Pista!

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Pista!
Regie Marc Willard
Producent Alain De Levita
Scenario Annelouise van Naerssen
Hoofdrollen Georgina Verbaan
Kurt Rogiers
Froukje de Both
John Wijdenbosch
Sylvie Meis
Muziek Martijn Schimmer
Montage Elsbeth Kasteel
Cinematografie Maarten van Keller
Jan Vrints
Distributie BNN
Première 26 december 2003
Genre romantiek, komedie
Speelduur 70 minuten
Taal Nederlands
Land Vlag van Nederland Nederland
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Pista! is een Nederlandse televisiefilm uit 2003 geregisseerd door Marc Willard, en is de winter special op de eerder gemaakte film Costa! uit 2001. De film is een brug tussen het tweede en derde seizoen van de televisieserie.

De film Pista! was 26 december 2003 te zien op BNN en werd 5 februari 2004 op dvd uitgebracht. Het themalied, We're Gonna Get Wild, werd verzorgd door Rachel Kramer.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Georgina Verbaan is engel Klaartje die op aarde neerdaalt om Tommy (Kurt Rogiers) te helpen. Tommy is samen met Agnetha (Froukje de Both), Ice (Sylvie Meis) & Björn (John Wijdenbosch) naar het wintersportplaatsje Morzine gekomen om de bar van zijn opa in een swingende feesthut te veranderen, maar ontdekt dat de regels op de skipiste anders zijn dan op het strand.

Björn krijgt snowboardles in een kinderklas, barvrouw Ice krijgt beduidend minder fooi met haar decolleté verstopt onder een dikke coltrui en Agnetha flirt met de skileraar waardoor een jaloerse Tommy oog in oog komt te staan met een net te grote boom. Op kerstavond lijkt de groep uit elkaar te vallen. Tijd voor Klaartje om in te grijpen.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Daarnaast waren en kleine rollen weggelegd voor Bob Van Der Veken als Tommy's bompa en Marcus Teunissen als Michel. Rachel Kramer speelde zichzelf om haar single te zingen in de kroeg en Nikki Safari had een cameo optreden als haar zelfde rol als die in Costa!.