Parenthood

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Nuvola single chevron right.svg Voor de aflevering van ER, zie Parenthood
Parenthood
Genre Dramaserie
Hoofdrollen Lauren Graham
Dax Shepard
Peter Krause
Erika Christensen
Land van oorsprong Verenigde Staten
Taal Engels
Uitzendingen
Netwerk NBC
Zender RTL 8
VTM
Website
(en) IMDb-profiel
(en) TV.com
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Parenthood is een wekelijkse Amerikaanse dramaserie over een wijdvertakte familie, uitgezonden door NBC. De serie is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1989.

Inhoud[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

De serie volgt de familie Braverman. Vader Zeek (Craig T. Nelson) en moeder Camille (Bonnie Bedelia) hebben samen vier volwassen kinderen: Adam (Peter Krause), Sarah (Lauren Graham), Crosby (Dax Shepard) en Julia (Erika Christensen). Ze hebben zelf allemaal een gezin. De serie gaat over hun ervaringen en problemen met het opvoeden van hun kinderen. Alle gezinnen hebben hun eigen problemen, terwijl ze ook van elkaar kunnen leren. Adam en zijn vrouw Kristina (Monica Potter) hebben een zoon met het Syndroom van Asperger, Max (Max Burkholder), en een tienerdochter, Haddie (Sarah Ramos). Sarah probeert als alleenstaande moeder haar twee pubers Amber (Mae Whitman) en Drew (Miles Heizer) op te voeden. Crosby moet leren zelfstandig te worden wanneer hij erachter komt dat hij vader is van de vijfjarige Jabbar (Tyree Brown). De jongste uit het gezin Braverman, Julia, is een succesvolle advocate die probeert samen met haar man Joel (Sam Jaeger) de levens van haar gezin in goede banen te leiden.

Uitzendgegevens[bewerken]

Seizoen 1 bestaat uit 13 afleveringen en werd oorspronkelijk van maart tot en met mei 2010 in zijn geheel uitgezonden in Amerika door NBC. Seizoen 2, bestaande uit 22 afleveringen, werd uitgezonden van september 2010 tot en met april 2011. Het derde seizoen, met 18 afleveringen, werd van september 2011 tot en met februari 2012 uitgezonden. Het vierde seizoen bestond uit 15 afleveringen en werd van september 2011 tot en met januari 2013 uitgezonden. Op 26 april 2013 maakte NBC bekend dat Parenthood een vijfde seizoen krijgt, bestaande uit 22 afleveringen.[1] In Nederland werd het eerste seizoen van Parenthood uitgezonden op RTL 8, vanaf 30 augustus 2012. In Vlaanderen werd het eerste seizoen uitgezonden op VTM.[2]

Bronnen, noten en/of referenties