Perisai diri

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Geschiedenis van Perisai Diri[bewerken]

Pak Dirdjo (nippertje RM Soebandiman Dirdjoatmodjo) werd geboren in Yogyakarta op 8 januari 1913 in de Paku Alam paleis. Hij is de eerste zoon van RM Pakoe Soedirdjo, overgrootvader van Paku Alam II. Sinds de leeftijd van 9 jaar is hij in staat om meester van de martial arts die bestaan ​​in het paleis geweest, dus kreeg de Truste aan zijn vrienden trainen in het gebied Paku Alaman. In aanvulling op de martial arts, hij studeerde ook klassieke dans aan Paku Alam Palace, zodat hij vriend met Wasi en Bagong Kusudiardjo.

Pak Dirdjo dat tijdens zijn jeugd bij naam genoemd Soebandiman of Bandiman door zijn vrienden, was niet tevreden met de martial arts die zijn verworven in het hof van de Paku Alaman. Omdat hij wil het vermogen van de martial arts, na zijn afstuderen HIK (Hollands Inlandsche Kweekschool) of een school voor leraar te verbeteren, liet hij Yogyakarta te dwalen zonder dat alle leveringen te voet. De eerste plaats die hij bezocht was Jombang, Oost-Java.

Daar studeerde hij vechtsporten in KH Hasan Basri, terwijl religieuze en andere kennis uit Tebuireng Islamitische School. Naast het bestuderen van, hij werkte ook bij suikerfabriek in Peterongan om zijn doeleinden te financieren. Na traine ondergaan soepel en voelt hard genoeg, keerde hij terug naar het westen. In Solo leerde hij martial arts bij Syed Sahab. Hij leerde ook vechtsporten op zijn grootvader, Ki Jogosurasmo.

Hij was nog steeds niet tevreden om martial arts kennis te vergroten. De volgende bestemming is Semarang, hier studeerde hij vechtsporten in Soegito van Setia Saudara stijl. Gevolgd door martial arts studeerde aan Pondok Randu Gunting, Semarang. Grote nieuwsgierigheid in vechtsporten maakt Pak Dirdjo nog steeds het gevoel niet tevreden met wat hij had. Van daaruit ging hij naar Cirebon na de eerste tussenstop in Kuningan. Hier leerde hij martial arts opnieuw met niet altijd voldoende kennis verwerven van een aantal docenten te krijgen. Daarnaast studeerde hij ook Minangkabau vechtsporten en Atjeh vechtsporten.

Zijn vastberadenheid om te combineren en verwerken van een verscheidenheid van wetenschap die hij leerde hem niet genoeg van studeren te krijgen. Schakelen haar leraar betekent nieuwe dingen te leren en toe te voegen aan de wetenschap dat hij minder voelde. Hij gelooft dat, als alles goed wordt gedaan en op basis van goede bedoelingen, dan zal God tot haar doelen te bereiken. Hij begon met het verzinnen van zijn eigen martial arts. Pak Dirdjo dan geregeld in Parakan en opende martial arts school door de naam van Eko Kalbu, wat betekent dat men hart.

In het midden van de opleiding, kwam hij met een Chinese martial arts leraar met Siauw Liem Sie (Shaolinshi) stijl, de naam is Yap Kie San. Yap Kie San is een van de kleinkinderen van studenten Louw Tie Djing door Hoo Tjay Tick aka Suthur. Volgens historische gegevens, Louw Dj Band is een legendarische vechter in de martial wereld, zowel in China als in Indonesië, en een van de hoofdpersonen van de kungfu vervoerder naar Indonesië. In de martial arts wereld, Louw Dj Band genaamd The Golden Eagle van Siauw Liem Pay. Momenteel is de discipelen opvolger Louw Dj Band in Indonesië blijven Garuda Emas kungfu college.

Pak Dirdjo om een ​​wetenschap te vervolgen ongeacht leeftijd en etniciteit en het bestuderen van martial arts, die afkomstig is uit het klooster Siauw Liem (Shaolin) van Yap Kie San 14 jaar. Hij werd geaccepteerd als een student niet op de normale manier, maar door vriendschap met strijd van een Yap Kie San leerling. Zien Pak Dirdjo talent, Yap Kie San verplaatst te accepteren als een leerling.

