Paul Polman

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Paul Polman, 2014

Paulus Gerardus Josephus Maria (Paul) Polman (Enschede, 11 juli 1956) is een Nederlands topfunctionaris en sinds 2009 CEO van Unilever.

Biografie[bewerken]

Polman studeerde in 1977 af in de bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna behaalde hij aan de University of Cincinnati een Master in "Economics" en een MBA in "Finance and International Marketing".
Na zijn afstuderen ging hij werken als 'Cost Analyst' bij Procter & Gamble. Vanaf augustus 1995 was hij 'Managing Director' of P&G UK, aansluitend was hij 'President Global Fabric Care' tot 2001 en daarna 'Group President Europe'.
In 2006 maakte hij de overstap naar het Zwitserse Nestlé, waar hij Chief financial officer en 'Head of the Americas' werd. Daarna volgde hij op 1 januari 2009 de Fransman Patrick Cescau op als CEO van Unilever.Dat was opmerkelijk omdat het concern een traditie kende van het benoemen van bestuurders uit eigen kring, terwijl Polman van buiten het bedrijf werd gehaald[1].

Onderscheidingen[bewerken]

Trivia[bewerken]

Ten tijde van de aanslagen in Bombay van november 2008 zat Polman met het bestuur van Unilever in het belegerde Taj Mahalhotel, maar bleef ongedeerd.

Externe links[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties