Yves heeft een benefietoptreden georganiseerd en dan verschijnt Ronny The King[7] en biedt aan het concert te verzorgen. Het concert verloopt goed, maar dan wordt tante Sidonia gegrepen door een grote aap en er worden veel foto’s gemaakt. Lambik raakt zijn vermomming kwijt en moet vluchten voor de handlangers van Pappa Razzi. Lambik kan de aap verslaan en dit blijkt Pappa Razzi te zijn, hij wilde de oplagecijfers van zijn blad opkrikken en zette alles in scène. Pappa Razzi wordt gearresteerd en Claudia verschijnt samen met Yves, ze is hersteld van haar val en bedankt tante Sidonia voor haar hulp. Tante Sidonia is blij weer gewoon thuis te zijn met Suske en Wiske, als Lambik langskomt met een fotoalbum wordt hij met het boek weggestuurd.

Achtergronden bij het verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

  • Op het titelblad staat vermeld 'scenario en tekeningen: Paul Geerts', hoewel Marc Verhaegen het scenario en de tekeningen verzorgde. Ten tijde van het verschijnen was Paul Geerts de officiële tekenaar van Suske en Wiske.
  • - Op strook 131 raken Yves Yvette, Sidonia, Suske en Wiske betrokken bij een auto-ongeluk, veroorzaakt door de onbekende fotograaf. Suske herkent zijn stem en de fotograaf blijkt een vermomde Lambik te zijn. Suske heeft de fotograaf al eerder horen praten, maar toen herkende hij de stem niet.
  • - Yves Yvette heeft een snor. Op enkele plaatjes is die snor plotseling verdwenen. Op strook 49 plaatje 2 en op strook 151 plaatje 2.
  • - Op strook 164 plaatje 1, mist Lambik plotseling zijn 6 kenmerkende sprietjes haar.

Uitgaven[bewerken | brontekst bewerken]

Publicaties
Krant of tijdschrift Nummer Publicatiedatum Voorganger Opvolger
TV Ekspres 28 maart 1999 - februari 2000 Het berenbeklag De stugge Stuyvesant
Suske en Wiske 35 3 mei 2000 - 9 augustus 2000 Jeanne Panne De kernmonsters
Albumuitgaven
Stripreeks of collectie Nummer Eerste druk Voorganger Opvolger
Vierkleurenreeks 265 9 augustus 2000 Jeanne Panne De kernmonsters
Luxe reeks 39 9 augustus 2000 Jeanne Panne De kernmonsters
Suske en Wiske Collectie 53 2001
Het grote lentestripboek 2 13 april 2004
Uitgave voor Kruidvat 4 23 mei 2006 De bonte bollen -

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]