Diverse studies wonen ijverig totdat hij eindelijk de top martial arts training van Yap Kie San. De leerlingen van Yap Kie San die slechts zes mensen, van wie er twee mensen die geen Chinees, namelijk Pak Dirdjo en R Brotosoetarjo de latere oprichter van de Bima (Budaya Indonesia Mataram) martial arts school kan houden. Met de voorraad opgedaan tijdens de gemigreerde en samengevoegd met Siauw Liem Sie vechtsporten ontvangen van Yap Kie San, Pak Dirdjo begon het formuleren van de wetenschap dat het onder de knie heeft.

Nadat hij in het buitenland, keerde hij terug naar zijn vaderland, Yogyakarta. Ki Hajar Devantoro (de vader van de Indonesische Onderwijs) nog steeds haar oom, vroeg Pak Dirdjo aan het onderwijzen van vechtsporten in de Taman Siswa College in Wirogunan. In het midden van zijn drukke lesgeven vechtsporten in de Taman Siswa, Pak Dirdjo krijgt een baan als Magazijn Meester bij suikerfabriek in Plered.

In 1947 in Yogyakarta, Pak Dirdjo benoemde personeelsleden van het Ministerie van Onderwijs en Cultuur, Pencak Silat afdeling, die wordt geleid door Mochamman Djoemali. Op basis van zijn missie om vechtsporten te ontwikkelen, Pak Dirdjo openen martial arts cursus aan het publiek via de afdeling. Hij werd ook gevraagd om les te geven in Himpunan Siswa Budaya, een student activiteit eenheden in UGM (Universitas Gadjah Mada). Zijn studenten zijn de UGM studenten aan het begin van de oprichting van de campus. Pak Dirdjo ook vechtsporten klassen te openen op zijn kantoor. Sommige studenten op het moment Pak Dirdjo hen zijn Ir Dalmono, prof. dr. Bambang Suyono Hadi en RM Moediono Probokusumo die in de Perisai Diri vechtsporten familie liefkozend Mas Wuk.

Pak Dirdjo in 1954 werd gedetacheerd bij het Bureau van Cultuur in Oost-Java, Pencak Silat Zaken. Zijn discipelen in Yogyakarta, het beoefenen van zowel binnen als buiten van UGM, samenvoegen in een container HPPSI (Himpunan Penggemar Pencak Silat Indonesia), voorgezeten door Ir Dalmono.

In 1955, hij officieel verhuisd kantoren naar de stad Surabaya. Met dezelfde taak, namelijk het ontwikkelen en verspreiden van de silat als een cultuur krijgskunsten van Indonesië, Pak Dirdjo openen vechtsporten cursussen worden gehouden in het Cultureel Bureau van de provincie Oost-Java, Surabaya. Bijgestaan ​​door Imam Ramelan, richtte hij de martial cursus PERISAI DIRI op juli 1955 2.

Zijn studenten in Yogyakarta ook hen vervolgens aan te passen als een benoemde set van Perisai Diri. Aan de andere kant, studenten vechtsporten, Eko Kalbu ooit opgericht door Pak Dirdjo nog contact met hem. Ze zijn verspreid in de wijk Banjumas, Poerworedjo en Yogyakarta. Het is gewoon dat dit college niet dan groeit, maar versmolten zich tot Perisai Diri vechtsporten, net zoals HPPSI in Yogyakarta. Een leraar maakte dit college smelten wordt het gemakkelijk.

De ervaring opgedaan tijdens de wandeling en Siauw Liem Sie vechtsporten beheerst en giet in de vorm van technieken op basis van de behoeften en mogelijkheden van de menselijke anatomie, met geen enkel element van verkrachting beweging. Alles ging natuurlijk en wetenschappelijk kan worden bewezen. Onder het motto "Wees een Silat Master Zonder Injury", Perisai Diri door alle geledingen van de samenleving toegelaten tot de martial arts te leren.

