Pascal Wehrlein

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Pascal Wehrlein in 2011.

Pascal Wehrlein (Sigmaringen, 18 oktober 1994) is een Duits autocoureur.

Carrière[bewerken]

Karting[bewerken]

Wehrlein begon zijn carrière in het karting in 2003, waarbij hij in 2009 in de KF2 reed. In dat jaar eindigde hij als vijfde in de ADAC Kart Masters.

ADAC Formel Masters[bewerken]

In 2010 maakte Wehrlein zijn debuut in het formuleracing in de ADAC Formel Masters voor het team ADAC Berlin-Brandenburg e.V. (ook bekend als Mücke Motorsport). Wehrlein eindigde als zesde in het kampioenschap met een overwinning op de Sachsenring en drie andere podiumplaatsen.

In 2011 bleef hij rijden in de ADAC Formel Masters voor Brandenburg. Wehrlein behaalde zeven overwinningen op Oschersleben, de Sachsenring, Zolder, de Nürburgring en de Lausitzring, waarmee hij de titel won.

Formule 3[bewerken]

In 2012 stapte Wehrlein over naar de Formule 3 in de Formule 3 Euroseries, wat samen met het Europees Formule 3-kampioenschap werd gehouden, voor Mücke Motorsport. In de Euroseries eindigde hij als tweede achter Daniel Juncadella met één overwinning op de Nürburgring. In de Europese Formule 3 eindigde hij met diezelfde overwinning als vierde achter Juncadella, Raffaele Marciello en Felix Rosenqvist. Ook nam hij in 2012 deel aan de Masters of Formula 3, waar hij vijfde werd, en de Grand Prix van Macau, die hij als vierde finishte.

In 2013 blijft Wehrlein in het Europees Formule 3-kampioenschap rijden voor Mücke.

DTM[bewerken]

In 2013 rijdt Wehrlein ook in de DTM voor Mücke Motorsport bij Mercedes-Benz als vervanger van de gestopte Ralf Schumacher, naast Daniel Juncadella.