Pema Chödrön

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Pema Chödrön

Pema Chödrön (1936-) is een boeddhistische non en ze is leraar in de Tibetaanse Vajrayana traditie van Chögyam Trungpa Rinpoche. Ze werd geboren als Deirdre Blomfield-Brown en probeert de oosterse kennis aansprekelijk te maken voor de westerse wereld. Pema Chödrön heeft vele lezingen en meditatie cursussen gegeven en is in Europa met name bekend als auteur. Zij geeft les aan de Gampo Abdij in Nova Scotia.

Biografie[bewerken]

Pema Chödrön werd in 1936 in New York City geboren en studeerde aan de University of California in Berkeley. Zij werkte eerst op een basisschool voordat ze met het boeddhisme in aanraking kwam. Chödrön studeerde eerst bij Lama Chime Rinpoche in de Franse Alpen, en werd in 1974 in Londen als Tibetaanse non ingewijd. In 1972 kwam ze Chögyam Trungpa voor het eerst tegen aan de Naropa-universiteit in Boulder, Colorado. Op aanraden van Lama Chime Rinpoche is ze bij hem gaan studeren en met hem maakte ze haar sterkste verbinding. Vanaf 1974 studeerde ze onafgebroken met hem tot aan zijn dood in 1987.

In 1984 verhuisde Chödrön naar Cape Bretoneiland, Nova Scotia en werd directeur van de Gampo Abdij. Daar publiceerde zij haar boeken, waar zij in Europa veel bekendheid mee heeft verworven.

Zusterprojecten[bewerken]

Wikiquote Op Wikiquote staan citaten van Pema Chödrön.

Externe link[bewerken]