In 1969, Pak Dirdjo leerling, Dr Suparjono, SH, MSI, het personeel van het Gebied van Beraad PB PON VII in Surabaya. Met de inspiratie van AD / ART KONI organisaties in de bestaande centra, Suparjono met Bambang Moediono Probokusumo, Totok Sumantoro, Mondo Satrio en andere leden van de raad van Pendekar in 1970 compileren AD / ART Perisai Diri en de volledige naam van de organisatie worden goedgekeurd Keluarga Silat Nasional Indonesische PERISAI DIRI wordt afgekort Kelatnas Indonesië PERISAI DIRI. Ook gesproken over de Perisai Diri uniform, die eerder werden omgezet in zwart-wit met het attribuut niveaus veranderd meerdere malen tot de laatste zoals die vandaag de dag gebruikt. Ook Kelatnas Indonesische Perisai Diri jas worden gemaakt van de resultaten van de voorgestelde Pak Dirdjo sommige studenten, de voorgestelde beeld van Suparjono, Bambang Priyokuncoro en Both Sudargo, die vervolgens geselecteerd voorstel van Suparjono, vervolgens verfijnd en aangevuld door Pak Dirdjo.

In 9 mei 1983, RM Soebandiman Dirdjoatmodjo sterven geconfronteerd onze Schepper. Verantwoordelijkheid om Perisai Diri trainingstechnieken blijven overgeschakeld naar de studenten die nu verspreid naar alle uithoeken van het land en een aantal landen in Europa, Amerika en Australië. Met onder de coördinatie van Ir Nanang Soemindarto als voorzitter van de Centrale Raad, Kelatnas Indonesië Perisai Diri heeft vestigingen in bijna elke provincie in Indonesië en heeft commissariaat in 10 andere landen. Om te begrijpen zijn diensten, in 1986 de Indonesische regering verleende de titel van Pendekar Purna Utama voor RM Soebandiman Dirdjoatmodjo.

In Australië, Kelatnas Indonesië Perisai Diri begon in Brisbane te worden ontwikkeld in 1979 door Dadan Muharram, een coach Perisai Diri van Bandung. Perisai Diri groeit snel in Australië met vestigingen in verschillende regio's, waaronder in Tarragindi, Kuraby, Logan, Ashmore, Burleigh Heads, Springbrook, Maleny, Nambour, Noosaville, Yandina, Queensland, Townsville, Coffs Harbour, Newcastle, Moruya Heads, Melbourne, Adelaide, Perth, etc.

Kelatnas Indonesië Perisai Diri ook in Nederland ontwikkeld door Ronny Tjong A-Hung sinds 1979. Momenteel is de Nederland is gegroeid Perisai Diri in Amsterdam, Hilversum, Maarssen, Nieuwegein, Utrecht, etc.

In 1983, een van de coach Perisai Diri Otto Soeharjono MS verplaatsen taken naar Londen, Engeland. Hij stichtte de Kelatnas Indonesië Perisai Diri Commissariaat Verenigd Koninkrijk en werd een pionier van de Britse PSF (Pencak Silat Federatie van het Verenigd Koninkrijk).

Beide Sudargo, een Perisai Diri Pendekar die heeft gediend als de Raad van Ontwikkeling van Pencak Silat Sports PB IPSI, in 1996 in opdracht van de overheid als de Transportation Attache op de Ambassade in Tokio, Japan. In een land dat bekend staat als het centrum van de martial arts, hij met succes de martial arts ontwikkeld door de oprichting JAPSA (Japan Pencak Silat Association). Bijgestaan ​​door Susilo Soedarmadji, richtte hij de Kelatnas Indonesië Perisai Diri Commissariat Japan.

Daarnaast Kelatnas Indonesië Perisai Diri groeide ook naar de Verenigde Staten, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Oost-Timor, enz.

Kelatnas Indonesië Perisai Diri heeft meerdere malen hield een internationaal kampioenschap gebeurtenis die bekend staat als de Perisai Diri International Championship (PDIC), te weten:

 • Invitasi International Perisai Diri I in Semarang in 1991
 • Invitasi International Perisai Diri II in Surabaya in 1995
 • 3 Perisai Diri International Championship in Denpasar in 2003
 • 4 Perisai Diri International Championship in Yogyakarta in 2005
 • 5 Perisai Diri International Championship in Bandung in 2007
 • 6 Perisai Diri International Championship in Jakarta in 2010
 • 7 Perisai Diri International Championship in Samarinda in 2012
 • 8 Perisai Diri International Championship in Denpasar in 2014

Dit kampioenschap evenement om de twee jaar.

