Peter Knipmeijer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Peter Knipmeijer (Amersfoort, 1970) is een Nederlands dichter.

Opleiding en arbeid[bewerken | brontekst bewerken]

Na het middelbaar onderwijs verhuisde Knipmeijer naar Amsterdam om er rechten te gaan studeren. Deze studie brak hij af om te gaan werken in de zorg. Zodoende werd hij in 2007 seniorverpleegkundige op een PAAZ in Utrecht.

Werk[bewerken | brontekst bewerken]

Hij begon met het schrijven van gedichten in 2006. Na verschillende publicaties in tijdschriften en bloemlezingen verscheen in 2010 zijn eerste bundel Tweelingsterren bij uitgeverij De Contrabas, in 2012 gevolgd door zijn tweede bundel Listeria.

Knipmeijer maakt met onder anderen Ingmar Heytze en Alexis de Roode deel uit van het Utrechts Dichtersgilde, een aantal in een stichting verenigde Utrechtse dichters, die bij toerbeurt officieel de rol van stadsdichter van Utrecht vertolken.[1] In 2009 won Knipmeijer de GVU Poetry Award. In de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd van 2011 won hij de tweede prijs (2000 euro). Twee jaar later ontving hij een C.C.S. Crone-stipendium.

Light verse & Science fiction[bewerken | brontekst bewerken]

In 2013 verscheen zijn boek Opgelapt Schilderwerk. In deze bundel neemt Knipmeijer de lezer in ollekebollekes mee door de kunstgeschiedenis. Ook zijn bundel Typisch Sicilië is een bundel met ollekebollekes. De in 2020 verschenen bundel MA1/40X - 'ne ruimtezang is een bundel met science-fictionpoëzie verhaald vanuit een op Aarde geland ruimtewezen, in een geconstrueerde taal met elementen uit het Nederlands, Engels, Afrikaans, Duits, Deens en computercodes.

Bibliografie[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]