Peter De Greef (kunstenaar)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Peter De Greef (Anderlecht, 1901Ganshoren, 1985) was een Belgisch illustrator, boekbandontwerper en striptekenaar. Van 1916 tot 1922 volgde hij een opleiding aan de Academie van Brussel.

Voor uitgeverij Maurice Lamertin werkte hij als illustrator en ontwierp de banden voor Legendes Flamandes en La Legende D‘Ulenspiegel et de Lamme Goedzak van Charles de Coster.

Voor onder andere de bladmuziekuitgeverijen L‘Art Belge, E. de Saedeler & Cie, Ed.Rosette, Mado, Schott Freres, Tempo, Lamertin, Maison Musique, Ed. Harmonia, H. Brauer, J. Buyst, Ch. Walpot, Eugegene Delbeke, Maison Vergught, World Music, Ed. Lovana, F. Mattara, Sylvain Freud en Le Revéil Artistique ontwierp hij, als een van de meest productieve ontwerpers, tientallen omslagen voor bladmuziek. Tijdens het interbellum was hij door zijn werk sterk bepalend voor het gezicht van de jazz in België.

Literatuur[bewerken | brontekst bewerken]

  • Rob Aardse, Art Deco, Zwier en Melodie, Uitgever Bekking en Blitz, Amersfoort, 2006, ISBN 90 6109 5891. Aardse was met Benno Tempel een van de samenstellers van de tentoonstelling in de Kunsthal in Rotterdam in 2006 onder de titel Art Deco. Zwier en melodie. Dans en muziek in de jaren twintig en dertig. In deze uitgave over de tentoonstelling staan o.a. vier afbeeldingen van werk van Peter de Greef.
  • Paul Raspé, Autour de Magritte - Rond Magritte, Ontwerpers van muziekpartituren in België, Pandora, 2005, ISBN 90-5325-257-6.
  • Christian Van den Broeck, Who is Peter De Greef?, Uitgever Belgatone, België, 2012, ISBN 978-9 081-87240-9. 3 talige biografie (FR-EN-NL) 600 kleurenillustraties met hardcover.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]