Training Curriculum van Perisai Diri[bewerken]

Perisai Diri lid niveaus zijn onderverdeeld in verschillende niveaus, die elk genomen binnen een bepaalde periode. In grote lijnen zijn deze niveaus gegroepeerd in de Dasar rang en Keluarga rang.

Dasar niveau bestaat uit Dasar I (witte band), Dasar II (zwarte band) en Calon Keluarga (rode band). Keluarga niveau (rode band) bestaat uit verschillende fasen gekenmerkt door de strip kleur op de badge op de linkerborst.

Stadia van Perisai Diri vechtsporten les bestaat uit een inleiding, begrip, toepassing, en een verdieping van waardering.

Senam Teknik Kombinasi[bewerken]

Senam Teknik Kombinasi is een Perisai Diri martial arts bewegingen regeling om de strijders die elke training opgeleid. Overzicht als een reeks van bewegingen in de vechtsport in het algemeen, maar Senam Teknik Kombinasi die niet hoeven te worden opgeslagen als een reeks van bewegingen in andere martial arts stijl.

Senam Teknik Kombinasi reeks beweging gemaakt door de combinatie van lokale trainers tijdens de oefening. De serie is gemaakt door de verbeelding van de beweging wanneer strijders niet aantasten en te voorkomen met een tegenstander. De serie wordt door de bus uitgevoerd met maximale kracht en snelheid en wordt vele malen herhaald.

Het doel van deze Senam Teknik Kombinasi oefening is om de gewoonte van het doen van de juiste technieken en het creëren van goede reflexen tegen de strijders te creëren. Deze oefening zal vormen ook de spieren van de strijders om aan te passen aan de Perisai Diri technieken. Senam Teknik Kombinasi is altijd anders in elke training, ofwel blote handen of met een wapen.

Wapens Technieken[bewerken]

Vanaf Dasar niveau zal worden onderwezen in de technieken van de lege hand vechtsporten. Op het volgende niveau worden onderwezen in de techniek van een wapen: pisau (messen), pedang (zwaarden) en Toya (personeel). Met een basis beheersing van de drie geweren nodig zijn, pisau vertegenwoordigen korte armen, pedang vertegenwoordigen midden wapens, en Toya vertegenwoordigt lange wapen, Perisai Diri strijders worden opgeleid kunnen een verscheidenheid van apparatuur gebruiken omheen om als wapen. De techniek kan ook gebruikt worden om andere wapens, zoals celurit (sikkels), trisula, Abir, tombak (speren), golok (machetes), katana, ventilatoren, paraplu, roti kalong (knokkel), geweer, bajonet, enz. spelen

Het doel van de les is om een ​​goed begrip van wapens voor strijders van verschillende soorten wapens. Door te weten de eigenschappen van het wapen, dan de leden snel aanpassen aan verschillende wapens. Bijvoorbeeld, door het bestuderen van het blad, dan is de vechter zal begrijpen de voordelen en nadelen van de korte armen. Zelfs vechters zullen gelijksoortige voorwerpen zoals kris als wapen of zelfs pennen en potloden passen. Door het begrijpen van de kenmerken van dit wapen zal ook een vechter te begrijpen hoe om te gaan met een verscheidenheid aan wapens als de situatie is urgent.

Serang Hindar, Serang Hindar Balas Dan Beladiri[bewerken]

Praktische methoden zijn zeer belangrijk om te leren door perisai Diri strijders is Serang Hindar training. In deze oefening zal hoe Serang (aanval) en hindar (vermijden) meest efficiënte, snelle, nauwkeurige, wendbaar, snel en attent worden onderwezen. Zelfs oog in oog met een tegenstander, de kans op blessures is erg klein, omdat elke student is uitgerust met de basisprincipes van de aanval en ontduiking. Klein risico op Serang Hindar methoden die het motto "Wees een Silat Master Zonder Injury" genereren. Met dit motto Shield Yourself voorbereiding van educatieve programma's, rekening houdend met de psychologische factoren en het curriculum.

In de praktijk Serang Hindar, twee vechters tegenover elkaar. In de buurt van hen was een coach die opgemerkt. Verwezen Een vechter als A en de andere B. De coach riep gebaarde "hup!", Samen met de A-aanval B met een beweging, terwijl B wachtte rustig in de buurt van de aanval en vervolgens naar de zijkant om de aanval A ontsnappen. Coaches gehouden gebaren tot 10 keer voor de A aanvallende B en B dient te worden vermeden, terwijl een staking dreigt. Wanneer u klaar bent, zet het aanvallen B 10 tweede cue.

Dat is een manier van trainen in Perisai Diri martial arts, bekend als Serang Hindar. Serang Hindar methode is door Pak Dirdjo geformuleerd om zekerheid te stellen voor beide vechters. Tijdens de training, zijn vechters nodig om aanvallen uit te voeren en technieken in overeenstemming met de richtlijnen van Perisai Diri vechtsporten voorkomen.

Andere perisai Diri methoden in de paar is Serang Hindar Balas. In Serang Hindar Balas methode, in een cue, zal A aanvallen uitvoeren tegen de B en B voorkomen, dan vallen de A-en B antwoordt A vermijden. Een set van een aanvallende B voorkomen en B antwoordt A te vermijden, is de implementatie van Serang Hindar Balas methoden. In 10 eerste cue, de kans krijgen om aan te vallen A en B eerste antwoord na perfect te vermijden, terwijl de 10 tweede cue zal eerst worden uitgewisseld door de coaches, te weten B staking.

Het doel van deze oefening is ASerang Hindar Balas om strijders te trainen, vooral voor het vermijden, om de moeilijke richting bekeken door de tegenstander te voorkomen, maar het zal heel gemakkelijk om terug te slaan zijn. Dit is het standpunt van de sluis te vermijden tegenstander genoemd. Het vermijden moet ook leren hoe hij moest hun stappen in om te versnellen daaropvolgende tegenaanval zetten.

Een andere Perisai Diri methode die wordt beoefend in paren is Beladiri. Beladiri is waar de huidige A-en B aangevallen vermijd het trekken van de aanval naar A. In dit geval wordt B genoemd doet Beladiri. Dus het verschil met de vorige methode is, dat B niet werkt perfect voorkomen dan antwoorden, maar B doet vermijden en aanval in een beweging.

Als een eenvoudige illustratie, bijvoorbeeld, voert een klap naar voren, wanneer de punch is dicht, dan B verhuist naar de kant als hij stak zijn hand uit naar de ogen van het boek. In dit geval, dan is B doet Beladiri.

Alle drie de bovengenoemde methoden, Serang Hindar, Serang Hindar Balas en Beladiri zal worden onderwezen aan beide Perisai Diri vechters van basis-niveau naar een hoog niveau hoor. Deze methode zal worden toegepast met behulp van blote handen of wapens zoals messen, zwaarden en Toya.

Teknik Asli[bewerken]

Perisai Diri techniek bevat elementen van 156 martial arts stijl uit verschillende regio's in Indonesië, gesorteerd en gegroepeerd op basis van het karakter van elke stroom. Teknik Asli in Perisai Diri ook opgegraven uit Siauw Liem Sie (Shaolinshi) stijl is de creativiteit en de uitvoering Pak Dirdjo beweging is geïnspireerd door het karakter van de Indonesische martial arts. Dit is wat maakt Perisai Diri vechtsporten hebben een unieke eigenschappen, is er geen gelijkenis met andere vechtsporten. Asli (oorspronkelijke) genoemd omdat het een eigen frame, niet een combinatie van verschillende martial arts stijl.

Teknik Asli in Perisai Diri krijgskunsten van deze zijn:

 1. Burung Meliwis (fluiten eend)
 2. Burung Kuntul (reiger)
 3. Burung Garuda (steenarend)
 4. Harimau (tijger)
 5. Naga (draak)
 6. Satria (ridders)
 7. Pendeta (priester)
 8. Putri (prinses)

Naast de hierboven genoemde technieken, zijn er verschillende technieken die Perisai Diri rijkdom van martial technieken, waaronder Kuda Kuningan (messing paard), Lingsang (otter), Satria Hutan (jungle ridders) en Kera (aap) werd, evenals zoals een aantal technieken uit diverse regio's in Indonesië, met name onder de Minangkabau (West Sumatra), Jawa Timuran (Oost-Java stijl), Cimande, Bawean (Bawean Island stijl) en Betawen (Jakarta stijl).

Minangkabau Techniek[bewerken]

Minangkabau beweging technieken vergelijkbaar met de traditionele dans van de Minangkabau, West Sumatra. Een doel van deze techniek is te leren om de spieren van de dij en rugspieren versterken. Deze techniek geeft ook de ervaring van hoe het voelt als we op een neergelaten in de grond.

Om de tegenstander aan te vallen, worden Minang technieken vaak voorafgegaan door het openen van een zwak deel van het lichaam met slow motion. Dit is een bewuste provocatie dat de tegenstanders sla eerste. Wanneer de tegenstander komt om aan te vallen, dat is wanneer Minang techniek zeer snel zullen bewegen en heftig de aanval van de tegenstander te vernietigen met zijn elleboog en voortgezet met de volgende aanval.

Burung Meliwis Techniek[bewerken]

Burung Meliwis heeft zijn eigen kenmerken in de verhuizing, die beweegt met licht en snel. Het doel van het bestuderen van deze technieken is om de snelheid, lichtheid van het lichaam te trainen en zich vertrouwd te maken met de teen loopvlak. Door het bestuderen van deze technieken, zal de strijders zelf trainen van de spieren van de voeten, kuiten en heupen.

Meliwis met de vingertoppen aan de tegenstander aan te vallen. Daarom zal hij alleen een aanval op de zwakke onderdelen zoals de ogen en de hals. Bij een aanval, Meliwis gooide snel zijn handen in de richting van de tegenstander en zal terugkomen op dezelfde snelheid, waardoor het moeilijk voor de tegenstander te weerstaan.

Naast de vingertoppen, Meliwis gebruikt ook zijn pols de delen zoals de nek en kin vallen. Deze techniek maakt ook gebruik van de innerlijke pols om de weg van het ombuigen van de aanval van de tegenstander af te wijzen.

Burung Kuntul Techniek[bewerken]

Na het bestuderen van Meliwis techniek, zal strijders de volgende les technieken, Burung Kuntul ontvangen. Als tijdens de training Meliwis, vechters wordt geleerd om licht te bewegen, nu strijders wordt geleerd om de macht grijpen wanneer bewegend licht.

Vergeleken met Meliwis zijn Kuntul niet alleen vallen de zwakke, maar ook andere onderdelen zoals de knie. Deze techniek heeft een trap die wordt gebruikt om de knie van de tegenstander te beschadigen.

Bij de aanval werd de aard van de aanval opgeklopte zilverreigers. De aanval waterpas snel uit het lichaam naar het doel en om zichzelf terug naar het lichaam op dezelfde snelheid. Echter, het patroon van aanvallen Kuntul nooit rechttoe rechtaan als martial arts technieken in het algemeen, Kuntul aanval leidt altijd naar de kant.

Voor de volgende aanval zal de Kuntul positioneren zich zodanig dat de tegenstander zal worden gevestigd aan de kant toen de aanval raakte het doel.

Burung Garuda Techniek[bewerken]

Garuda is de vogel symbool sterkste onder andere vogelsoorten. Daarom, in vergelijking met voorgaande technieken vogel, Garuda heeft de meest hoge gevechtskunst.

Bij het beoefenen van technieken Garuda, zal de strijders worden ingevoerd hoe het lichaam verandert gebruiken als een extra voeding bij een aanval of verwerpen. Vanwege zijn vermogen om dit lichaam, dat eigendom is van de technische staf Garuda groter wordt dan de Meliwis en Kuntul gebruiken.

Garuda maakt gebruik van de handen en ellebogen als armaturen in te vallen en af ​​te wijzen. Deze techniek wordt steeds ontwikkelt zijn vijfde zo breed mogelijk de zijde van de hand spieren te versterken.

Garuda vaak het doelwit van aanvallen richting de hals. Door het gebruik van de elleboog, zal Garuda jab snijden de nek aan nek met de buitenkant van de hand, om de nek botten van de tegenstander eens scheuren tegenstanders huid vernietigen. Niet alleen de nek, Garuda ook kan aanvallen naar het midden tussen de twee wenkbrauwen tegenstander en sneetje in het oog langs de lijn.

Binnen een zeer strakke, Garuda gebruik te maken van ellebogen aan de tegenstander of exploiteren zwakke kick zijn hielen voor een korte afstand naar de genitaliën van de tegenstander.

Om jezelf te beschermen tegen aanvallen van de tegenstander, Garuda gebruiken om het onderbeen en handen om de midden-en hogere verwerpen.

Harimau Techniek[bewerken]

Vergeleken met Garuda, Harimau techniek heeft meer mogelijkheden, of het nu kracht, snelheid, doorzettingsvermogen, wreedheid en de flexibiliteit van de beweging.

Deze techniek is aangepast van de oorspronkelijke dierlijke karakters zijn aangepast aan de anatomie van het menselijk lichaam. Harimau capaciteiten beter dan Garuda omdat deze techniek is met behulp van lichaam rotatie om snelheid en kracht te verhogen.

Harimau posities kunnen variëren, zij het bescheiden, gemiddeld of hoog. Op het moment van nederige positie, zal deze techniek de positie meer bescheiden op de grond te verbreden en zal het gebied aan te vallen om de bodem van de tegenstander, gevolgd door rollen weg te houden van de tegenstander. Bij verhoogde ligging, zal deze techniek richten gebieden zoals de borst en hoofd. Ook deze techniek soms met behulp sprong naar de kop te vallen.

Bij een aanval met behulp van apparatuur zoals tijger klauwen, handpalmen, knieën, enkels en voeten. Wanneer geweigerd, zal deze techniek te gebruiken apparatuur, zoals de voeten, handen en voeten. Doel is het doelwit van een aanval onder de ogen, gezicht, oren, hals, borst, pols lichaam, schaamstreek, knie en de huid.

Naga Techniek[bewerken]

Naga gesymboliseerd als het sterkste dier in de gelederen van Perisai Diri martial arts technieken. Daarom wordt de Naga op de laatste niveau van dierlijke technieken Perisai Diri. Het unieke van Naga technieken in de manier waarop altijd het tempo schoot bevatten. Dit wordt gedaan om de centrale as te krijgen wanneer de tegenstander voorkomen of druk aanval. Energie die groter is dan eerdere technieken, omdat deze techniek de mogelijkheid om lichaamsomwenteling en gewichtsverdeling verenigen naast sterkte.

Plus, strijders die deze techniek ontving zijn degenen die het niveau van Assistent Coach hebben bereikt. Op dit niveau, krijgen ze een les 1 ademhalingstechniek gericht om macht te vergroten. Daarom zal technieken Dragon weer sterker zijn als de Assistent Coach combineert technieken en ademhaling in de applicatie.

Wanneer aangevallen, zal Naga technieken de gewrichten van de nek, dijen en armen beschadigen. Zwakke gebieden zoals de kin en geslachtsdelen kunnen ook onderhevig zijn aan te vallen als het is geopend.

Satria Techniek[bewerken]

Na het bestuderen van techniek van de dieren, op dit niveau vechter zal beginnen studie van de menselijke techniek. De techniek werd voor het eerst bestudeerd Satria. Op dit niveau, een vechter in staat geacht om alle technische mogelijkheden van de dieren toe te passen op het oude niveau te zijn geweest. Als mens techniek, zal Satria start verlaten dierlijke karakters, zoals wild, woest en gewelddadig. Satria zullen denken voordat je handelt en implementeren passende beweging met aplomb.

Samen met de acceptatie van deze techniek lessen, een vechter krijgen ook lessen 2 ademhalingstechniek is gericht om de macht te blazen. Veroorzaakt vermogen van de twee Ademhalingstechniek, de aard van de techniek Satria gevuld met vertrouwen. Toen de aanval kwam, zal Knight worden geweigerd, en schadelijk materiaal memapas aanvallen raken van de tegenstander met de punt van de gewrichten. Bij het verplaatsen, zijn deze technieken niet ingewikkelde bewegingen zoals de tijger en de Draak techniek uit te voeren.

Pendeta Techniek[bewerken]

In de Java-taal, Pandito wordt verstaan ​​een persoon die altijd geeft manier filosofie van vriendelijkheid aan anderen. Dit karakter werd overgedragen naar de techniek zelf. Deze techniek is niet veel brutaliteit te tonen en ook niet beschadigen of vernietigen van de gewrichten van de tegenstander. Hoewel het vermogen van een vechter die heeft nog steeds de mogelijkheid om Pastor gehele achterliggende techniek te leren, maar deze techniek alleen zal niet breken als het niet nodig is.

Het bewegingspatroon van deze techniek is veel eenvoudiger. De aanvallen alleen patroon recht, met de nabijheid. De aanval wordt uitgevoerd met behulp van een volledig lichaam te draaien of bekend als gizoboge. Apparatuur die wordt gebruikt bij vuist aanvallen, kant van het lichaam, het hoofd en de hiel. De vorm van de hand van deze techniek is altijd gebald. Aanval doelen algemeen zijn brandend maagzuur, hoofd, ribben en delen van de gewrichten.

Putri Techniek[bewerken]

Princess is de hoogste ingenieurstechnieken in Perisai Diri. Het karakter van deze techniek is aan verandering onderhevig. Soms zacht, maar plotseling veranderd in een zeer snel en hard, dan weer zacht. Putri combineert alle mogelijkheden die bestaan ​​in de voorgaande technieken, gekoppeld aan het vermogen van niet-standaard ontwerp flexibiliteit andere technieken. Stroom die is leeg inhoud. Deze term betekent dat de Putri altijd leeg zal zijn wordt niet gevoed, maar in de leegte, enorme uitschakelen wanneer er contact met een tegenstander.

Putri presteren vaak twee verschillende acties in een klap. Noch werd aangevallen terwijl hij weigerde te vluchten of aan te vallen. Ook deze techniek benutten vaak de tegenstander aan te vallen, zodat de kracht, die hij steeds minder te besteden. Gizoboge (body rotatie) is altijd in de techniek in combinatie met 3 ademhalingstechniek die altijd vergezellen de beweging toegepast. De aanvallen zijn donker, waardoor het moeilijk is om de tegenstander bekijken. Putri meestal alleen reageren op de aanval van de tegenstander. Hij heeft het initiatief tot de eerste aanval niet nemen.

Ademhalingstechnieken[bewerken]

Toen de strijders de assistent-coach hadden bezet, zal hij beginnen met lessen te ontvangen als de ademhaling techniek die nuttig is zowel voor fitness en vechtsporten te steunen. Perisai Diri ademhalingstechnieken zijn verdeeld in 3 fasen.

De eerste fase doel energie te verzamelen. Een vechter leert ademhalingstechnieken om energie te verhogen en haar spieren hard werd. Dit is om de kracht van elke vechter te verhogen. Echter, tijdens de leerfase van dit, is er meestal een tegenslag die zal worden ervaren in termen van snelheid. Fighters zal de snelheid van de vorige snelheid te verlagen.

Wanneer een vechter Fase 1 Ademhalingsoefeningen heeft voltooid, dan moet hij onmiddellijk overgaan tot 2 Ademhalingsoefeningen Stage. In de tweede fase gaat het vooral te blazen macht. Werknemers die in staat zijn om die als gevolg van de oefening in fase 1 zijn geweest, is nu gericht worden uitgebracht in de vorm van technieken, zowel aanvallen, afstoting, papasan en zelfs ontduiking. Door het proces van fase 2, zal de snelheid van een vechter geleidelijk weer normaal en kan zelfs de snelheid verhogen.

De laatste fase van de oefening, ademhalingstechnieken zijn Respiratory Fase 3. In de derde fase zal zich richten op de uitvoering van de adem in de gehele martial arts bewegingen. Na de uitvoering van de derde fase, zal een vechter in staat zijn om zachtjes ademen, snel bewegen en direct energie op te wekken als dat nodig is. Het hele patroon van de ademhaling, en hoe de uitvoering zal penghayatannya opgeleid in dit stadium. Daarom zal dit onderzoek alleen worden gegeven aan de coach die rechtstreeks door een Pendekar geleid.

Kerokhanian[bewerken]

Vechter die beschikt over de vaardigheden om te vechten na het bestuderen van martial arts technieken en ademhalingstechnieken moet worden gegeven mentaal en spiritueel onderwijs deugdzame vechter, die in de Perisai Diri bekend als kerokhanian onderwijs. Kerokhanian onderwijs gegeven in fasen van een les over zelfinzicht en persoonlijke en mensenrechten in het algemeen, geven dus het zal naar verwachting een vechter die mentaliteit staal en deugdzaam, heeft een sterk vertrouwen, zacht gemanierde, en doordachte in denken en handelen te creëren. De balans tussen kennis van martial arts en kerokhanian zullen leden van Kelatnas Indonesië Perisai Diri waakzaam en introspectief, niet arrogant, en te allen tijde van bewust dat vooral er een Schepper te maken.